Mester Újságírás

Általános információk

8 locations available

Program leírás

Bac +4/5 képzés

A. M1 / ​​2 GP média minden újságírás: a szakmai képzés.

B. M1 / ​​2 specialitás:

  • Sport Újságírás - JRI / televíziós újságíró, közösen irányított EICAR - Dokumentumfilm és vizsgálata, közösen irányított EICAR - Média és nőies divat - Média és kommunikáció - Web: újságírás és kommunikáció, tett közös EICAR - Újságírás és rádiós szórakoztatás - Kiadói és Kulturális Művészeti élő - Könyv / Újságírás

Szervezése képzés ESJ Párizsban

A diplomát két év alatt. Különböző tanfolyamokat lehet kombinálni.

  • A legtöbb klasszikus lehetőség az "M1 professzionalizációja minden médiában."

  • Felvételi kivételes, lehet a speciális képzés M1 feljegyzés.

  • A diákok is össze az első évben "professzionalizációja minden média" és a szakosodott év: sport, kommunikáció, női sajtó, dokumentum- és nyomozati vagy JRI / TV; - Az "M1 TV" JRI / TV áll egy első év JRI / TV és 2. évben "Dokumentum- és vizsgálata".

  • Felvételi a 2. évben (M2) is lehetséges a külső pályázók, akiknek a korábbi iskolai végzettség és indokolja (a fájl).

  • A web M1 képzés egymástól, két további különleges év.

Képzés érvényesítés

A jelentkezőknek is össze két ilyen formációk M1 és M2, a tálca 5 "teljes" szinten. Ideális esetben, kívánatos, hogy először a "M1 összes média újságírás", majd kövesse egy speciális m2. Külső jelöltek, akik már rendelkeznek a szintet, amely az M1 (kérdezze meg a Felvételi Osztály) rangban M1 újságírás lehet beiratkozni közvetlenül M2, minden generalista média, vagy speciális.

Exit végzettség: - Szint M1, minden szakterületen: DSFJ: felsőfokú végzettség újságírás - Szint M2, minden szakterületen: DESSJ: Diploma szakirányú tanulmányok az újságírás.

A képzéshez való hozzáférés:

Specialized M1 folynak egy tanévre. A diploma BA + 4 diák lépett a licencet szinten; tartály 5 diák lépett egy érettségi szintet 4.

A professzionalizációja M1 hajtja a 2 év, a jelentkezők rendelkezésére egy 3. szintű engedély / M1, attól függően, hogy a személyiség és a skálázhatóság. A jelentkezőknek egy szinten, vagy M2 elismerte 2. évében az M1-es "pro".

Legyen külföldön

A kereskedelmi lehetőségek külföldön nyitva állnak a diákok minden +4/5 tálca egy félévre.

Alapképzéstől ESJ PÁRIZS Diplomások Bac + 4/5 képes integrálni a ESJ követni az Intenzív Újságíró Képzési Bac 4/5300 ECTS egy év alatt, +4/5 tálca (dupla képzés), vagy a hagyományos tanfolyamok Párizsban akár Rabat esti tagozat / hétvégén.

A jelentkezők között választhatnak:

  • A "professzionalizációja általános képzés", mondta M2P vagy Párizsban klasszikus tanfolyamok (októbertől júniusig), illetve Casablanca és Rabat ESJ Párizs / ILCS esti (októbertől júniusig) - Oktatás Újságírás nevű Sport m2s (Párizs, a nap folyamán, októbertől júniusig, Algír: október-június esti) - A képzés "JRI / újságíró TV", januártól decemberig Párizsban, az úgynevezett M2JRI / TV amely lehet egészíteni képzés "Dokumentum- és vizsgálata".

  • A képzés "Média és Kommunikáció", októbertől júniusig Párizsban - Oktatás Sajtó és média nőies "Párizsban októbertől júniusig - Képzés" dokumentumfilm / Vizsgálat "Párizsban, január-június , úgynevezett M2 D / I - "Press tudósítója" képzés Brüsszelben, egy vagy két félévet (októbertől júniusig).

ESJ is kínál a 300 kredit 4. évre 5 kétnyelvű újságírás számára fenntartott belső diákok, formájában egy hosszú tartózkodás Griffith College Dublin, a kettős diplomát GCD / ESJ Párizsban.

ESJ kezeli a nyilvántartást VAE és szállít spécialisantes képzés, kiegészítő képzés, hosszú vagy rövid, és a folyamatos képzés, mind Párizsban és a kiegészítő létesítmények, ESJ Casablanca és Rabat (általános képzés), ESJ Brüsszelben ( megfelelő sajtó és a TV), Algírban és ESJ ESJ mediterrán (rádió), valamint a partnerintézmények (Washington, Dublin, Madrid).

Az év folyamán szervezi a szakmai munkacsoport marad, jelentési és vizsgálati munka "mező" keretezi két hét Rabatban vagy Marrakech, egy héttel az osztályok és webes hetes intenzív ülésén + TV vagy a sajtóban és rádióban. Két ülést is szerveztek Brüsszelben a 2011/2012 tanévben, egy orientációs a gyakorlat a nemzetközi média tudósítója.

Érvényesítési vizsgálatok

Érvényesítési vizsgálatok a következők: - a végén ESJ harmadik évben 2014, a diák megkapja a diplomáját ESJ Párizs, engedély vagy főiskolai szintű.

  • ESJ végén 3 2013-ig, és a végén ESJ M1 2014, vagy a végén a képzés a hallgatók a képzés négy komp belépett a licenc-ben szerzett diplomát a Kiváló Újságírás Oktatás, M1 szinten, ha a jelölt a kilépés ESJ négy évvel a felsőoktatás, a diploma is igazolja, hogy a 2. szintű a RNCP azaz kb szintű M1.

  • ESJ az M2, a Pro Sport, Női Press, Web, média és kommunikáció, JRI / TV, stb, ha a hallgató a jóváhagyott ötéves felsőoktatási ben szerzett oklevél felsőfokú tanulmányokat újságírás, szint M1 vagy speciális Felsőfokú Tanulmányok Diploma Újságírás, M2 szintű tanúsítás során az 1. szinten.
Utoljára frissítve jan. 2016

Az iskoláról

The Ecole Supérieure de Journalisme de Paris was created in Paris in the period from 1896 to 1899 by university professors willing to expand education in the social sciences. It holds the distinction ... Tovább

The Ecole Supérieure de Journalisme de Paris was created in Paris in the period from 1896 to 1899 by university professors willing to expand education in the social sciences. It holds the distinction as the first school of journalism ever created in the world. Kevesebb
Párizs , Dakar , Brüsszel , Douala , Casablanca , Lille , Algír , Rabat , Tunis , Algéria Online , Belgium Online , Kamerun Online , Franciaország Online , Szenegál Online , Tunézia Online + 14 Több Kevesebb