Mesterfokozat az élelmiszerfejlesztésben
University of Turku
Kulcs információ
Campus helye
Turku, Finnország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 12 000 / per year *
Jelentkezési határidő
22 Jan 2025
Legkorábbi kezdési dátum
Aug 2025
* EU/EGT-országok vagy Svájc állampolgárainak ingyenes, EU/EGT-n kívüli országok állampolgárainak 12.000 €/tanév
Bevezetés
Fedezze fel a University of Turku összes képzési programját
Skandináv szakértelem a természetes élelmiszerek területén
Az élelmiszerfejlesztési mesterképzési program célja, hogy megértse az élelmiszerek különböző aspektusai és funkciói közötti kapcsolatokat. Különös figyelmet fordítanak a különféle tényezőknek az élelmiszerek összetételére, érzékszervi tulajdonságaira és egészségre gyakorolt hatására molekuláris szinten. A tananyag fontos részét képezi az élelmiszer-metabolomika és a modern biotechnológiai módszerek alkalmazása az élelmiszerkutatásban és élelmiszerfejlesztésben. A tanterv az élelmiszerbiztonság és az európai élelmiszer-törvények és -jogszabályok különböző aspektusait is lefedi.
A Programon keresztül szakképzettséggel, például élelmiszer-hatósági szakmákban szerezhet oktatást és képesítést.
Csevegjen a jelenlegi hallgatókkal, hogy megismerje a turkui diákéletet
Tudományos kiválóság és tapasztalat
Az Élelmiszerkémiai és Élelmiszerfejlesztési Osztály a finn élelmiszertudomány és -technológia fő erősségének alapvető eleme. Az egység nemzetközileg élvonalbeli kutatási profillal rendelkezik:
- Az élelmiszer-lipidek és a másodlagos metabolitok kémiai és biokémiai tulajdonságai.
- Az élelmiszerek minőségének molekuláris alapjai és az élelmiszerek egészségvédő tulajdonságai különös tekintettel az északi növényekre és a vadon élő erőforrásokra.
- Az északi éghajlat jelentősége, mint a növények minőségét befolyásoló tényezők.
- Élelmiszerfejlesztési kutatás és technológiai innováció az élelmiszerforrások fenntartható hasznosítása és értéknövelése érdekében.
A bogyókutatás, az olajok és a zsírok, az emberi tej és a tehéntej nemzetközileg elismert rekordja révén az egység bővítette kutatási tevékenységét más élelmiszerek, például gabonafélék, hüvelyesek és gombák területén. A kutatás az élelmezésbiztonságra, az egészséges táplálkozásra és az üzleti növekedésre vonatkozó új élelmiszer-forrásokat is célozza.
A végső cél egy fenntartható biojövő támogatása, amely nemzetközileg csúcstudományon alapul. A legkorszerűbb célzott és nem célzott élelmiszer-metabolomika a kutatás fontos eszköze. Az osztály kutatása az alaptudományok mellett az élelmiszeripari kutatást és innovációt támogató erős alkalmazott szöget foglalja magában.
Szeretnél havonta egyszer határidőre szóló emlékeztetőket, rendezvénymeghívókat és tippeket kapni az e-mailedre?
Iratkozzon fel a Jövő az UTU-val hírlevélre, amelyet a University of Turku Felvételi Szolgálata küldött.
Belépők
Tanterv
Programszerkezet
Az Élelmiszerfejlesztési Master's Degree egy kétéves program, amelynek összege 120 ECTS. A diploma a következő tanulmányi modulokból áll:
- Élelmiszerfejlesztés (20 ECTS)
- Élelmiszertudományok (20 ECTS)
- Technológia és támogató tanulmányok mesterszak (40 ECTS)
- Melléktárgy (20-25 ECTS)
- Egyéb tanulmányok (20 ECTS), beleértve a kötelező nyelvtanulmányokat (2-7 ECTS)
Diplomamunka és témák
A technológiai mesterszakot megcélzó záróprojekt egy független, kísérleti kutatási projekten alapul laboratóriumban. A kutatómunka témavezető irányításával történik. A kutatási projekt során elért eredményeket egy mesterszemináriumon mutatják be a tudományos ülésekről ismert általános eljárások alkalmazásával. A mesterdolgozat a kísérleti munka eredményei és a vonatkozó háttérirodalom áttekintése alapján készül.Példák témákra:
- A fejlődő homoktövis (Hippophaë rhamnoides) bogyók magjában és pépében a triacilglicerin zsírsav-összetétele és a kapcsolódó bioszintézis gének expressziós szintjei
- A borélesztő hatása a fekete ribizli bor kémiai összetételére – antocianinokra és alkoholokra
- Lupin (Lupinus angustifolius L) alapú majonéz kifejlesztése
- UHPLC módszer optimalizálása a különféle kávéfajtákban található cafestol és kahweol elemzésére
- A glikozilezett fenolos vegyületek szenzoros hozzájárulása
A program eredménye
Kompetencia leírása
Az Élelmiszerfejlesztés mesterképzési programjában Ön:
- Tanuld meg megérteni a molekuláris élelmiszer-tudományokhoz kapcsolódó jelenségeket, fogalmakat és a köztük lévő különböző összefüggéseket.
- Erős elméleti ismereteket szerezzen az élelmiszerfejlesztés témáiról, és azt a gyakorlatban is tudja alkalmazni.
- Ismerje meg az élelmiszerfejlesztésben használt módszereket és azok alkalmazását kutatási és termékfejlesztési célokra.
- Ismerkedjen meg az információk keresésével, alkalmazásával és létrehozásával kapcsolatban.
- Szerezzen képességet arra, hogy a kritikusan elért információk alapján indokolt döntéseket hozzon.
- Szerezzen tapasztalatot az élelmiszer-kutatási és -fejlesztési tudományos és ipari projektek valós életében.
- Sajátítson el készségeket, hogy felelősségteljes szerepet tölthessen be multidiszciplináris és multikulturális csapatok tagjaként.
Ösztöndíjak és finanszírozás
Képtár
Karrierlehetőségek
Job Options
A program kompetenciát nyújt az élelmiszeripar és az egyetemi kutatás és fejlesztés kihívásainak való megfeleléshez. A program révén oktatást és képesítést is szerezhet az élelmiszerügyi hatóságok és más kapcsolódó társadalmi funkciók szakértőként való munkavégzéséhez.
A Programon végzett hallgatók többek között a következők közül választhatnak:
- K + F vezető
- Minőségügyi vezető
- Kutató
- Termékfejlesztő
- Vállalkozó
- koordinátor
- Termék specialista
Karrier a kutatásban
A Master of Science fokozat szintén jogosultságot biztosít tudományos posztgraduális tanulmányokra – doktori és licenciátus fokozatokra. Turkuban jelentkezhet a University of Turku Graduate School (UTUGS ) posztjára . A Graduate School különböző tudományterületeket lefedő doktori programokból áll.
A doktori programok mellett a Graduate School rendszeres és magas színvonalú doktori képzést biztosít. Az UTUGS célja a magasan képzett szakemberek szakképzettségének megteremtése mind a szakmai karriert, mind a kutatási és más szakterületekhez szükséges szakismeretekkel.