Mester HSE Professional

Általános információk

Program leírás

A pályázók tájékoztatása

A jelentkezőket nappali tagozatos tanulmányokba vehetik be a mester követő tanulmánya során. A felvételi eljárás során nincs vizsga. A hasonló szakirányú alapképzésben részt vevő diplomákat fel lehet venni a tanulmányokba. A korábbi kurzusok tartalmának értékelését és a szükséges alapokhoz való összehasonlítását a programgarancia végzi a tantervi tantárgyak és az oktatási tartományok összehasonlítása alapján. A korábbi vizsgálatok eredményeit figyelembe veszik. A végső döntést a dékán hozza meg.

Diplomás foglalkoztatása

A tanulmány célja a diplomások olyan kompetenciákkal való felruházása, amelyek lehetővé teszik számára, hogy sikeresen alkalmazkodjon a munkaerőpiacon a HSE (egészség, biztonság, környezetvédelem) területén.

Profil

A tanulmányi program célja a kockázatkezelési szakemberek felkészítése - a munkahelyi biztonság, egészség és környezetvédelem, tűzvédelem területén egy integrált biztonsági koncepcióval összefüggésben, amelyet jelenleg a multinacionális cégek támogatnak az egész világon. A tanulmányi program multidiszciplináris, magában foglalja: kockázatelemzést, kockázatmegelőzést, fennmaradó kockázatok kezelését (vészhelyzeti és válságtervezés), lásd a teljes kockázatkezelési ciklust az ISO 31000 szerint, OHSAS (ISO 45001), ISO 14000 és ISO 22301 felhasználásával.

A diplomás tudása

A HSE Szakmai Tanulmányi Program befejezése után a hallgató felkészül a következő ismeretekre:

 • Mutassa be a HSE politikájának, kereteinek, elveinek, szabványainak és előírásainak ismereteit, figyelembe véve a műszaki, etikai és társadalmi kérdéseket.
 • Mutassa be a kutatáson alapuló tudást és az összes kockázatkezelési lépés átfogó megértését (a kockázatalapú döntéshozatal alapján).
 • Megérteni a munkakörülmények bonyolultságát, a folyamatbiztonságot és az üzleti folyamatosságot, valamint az egészségügyi kérdések, a társadalmi-gazdasági, politikai, fizikai és környezeti sebezhetőségek összefüggésének képességét.

A diplomás képességei

A HSE Szakmai Program befejezése után a hallgató felkészül a következő készségekre:

 • Alkalmazzon megfelelő módszertant a HSE kezelés elméleti és gyakorlati kérdéseire, tudományos megközelítések és bevált gyakorlatok alapján.
 • Azonosítsa, elemezze és értékelje a kockázatokat és a sebezhetőségeket, és javasoljon megfelelő, bizonyítékokon alapuló megelőzést és kockázatcsökkentést.
 • Integrált kockázatcsökkentési, kockázatkezelési és helyreállítási tevékenységek végrehajtása és figyelemmel kísérése.
 • Az akadémiai eredményeket továbbadhatja egy interdiszciplináris közönségnek.
 • Hatékony kommunikáció az HSE menedzsmentjének, tervezésének és működésének érdekelt feleivel (beleértve a közigazgatást és az önkormányzatot).
 • Vizsgálja meg az eseményeket és a baleseteket, és hajtsa végre a tanulságokat.
 • Komplex rendszerekkel történő munka, beleértve a bizonytalanságot is, azonosítja és kezeli a felmerülő kockázatokat, és alkalmazza az elővigyázatosság elvét.
 • Figyelemmel kísérheti és értékelheti a biztonsági és egészségügyi mutatókat, döntése alapján dönthet.

A diplomás általános kompetenciája

A hallgató a műszaki, természettudományi és társadalmi tudományágakkal rendelkezik a szükséges gyakorlati lehetőségekkel, a komplex biztonsági problémák gyakorlati megoldásához. A tanulás során a hangsúly a készségek elsajátítására összpontosul, különösen szakmai gyakorlatok és irányított gyakorlatok révén. A diplomások felkészültek a tudományos kutatásokra is, különösen a biztonság és biztonság területén.
Utoljára frissítve jan. 2020

Az iskoláról

VSB-TUO is the top ranked university in Czech Republic, drawing on 160+ years of research and academic excellence to provide world class education to 19,000 students from six continents. according to ... Tovább

VSB-TUO is the top ranked university in Czech Republic, drawing on 160+ years of research and academic excellence to provide world class education to 19,000 students from six continents. according to Times Higher Education Ranking Kevesebb