Mester a tengeri és légi közlekedés irányításában

Általános információk

Olvass többet erről a programról az intézmény honlapján

Program leírás

Szeretne közlekedési kutatással vagy menedzsmenttel foglalkozni? Akkor ez a program nagy érték. Ez biztosítja az elméleti és gyakorlati készségeket ahhoz, hogy sikerrel kezdjen el a szállítás és logisztika folyamatosan változó világában. Ez a program, a C-MAT-tal együttműködve , kifejezetten a nemzetközi közönséget szem előtt tartva készült, és olyan közelmúltban végzett hallgatóknak szól, akik a közgazdaságtan vagy a menedzsment háttérrel rendelkeznek, a közlekedéssel kapcsolatos kérdésekre összpontosítva.

Miért

Antwerpen nagy kikötőváros, tökéletes hely a tengeri és légi közlekedés irányításának megismerésére. Ez a program egy nemzetközi tapasztalat kirándulásokkal és céglátogatásokkal, amelyek felkészítik Önt a közlekedési szektor előtt álló kihívásokra.

Ez a program az Antwerp Management School (AMS) és az Antwerpeni Egyetem Gazdasági és Gazdaságtudományi Karának Tengeri és Légi Közlekedési Központja (C-MAT) közötti együttműködés.

A szállítási és logisztikai iparban egyre nagyobb nyomás nehezedik arra, hogy fenntartható megoldásokat nyújtson az olyan globális kihívásokra, mint az éghajlatváltozás. Ennek az igénynek az kielégítése érdekében az ipar most az AMS és az Antwerpeni Egyetem Gazdasági és Gazdasági Karának közös kiválósági központjára támaszkodhat. Minden eddiginél jobban Antwerpen a csúcskategóriás tudományos kutatások és a jövőbiztos mesterprogramok központjává válik az ellátási lánc, a szállítás és a logisztika területén.

Az AMS és a C-MAT tökéletesen kiegészítik egymást témák, megközelítés és hálózat szempontjából.

Tanulási célok

A programban való részvétel után:

 • Széles körű és alapos ismerete van a korabeli kérdésekről és a közlekedéssel kapcsolatos üzleti tevékenységek kölcsönös függőségéről, a kutatási eredmények és a közlekedési ágazat nemzetközi tapasztalatai alapján.
 • Speciális ismeretekkel rendelkezik és átlátja a szállítási láncok összetettségét, különféle szállítási módjait, interfészeit és szereplőit, valamint a logisztikai menedzsmenttel való kölcsönhatásukat.
 • Speciális ismeretekkel és betekintéssel rendelkezik a logisztikai menedzsment összetettségébe, különös tekintettel az import-export menedzsmentre, az áruk raktározására és forgalmazására, valamint a kapcsolódó jogszabályokra és szabályozásra.
 • Képes lesz megfogalmazni egy kutatási kérdést, felállítani egy kutatási tervet, és kritikusan értékelni a kutatási eredményeket a közlekedés menedzsment területén.
 • Alkalmazhatja a megszerzett tudományos ismereteket és készségeket, hogy hatékony megoldásokat dolgozzon ki a valós üzleti problémákra.
 • Alkalmazhatja a megszerzett tudományos ismereteket és készségeket a gazdasággal kapcsolatos, a közlekedéssel kapcsolatos politikai döntések előkészítéséhez, azok végrehajtásához és azok nyomon követéséhez a szállítási láncban.
 • Kritikusan átgondolhatja a társadalmi fejleményeket, például a fenntarthatóságot, és azoknak a közlekedési ágazatra gyakorolt hatását (nemzetközi) szempontból.
 • Kritikusan elemezheti és szintetizálhatja saját kutatásait és / vagy a komplex esettanulmányok megoldásait tudományosan megalapozott módszertanok segítségével, és képes lesz azokat világos és tömör módon bemutatni.

Ki keresünk?

 • Érdekelne a közlekedési ágazat összes funkciójának megismerése, beleértve a tengeri szállítást, az új innovációkat és a fejlett ipari közgazdaságtant stb.
 • Nyitott és hajlandó lenni egy valóban nemzetközi és multikulturális környezetben.
 • Mesterképzéssel vagy ötéves alapképzéssel rendelkezik egy megfelelő tantárgyból, jó tanulmányi eredménnyel vagy négyéves tanulmányi alapképzéssel, ha bizonyíthatóan egyenértékű a mesterképzéssel (pl. A program tanterve alapján, a további kiegészítő tanfolyamok / képzés és / vagy releváns szakmai tapasztalat).

