Okl. a társadalomtudományi és üzleti adattudományban

Általános információk

Program leírás

A 2 éves okl. A „Data Science for Society and Business (DSSB)” program egy rendkívül szelektív program a társadalomtudományok és a vállalkozások hallgatói számára, amelynek célja, hogy adattudományi szakértőkké váljanak. A program érdekes lehet a természettudományok vagy a bölcsészettudományok hallgatói számára is, akik a big data elemzésre, az adatközpontú és a számítástechnikai társadalomtudományra kívánnak terjeszkedni.

Erős mennyiségi hátterük alapján. Két izgalmas év során a diplomások élvonalbeli kompetenciákat, eszközöket és módszereket szereznek a digitális társadalmak, a modern szervezetek és a versenyképes vállalkozások sürgető kihívásainak megvitatására, modellezésére, előrejelzésére és megoldására.

A valóban multidiszciplináris program ötvözi a széles körű tanfolyam-felajánlást több társadalom- és adattudományból 4 választható pályával, lehetővé téve az egyéni sokszínűséget és a további specializációt. A magas foglalkoztathatóságra összpontosítva a DSSB végzettségűek a legjobban felkészültek a digitalizálásból eredő, gyorsan növekvő, globális szakmai és tudományos karrierlehetőségekre.

"Az adattudomány annyira izgalmas, mert új közösségeket hoz létre és felszabadít minket a fegyelmi határok elől."

"DSSB programunk meghívja a hallgatókat nemzetközi egyetemünkre, hogy társadalmi, üzleti, mérnöki és természettudományi szempontból közelítsék meg a digitális adatok és a digitalizáció dinamikus területét.

A program vezérmotívuma az elkötelezettség az élvonalbeli kutatás, a problémaorientáció és az innovatív projektek iránt.

A DSSB az ígéretes karrierek nyitó oldala az összes ipari szektorban, valamint a PR, újságírás, politikai agytrösztök, kormány, nemzetközi és nem kormányzati szervezetek területén.

Prof. Dr. Hilke Brockmann

5 ok, amiért érdemes a Data and Science for Society and Business (DSSB) tanulmányokat folytatni a Jacobs University

 • Egyedi interdiszciplináris moduláris program, az egyéni sokszínűség és specializáció választható pályáival, amely elősegíti a személyre szabott karrier célokat.
 • Egy élvonalbeli, igényes tudományos program, amely hozzáférést biztosít az innovatív kutatáshoz, szoros közösség a tanárok és a hallgatók között, megosztott tanulási tapasztalatok és innovatív tanulási környezetek.
 • Maximális hangsúly a foglalkoztathatóságra és a globális karrierlehetőségekre való felkészülés az adatközpontú szakmai és tudományos területek minden területén.
 • Nagyon magas befejezési arány.
 • Használja ki a Jacobs University közvetlen hozzáférését a vezető digitális és technológiai vállalatokhoz, tanácsadó cégekhez, nem kormányzati szervezetekhez és felső kutatóintézetekhez, valamint egy nagy globális Alumni hálózathoz.

technology, developer, touch

Programfunkciók

Az okl. Az Adattudomány a társadalomért és az üzleti tanulmányok programja megtanítja a társadalomtudományokban (pl. Üzlet, közgazdaságtan, demográfia, médiatudomány, politológia, pszichológia, szociológia stb.) Erős háttérrel rendelkező nemzetközi hallgatókat arra, hogyan használják fel a gyorsan növekvő digitális adatforrásokat és új számítási eszközöket és módszerek a kihívást jelentő interdiszciplináris problémák potenciális megoldására szakmai vagy tudományos területükön.

A program érdekes lehet a humán, természettudományi vagy műszaki tudományokkal rendelkező hallgatók számára is, akik az innovatív társadalmi adatok elemzésére és a digitalizálás során felmerülő sürgető társadalmi és üzleti kérdésekre kívánnak összpontosítani .

A DSSB program hallgatói így profitálhatnak a széles körű tanfolyam-kínálatból a különféle társadalom-, adat- és üzleti tudományokban, valamint a szoros együttműködésben a számítástechnikával, a környezeti és az élettudományokkal.

Ezenkívül a program elősegíti az egyéni sokszínűséget és specializációt is. A DSSB hallgatói egyéni érdeklődésük és karriertervük alapján választhatnak és választhatnak tanfolyam-ajánlatokat a 4 választható pálya közül .

 1. A Society Track számítástechnikai társadalomtudományi megközelítéseket és sürgető kérdéseket fűz a számítógépes kriminológia vagy az intelligens város és közlekedés koncepcióihoz.
 2. A Business Track a tanácsadás, a fenntartható közgazdaságtan, az ellátási lánc finanszírozásának alapelveit, valamint a zavaró termelési és logisztikai modelleket tartalmazza.
 3. Az Egészségügyi és Környezetvédelmi pálya összekapcsolja a társadalmilag releváns adattudományi kérdéseket a természettudományok (egészségügyi, orvosi, környezettudományi) meglátásaival és technikáival.
 4. A Data Science Track lehetővé teszi az erős matematikai vagy számítási háttérrel rendelkező hallgatók számára, hogy mélyen belemerüljenek az adatbányászatba, az adatelemzésbe és a gépi tanulásba.

A kétéves program végén a DSSB végzettséggel rendelkezőknek rendelkezniük kell majd a digitális tartalom és az adattudomány ismereteivel, hogy felelősségteljesen és képesek legyenek megoldani a jövőbeli szervezetek és a digitális társadalmak alapvető problémáit .

