A Nyelv- és Irodalmi Tanszéken a tanfolyamok széles skáláját kínáljuk a mester szintjén. A kurzusokat külön-külön vagy mesterképzés részeként veheti át. A tanfolyamok gyakran kisebb modulokra, például 7,5 kreditre vagy 15 kreditre oszlanak, így ha teljes munkaidős tanulmányokat szeretne folytatni, több tanfolyamra kell jelentkeznie. A tantárgyak köre azonban változó.

A posztgraduális végzettség egy vagy két éves teljes munkaidős tanulmányokból áll (60 vagy 120 kredit, c), és mesterképzéshez vezethet (egy év vagy két év).

Nincs olyan program, amely képes elérni egy fokozatot, hanem különböző kurzusokat, valamint az irodalmi és a nyelvi specializáció között választhat.

Vannak azonban olyan előfeltételek, amelyeknek eleget kell tenniük, mielőtt alkalmazni tudnánk a Master esszére vagy az értekezésre. Annak érdekében, hogy tudni lehessen, hogy melyik kurzus melyik félévben alkalmazható, és milyen mértékben lehet őket kombinálni, kérjük, forduljon a tanulmányi és karrier tanácsadóhoz.

A Nyelvek és Irodalom Tanszék igen nagy értéket tulajdonít a kutatásnak és a tanításnak, miközben támogató tanulási környezetet kínál. Elkötelezett és tapasztalt munkatársaink, tehetséges diákjainkkal együtt, dinamikus környezetet biztosítanak a hallgatók és a posztgraduális hallgatók számára egyaránt.

Az angol nyelvű hallgatók az angol nyelvű irodalmat, az angol nyelvű kultúrákat, az angol nyelvészetet és az akadémiai írást / beszélgetést kutatják egy innovatív és ösztönző sorozat segítségével, amely a kritikus gondolkodásmódot, az analitikus elkötelezettséget és a kulturális tudatosságot ötvözi.

A szakirodalom tanfolyamai sokféle fókuszban állnak: a főbb szerzők, a történelmi időszakok, műfajok, kritikai elméletek és módszerek, valamint a nyelvtanulás kulturális és multikulturális perspektívái.

Nyelvi tanfolyamaink a kiválasztott nyelv (pl. Nyelvtan és fonetika) felépítésében nyújtanak útmutatást, valamint bemutatják a nyelvi tudományok széles körét (többek között a diskurzuselemzés, szociolingvisztika, nyelvtanulás).

Írás- és beszéd tanfolyamaink magas szintű, koncentrált képzést nyújtanak az angol nyelvtanulásban, amely nemcsak a nyelvtanulás javítását szolgálja, hanem általános kommunikációs készségeiket, retorikai kompetenciáikat és stílusos tudatosságukat is.

Ismertek a diszciplína széles nézeteiről, és megértjük a nyelvek tanulmányozását, amely több, mint a nyelvek irodalmi szövegeinek tipikus és szabványos áttekintése. Tanfolyamaink pragmatikusabb és modernebb megközelítést alkalmaznak, és így a különböző média- és nyelvstílusok széles skáláját foglalják magukban, beleértve az angol nyelvet, az irodalmat és a kultúrát, mint amilyen a filmben, a televízióban, a zenei szövegekben más népszerű kulturális jelenségek.

Az egyenlőség szempontjait a tartalom, az irodalom, a tanítás és az értékelés során figyelembe kell venni. Ezenkívül a tanfolyamoknak meg kell tudniuk a tanulókat az ökológiai, gazdasági, kulturális és társadalmi szempontból fenntartható fejlődésről.