Fokozat

A mester sikeres elvégzése után a következő fokozatot kapja: „Master of Science in Marine and Air Transport Management”.

Tanterv

Az első félévben részt vesz a kötelező tanfolyamokon (9 kredit), és választhat a Menedzsment alapjai és a Kutatási alapok (33 kredit) opciók között.

Kezelési alapok

A Management Fundamentals opciót azoknak a hallgatóknak tervezték, akik szeretnék bővíteni tudásukat és képességeiket a közlekedési és gazdasági területeken. Elsősorban a tengeri vagy légi közlekedési ágazat vezetői karrierjére készít fel.

Törzsanyag:

 • Közlekedési üzleti gazdaságtan és politika
 • Technológia és innováció
 • Globális vezetői készségek
 • Haladó vezetői közgazdaságtan
 • Üzleti környezet
 • Tőkeköltségvetés és finanszírozás
 • Projektmódszertan
 • Mesteri értekezés a közlekedés irányításában

Kutatási alapismeretek

A Kutatási alapok lehetőség egy módszertani és kvantitatívabb képzést kínál. Kiváló felkészülést kap karrierjére például tanácsadással, politikával vagy kutatással kapcsolatban a tengeri vagy légi közlekedési ágazatban. Sőt, ez a lehetőség megalapozhatja további tudományos tevékenységeket, például Ph.D.

Törzsanyag:

 • Közlekedési üzleti gazdaságtan és politika
 • Globális vezetői készségek
 • Kutatásmódszertan
 • Haladó ipari közgazdaságtan
 • Jóléti közgazdaságtan
 • Közlekedési modellezés
 • Mester disszertáció a közlekedés kutatásában

A második félévben választhat a légiközlekedés vagy a tengeri szállítás szakterülete között. Így még inkább testre szabhatja programját sajátos érdeklődésének és hátterének megfelelően. Vessen egy pillantást a választható tárgyakra, hogy megnézze, melyek az egyes szakok részei.

Major tengeri szállítás Őrnagy légi közlekedés
 • Kikötőgazdaság és üzlet
 • Tengeri közgazdaságtan és üzlet
 • Tengeri ellátási láncok
 • Légi közlekedés közgazdaságtan és üzlet
 • Airport Management
 • Légi közlekedés árstratégiái

Globális vezetői készségek

Az AMS-nél egy személyes fejlődési útra indul, amelyen keresztül emberként és leendő vezetőként növekedni fog. A globális vezetői készségek pályán kihívást jelentünk és felkészítünk arra, hogy jobban tudatában legyél annak, ki vagy, hogyan működsz együtt másokkal, és milyen karriert akarsz folytatni.

Ezen utazás során a tanulás e három szintjére fogunk összpontosítani, gyakorlatok, önelemzési eszközök, reflexió pillanatai, egyéni követés, kollektív foglalkozások és kortárs-coaching keverékével dolgozva. Kínálunk releváns kereteket, amelyek segítenek megérteni, hogy ki vagy és hogyan viszonyulsz másokhoz. Támogatjuk Önt erősségeinek és igényeinek megértésében, valamint növekedési területeinek meghatározásában. Kihívjuk Önt egy személyes vezetői igény kidolgozására, amely globális és fenntartható perspektívát rejt magában.

A globális vezetői készségek fejlesztése több, mint „örülni”, ez a karrier sikerének előfeltétele, és a toborzók ezt értékelni fogják, amikor jelentkeznek egy állásra. A mai munkaadók lenyűgöző puha készségeket keresnek a fiatal diplomások kiválasztásakor. Ezek magukban foglalják az öntudatot, a másokkal való együttműködés képességét, a vezetői készségeket, az új helyzetekhez való alkalmazkodás és az új készségek fejlesztésének képességét, a nyitottságot és a különböző szempontok tiszteletben tartását, a multikulturális tudatosságot, valamint a hosszú távú és rendszerbeli gondolkodást. csak néhányat említsen. A tanfolyam célja, hogy támogassa Önt ezen képességek fejlesztésében, valamint annak megtalálásában, hogy ki vagy, és mire van szüksége a foglalkoztatás világában; karrier ambíciói és a munkaadók között.