 • Tudják azonosítani, elemezni, értelmezni és kritikusan hozzáférni a társadalmak digitális átalakulásának társadalmi okaihoz és következményeihez annak jogi és etikai vonatkozásaiban és szempontjaiban.
 • Képesek élvonalbeli analitikai és kvantitatív készségeket alkalmazni a tudományos eredmények helyes modellezésére és értelmezésére, érvényes előrejelzésekre, valamint átgondolt következtetések és beavatkozások levezetésére a sürgető társadalmi és üzleti problémákra.
 • A hallgatók megtanulták kezelni a nagy adatokat, statisztikai modelleket kidolgozni, és meggyőző írásbeli, kommunikációs és prezentációs technikák, valamint vizualizációs eszközök alkalmazásával meggyőzően bemutatni azokat a tudomány és a nem tudomány közönségének.
 • Jól tudnak programozni legalább egy számítógépes nyelven, és tudnak a legmodernebb számítási és szoftvereszközökről.

Karrierlehetőségek

Legjobb karrierlehetőségek: okl. A DSSB diplomások sokféle nemzetközi karrierlehetőség közül választhatnak, és óriási és növekvő igényekkel kell szembenézniük szakértelmük iránt.

Magas foglalkoztathatóság: A mesterképzés felkészíti a hallgatókat az azonnali foglalkoztathatóságra a kihívást jelentő szakmai és tudományos pozíciókban. A Jacobs University a program elejétől kezdve támogatja az DSSB diplomások foglalkoztathatóságát azáltal, hogy kapcsolatokat szervez az iparral, állami intézményekkel, nem kormányzati szervezetekkel és kutatóintézetekkel.

Hozzáférés a legjobb munkaadókhoz és szervezetekhez: A DSSB végzettségűek profitálhatnak a Jacobs University Alumni nagy hálózatából, valamint az egyetem szoros hozzáféréséből a nagy technológiai és tanácsadó cégekbe, a legfontosabb kutatóintézetekbe, valamint a világ összes civil szervezetébe. A diplomások folytathatják tanulmányi útjukat azáltal, hogy belépnek egyik Ph.D. programok.

A karrierlehetőségek sokfélesége: A DSSB programban végzett diplomások tudósként, mesterséges intelligencia-kutatóként, üzleti intelligencia-elemzőként, számítástechnikai társadalomtudósként, tanácsadóként, adatelemzőként, adatkezelési szakértőként, adatvédelmi szakemberekként, pénzügyi elemzőként, piackutatóként, marketingként dolgozhatnak. vezetők, orvosi adatok elemzői és még sok más. Mint a public relations, az újságírás, a politikai agytrösztök, a kormányok vagy a nemzetközi szervezetek adatszakértői hozzájárulnak kompetenciájukhoz a digitális adatgyűjtés, -kezelés, -elemzés, -értelmezés, -visualizáció és -bemutatás terén.

A legjobban felkészült a nemzetközi karrierre: Minden Jacobs University okl. tanulmányi programok felkészítik a hallgatókat a fejlett globális szakmai vagy tudományos karrier igényeire. Nemzetközi egyetemi egyetemünkön végzett diplomaként jól és jól működnek majd egy nemzetközi és sokszínű munkakörnyezetben, felelős, intelligens és ellenálló kutatókként és vezetőkként, akik értékes hozzájárulást jelentenek a társadalom és az üzleti élet számára.

Alkalmazás és belépés

A Data Science for Society and Business program minden év szeptemberének első hetében indul. Kérjük, használja a kapcsolatfelvételi űrlapot a jelentkezés részleteinek kéréséhez. Várjuk érdeklődésének megkeresését.

Ösztöndíjak és finanszírozási lehetőségek

Minden pályázót automatikusan figyelembe vesznek érdemalapú ösztöndíjakon, amelyek évente legfeljebb 12 000 eurót jelentenek. A rendelkezésre álló helyektől függően további ösztöndíjakat kínálnak külső partnerek szponzorálva a nagyon tehetséges hallgatók számára. Ezenkívül minden felvett jelölt egyedi pénzügyi csomagajánlatot kérhet vonzó finanszírozási lehetőségekkel.

Campus élet és szállás

Jacobs University zöld és fákkal árnyékolt campusa sokkal többet nyújt, mint az épületek oktatási és kutatási célokra. Olyan interkulturális közösségnek ad otthont, amelyre Európában példa nélküli. A hallgatói tevékenységek központja, a különböző sportlétesítmények, a zenei stúdió, a diákok által vezetett kávézó / bár, a koncerthelyszínek és a Vallásközi Ház biztosítja, hogy mindig legyen valami érdekes tennivalód. Ezenkívül a Jacobs University egyetemi hallgatóknak kínál szállást az egyetemen vagy az egyetemen kívül.

Jelentkezési követelmények

 • Motivációs levél
  Kérjük, korlátozza a motivációs levelet 1 oldalra, és kövesse a hivatalos levél útmutatásait.
 • Önéletrajz (önéletrajz)
 • Két ajánlólevél
 • Angol vagy német nyelvű okleveles átirat
 • Bachelor diploma angol vagy német nyelven
 • Az angol nyelvtudás igazolása
  Angol nyelvvizsga, minimum 90 (TOEFL), 6,5 (IELTS) vagy 110 (Duolingo) pontszámmal. Az anyanyelvi beszélők és azok a pályázók, akik angol nyelven fejezték be alapképzésüket, mentesülhetnek e követelmény alól.
  Felhívjuk figyelmét, hogy a legtöbb angol nyelvvizsga csak két évig érvényes. Kérjük, ellenőrizze, hogy a teszt még nem járt-e le.
Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Tovább

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Kevesebb