Okl. az ellátási lánc menedzsment területén

Általános információk

Program leírás

Ellátási lánc menedzsment

A program célja a holnap vezetőinek oktatása és képzése komplex problémák kezelésére a menedzsment és mérnöki készségek felhasználásával. Nyitott minden olyan hallgató számára, aki érdeklődik a téma iránt, és hajlandó tanulni és keményen dolgozni. A kapcsolódó területek ismerete hasznos, de nem előfeltétele. Gyakran felveszik a mérnöki vagy üzleti adminisztrációtól eltérő tudományterületek hallgatóit, akik nagyon jó GPA-t kapnak. Míg a Jacobs University az ipari mérnöki és menedzsment alapképzés főként a termelési folyamatokra összpontosít, az Ellátási lánc menedzsment posztgraduális program emellett a logisztikai rendszerek és ezáltal az ellátási láncok leírására, elemzésére és tervezésére összpontosít. Az átfogó cél az, hogy a hallgatók számára eszközöket és betekintést nyújtson arról, hogyan lehet elérni és fenntarthatóan fenntartani a globális logisztikai rendszerek és az ellátási láncok teljesítményét és megbízhatóságát. Ezt a programot az iparral és a nemzetközi partneregyetemekkel szoros együttműködésben tervezték és hajtották végre. Így a hallgatók profitálni fognak a »való világ« kihívásainak és az akadémiai kiválóság széles körű kitettségéből.

Szerkezet

A diplomás tanulmányi program egyedülálló jellemzője a mérnöki szemlélet és a menedzsment szempontjából kiemelkedő egyenlőség. A mérnöki szempontokat összekapcsolják és összefonódnak a vezetői készségekkel annak érdekében, hogy a hallgatók fenntartható és holisztikus kompetenciákkal rendelkezzenek. Ez arra a tényre utal, hogy nyilvánvalóan egy terméket el kell fejleszteni és előállítani, mielőtt azt el lehet adni és végül el lehet adni.

A tanulmányi program másik különlegessége a vegyes tanulási megközelítés. A tanulási „technológiák” különböző formáit és típusait kombinálják. Az előadások alapvető ismereteket nyújtanak a hallgatóknak és motivációt teremtenek. Az esettanulmányok elmélyítik a megértést és a know-how-t önállóan, az egyéni igényeknek és érdekeknek megfelelően. A szemináriumok arra késztetik a hallgatókat, hogy önállóan dolgozzanak tantárgyakkal az irodalom és a prezentációs készségek felhasználásával. A projektműhelyek képezik a hallgatókat, hogy csapatban oldják meg a feladatokat, és felkészüljenek arra, hogy végül a mestermunka projektjén dolgozzanak.

A program keretében kínált kurzusok többek között a stratégiai és innovációs menedzsmentet foglalják magukban a logisztika , az ellátási lánc menedzsment , a termelési rendszerek tervezése , a logisztikai szolgáltatók irányítása , az üzletmenet folytonosságának kezelése , a projektmenedzsment , az etika és a fenntartható üzlet területén . Más kurzusok a modellezésre és a szimulációra , a jogi szempontokra, a kommunikációs és prezentációs készségekre , a vezető csapatokra és csoportokra vagy az interkulturális kompetenciára és menedzsmentre koncentrálnak az üzleti vezetők számára . Nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati gyakorlati tapasztalatok integrálására a tanfolyamokon ( Irányított ipari projekt) és azon túl (ajánlott szakmai gyakorlat a nyári szünetben).

Karrierlehetőségek

A program felkészíti a hallgatókat akár egy vezetői karrierre a logisztikai iparágban és azon túl, vagy egy tudományos karrierre egy egyetemen vagy kutatóintézetben. A fő cél, hogy lehetővé tegyék a diákok számára, hogy sikeresen átadhassák tudományos alapos ismereteiket egy szakmai munkakörnyezetbe. A tudományos szempontokat tekintve a program a logisztikai területek széles körében nyújt képzést.

Okleveles hallgatók Az ellátási lánc menedzsmentje vonzó karrierlehetőségek széles skáláját találja meg a logisztika dinamikus és érdekes területén és azon túl. Eddig a program elődjének foglalkoztatási rátája a diploma megszerzését követő első 12 hónapban megközelíti a 100% -ot. A hallgatók gyakran már a Jacobs University töltött utolsó évük során kapnak állásajánlatokat. Többek között eddig diplomások léptek be olyan iparágakba, mint az autógyártók logisztikai részlegei, az élelmiszeripar vagy a repülőgépipar. Nemzetközi üzemben lévő vasúti szállító vállalatoknál vagy üzleti tanácsadóknál dolgoznak.

Ugyanígy az új ellátási lánc menedzsment szakon végzettek képzettek arra, hogy karrierjüket választhassák az egyetemeken, kormányzati intézményekben, nemzetközi szervezetekben, üzleti szövetségekben, a médiában és a nonprofit szervezetekben. Tapasztalataiknak köszönhetően a Jacobs University nemzetközi kampuszán mintegy 100 ország diákjaival való együttmûködésben és együttélésben élnek, a diplomások jól felkészültek arra, hogy vállalják a felelõsséget multikulturális munkakörnyezetben.

Különleges előnyük van abban, hogy olyan munkakörökért versenyeznek, amelyek nem csak a logisztika területén szükséges alapvető készségeket és képesítéseket igénylik, hanem interkulturális készségeket is, valamint gyakorlati problémamegoldó készségeket és módszereket, amelyek célja a globalizált világ kihívásainak kezelése. Ilyen munkaköröket egyre inkább kínálnak a fent említett valamennyi intézmény, de különösen a nemzetközi szervezetek, a multinacionális vállalatok és a kormányzati intézmények.

Utoljára frissítve okt. 2020

Az iskoláról

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students fr ... Tovább

Jacobs University is a private English language university located in Bremen and one of the most international academic institutions in Germany. It attracts highly talented and open-minded students from all over the world. More than 1,500 students from over 120 nations currently live and study on our residential campus. In Germany’s leading university rankings, Jacobs University has consistently achieved top marks. Kevesebb