Ökológiai és Környezettudományi Iskola (SEES)

Az Ökológiai és Környezettudományi Intézet (SEES) az egyik első iskola a Nalanda University , amely 2014 augusztusában kezdte meg akadémiai programját. a természeti környezet és az emberi tevékenységek közötti kölcsönhatásokkal kapcsolatos kutatások. Az iskola az ókori Nalanda University hagyományában gyökerezik, és kritikus megértést kíván létrehozni, amely a világ számára előnyös. Az iskola arra törekszik, hogy áthidalja a nyugati és a keleti perspektívák közötti környezetvédelmi kérdések tanulmányozásának jelenlegi szakadékát. Az oktatás, a kutatás, az együttműködés és a szakpolitikai ajánlások révén foglalkozik a korunk helyi, regionális és globális környezeti problémáival.

Széles elképzelésünk az ökológia és a környezet tanulmányozása, nemcsak az úgynevezett „természetes” vagy „tiszta” ökoszisztémákban végzett tevékenység, hanem az, hogy az emberi dominanciájú tájakban és a környező területeken az ökológiai és környezetvédelmi szempontokat is figyelembe veszik. Ázsia és a globális déli rész külön, izgalmas és társadalmilag releváns oktatási és kutatási menetrendet mutat be nekünk. Ilyen forgatókönyv szerint a biológiai sokféleség megőrzése vagy az adaptív irányítás kifejezetten eltérő konnotációt hordoz.

Kutatási és pedagógiai megközelítésünk két átfogó témát foglal magába: interdiszciplinaritás és fenntarthatóság. Az interdiszciplináris vizsgálat elengedhetetlen a fegyelmi akadályok áthidalásához, amelyek eddig akadályozták a komplex társadalmi-ökológiai problémák holisztikus megértését. A tudományágak közötti kölcsönös kölcsönhatás csak olyan silók feloldásával lehetséges, amelyek számos tudományágat képeztek az ökológia és a környezet között. A holisztikus megértés hiánya eddig összetett megoldásokat teremtett a komplex társadalmi-ökológiai problémákra. Második témánk a fenntarthatósági gondolkodást és a gyakorlatot mint helyőrzőt használja az ökológiai és környezetvédelmi kérdések nagyobb mértékű elrendezésében, az egyenlőség és a társadalmi igazságosság felé való fejlődés és fejlődés felé való elmozduláson belül.

Mesterképzés

Az iskola kétéves mesterképzést kínál mind az MA, mind az M.Sc. fokozatok a környezeti tanulmányokban. Az iskola üdvözli a különböző diszciplináris hátterű diákokat, akik szokásos kíváncsiak, megosztják a környezetvédelmi vezetés iránti szenvedélyét és a tanulási képességet. Minden mesterképzésben részt vevő diáknak legalább 48 kreditet kell szereznie 4 félév alatt, nyáron az első és a második év közötti szabadság alatt, és az elmúlt félévben egy disszertáció. MA vagy M.Sc. A fokozatokat a hallgató alapképzése és a választott kurzusok alapján ítélik oda.

Tantervi keretrendszer

Az Ökológiai és Környezettudományi Iskolában minden tanfolyam holisztikus képet kap a tudásról, amely magában foglalja a megértést, az analitikai és a szintézis képességeket, felismerve az alkalmazási lehetőségeket a konkrét kontextusokban és az értékelés különböző szintjein. Míg a fő tanfolyamok az ökológiára és a környezetre vonatkozó alapvető fogalmak ismeretére, megértésére és artikulálására összpontosítanak, a választások széles skálája van, amelyek jobban összpontosítanak a tudás elemzésére, szintézisére és alkalmazására. A pedagógia ennélfogva a tanítás helyett inkább a tanulást, a tantermi részvételt, a csoportmunkát és az egyedi projekteket hangsúlyozza. Az értékelés is változatos, és célja a tanulás konkrét aspektusainak azonosítása és javítása.

Ami a tanfolyamok félévenkénti bontását illeti, az első félév az ökológia és a környezet tanulmányozása szempontjából kritikus különböző tudományterületek alapismereteire összpontosít, míg a második félévben (Bridge-tanfolyamok) a fenntartható tudományokról szóló alapvető tudományokról van szó. fejlesztési és környezetvédelmi törvények és politika, valamint a pályaválasztási területeken a választható kurzusok. A harmadik félévben (Haladó tanfolyamok) számos választható kurzus található, amelyek speciális ismereteket nyújtanak a nyomóterületeken. Esettanulmányokat, különösen az ázsiai kontextusból, gyakran tárgyalnak ezekben a kurzusokban.

Az osztálytermi előadások mellett számos feladat, projekt, oktatóanyag, terepmunka és szeminárium található. A diákok egy kutatási javaslat kidolgozásán keresztül egyéni disszertációra is alapozódnak. A negyedik és az utolsó félév során megpróbáljuk az egyéni disszertációt, amely a megszerzett tudás összegyűjtésére törekszik a valódi probléma megoldására.

