mester a nemzetközi menedzsment - m2

Általános információk

Program leírás

Mester Nemzetközi menedzsment - M2

A MIM egy kétéves posztgraduális Bologna Master program által kínált Toulouse Egyetem Graduate School of Management (IAE Toulouse). Ez egy teljes munkaidős fokos, teljes egészében angol nyelven oktatott, amelynek célja a nemzetközi és a francia egyetemi diplomások. A program a vállalatok vezetői kéznél kultúrák kezelésére, és a nemzetközi üzleti problémák. Ez nagyon szelektív, és célokat a diákok egy erős motiváció a munka nemzetközi környezetben, és készen áll arra, a szükséges interkulturális kompetenciák vállalkozások számára. A program hangsúlyozza a munkamódszerek, például esettanulmányok, csoportmunka és olvasmányai, amely a hallgatók kötelesek aktívan részt vesz.A MIM egy két éves program (4 félév) és 120 kredit megegyezik az Európai Kreditátviteli Rendszer (ECTS). Az első éves hallgatók a lehetőséget, hogy egy évet eltölteni az egyik partner egyetemek 65 (Amerika, Ázsia, Európa).

A Master 2, októbertől januárig, a hallgatók tanfolyamon vegyenek részt (lásd a programot).

Áprilistól kezdődően, a diákok meg kell találnia a helyzet Franciaországban vagy külföldön gyakornokként egy cégnél 6 hónap alatt.


Felvételi követelmények

Hozzáférés a második évben a program (M2) nyitva áll:

* Diák kezében egy francia M1 (4 éves diploma) vagy egy azzal egyenértékű külföldi érdemes 240 kredit (ECTS);
* Beiratkozó hallgatók a második évtől közvetlenül kell adjon nekünk GMAT vagy TAGE / MAGE pontszámok.

Belépési követelmények a program első és legfontosabb tulajdonságait az oklevelek és a kérelmezők motivációját. A második elem figyelembe venni, amely a nemzetközi szakmai gyakorlat, vagy időt töltött külföldön. Angol nyelvtudás elengedhetetlen, és bizonyítania kell egy hivatalos teszt eredményeként (TOEFL, TOEIC, IELTS, Bulats, Cambridge bizonyítvány).


Program

Októbertől januárig

  • Nemzetközi emberi erőforrás menedzsment
  • Cross-kulturális menedzsment
  • Nemzetközi Marketing
  • International Management Control
  • Üzleti intelligencia és stratégia
  • Összehasonlító Könyvelés és könyvvizsgálat
  • Nemzetközi PénzügyiKutatási pálya

A második évben a Master (M2), a diákok választhatják a kutatási pályán. Ebben az esetben ezeket követi három fogásból franciául: "de recherche Protocole", "Méthode de recherche" és a "Théorie des szervezetek" helyett a "Nemzetközi emberi erőforrás menedzsment", "Összehasonlító Számviteli és könyvvizsgálat" és az "International Finance". Ezek a hallgatók lesznek, hogy írjon egy mester értekezés helyett kitöltésével szakmai gyakorlat. Részvétel a doktori képzés sikeres befejezése függ a kutatási tanfolyamok és érvényesítése a doktori projekt egy felügyelő tanár.


Gyakorlat

Annak érdekében, hogy érvényesítse a Master 2 évben ki kell töltenie egy 6 hónapos kötelező szakmai gyakorlat és írjon egy jelentést.

Diákok választotta a kutatói pályát a lehetőséget, hogy írjon egy egyetemi munkaanyag helyett.

Utoljára frissítve feb. 2012

Az iskoláról

A University of Toulouse Graduate School of Management (Institut d'Administration des Entreprises - IAE) kínál végzettséget graduális, posztgraduális és doktori szinten az irányítás, mind nappali tago ... Tovább

A University of Toulouse Graduate School of Management (Institut d'Administration des Entreprises - IAE) kínál végzettséget graduális, posztgraduális és doktori szinten az irányítás, mind nappali tagozatos felsőoktatásban tanulók és a továbbképzés. A fő szakterületek vezetői, könyvelés könyvvizsgálat, pénzügy, marketing, emberi erőforrás gazdálkodás, stratégiai menedzsment és tanítják belül szakmailag orientált keret. Tanítási stílus, nemzetközi kapcsolatok, az integráció magas szintű, mind szakemberek tervezték, hogy megfeleljenek az egyes célkitűzéseit diploma program és hozzájárulnak a jó hírnevét a diákok körében IAE és üzleti szakemberek. Toulouse Graduate School of Management, a siker kulcsa Szívében található Toulouse IAE a diákok gazdag és tanulási környezet. Az up-to-date számítógépes könyvtári hálózat és a berendezések, videokonferencia szoba és erős adminisztratív támogatást, IAE ideális feltételeket biztosít a hallgatók alkalmazkodni a helyi kihívásokat és sikeresek legyenek a tanulásban. Hozzáillő üzleti világnak szüksége van IAE Toulouse dolgozik szoros együttműködésben az üzleti világban. Számos cég szponzorált megállapodások és székekkel rendezzük meg a gazdasági partnerekkel együttműködve. Mi kínál a diákoknak a szükséges készségekkel, hogy vegye fel semmilyen felelősséget cég, és segítse őket a karrier tervek. Furthemore, IAE egyedi programokat dolgoz ki, hogy válaszoljon a vállalatok képzési igényeinek. Oktatás és kutatás Oktatási és kutatási személyzet IAE aktívan részt vegyenek a tudásbázis létrehozásával a saját szakterületén a számos kutatási publikációk és konferenciák szervezése. A tudományos kiválóság mögött a hazai és nemzetközi jó hírnevének IAE körében a felsőoktatási intézmények oktatási és kutatási világszerte. A kutatás szerint az igazgatásban belül szervezett Centre de Recherche en Management (CRM - kapcsolt CNRS kutatási laboratórium), akinek szemináriumok és konferenciák teljes mértékben integrálják a programba. Kevesebb