Mester a megbízható szoftverrendszerekben (DESEM)

Általános információk

Program leírás

Ez a „Megbízható szoftverrendszerek” (DESEM) mesterképzés egy Erasmus Mundus mesterképzés, amely a Université de Lorraine Számítástudományi Mestere tanfolyamait tartalmazza a szoftverfejlesztésről és a formális módszerekről.

A program célkitűzései

A mesterképzés fő célja, hogy fejlett programot biztosítson a „Megbízható szoftverrendszerek” (DESEM), az alapítványok és a módszerek, technikák és alkalmazások kulcsfogalmai és kurzusai keverékének összekapcsolására. a diákok szakmai projektje. Annak érdekében, hogy a jövőbeni diplomásoknak a fegyelem folyamatos fejlődéséhez szükséges alkalmazkodóképességet biztosítsuk, a program célja a szoftvermérnöki tudomány alapvető és kulcsfogalmai , mint például az algoritmika és a programozás, a fejlett szoftverfejlesztés, a modellező rendszerek, a formális módszerek, a logika és a bizonyítékok, szemantika, modellellenőrzés és -ellenőrzés, információs rendszerek biztonsága, protokoll- és rendszerellenőrzési technikák, hangsúlyt helyezve a formális módszerekre és alkalmazásukra .

2 éves mesterprogram

Az Európai Unió Erasmus Mundus programjának támogatásával az Írországi Nemzeti Egyetem Maynooth (NUIM) Írországban, a Szent András-i Egyetem (UStA) Skóciában és a Université de Lorraine (UL) Franciaországban nyújtja ezt a kettőt. -évi kettős Master Program, nevezett Erasmus Mundus MSc Megbízható Software Systems (DESEM).

Ez a program, amelyet az Írország Nemzeti Egyetem Maynooth koordinál, a diplomásoknak a megbízható szoftverrendszerek tervezéséhez és megépítéséhez szükséges kulcsfogalmak ismereteit, készségeit és mélyreható technikai megértését nyújtja. Ez a szoftverfejlesztés elméletének és gyakorlatának összehangolásával és különösen a kutatás-orientált és kereskedelmi szempontból releváns projektekben való részvétel révén érhető el. Az eredmény lesz olyan diplomások, akiknek szilárd alapja van a logikai érvelésnek és a problémamegoldó készségeknek, amelyek szükségesek a szoftveripar karrierjéhez. Az igazi európai mesterek tapasztalata

A programban résztvevő minden diák a két partner egyetemen fog tanulni a kettős Erasmus Mundus MSc-ben, a Megbízható Szoftverrendszerekben, 60ECTS-t ítélve oda a DESEM Programtól bármelyik partner egyetemen. Minden egyes egyetemi egyetemnek már régóta fennálló helyi mesterképzési programja van a számítógép-tudomány területén, amely a szoftverfejlesztés speciális témáival foglalkozik. A tanfolyamokat angolul tanítják, és a hallgatók integrálódnak azon ország kultúrájába, ahol tanulnak, az általuk vett egyetemek által biztosított nyelvi és kulturális kurzusokon keresztül.

Ki kéne jelentkezni?

Azok, akik kitüntetéssel rendelkeznek informatikai tudományban, vagy egy kapcsolódó tudományág, átlagosan 60% -os (B, II.1, vagy assez bien) vagy annál magasabb minősítéssel. A kiterjedt ipari tapasztalat egyenértékűnek tekinthető az akadémiai képesítéssel, bár az ilyen pályázók általában interjút igényelnek.

Milyen pályafutás lesz a diplomások számára?

A diplomások egyformán alkalmasak lesznek a kutatási pályára, ahol új technikákat fejlesztenek ki megbízhatóbb szoftverek fejlesztésére, vagy olyan iparági karrierre, ahol megbízható ipari erősségű szoftvert fejlesztenek ki.

Melyek a díjak?

A tandíj 8000 € évente nem európai diákoknak és 4000 euró évente az európai diákoknak. Az ösztöndíjasok tandíjat fizetnek teljes egészében az életköltségekhez és az ösztöndíjakon keresztül történő utazáshoz

Milyen ösztöndíjak állnak rendelkezésre?

Az Erasmus Mundus MSc-ben a megbízható szoftverrendszerekben részt vevő hallgatók számára évente legfeljebb 15 ösztöndíjra számíthatunk. Rövid távú ösztöndíjak is rendelkezésre állnak, hogy támogassák az akadémikusokat, akik részt kívánnak venni a programhoz kapcsolódó oktatási / kutatási tevékenységekben.

 • A kategória hallgatói ösztöndíjak (harmadik országok diákjai)
  Hozzájárulás az utazási és telepítési költségekhez: 4000 € évente
  Részvételi költségek (beleértve a tandíjat és a biztosítási fedezetet): 8000 € évente
  Havi juttatás: 1 000 € havonta
 • B kategóriájú hallgatói ösztöndíjak (európai diákok)
  Részvételi költségek (beleértve a tandíjat és a biztosítási fedezetet): 4000 € évente
  Havi juttatás: 500 € havonta
 • Ösztöndíjak oktatása
  Lakóhelyi támogatás (utazási költségekkel együtt): 1200 € / hét minimális időtartam 2 hét és maximum 3 hónapos időtartam egy tudósra.

Felvételi

Hogyan kell alkalmazni?

Töltse le az online alkalmazást.

A kérelemmel kapcsolatos további részletekért lásd a http://erasmusmundus.ie címet

Az Erasmus Mundus MSc Megbízható Szoftverrendszerek (DESEM) alkalmazási határideje

 • Január 15-én a DESEM kurzusra szóló ösztöndíjas pályázatokra
 • Június 30-án a nem ösztöndíjas pályázatokhoz a DESEM kurzushoz (nem uniós és uniós pályázók)
Utoljára frissítve Május 2019

Az iskoláról

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate ... Tovább

Université de Lorraine is a French public university that offers to its nearly 52,000 students a full range of studies, in all fields, and in conformity to the Bologna model (bachelor/master/doctorate). Kevesebb
Nancy , Liège , Luleå , Freiberg , Metz , Marseille , Prága 6 , Saclay , Leganés , Madridi közösség , Stuttgart , Ghent + 11 Több Kevesebb