Tanulási eredmények

A tanfolyam sikeres befejezése után a hallgatónak képesnek kell lennie:

Tudás és megértés

 • a nyelvi és az interkulturális kommunikáció kutatási területének központi kérdéseit, koncepcióit és elméleteit figyelembe kell venni;

Kompetencia és készségek

 • mind a szóbeli, mind az írásbeli megfogalmazás a nyelv és az interkulturális kommunikáció területén kijelölt tárgykörben fogalmazza meg problémáját;
 • meghatározza a megfelelő módszert egy adott kérdés tanulmányozására a nyelv és az interkulturális kommunikáció területén;

Ítélet és megközelítés

 • az interkulturális kommunikáció megakadályozását, hozzájárulását vagy más módon befolyásoló nyelvi folyamatok elemzése és kritikus mérlegelése.

Pályázati folyamat

A pályázati folyamat két lépést tartalmaz:

1. A 2019 őszén kezdődő programhoz benyújtott kérelmet a nemzeti pályázati weboldalon keresztül kell benyújtani.

határidők:

 • Minden nemzetközi diákot 2019. január 15-ig javasolják alkalmazni. Azonban az EU-tagországok kérelmét legkésőbb 2019. április 15-én lehet benyújtani.

2. A második lépés az, hogy elküldje nekünk a befejezett és elfogadott főiskolai diplomát (pdf-ben). A pdf-ben egyértelműen meg kell adni a nevét és az egyetem nevét, ahol végzett. Küldje el az értekezését, és várja meg a megerősítést, hogy megkaptuk az értekezését.

határidők:

 • Nem EU-tagok - 2019. március 1-jén. Az értékelési folyamatot 2019 közepéig fejezik be.
 • EU-tagországok diákjai - 2019. június 9-én. Az értékelési folyamat június végére fejeződik be.

követelmények

A tanfolyamra való felvétel követelménye a Bachelor fokozata (vagy 180 kredit, beleértve az egyéni besorolást 15 kredit felsőfokú szinten) vagy az ezzel egyenértékű külföldi diploma.

Nyelvi követelmények

A mesterképzések angol nyelvű tanfolyamokon alapulnak, ezért az angol nyelvű tudás szintjének biztosítására speciális nyelvi követelmények vonatkoznak. A nemzetközi diákoknak meg kell erősíteniük angol nyelvtudásukat. Magyar 6 szükséges.

A diákok következő csoportjai kielégítik a nyelvi követelményeket további értékelés nélkül:

 • A svéd egyetemen végzett bachelor diplomával rendelkező diákok
 • Azok a diákok, akiknek felsőfokú végzettségük van olyan országban, ahol a felsőoktatást angolul tartják

A diákok következő csoportjai ellenőrizniük kell az angol nyelvtudásukat:

 • Bachelor fokozattal rendelkező hallgatók, ahol az értekezés más nyelven készült, mint angol vagy svéd
 • Azok a hallgatók, akiknek felsőfokú végzettségük olyan országból származik, ahol a felsőoktatást más nyelven, mint az angol nyelven tartják

3 ok a program tanulmányozására

 • Interdiszciplináris környezet
 • Vegyen részt nemzetközi kutatási környezetben
 • Válasszon tanfolyamokat, amelyek megfelelnek a hátterének, valamint az akadémiai és szakmai céloknak

Alkalmazási időszakok

A nemzetközi hallgatók számára a fő jelentkezési időszak október közepétől január 15-ig tart minden ősszel kezdődő program esetében.

Tandíj

Az EU / EGT-n kívüli országok állampolgárai általában kötelesek fizetni a tandíjat. A tandíj nem vonatkozik az EU / EGT állampolgárokra. A tandíjra vonatkozó információkért kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Az egyenlőség szempontjait a tartalom, az irodalom, a tanítás és az értékelés során figyelembe kell venni. Ezenkívül a kurzusnak meg kell ismernie a diákokat az ökológiai, gazdasági, kulturális és társadalmi szempontból fenntartható fejlődésről és problémájukról.

Program oktatási nyelve:
 • Angol

4 további kurzus University of Gothenburg, Faculty of Arts »

Utoljára frissítve Július 9, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
aug. 2020
Duration
Deadline
jan. 15, 2020
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
aug. 2020
Jelentkezési határidő
jan. 15, 2020

aug. 2020

Location
Jelentkezési határidő
jan. 15, 2020
End Date