Mester az emberi számítógépes kölcsönhatásban és tervezésben (HCID)

Általános információk

11 locations available

Program leírás

Miért érdemes az EIT Digital Master School tanulmányozni az ember-számítógép kölcsönhatást és tervezést?

Az intelligens eszközök (mobiltelefonok, PDA-k, táblaszámítógépek), az intelligens termékek (autó, navigáció) és az intelligens környezetek (környezeti intelligencia) lehetővé teszik az innovatív interfészeket igénylő új szolgáltatásokat. Az emberi-számítógépes interakció és a tervezés (HCID) az új felhasználói felületek, interaktív rendszerek és szolgáltatások tanulmányozására, tervezésére, fejlesztésére és értékelésére összpontosít.

A HCID egy interdiszciplináris program, ahol a felhasználóközpontú tervezés megközelítése a felhasználókat a tervezési folyamat középpontjába helyezi. Az emberi szempontok (mind a kognitív, esztétikai, mind a szenzoros-motoros szinteken) a technológiai és üzleti szempontok kombinálásával új termékeket és szolgáltatásokat hozunk létre, amelyek nagyszerű használhatósággal és felhasználói élményt nyújtanak, és szilárd ügyféligényük van, ami gyakran kereskedelmi sikerre utal. A diákok megtanulják, hogyan kell megtervezni és meghatározni, hogyan hatnak az emberek egymásra és élnek a modern, folyamatosan változó technikai világgal.

A tanterv ötvözi a HCID technikai főszereplőjét (Technikai fő 75%) az innovációban lévő kisebbséggel

Hogyan strukturálódik a program?

 • A diákok két különböző európai országban tanulnak.
 • Befejezésük után két diplomát kapnak a két egyetemen, amelyeket tanulmányozni fognak, és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által kiadott tanúsítványt.
 • Az első év hasonló minden belépési ponton. Minden diák részt vesz egy 3 napos üzleti kihívásban a digitális innovációban.
 • 2 hetes nyári iskola az első év és a második év között
 • A második év specializációt és diplomamunka projektet kínál. Az érettségi projekt magában foglal egy szakmai gyakorlatot egy vállalatnál vagy kutatóintézetnél, és egy erős innovációs és vállalkozói dimenzióval rendelkező mester szakdolgozatot eredményez.

Hol lehet tanulmányozni az ember-számítógép kölcsönhatást és tervezést?

Szakterületek

 • Számítógépes kölcsönhatás (Aalto)
 • Mobil és teljes körű kölcsönhatás (KTH)
 • Multi-Modal Interaction (TUB)
 • Interakció (UPS)
 • Kognitív kölcsönhatás (UNITN)
 • Intelligens rendszerek (UT)
 • Elérhető és adaptív kölcsönhatás (UPM)

Ki pályázhat?

Ha ezt a programot kívánja alkalmazni, akkor rendelkeznie kell a Bachelor of Science-nél, vagy az utolsó tanulmányi évében:

 • Számítástechnika
 • Információs rendszerek
 • Matematika
 • Statisztika
 • Elektromos technika / elektronikus

Különleges esetekben az ipari formatervezésből, a médiatechnológiából, a számítási nyelvészetből és a kognitív tudományokból származó, a matematikában, a szoftver tervezésében és a programozásban elegendő készséggel rendelkező diákok tekinthetők meg.

Hogyan lehet alkalmazni?

Tanévünk augusztus-októbertől kezdődik az egyetem választásától függően.

Az első jelentkezési időszak: 2019. november 15 - 2020. február 3. *

A második jelentkezési időszak: 2020. február 17. - április 17.

* Javasoljuk, hogy az EU-n kívüli állampolgárokat az első időszakban alkalmazzák, hogy elegendő időt biztosítsanak a vízumra.

A pályázatokat az online alkalmazásportálunkon keresztül, a honlapunkon végzik.


Tandíj és ösztöndíjak

A standard tandíjat az EU állampolgárai számára évi 1500 EUR, az EU-n kívüli állampolgárok esetében pedig 12 000 EUR.

A kiemelkedő tehetségek vonzása érdekében az EIT Digital Master School korlátozott számú érdemelapú ösztöndíjat kínál tandíjmentesség és havi megélhetési támogatás formájában.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

Get an excellent theoretical education as well as the opportunity to work with European top research facilities and leading business partners. The education includes an internship in which students, t ... Tovább

Get an excellent theoretical education as well as the opportunity to work with European top research facilities and leading business partners. The education includes an internship in which students, teachers, and our business partners develop a project for your Master's thesis. Kevesebb
Budapest , Espoo , Párizs , Berlin , London , Trento , Eindhoven , Madrid , Stockholm , Rennes , Turku , Tallinn , Bologna , szép , Milánó + 14 Több Kevesebb