Pénzügyi és adatelemzési Master (MFDA)

Általános információk

Program leírás

  • A program időtartama: 2 év
  • Az oktatás nyelve: angol
  • Programigazgató: doc. PhDr. Jozef Baruník, Ph.D. (jozef.barunik@fsv.cuni.cz)
  • Programkoordinátorok: PhDr. František Čech Ph.D. (frantisek.cech@fsv.cuni.cz)
  • Felvételi adminisztráció: felvételi@fsv.cuni.cz
  • Tandíj: évi 6 000 EUR
  • A díj csökkentése vagy lemondása: A Társadalomtudományi Kar ösztöndíjak és díjcsökkentések sorát kínálja fel.

Ez a kétéves angol nyelvű mesterképzés célja a pénzügy és az adatelemzés kulcsfontosságú területeinek párosítása. A program adatközpontú megközelítést alkalmaz a pénzügyi piacok elemzéséhez és a szervezeti információk elemzéséhez, amely lefedi a pénzügyi, a pénzügyi modellezés és a pénzügyi piacok legfontosabb elméleti elveit, hogy felkészítse a hallgatókat a pénzügyi, banki és számos más szektor dinamikus karrierjére.

A program tanterve a modern statisztikai elemzésre, az adatmodellezésre, a programozásra, a nagy adatokra és a gépi tanulási technikákra összpontosít. Az MFDA felkészíti a hallgatót az elméleti és alkalmazott pénzügyek alapos megértésével és fejlett ismereteivel, a problémák számítási szempontjaira fektetve a hangsúlyt. A programot végzett hallgatók kvantitatív, statisztikai és technikai készségeket szereznek, amelyek kulcsfontosságúak a modern pénzügyek számára, és rendelkeznek szakértelemmel az elméleti és gyakorlati problémák széles skálájának önálló meghatározásához és kreatív megoldásához.

A kurzusokat mind a Gazdaságtudományi Intézet (IES) oktatói, mind a nemzetközi intézmények, a központi bankok és a pénzügyi ipar külső szakemberei oktatják. Az előadók a pénzügyi elméletek és az alkalmazott pénzügyi módszerek részletes és haladó ismereteire helyezik a hangsúlyt, a módszerek számítási szempontjaira összpontosítva. A kurzusok között szerepel a Big Data elemzés, az eszközárak modern megközelítése statisztikai tanulás segítségével, a pénzügyi eszközök megértése, a fejlett ökonometria, a viselkedésfinanszírozás és az idősor-elemzés.

határidők

A jelentkezés korai madár ideje: 2021. 02. 28

A korai madár kifejezés kifejezetten ajánlott a vízumkereső országokból érkező hallgatók számára. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a hallgató felelőssége, hogy vízumot szerezzen, mielőtt beiratkozik a programba.

A pályázat benyújtásának határideje: 2021. 04. 30.

Tanulmányi előfeltételek

A program nyitva áll azon hallgatók számára, akik elvégezték az alapképzést (vagy azzal egyenértékű). Különösen üdvözöljük a közgazdász, pénzügyi, üzleti tanulmányok, matematika, fizika vagy műszaki területeken szerzett diplomát. A pályázóknak kiváló analitikai kvantitatív készségekkel kell rendelkezniük. Legalább két tanfolyamot el kellett végezniük két alapszakos matematika szakon. A pályázóknak ismerniük kell a következő számítási és lineáris algebrai témákat: függvények, határértékek, derivatívák, részleges származékok, optimalizálási technikák, mátrixalgebra, valamint differenciál- és differenciálegyenletek. Bevezető szintű ismeretekkel kell rendelkezniük a valószínűségi eloszlásokról, a hipotézisek teszteléséről, a lineáris regressziókról és az OLS becslési módszerről. A közgazdasági vagy pénzügyi ismeretek előnyt jelentenek, de nem szükségesek.

Utoljára frissítve nov. 2020

Az iskoláról

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is c ... Tovább

Charles University (CU) was founded in Prague in 1348 by the Holy Roman Emperor Charles IV and belongs among the oldest, largest and most prestigious universities in the world. Charles University is currently ranked among the top 2% of the world´s universities in Shanghai University’s Academic Ranking of World Universities. It is the number one university in Eastern Europe according to the The Webometrics Ranking of World Universities. Kevesebb