Pályaépítés

Nalanda University közös Nalanda University rendelkezik az összes iskolájában. A kurzusok alapvető, választási és szeminárium tanfolyamokba sorolhatók. Ezen túlmenően minden iskola a 4. szemeszterben disszertációelemet tartalmaz.

Jogosultsági

A mesterképzések jogosultsági kritériumai

Az alábbiakban meghatározott követelmények az egyetemre való belépéshez szükséges minimum.

Indiai diákok

Legalább hároméves, legalább 55% -os vagy azzal egyenértékű Grade Point Average (GPA) diplomával (10 2 3)

Indiai diákok kiválasztása:

A pályázati űrlapot teljes egészében ki kell tölteni, és az abban említett dokumentumokkal együtt kell benyújtani.

Látogasson el az online jelentkezési lap portáljára:

https://cdn3.digialm.com//EForms/configuredHtml/1970/60455/Registration.html

A pályázó meglátogathatja az egyetemi weboldalt, kitöltheti az online jelentkezési lapot, töltse ki az űrlapot teljes egészében, és a célnyilatkozat (SOP) mellett benyújtja. A pályázati űrlapot és az SOP-t, valamint az összes dokumentumot az admissions@nalandauniv.edu.in. A pályázónak a kérelem feldolgozásához az RTGS / NEFT-n keresztül kell fizetnie az INR 500 (csak rúpia ötven százaléka) kérelem díját az alábbi adatok felhasználásával, és a tranzakciós azonosítót / részleteket meg kell osztani az admissions@nalandauniv.edu.in címen.

PAYEE NAME: Nalanda University

BANK NAME: HDFC BANK Kft.

BRANCH NAME: DHARAMSHALA ROAD, RAJGIR

BANKSZÁMLA: 50100079546912

IFSC CODE: HDFC0002059

A fizetés / átutalás adatait az alábbi címen kell elküldeni az Athe dending Office-nak: admissions@nalandauniv.edu.in

A kijelölt pályázatokat a kiválasztott központokban május 28-án online tesztre hívják .

Nem garantált, hogy minden jelentkezőt, aki betöltötte a jelentkezési lapot és megjelent a bejáratnál, kiválasztják a felvételre. A kiválasztott és a várólistára felvett jelöltek 2019. június 15. előtt kerülnek bemutatásra.

Nemzetközi diákok

A legalább 15 évig tartó GPA-n alapuló főiskolai végzettség legalább 2,2 éves vagy annál magasabb értékű GPA-val 4 pontos skálán vagy azzal egyenértékű osztályon, ha egy másik fokozatú skálát használnak.

A nem angol nyelvű országok angol nyelvű képzésben részesülő pályázóinak a következő angol nyelvű tesztek során be kell nyújtaniuk a képesítést:

 • TOEFL (angol nyelvtanulás mint idegen nyelv)
 • IELTS (Nemzetközi Angol Nyelvvizsgáló Rendszer)
 • TOEIC (angol nyelvvizsga a nemzetközi kommunikációért)
 • PTE (angol nyelvű személyi teszt)
 • Bármely más, a nemzetközi platformon használt szabványos angol teszt

Az egyetem megköveteli, hogy minden pályázó alkalmassá tegye az angol nyelvtudást.

A nemzetközi diákok kiválasztása a Skype / video interjú (csak egy interjú) alapján történik.

Az első interjúsorozat 2019. április második hetében lesz

A második interjúsorozat 2019. május második hetében lesz

Az interjú harmadik (utolsó) tétele 2019. június első hetében lesz

A diákok a jelentkezési lapot legkésőbb 2019. május 31-ig nyújthatják be, mivel az ülés elején kezdődik.

A diákok várhatóan a következő dokumentumokat nyújtják be:

a) Megfelelően kitöltött online jelentkezési lap

https://cdn3.digialm.com//EForms/configuredHtml/1970/60455/Registration.html

vagy látogasson el a www.nalandauniv.edu.in webhelyre

Kérjük, ellenőrizze a Spam mezőt, ha nem tud e-mailt küldeni tőlünk a regisztráció után.

b) Mark-lapok szkennelt másolatai

c) Célmeghatározás (A célmeghatározásnak a következő pontokat / kérdéseket kell tükröznie: (i) Írj egy megjegyzést a "A kultúra relevanciája az oktatáshoz a mai világban" (ii). (iii) Mi motiválja a hallgatót a nálandai egyetemen végzett oktatás folytatására?

d) 8 USD (nyolc amerikai dollár vagy azzal egyenértékű) pályázati díjat fizet az alkalmazások feldolgozására az RTGS / NEFT segítségével az alábbiakban megadott adatok felhasználásával. A tranzakció azonosítója / adatai megoszthatók a következő címen: Foreignstudents@nalandauniv.edu.in

PAYEE NAME: Nalanda University

BANK NAME: HDFC Bank Kft.

