Okl. az adatmérnöki szakban

Általános információk

Program leírás

Big Data and Data Engineering

Kiderült, hogy a nagy adatok óriási potenciállal bírnak, ugyanakkor nagy kihívásokat jelentenek. Egyrészt a nagy adatok hajtják a technológiai innováció és a tudományos felfedezés következő szakaszát. Ennek megfelelően a big data-t a digitális forradalom és az információs kor „aranyának” nevezték. Másrészt az adatok globális mennyisége olyan ütemben növekszik, amelyet úgy tűnik, hogy nehéz ellenőrizni. Ennek fényében megjegyezték, hogy „az adatok tengerébe fulladunk”. E kilátásokkal és kockázatokkal szemben a világ új adatszakember-generációt igényel. Az adatmérnökök olyan feltörekvő szakmák, amelyek az adatgyűjtés, az adatkezelés és az adatelemzés big data megközelítésével foglalkoznak. A naprakész ismeretek és a legmodernebb számítási eszközök biztosítása érdekében az adatkezelés mindent megtesz, hogy elsajátítsa a big data korszakát.

Programfunkciók

Az adatmérnöki program a Jacobs University , egy magán és nemzetközi angol nyelvű tudományos intézményben, Bremenben, Németországban. A kétéves program lenyűgöző és mély betekintést nyújt a big data alapjaiba, módszereibe és technológiáiba. A hallgatók személyre szabott tananyagot vesznek igénybe, amely előadásokat, oktatóanyagokat, laboratóriumi képzést és gyakorlati projekteket tartalmaz. Élénk tudományos kontextusba ágyazva a programot neves szakemberek oktatják. Egyedülálló körülmények között a hallgatók az ipari szakemberekkel is összejönnek a kiválasztott tanfolyamokon. A program fő elemei és a szakterületek a következők:

 • A Big Data Challenge
 • Adatelemzés
 • Big Data Bases és Cloud Services
 • A statisztikai modellezés alapelvei
 • Adatgyűjtő technológiák
 • Nagy adatkezelés
 • Gépi tanulás
 • A tárgyak internete
 • Adatmegjelenítés és képfeldolgozás
 • Dokumentumelemzés
 • Internet biztonság és adatvédelem
 • Az adatmérnöki és adatetikai jogi szempontok

Kérjük, használja a kapcsolatfelvételi űrlapot, hogy további részleteket kérjen az adatmérnöki tananyagról.

Karrierlehetőségek

Az adatmérnökök iránti kereslet hatalmas - az iparban, a kereskedelemben és az állami szektorban. Az informatikától a pénzügyig, az autóipartól az olajig és a gázig, az egészségtől a kiskereskedelemig: a vállalatoknak és intézményeknek szinte minden területen szakértőkre van szükségük az adatgyűjtéshez, az adatkezeléshez és az adatelemzéshez. Okleveles diplomával az adatmérnöki diplomát, ebben a legizgalmasabb és kifizetődőbb területen remekel, nagyon vonzó fizetésekkel. Ugyanígy egy okl. az adatmérnöki diploma lehetővé teszi, hogy továbblépjen Ph.D. valamint a tudományos és kutatási karrier felé.

Alkalmazás és belépés

Az Adatmérnöki program minden év szeptember első hetében indul. Kérjük, használja a kapcsolatfelvételi űrlapot, hogy részleteket kérjen a jelentkezéshez. Várjuk érdeklődésének megkeresését.

Ösztöndíjak és finanszírozási lehetőségek

Minden pályázót automatikusan figyelembe vesznek érdemalapú ösztöndíjakon, amelyek évente legfeljebb 12 000 eurót jelentenek. A rendelkezésre álló helyektől függően további ösztöndíjakat kínálnak külső partnerek szponzorálva a nagyon tehetséges hallgatók számára. Ezenkívül minden felvett jelölt egyedi pénzügyi csomagajánlatot kérhet vonzó finanszírozási lehetőségekkel.

Campus élet és szállás

Jacobs University zöld és fákkal árnyékolt campusa sokkal többet nyújt, mint az épületek oktatási és kutatási célokra. Olyan interkulturális közösségnek ad otthont, amelyre Európában példa nélküli. A hallgatói tevékenységek központja, a különböző sportlétesítmények, a zenei stúdió, a diákok által vezetett kávézó / bár, a koncerthelyszínek és a Vallásközi Ház biztosítja, hogy mindig legyen valami érdekes tennivalód. Ezenkívül a Jacobs University egyetemi hallgatóknak kínál szállást az egyetemen vagy az egyetemen kívül.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Tovább

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Kevesebb