Mester a közmúltban

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

A közéleti program a BA diplomásoknak szól , nem csak a történelemben, és nem csak a humán tudományokban, akik a történelem nyilvános felhasználását szeretnék kutatni és népszerűsíteni. A közéleti történelem az 1970-es évektől kezdve a történelem szubdiszciplinájaként működik, de különálló tudományos fegyelemként is. Ezt a történelmet "az embereknek, az embereknek, a népnek, a népnek" nevezik , és a formális oktatáson kívül (az egyetemi oktatáson kívül) a történelem minden aspektusával foglalkozik. Sok éve működik az egyetemeken világszerte, és jelentős népszerűségnek örvend a diákok körében.

A történelem önmagában a múlt vizsgálatára összpontosít (azzal a céllal, hogy megválaszolja a "hogyan volt ott?"), Míg a nyilvános történelem kutatást folytat arról, hogy a múltról szóló tudás hogyan jelen van a társadalmi tudatban, és hogyan (ki) beilleszthető ebben a tudatosságban, azzal a központi kérdéssel, hogy "mit (tudott / akar)) tudnak az emberek arról, hogy mi volt?" A történeti memóriára összpontosít, amely a „hagyományos” történelemkutatásban meglehetősen marginális. A közéleti program kurzusai a történelmi tudatosság (vagy a kollektív emlékezet) formálásának módjaira összpontosítanak - mind elméleti keretei és mechanizmusa (beleértve a történelempolitikát is), mind a különböző gyakorlati módszerek (eszközök / technikák) keretében. befolyásolja ezt a memóriát és a tudatosságot, kezdve a múlt tanúvallomások gyűjtésével és feldolgozásával, a beszédírással és más, a történelmi ismereteket, kiállításokat, történelmi berendezéseket előmozdító szövegek előkészítésével, a történelmi elemek tömegkommunikációban, szórakoztatásban vagy virtuális környezetben való elhelyezésében. legszélesebb értelemben. Éppen ezért még a múlt általános kronológiai áttekintése, amely a közéleti tantervbe kerül, a vitákat és ellentmondásokat kiváltó elemekre (jelenségekre, eseményekre, folyamatokra, egyénekre) koncentrál, azaz a közszférában - és nem nem ismételjük meg a hagyományos akadémiai történelem tantervet.

A közgazdaságtudományi diplomás tudni fogja, hogy a múlt ismerete hogyan jelenik meg a közszférában és hogyan befolyásolja ezeket a módszereket. Képes tudatosan és kompetens módon gyűjteni, megőrizni, feldolgozni és előmozdítani a múlt örökségét, és megvizsgálni, hogy a többiek mit csinálnak.

Ezek a kompetenciák olyan intézményekbe foglalkoztatják, amelyek a múlt emlékezetének megőrzésével, formálásával és terjesztésével foglalkoznak, és a következő területeken vesznek részt:

 • A történelem politikája - politikai pártok, önkormányzatok, társaságok, kormányzati ügynökségek és egyéb állami intézmények.
 • Iskolán kívüli történeti oktatás - könyvtárak, helyi és nemzeti oktatási intézmények.
 • A történelem és a művészettörténet kombinációja - múzeumok, szabadtéri múzeumok, kreatív művészeti csoportok és cégek (pl. Mint történelmi filmek, játékok, események szakértői).
 • A történelem és a média kombinációja (kiadók, sajtó, új média, weboldalak, tematikus TV-csatornák).
 • Archívumkezelés és szóbeli történelem (magánszemélyek, önkormányzat).
 • Nemzetközi együttműködés (pl. Európai intézmények).

A diplomásoknak lehetőségük lesz arra, hogy folytassák oktatásukat a Ph.D.-n. a humanitárius programok.

Felvételi követelmények

 • Alapképzésének hiteles másolata
 • A tudományos nyilvántartás hiteles másolata
 • Angol nyelvtudásának hiteles másolata (B2 szint)
 • Digitális útlevél-fénykép
 • Az útlevél másolata
 • Orvosi igazolás
 • A fizetési regisztrációs díj visszaigazolása az egyetemi számlán

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic ins ... Tovább

The University of Wroc?aw has a rich history of more than three centuries. Founded by Leopold I Habsburg the university evolved from a modest school run by Jesuits into one of the biggest academic institutions in Poland. Kevesebb