Mesterképzés az integrált éghajlati rendszertudományokban

Az integrált éghajlati rendszer-tudományok (ICSS) angol nyelvű MSc-je a légköri, hidroszféra, krioszférikus és bioszférikus természettudományok elemeit ötvözi a közgazdaságtan és a társadalomtudományok elemeivel. A program nemzetközileg egyedülálló hangsúlyt fektet a fizikára és a modellezésre, és három szakterületet kínál:

  • az éghajlati rendszer fizikája
  • az éghajlati rendszer biogeokémiája
  • éghajlattal kapcsolatos közgazdaságtan és társadalomtudományok

Az ICSS program kutatási célú, és az éghajlatváltozással kapcsolatos kutatások ismereteit és készségeit biztosítja. Az éghajlati fizika szilárd háttere előkészíti a diákokat az interdiszciplináris tudományterületen folytatott pályára, és megköveteli, hogy kommunikáljanak a különböző tudományágakkal dolgozó kollégákkal, a különböző témakörök különböző módszereit alkalmazzák az éghajlattal kapcsolatos kutatási kérdésekre, valamint képes tudományos eredmények létrehozására, értelmezésére és egyesítésére.

Az osztályok száma 20 fő. Ezt a kutatási-orientált programot 2018-ban újra az ASIIN akkreditálta.

Clisap master

Az integrált éghajlati rendszertudományok mesterképzése megalapozza a tudomány és a kutatás karrierjét, és a doktori fokozatot folytatja. Továbbá minősíti a diplomát az éghajlatvédelmi tanácsadó vagy a nemzetközi szervezetek szóvivőjének, valamint a globális vállalatoknak és ügynökségeknek.

Tanterv

A kétéves tanterv tizenegy modulból áll.

Az első félév alapja a program többi részének (kutatási készségek, a matematika és a fizika alapelveinek áttekintése az éghajlati tudományok számára, az éghajlati rendszer működése és változékonysága, a gazdasági és társadalmi tudományok elvei).

A második félév célja az interdiszciplináris tudás bővítése; a diákok nagyrészt szabadon dolgozhatják ki saját tantervüket.

Az elmúlt két félévben a hallgatók várhatóan elmélyítik tudásukat a szakterület egyikében.

Az egyéni tudományos tanácsadás az egész programban elérhető. Erősen sürgetjük az első félév diákjait, hogy október elején vegyenek részt az orientációs tevékenységekben.

Program oktatási nyelve:
Angol
Utoljára frissítve February 27, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
okt. 2019
Duration
2 Év
Nappali
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
okt. 2019
Jelentkezési határidő

okt. 2019

Location
Jelentkezési határidő
End Date