Mester a katasztrófavédelemben

Általános információk

Program leírás

Férfi

Mester Katasztrófavédelmi

Köztudott, hogy Banglades egy nagyon katasztrófa sújtotta országban, és különösen az összefüggésben a széleskörű szegénység, katasztrófák gyakran feltételezik, nagy arányban; kockázatot és megjelennek a különféle katasztrófák kiterjedt. Néhány katasztrófák, például az áradások és a szárazság, egynyári és okoz a nemzeti veszteség rendszeres gyakorisággal. Mások, mint például a ciklonok és földrengések várnak a kilátásban, és nem nehéz elképzelni, hogy a pusztítás, ami előfordulhat egy súlyos földrengés a gyorsan növekvő és sűrűn lakott városi területeken. Van tehát egy fontos igény katasztrófavédelem ebben az összefüggésben, ahol katasztrófák az élet része.

Ezért a posztgraduális programok Katasztrófavédelmi amely a diploma és a mester szakok folynak Brac Egyetemen. Ez ellentétes félig önálló program keretében BRAC University egy linkre a Department of Architecture. A diploma egy 2 félév; befejezését követően a másik két félév van lehetőség megszerzésére mesterképzésre kitöltésével egy értekezés. Különben is, testre szabott tematikus képzések tanúsítvány (1-5 nap) kínálnak, ha kért bármely szervezet.

Célok

Ez a posztgraduális célzó program aktív szakemberek lehetővé teszi hozzájárul ehhez a nemzeti szempontból a gyakorlat-orientált területen. Egy ilyen tanfolyam kiegészítésére szakma alapú oktatás diplomások különböző tudományágak is szolgálja utáni további szakképesítés, és lehetővé teszi a szakmai előmenetel. Mivel ez persze nagyrészt a célzott fejlesztési szervezetek, ez fontos a BRAC szervezeti kereteket.

Student összetétele

A programok iránti igény kielégítésére a képzési személyzet tagjai a nemzeti és nemzetközi civil szervezetek részt vesznek a katasztrófavédelem. Más források a hallgatók a kormányhivatalok kapcsolatos katasztrófavédelem.

Mivel a programok multidiszciplináris jellegű, a hallgatók levonni számos területen, hogy készítsen diplomások területén dolgozó katasztrófavédelem a különböző képességek és szerepek, beleértve a társadalomtudományok, a közigazgatás, a fegyveres erők, jogi, műszaki, építészet, tervezés, geológiai, földrajzi és meteorológia. Továbbá, mivel a pálya gyakorlat-orientált, helyett a tudományos képesítések, a szakmai és a gyakorlati tapasztalatok a leendő hallgatók figyelembe venni a felvételi.

természetesen Tartalom

A tartalom a kurzus, mely három fő részből áll: előadások / szemináriumok, a helyszíni vizsgálatok és az egyéni hallgatói projektek. A szakértői testület a különböző tudományágak elhangzott előadásokat és szemináriumokat magatartás. Helyszíni látogatások vannak elrendezve, hogy a vonatkozó katasztrófa sújtotta területeken és a katasztrófavédelem projektek. Minden diák vállalja külön tanulmányt projektek során félév 02 irányítása alatt egy adott tanár, be kell mutatni, és benyújtotta a csatlakozó kiosztás.

A kurzus tartalma ehhez a három fő szempontot:

 1. Pre-katasztrófákra való felkészülés és a sérülékenység csökkentése.
 2. Katasztrófa utáni válasz, megkönnyebbülés és a rehabilitációt.
 3. A katasztrófa elhárítást és hosszú távú fejlesztési (Pre-katasztrófa + katasztrófa utáni).

Ezek a szempontok kerülnek bemutatásra, és áttekintette a szempontból a különböző tudományágak formájában alapvető tanfolyamok, választani, és az egyéni hallgatói projektek. Mivel ez a program fut Bangladesben, ami különösen katasztrófa sújtotta térségben, a legtöbb tanfolyam tapasztalatokon alapulnak és információ ezzel kapcsolatban. A sokféle esettanulmányok katasztrófák és a katasztrófavédelmi különösen Banglades tartalmazza a tanfolyam.

nyelvtanfolyamtípusok

Az alábbi lista tanfolyamok, amelyek kínálják.

