A program kiterjeszti a sikeres kvantitatív ökológiai modul vezetése prof. Jan Lepš, aki 2011 óta működik.

A hallgatókat a modern ökológiai kutatások képezik. A kurzusok középpontjában az ökológiai elmélet és az elemzés, valamint az ökológiai adatok értelmezése a modern számítási módszerekkel. A munkaterhelés körülbelül öt tanfolyam félévenként.

Erõs hangsúlyt fektetnek a hallgatók saját kutatására; majdnem a fele akkreditált egy kutatási projektet, amelyet az egész két tanév alatt kell elvégezni, és amely a Mesterdokumentum alapjául szolgál. A legjobb projekteket valószínűleg az első szerzőként a diákkal teszik közzé. Az előadók és a témavezetők magas színvonalú kutatásokat folytatnak, gyakran szorosan együttműködve a Cseh Tudományos Akadémia biológiai központjával.

A diákok fejleszti kritikai gondolkodásukat, erős statisztikai alapokat, kiváló terepi készségeket, megtanulják bemutatni a kutatást, vagy hogyan írhatnak sikeres támogatást. Emellett több terepjáró és gyakorlati-természetvédelmi tanfolyam is szerepel, bővítve a hallgató tapasztalatait és készségeit. A diplomások készen állnak arra, hogy PhD-t folytassanak az ökológiában bármelyik egyetemi vagy kutatóintézetben a világ minden tájáról.

Szakdolgozat

A tanulmányának nagy részét (majdnem a hitelek felét) egy kutatási projekten alapuló munkák alkotják, amelynek eredményeit egy mester szakdolgozatban és esetleg egy híres tudományos folyóiratban teszik közzé.

Példák a tézis témakörökre:

  • Predator vs parasitoidok - nem ellenséges hely a hernyóknak?
  • A városi környezet és a hősziget hatás a vízi gerinctelenekben
  • A növényevő rovarok trofikus specializálódása erdei táplálékhálóban
  • A nem-mikorrhizás növényfajok szerepe az arbuszkuláris mikorrhizalis gombák közösségében
  • A réti hemiparasites mint ökoszisztéma mérnök
  • A gyepek helyreállítása a volt szántóföldön

Felvételi eljárás

A pályázóknak a mesterképzés megkezdéséig kellett befejezniük a főiskolai tanulmányaikat (azaz a pályázati és feltételes elfogadás lehetséges a főiskolai végzettség megszerzése előtt). A felvételi eljárás motivációs levélen és online interjún alapul. Kérjük, érdeklődjön az oldalon található űrlap segítségével.

Díjak és ösztöndíjak

Nincs tandíj, de több adminisztrációs díj is van: 50 € / év angol nyelvű tanulmányok, 20 € pályázati díj és 120 € a BSc validálása esetén. fokozat (elfogadás után, törvény által megkövetelt).

A kitűnő tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatók és a projekt eredményeinek bemutatása egy konferencián, vagy a Impact Factor folyóiratokban való közzétételével a bónusz kötbér 400 és 1200 euró közötti.

Tanulmány

A tanulmány két évet vesz igénybe négy félévre osztva. Ez alatt az idő alatt a hallgatóknak 120 ECTS kreditet kell szerezniük. Végül a kutatási projekten alapuló oklevelet az előadók bizottságában kell benyújtani és megvédeni. A bizottság a hallgató ismereteit is végső vizsgán értékeli.

Program oktatási nyelve:
  • Angol
Utoljára frissítve Április 6, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
feb. 17, 2020
Duration
2 Év
Nappali
Price
50 EUR
évente.
Deadline
dec. 13, 2019
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
feb. 17, 2020
Jelentkezési határidő
dec. 13, 2019

feb. 17, 2020

Location
Jelentkezési határidő
dec. 13, 2019
End Date