A program kiterjeszti a sikeres kvantitatív ökológiai modul vezetése prof. Jan Lepš, aki 2011 óta működik.

A hallgatókat a modern ökológiai kutatások képezik. A kurzusok középpontjában az ökológiai elmélet és az elemzés, valamint az ökológiai adatok értelmezése a modern számítási módszerekkel. A munkaterhelés körülbelül öt tanfolyam félévenként.

Erõs hangsúlyt fektetnek a hallgatók saját kutatására; majdnem a fele akkreditált egy kutatási projektet, amelyet az egész két tanév alatt kell elvégezni, és amely a Mesterdokumentum alapjául szolgál. A legjobb projekteket valószínűleg az első szerzőként a diákkal teszik közzé. Az előadók és a témavezetők magas színvonalú kutatásokat folytatnak, gyakran szorosan együttműködve a Cseh Tudományos Akadémia biológiai központjával.

A diákok fejleszti kritikai gondolkodásukat, erős statisztikai alapokat, kiváló terepi készségeket, megtanulják bemutatni a kutatást, vagy hogyan írhatnak sikeres támogatást. Emellett több terepjáró és gyakorlati-természetvédelmi tanfolyam is szerepel, bővítve a hallgató tapasztalatait és készségeit. A diplomások készen állnak arra, hogy PhD-t folytassanak az ökológiában bármelyik egyetemi vagy kutatóintézetben a világ minden tájáról.

Szakdolgozat

A tanulmányának nagy részét (majdnem a hitelek felét) egy kutatási projekten alapuló munkák alkotják, amelynek eredményeit egy mester szakdolgozatban és esetleg egy híres tudományos folyóiratban teszik közzé.

Példák a tézis témakörökre:

  • Predator vs parasitoidok - nem ellenséges hely a hernyóknak?
  • A városi környezet és a hősziget hatás a vízi gerinctelenekben
  • A növényevő rovarok trofikus specializálódása erdei táplálékhálóban
  • A nem-mikorrhizás növényfajok szerepe az arbuszkuláris mikorrhizalis gombák közösségében
  • A réti hemiparasites mint ökoszisztéma mérnök
  • A gyepek helyreállítása a volt szántóföldön

Felvételi eljárás

A pályázóknak a mesterképzés megkezdéséig kellett befejezniük a főiskolai tanulmányaikat (azaz a pályázati és feltételes elfogadás lehetséges a főiskolai végzettség megszerzése előtt). A felvételi eljárás motivációs levélen és online interjún alapul. Kérjük, érdeklődjön az oldalon található űrlap segítségével.

Díjak és ösztöndíjak

Nincs tandíj, de több adminisztrációs díj is van: 50 € / év angol nyelvű tanulmányok, 20 € pályázati díj és 120 € a BSc validálása esetén. fokozat (elfogadás után, törvény által megkövetelt).

A kitűnő tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatók és a projekt eredményeinek bemutatása egy konferencián, vagy a Impact Factor folyóiratokban való közzétételével a bónusz kötbér 400 és 1200 euró közötti.

Tanulmány

A tanulmány két évet vesz igénybe négy félévre osztva. Ez alatt az idő alatt a hallgatóknak 120 ECTS kreditet kell szerezniük. Végül a kutatási projekten alapuló oklevelet az előadók bizottságában kell benyújtani és megvédeni. A bizottság a hallgató ismereteit is végső vizsgán értékeli.

Program oktatási nyelve:
Angol
Utoljára frissítve April 6, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
szept. 30, 2019
Duration
2 Év
Nappali
Price
50 EUR
évente.
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
szept. 30, 2019
Jelentkezési határidő

szept. 30, 2019