Core tanfolyamok (Minden tanfolyam hordoz 3 kredit, és kötelező)

 1. Alapjai Katasztrófavédelmi Kockázatkezelési
 2. A katasztrófákra való felkészülés, reagálás és helyreállítás stratégiák
 3. Közösségi megközelítésére Disaster Risk Management
 4. Eszközök és technikák katasztrófa Kockázatkezelési
 5. Szervezeti és politikai kontextus Katasztrófavédelmi Kockázatkezelési
 6. Kutatás és analitikai módszerek (Masters diákok esetén)

Szabadon választható kurzusok (Minden tanfolyam hordoz 3 kredit, és legalább 2 választható kurzusok kell kitölteni. A tanuló összpontosítani egy adott területen az érdeklődés kiválasztásával a megfelelő választható kurzusok)

 1. Emergency Response és a humanitárius segítségnyújtás
 2. Katasztrófák kockázatainak csökkentésére irányuló és a fenntartható fejlődés
 3. Kockázati kommunikáció, képzés és a nyilvánosság tájékoztatása
 4. Éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és hatásainak mérséklése
 5. Az urbanizáció és a katasztrófák
 6. Épített környezet katasztrófa sújtotta területeken
 7. Katasztrófa és Katasztrófavédelmi gyakorlat Banglades
 8. Különleges Study (3 kredit)
 9. Értekezés (6 kredit; Masters diákok)

Értekezés

Minden diák folytatja a mester szinten van szükség, hogy töltsenek ki egy dolgozat (legfeljebb 20.000 szó, minimum 15.000 szó) a témához kapcsolódó katasztrófavédelmi és egyeztetett a felügyelő (k). A mag természetesen "Kutatási és Analitikai módszerek" kell tenni ebben a szakaszban, hogy kiegészítse disszertáció írás és technikák. A disszertáció kell bemutatni, és megvédett álló bizottság legalább két kar tagjai és egy külső vizsgáztató.

Tanítási módszerek

A legtöbb előadások és szemináriumok széles körben használja a multimédiás szolgáltatások és célja az önreflexió, peer-csoportos beszélgetés és interakció oktatók. Hacsak szükség esetén külön, egyirányú kézbesítési mód nem követi; hallgatói részvétel igen fontos szerepet kap. Ennek ellenére, mivel a különböző tanfolyamok a programon belül, megfelelő változatossággal követik a tanítási módszerek, módszerek használatával, mint például előadások, beszélgetések, vitatkozunk, szerepjáték, esettanulmányok, workshopok, egyéni projektek, a csapatmunka, a kutatás és az elemzés. Az oktatók az egyes kurzusok válassza oktatási módszerek megfelelő minden kurzus és célkitűzéseit. Mivel azonban ez a kurzus elsősorban mezőorientált, egy jelentős része a tanulás zajlik az osztálytermen kívül során helyszíni látogatások. Az eredmény a pálya legyen hasznosítható készségeket, hogy lehet alkalmazni a gyakorlatban.

Felvételi kritériumok

Az alábbi kritériumok követik tanulók felvételét a tanfolyam:

 • Minimum 3 éves Bachelor. A pályázóknak egy főiskolai diplomát rövidebb ideig is elfogadhatók, ha elvégezték a megfelelő oklevél vagy bizonyítvány természetesen.
 • Minimum 2. osztály SSC, HSC és minimális 2. osztályú vagy legalább 2,00 CGPA a bachelor fokozatot szerzett. Alternatív módon, O-szint öt alanyok és az A-szint két személynél a GPA legalább 2,0, szerint BRAC University skála: A = 5, B = 4, C = 3, D = 2 és E = 1; csak az egyik E elfogadható.
 • Időmérő egy 100-mark felvételi teszt álló írásbeli teszt (80%) és interjú (20%).
 • Kivétel a fenti felvételi követelményeket lehet speciális esetekben a diákok hosszú gyakorlati tapasztalat a katasztrófavédelemben jóváhagyásával Akadémiai Tanács.

Fokozat követelményei

Az alábbi követelményeknek kell teljesülniük szerint minden szinten a tanfolyam:

 • A mester szintű, befejezése 6 fő tanfolyamok, 3 választható kurzusok, 1 külön tanulmány és értekezés, összesen 36 kredit.
 • Minimum CGPA 2.0 hitel kurzusok és kielégítő (S) fokozat disszertáció.
 • Kellemes viselkedés és magatartás időtartama alatt a kurzus.
Utoljára frissítve jan. 2017

Az iskoláról

BRAC University (BRACU) was established in 2001. It follows a liberal arts approach to education which nurtures fresh ideas and gives new impetus to the field of tertiary education. It ensures a high ... Tovább

BRAC University (BRACU) was established in 2001. It follows a liberal arts approach to education which nurtures fresh ideas and gives new impetus to the field of tertiary education. It ensures a high quality of education and aims to meet the demands of contemporary times. Building on BRAC's experience of seeking solutions to challenges posed by extreme poverty, BRACU hopes to instill in its students a commitment to working towards national development and progress. Kevesebb