Mester Mester Kulturális Tanulmányok: Kultúra és Szervezet

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Ezt az élvonalbeli Masters Programot a kultúra, a művészet és a szervezet közötti kapcsolatnak szentelték. A program bemutatja a kulturális és szociológiai elméleteket, mint kritikus lencséket a kortárs szervezetek tanulmányozásához és szervezéséhez. Ennek alapján a hallgatók megtanulják bekapcsolódni a művészeti és kulturális ágazatok, rendszerek, területek és iparágak, rendszerek, területek és iparágak szervezeti és vállalkozói gyakorlatába.

A kulturális és szervezeti mesterek a kultúra és a művészet szervezésének és a szervezetek „kulturizációjának” kereszteződésében találhatók. A kulturális és művészeti területeket, intézményeket és digitális hálózatokat szentelő modulokkal a program empirikus környezetként tanulmányozza a kultúrát. A munka és a szervezet jelenlegi és jövőbeli gyakorlatait városi, intézményi és hálózati összefüggésekben vizsgálják. A kultúrát és a művészetet, valamint a kulturális elméletet ezért a társadalom megértésének és alakításának kritikus tényezőinek tekintik.

Ránézésre

 • Megszerezhető diploma: Master of Arts, MA
 • Jelentkezési idő: április 1 - június 1
 • A program típusa: tematikus jelentősége
 • Tanulási helyek: 25
 • Kezdés dátuma: Minden téli időszakban, októberben
 • Terjedelem: 120 ECTS
 • Időtartam: 4 félév
 • Nyelv: angol, német választani lehet
 • Helyszín: Lüneburg
 • Hozzájárulás félévenként: 360 EUR *

*változni fog

Jelenlegi megjegyzés

A Covid-19 miatt a jelentkezési és felvételi eljárást kiigazították a 2020/21 téli szemeszterre. A jelentkezési eljárás május első hetében kezdődik.

Témakörök

A tanfolyamok bemutatják a hallgatókat a kulturális szociológiáról, a művészetek és a kultúra szociológiájáról, a digitális kultúrák tanulmányozásáról, valamint a szervezés és a menedzsment új formáiról, valamint a kulturális vállalkozásról. Ezt nemzetközi megközelítés alkalmazásával és a különféle helyekről és helyszínektől származó kutatások bevonásával érik el. Noha a programot általában angolul tanítják, néhány választható programot németül kínálnak.

A Masters Program kétféle módon közelíti meg a kultúrát - empirikus környezetként, valamint kritikus és fogalmi lencseként. A hallgatók megtanulják tanulmányozni és megérteni a kulturális és művészeti ágazatban működő különféle intézményeket és szervezeteket (a városi mozgalmaktól kezdve a kreatív iparáig és a hálózati kultúráig). Megtanulják megvizsgálni a különféle szervezeti módokat, vállalkozói és társadalmi gyakorlatokat, technológiákat és diskurzusokat, amelyek formálják ezeket az intézményeket és szervezeteket. A kultúra mint objektív széles körű megértése mellett a Masters a kulturális és társadalmi elméleteket is mozgósítja annak érdekében, hogy kritikusan tükrözze, hogy a szervezeti gyakorlatok és diskurzusok miként alakítják a kulturális és technológiai átalakításokat.

A kultúra és a szervezet átfogó megközelítése a régóta fennálló kutatási hagyományokon és a Leuphana Egyetem jelenlegi kutatási projektjein alapul. Ide tartoznak a művészi szervezet és a kulturális vállalkozás szociológiája, valamint a kreatív iparágak és a digitális kultúrák interdiszciplináris kutatása. A programot a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar működteti, szorosan együttműködve az Üzleti és Gazdaságtudományi Karral. Az innovatív hallgatói elkötelezettség különböző formáin keresztül a program egyesíti a terep-központú oktatást a kutatás-alapú oktatással.

Szerkezet

A Kultúra és Szervezet programnak négy alkotóeleme van. Az alapvető tanulmányi területen a hallgatók a szervezetek és a kultúra és a művészet szervezésének, a kulturális vállalkozás, a digitális média és a kulturális szociológia kulcsfontosságú témáit fedezik fel.

