MSc Pszichológiai Orvostudomány / Kiegészítő Orvostudomány

Általános információk

Program leírás

fenntartója London Metropolitan University
Együttműködve a ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie (Lübeck)
bejegyzett A londoni Metropolitan Egyetemen
Díjátadó ünnepség A diplomamunka elvégzése után a diplomát a London Metropolitan University adományozza
Tudományos fokozat Master of Science / MSc Pszichológiai Orvostudomány / Kiegészítő Orvostudomány
cím MSc
UK minőség UK Egyetemi Minőségi Irányelvek: Az Egyesült Királyság felülvizsgált felsőoktatási minőségi kódexe UKSCQA / 02
jelenlét Távoktatás részvétel nélkül (100% távoktatás)
Tanulási helyek Évente 50 hallgató
Az oktatás nyelve Német vagy angol
A tanulmányok kezdete 2020. szeptember 1
pályázatát
időszak
2020. július 15-ig
A hely kiosztása A helyek elosztására a beérkező pályázatok sorrendje szerint kerül sor, figyelembe véve a minőségi kritériumokat és a telefonos interjút.
Tanulási hely Távoktatás, hallgatóként beiratkozott a londoni Metropolitan University-be.
London Metropolitan University.
166-220 Holloway Rd
London N7 8DB
Egyesült Királyság.
tartam 2 félév (1 év)
mértékben Hetente 10–25 munkaidő
180 CP = 90 ECTS
Felvételi követelmények Első fokozat (legalább Bachelor) elismert német vagy hasonló külföldi egyetemen és legalább egyéves szakmai tapasztalattal vagy
A befejezett, képesített szakképzés és legalább hatéves szakmai tapasztalat - ideértve legalább egyéves vezetési vagy projektmenedzsment tapasztalatot is - egyenértékűnek tekinthető az első egyetemi végzettséggel ( első fokozat nélkül / alapképzettség nélkül ).

Ezen felül kívánatosak a következő további képesítések: Az egészségügyi ágazat ismerete, ideértve a jelenlegi és / vagy jövőbeli is
 • ápolók
 • Az egészségügyi dolgozók számára,
 • Az orvosok,
 • pszichológusok,
 • PharmakologInnen,
 • A szociális munkások,
 • ápolók,
 • és a kapcsolódó területek leendő hallgatói.Minden érdekelt felet, akár első fokozattal, akár anélkül, egy 20 perces telefonbeszélgetéssel ellenőrizzük, hogy alkalmasak-e erre a diplomára. Ha még nem rendelkezik első akadémiai végzettséggel, írásbeli felvételi tesztet és rövid telefonos felvételi vizsgaot tesz.
tanúsítvány A ZfU közelgő tanúsításának feltétele (regisztrációs szám: 11065).
felügyeleti hatóság A felügyeleti hatóság a Schleswig-Holstein állam szociális, egészségügyi, tudományos és egyenlőségügyi minisztériuma (MSGWG).
kiadások Tandíj, beleértve a havi tandíjat 794,88 euró (áfamentes) x 12 hónap. Felhívjuk figyelmét, hogy nincsenek utazási és szállásköltségek, mivel a bemutatkozásra kizárólag online kerül sor.

Tudományos alap a tapasztalt szakemberek számára első fokozat vagy alapképzés nélkül

Holisztikus, tudományos és bizonyítékokon alapuló, megalapozott mesterképzés tapasztalt egészségügyi szakemberek számára. Az érdekelt felek számára, akik széles körű szakmai tapasztalattal és vezetési felelõsséggel bírnak, és tudományos alapon akarják gyakorlati munkájukat felmutatni.

A kulcskompetenciák fejlesztése Mesterfokozat távoktatás útjánA meglévő szakemberek kompetenciáinak és alapjainak szisztematikus bővítése az elméleti, gyakorlati szempontból releváns tartalmak és módszerek megértésével, a klasszikus és jelenlegi pszichológiai orvostudomány ismereteire és megközelítésére összpontosítva. A modern kommunikációs média használata a távoktatás formájában.