BRANCH NAME: DHARAMSHALA ROAD, RAJGIR

BANKSZÁMLA: 50100079546912

IFSC CODE: HDFC0002059

A kiválasztott jelölteket a 2019-20.

ösztöndíjak

Nalanda University kétféle pénzügyi támogatást nyújt a diákoknak.

a. Nalanda Excellence in Academic

b. Nalanda eszközök - cum-Merit ösztöndíj

c. CLMV ösztöndíj Kambodzsa, Laosz, Mianmar és Vietnam diákjai számára

d.ICCR ösztöndíj (kérjük, forduljon az ország nagykövetségéhez az ICCR Schoalrship-ről)

e. Nalanda University ösztöndíj Bhután diákoknak

f. Thaiföld ösztöndíja a Nalanda University (thai állampolgárok számára)

g. NU-MEA-Nemzetközi Ösztöndíj (10 ösztöndíj nemzetközi diákoknak)

További részletekért látogasson el a https://www.nalandauniv.edu.in/docs/scholarships.pdf webhelyre

Karrier kilátások

Az ökológia és a környezetvédelem területe, mint karrier hatalmas munkalehetőségeket kínál. Az „ökológia” kifejezés az élőlények egymáshoz és a körülöttük lévő viszonyhoz kapcsolódik. A „Környezetvédelmi tanulmányok” szó számos környezetvédelmi tevékenységet foglal magában. Ez viszont óriási munkalehetőségeket teremt az ökológusoknak, a környezeti tudósoknak, a környezetbiológusoknak, a környezetmodellezőknek, a környezeti mérnököknek és a környezetvédelmi újságíróknak. Az ökológia és a környezettanulmányok mester- vagy doktori fokozatai a tudásuk és tapasztalataik alapján jó pozíciót / munkát kaphatnak. Szükség van rájuk a következő osztályokban / szervezetekben:Nemzeti szintű osztályok / szervezetek

 • Környezetvédelmi Ügynökség (EA)
 • Környezetvédelmi tanácsadás
 • Iparágak, lepárlóüzemek, műtrágyagyárak, bányák, finomítók, textilgyárak stb.
 • Társadalmi fejlődés
 • Kutatás és fejlesztés
 • Erdő- és vadvilág-gazdálkodás
 • Szennyezés-ellenőrző táblák
 • Várostervezés
 • Vízforrások és mezőgazdaság
 • Állami intézmények és magánvállalatok és cégek
 • Főiskolák és egyetemek
 • Környezetvédelmi és Erdészeti Minisztérium
 • Környezetvédelmi, Élelmiszer- és Vidékügyi Minisztérium
 • Környezeti monitoring szervezetek;
 • Jótékonysági alapok és nem kormányzati szervezetek
Nemzetközi szervezetek

Ezek a szervezetek részt vesznek a környezetgazdálkodásban és a védelmi erőfeszítésekben:

 • Kormányközi éghajlatváltozási panel (IPCC)
 • Az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP)
 • Föld rendszerirányítási projekt
 • Nagykövetségek és más, a környezettel kapcsolatos nemzetközi szervezetek
Job lehetőségek

A környezeti tudomány fokozata olyan alapvető készségekkel rendelkezik, amelyek munkahelyhez vezethetnek a környezetvédelmi ágazatban vagy más szakmákban.

A végzettséghez közvetlenül kapcsolódó munkák:

 • Környezetvédelmi tanácsadó
 • Ökológus
 • Kutató tudós
 • Politikai elemző
 • Halászati technikus
 • Környezeti nevelési tiszt
 • Laboratóriumi technikus / elemző
 • Infrastrukturális projektmenedzsment
 • Környezeti nevelési tiszt
 • Környezetvédelmi vezető
 • Természetvédelmi tiszt
 • Újrahasznosítási tiszt
 • Hulladékgazdálkodási tiszt
 • Vízminőségi tudós

... és a lista folytatódik

Néhány más munkahely, ahol hasznos lenne a környezeti fokozat

 • Környezetvédelmi egészségügyi szakember
 • Tájépítész
 • Várostervező
 • toxikológus
 • Közlekedési tervező
Program oktatási nyelve:
 • Angol

2 további kurzus Nalanda University »

Utoljára frissítve Április 6, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
Július 2020
Duration
2 Év
Nappali
Price
2,100 USD
1. év, 1126 USD (amely magában foglalja a lakossági és étkezési tervet), 2. évfolyam 940 USD 2. év
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
Július 2020
Jelentkezési határidő

Július 2020

Location
Jelentkezési határidő
End Date

Nalanda University

Modern Nalanda University