Három egymást kiegészítő elem van: választható, integrációs modulok és kiegészítő tanulmányok. A választható lehetőségek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy összpontosítsanak és kibővítsék kulturális és szervezeti tanulmányaikat, például szervezeti elméleti modulokkal, digitális kultúrákkal vagy kritikus tanulmányokkal. Választhatóként választhat vállalkozási vagy üzleti tanulmányi modulokat is. A kulturális tanulmányok integrációs moduljai egyesítik a Humán és Társadalomtudományi Kar valamennyi mesterképzésének hallgatóját, és megismerik őket a kulturális tanulmányok történetével, módszereivel és a jelenlegi vitákkal. A kiegészítő tanulmányok lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy azonnali tanulmányaikat meghaladó osztályokat vegyenek át annak érdekében, hogy megismerjék a kultúra és a társadalom legfontosabb kortárs kihívásait. Ez a négy elem együttesen felkészíti a hallgatókat kutatás-alapú diplomamunkájuk megírására és a Masters Forum fórumban való részvételre, a kísérő kollokviumra, amelyen bemutatják és megvitatják disszertációjukat.

Masters Disszertáció

Mesterképzésük negyedik félévében a hallgatók elkezdik disszertációjukat. Az értekezés a fejlett elméleteket összekapcsolja a kultúra és a szervezet alapvető empirikus jelenségeivel való mélyreható elkötelezettséggel. Az értekezés írása körül szervezett kollektív folyamat azt jelenti, hogy a hallgatók megosztják tapasztalataikat, és rendszeres támogatást kapnak kortársaktól és oktatóktól: a disszertáció nem csupán egyéni kihívás. A dedikált Masters Forum összehozza az összes hallgatót az oktatókkal, és olyan hely, ahol a hallgatók bemutathatják folyamatban lévő munkájukat, megismerhetik a módszereket és kaphatnak peer-to-peer visszajelzéseket.

Karrier kilátások

A Masters program megismeri a hallgatókat abban, ahogyan a szervezet alapvetően feltételezi a kultúrát és a társadalmat, és módszertani és analitikai készségeket tanít a szervezet diskurzusainak, gyakorlatainak és technológiáinak kutatására. A program gyakorlati alapú ismereteket és kompetenciákat nyújt a kultúra szervezésében, valamint megtanítja a hallgatóknak a kommunikáció és a csapatmunka átadható készségeit. Mindezen képességekre és készségekre nagy igény van a foglalkozások széles körében.

A program egyaránt alkalmas azoknak a hallgatóknak, akik egyetemi karrier folytatására törekednek, és azok számára, akik felelős szerepet vállalnak a kulturális és kreatív iparban, a művészetekben, a médiában, a közszférában, a városfejlesztésben vagy az alapítványokban. és jótékonysági szervezetek.

A kutatás iránti különös érdeklődésű hallgatók lehetősége van egyidejűleg regisztrálni a doktori pályára. A mesterképzés és a doktori fokozat összekapcsolása egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatóknak a tudományos közösséghez való csatlakozásra már nagyon korai szakaszban.

Belépési követelmények

A Masters program nyitva áll a szociológia és az általános társadalomtudományok, a humanitárius és az üzleti és közgazdasági hallgatók számára. A tanterv áthidalja a szakadékot egyrészt a kultúraelméleti megközelítés és a kulturális és művészeti terület tanulmányozása, másrészről a kultúra és a kultúra üzleti és gazdasági alapú tanulmánya, valamint a kreatív iparágak és a kulturális vállalkozói szellem között.

Az angol anyanyelvűek számára az odaítélő egyetemek minimális angol nyelvtudási szintet határoztak meg. Az összes angol nyelvű vizsga elfogadható mind uniós, mind nemzetközi hallgatók számára.

 • Internet alapú TOEFL-teszt, legalább 85 pont
 • TOEIC-teszt legalább 785 pont
 • IELTS 5.5 teszt
 • Cambridge English: Advanced (CAE), C vagy annál jobb
 • Az ECTS szerint legalább 30 kreditpontnyi, korábban angol nyelven tanított és sikeresen kitöltött korábbi modulok (beleértve a vizsgát és az összes kapcsolódó feladatot)
 • Sikeresen végzett egyetemi diploma angol nyelvtudáson
 • Angolul beszélő középiskola igazolása, amely feljogosítja a kérelmezőt az adott országban történő tanulásra

A tanúsítás nem lehet négy évnél régebbi (az iskolai bizonyítvány kivételével).

Szeretnénk megemlíteni, hogy a német nyelvtudás nem szükséges.

Még akkor is, ha még nem fejezte be a főiskolai diplomát, kérheti ezt a programot. A sikeres teljesítésnek a teljes teljesítés 81% -ában kell bizonyítania (a teljes tanulmányi teljesítménytől függően 180 KP vagy 210 KP).

Utoljára frissítve May 2020

Az iskoláról

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded furthe ... Tovább

Leuphana University established Germany’s first public college. Its Graduate School merges the academic demands of masters and doctorates, and its own Professional School offers highly regarded further education programmes. Kevesebb