AMS bootcamp

Miután regisztrált erre a programra, regisztrálhat az AMS bootcamp-ra, amelyet a program kezdete előtti héten szervezünk meg. Számíthat tanfolyamokra a tudományos írás, a szakmai angol, az üzleti kutatási módszerek és a pénzügyi menedzsment területén. Ez a nyári iskola nem kötelező, de nagyon ajánlott. Nem csak akadémiai szigorú tanfolyamokat kínálunk Önnek, hanem kirándulást kínálunk Belgium egyik legrégebbi városába, Brugesbe, és természetesen ideális lehetőség diáktársainak megismerésére.

Belépés

Tudományos háttérrel

Ez a program a C-MAT-tal együttműködve szerveződik. Jelentkezni a C-MAT-on keresztül lehet.

A program alapvető felvételi követelményei egy egyetemi diploma (amely legalább 4 éves teljes munkaidős programot tartalmaz) egy releváns tantárgyból, és alapos angol nyelvtudás.

A felvételt a felvételi bizottság biztosítja, figyelembe véve a hallgató jelentkezési dokumentációját, tanulmányi hátterét, motivációját, nyelvtudását és adott esetben szakmai tapasztalatát. A program egyik alapvető felvételi követelménye az egyetemi végzettség:

 • A pályázóknak mesterképzéssel vagy ötéves alapképzéssel kell rendelkezniük egy releváns témában, jó tanulmányi eredménnyel.
 • A négyéves alapképzéssel rendelkező pályázók felvehetők, ha bizonyíthatóan egyenértékűek a mesterképzéssel (pl. A program tanterve alapján, a további kiegészítő tanfolyamok / képzések sikeres részvétele és / vagy releváns szakmai tapasztalat alapján).
 • Azok a pályázók, akik csak hároméves tanulmányi alapképzéssel rendelkeznek, nem vehetnek részt az Advanced Master programokban. A hároméves többéves alapképzés nem egyenértékű a mesterképzéssel.
 • Azoknak a pályázóknak, akik egyetemi diplomájukat az európai bolognai rendszerben szerezték (lásd: http://www.ehea.info/members.aspx), az Európai Képesítési Keretrendszer 7. szintjéhez hasonló végzettséggel kell rendelkezniük.
 • A megfelelő munkatapasztalat (lehetőleg minimum 2 év) további kiválasztási előny lehet.
Angol nyelvtudás

Mivel a programot angol nyelven tanítják, minden pályázónak képesnek kell lennie olvasásra, előadások követésére, és folyékonyan írott és beszélt angol nyelven történő kifejezésére. Azoknál a hallgatóknál, akiknek az első nyelve nem angol, a következő képesítések szükségesek:

 • TOEFL (angol mint idegen nyelv teszt). Legalább 550 pontszám szükséges a papíralapú teszthez (PBT), vagy 213 a számítógépes teszthez (CBT), vagy 80 a TOEFL internetes (iBT) ponthoz;
 • A British Council IELTS (Nemzetközi angol nyelv tesztelő szolgálat, minimum 6,5 ponttal);
 • Megfelelő színvonal a Princeton Test verbális részében ( GMAT , Graduate Management Felvételi teszt).
 • Akkreditált nyelvvizsgáló szervezetek egyenértékű tesztjei olyan eredménnyel, amely bizonyítja az angol nyelvtudását;
 • Első diplomát szerzett egy európai egyetemen / főiskolán vagy tengerentúli intézményen, amely megfelelő bizonyítékot szolgáltat az angol nyelvtudásra;
 • Egyéb bizonyítékok, amelyek igazolják az angol nyelvtudását és kielégítik a Felvételi Bizottságot.

Azoknak a pályázóknak, akik angol nyelvtudásukat elégtelennek tartják, ezért nyomatékosan javasoljuk, hogy indulás előtt, vagy antwerpeni tartózkodásuk alatt vegyenek részt angol nyelvtanfolyamokon. Az Antwerpeni Egyetem minden tanév során intenzív angol nyelvtanfolyamokat szervez külföldiek számára.

Utoljára frissítve szept. 2020

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Az iskoláról

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium ... Tovább

Antwerp Management School, the autonomous management school of the University of Antwerp (Belgium), offers 8 accredited Advanced Masters in a truly international context with study options in: Belgium, China, Brazil, Italy and the USA. Moreover, we are ranked #37 in the Financial Times for our Master in Management (2019). Kevesebb