A jövő trendei és kutatási témái Pszichológiai orvoslás / kiegészítő orvoslás

A jelenlegi kutatás és a mélyreható témák kezelése a szükséges orvosi alapok megszerzése után. A kritikus gondolkodás és a tudományos alap lehetővé teszi a tudás és készségek tudatos használatát és továbbfejlesztését, valamint új perspektívák megszerzését.

Kinek készült ez a mesterképzés?

A diplomát az egészségügyi szektor (leendő) vezetői és döntéshozói számára szánják. Ide tartoznak az orvosok, ápolók, egészségügyi személyzet, alternatív egészségügyi szolgáltatók, pszichológusok, farmakológusok, szociális munkások, ápolók és a kapcsolódó területek leendő hallgatói.
Célcsoportunk
 • önálló
 • Munkavállalók a vállalatokban
 • Klinikai pszichológusok
 • pszichoterapeuta
 • pszichológusok
 • Az orvosok
 • terapeuták
 • oktatók
 • edzők
 • ...

A távoktatási program tanulási koncepciója

Nagy gyakorlati relevancia Innovatív távoktatás Egyéni és szakemberek támogatása Nincs jelenlét

Az MSc Pszichológiai Orvostudomány / Kiegészítő Orvostudomány tanulási koncepcióját a gyakorlathoz kapcsolódó tartalommal, valamint az innovatív tanítási és tanulási módszerekkel való szoros kapcsolat jellemzi. A tiszta távoktatásnak való kialakítás azt jelenti, hogy az optimálisan igazodik a célcsoport igényeihez.

Az irányított önképzés, az egyéni hallgatói támogatás és az e-learning egységek kombinációja lehetőséget kínál a hallgatók számára, hogy bárhol és bármikor tanulhassanak, saját szakmai igényeik és igényeik alapján.

A modern e-learning komponensek használata garantálja a hallgatók interaktív tanulását, az absztrakt tartalom világos bemutatását és megbeszélését. Az interaktív webináriumok és viták a virtuális térben elősegítik az elméleti alapok és módszerek integrálását a szakmai gyakorlatba. A virtuális bemutató online tanulási platform formájában történő használata lehetővé teszi a rugalmas és hálózati jellegű tudástranszfert, amelyet az egyéni tanulási igényeknek és az előrehaladásnak megfelelően lehet optimálisan változtatni és adaptálni.

Az összes interaktív élő ajánlat, például webináriumok vagy online előadások, valamint minden elektronikus anyag formájában történő megőrzése az elektronikus formában megkönnyíti a tudásmenedzsmentet és az aszinkron tanulást a különböző szakmai keretfeltételekkel és szabadsággal rendelkező tanulási csoportba tartozó hallgatók számára. Ezenkívül ez könnyebb és időtől független dokumentációt és a kurzus tartalmának megismétlését jelenti.

tanterv

Képzési prioritások:

A mesterképzés tartalma és felépítése támogatja a pszichológiai orvoslás bizonyítékokon alapuló megértését. A kurzus alapjainak bevezetése alapján szisztematikusan átadják a pszichológiai orvostudomány tartalmát és készségeit. A következő modulok célja az előző modulban szerzett ismeretek analitikus összekapcsolása annak érdekében, hogy bővítsék a résztvevők megértését és felkészítsék őket a következő modulra.

A szakmai követelményektől és a felelősség terétől függően a hallgatók elméleti megértést és kapcsolódó készségeket fejlesztnek a pszichológiai orvostudomány területén.

fókusz

Az egyéves mesterképzés tartalma a következő hat prioritáson alapul:

 • A tudományos munka alapjai
 • Bevezetés a mentális egészségbe
 • A mentális egészség pszichológiai intézkedései
 • Neuroscience
 • Táplálkozás és mentális egészség
 • Hormon és immunrendszer
Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 year ... Tovább

The ALP Akademisches Lehrinstitut für Psychologie GmbH offers modern, creative and innovative distance learning courses and further education in the field of psychology. And this for more than 14 years. Online Master's programs with practical relevance and skilful didactics. Exciting, scientific and practice-oriented at the same time. In exceptional cases, professionals have the opportunity to be admitted to the Master's programs without a first degree (without a Bachelor's degree). Kevesebb