Mester Bioinformatika

Általános információk

Program leírás

Szeretne részt venni a holnap egészségügyi és orvosi fejlesztésében? A több tudományágat átfogó Bioinformatikai Mester program a biológiát ötvözi a számítástechnika területéről származó informatikai eszközökkel. Lehetősége lesz nagy biológiai adathalmazok feldolgozására, rendszerezésére és elemzésére, amelyek lehetővé teszik, hogy hozzájáruljon a (például) betegség előrehaladásának és a betegek reakcióinak megértéséhez.

A programról

Ennek a tanulmányi programnak az a célja, hogy számos speciális készséggel rendelkezzen a bioinformatika területén. Fejleszti képességeit az önálló problémamegoldásra, tervezésre, elemzések készítésére, valamint az eredmények összevonására, feldolgozására és kritikus értékelésére is. A bioinformatika területén tanfolyamokat folytat, amelyek olyan témákra összpontosítanak, mint a bioinformatikai algoritmusok, a programozás, a nagyméretű adatelemzés, valamint a bioinformatikai kutatás és fejlesztés. Végezni fog egy diplomaprojektet a bioinformatika területén is. Tanulmányai az előadásokat az informatikai környezetben végzett laboratóriumi munkával fogják kombinálni. Megismerheti a kutatási projektekből és biológiai kísérletekből származó adatok összegyűjtésének és elemzésének különböző számítógépes eszközeit, valamint a (pl) DNS-szekvenciák és génexpressziós adatok elemzésének különböző módszereit.

Alaptestek a tanulmányi programban

Ez egyéves tanulmányi program, és az első félév négy tanfolyamot tartalmaz. Az első két tanfolyam a Bioinformatika fogalmai és módszerei, valamint a Bioinformatikai elemzés Perl-nel. Ezek a kurzusok széles körű bevezetést nyújtanak a szakterületre, valamint alapvető megalapozást nyújtanak a programozásban és az algoritmus-fejlesztésben. Ezeket a bioinformatikai elemzés követi az R és a Bioinformatikai Kutatási Folyamatok segítségével. Az R-vel végzett bioinformatikai elemzés bevezeti az R programozási nyelvet és a nagyszabású biológiai adatok statisztikai elemzését. A bioinformatikai kutatási folyamat számos szemináriumot tartalmaz, amelyek betekintést nyújtanak a releváns kutatásba. Ez egyben előkészítő tanfolyamot is jelent a diplomaprojekt számára. A második félévet a diplomaprojektnek szentelik, amelyben megfogalmazza és együttműködik egy releváns kutatási problémával.

Karrierlehetőségek

A munkaerőpiac a bioinformatika területén folyamatosan fejlődik. Az új biológiai adatokhoz való gyors hozzáférésnek megfelelően ennek megfelelően növekszik a képzett bioinformatikusok iránti igény. A pozíciók biotudományi vállalatokon belül állnak rendelkezésre, beleértve a gyógyszergyárakat is. Attól függően, hogy mit tanult alaptanulmányai során, például molekuláris biológusként dolgozhatott bioinformatikai módszerek alkalmazásával, vagy bioinformatikusként új bioinformatikai módszerek és eszközök kifejlesztésével.

A további tanulmányok lehetőségei

E tanulmányi program sikeres befejezése után folytathatja a bioinformatika kutatási programját.

Kutatás ezen a területen

A bioinformatika területén végzett kutatások gyorsan haladnak. Ez felosztható új bioinformatikai eszközök kifejlesztésére és a biológiai adatok elemzésére szolgáló eszközök alkalmazására. A University of Skövde kutatócsoportja számára a legfontosabb kutatási terület jelenleg a biomarkerek azonosítását jelenti. A csoport bioinformatikai vizsgálatokat végez az őssejtek differenciálódásának területén.

Felvételi követelmények

Ennek előfeltétele a molekuláris biológia, biomedicina vagy informatika alapképzés (amely megfelel a svéd alapképzésnek). További követelmény a svédországi középiskolai szintű tanulmányok angol nyelvű megfelelőségének igazolása, az úgynevezett angol nyelvtanfolyam 6 / angol nyelvtanfolyam. Ezt általában egy nemzetközileg elismert vizsga bizonyítja, pl. IELTS vagy TOEFL vagy azzal egyenértékű.

Kiválasztás

Kiosztott kreditek.

Nyelv

A tanfolyamok angol nyelven zajlanak.

Amikor? Ahol? Hogyan?

  • Tanulmányi időszak: 2021. január 18. - 2022. január 16.
  • Helyszín: Skövde, Campus
  • A tanulmány üteme: 100%
Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for makin ... Tovább

The University of Skövde is a government agency under the Department of Education. The Vice-Chancellor is the head of the agency. The University Board leads the university and is responsible for making sure that the agency performs according to official decisions. Kevesebb