Portugália

Tanulmány Portugáliában

Felsőoktatás Portugáliában

Portugália kínál főiskolai és egyetemi típusú oktatás, amely biztosítja a magán vagy az állami egyetemek, egyetemi intézetek vagy főiskolai intézetek. Egyetemek kormánya üzemelteti elismerik a diákok segítségével a versenyképes rendszer úgynevezett numerus clausus, vagy "beiratkozási korlátozások ". Diákok meg kell felelnie vizsgák, hogy próbára őket egyes témákról, és kap minimum évfolyamon előtt jogilag szabad alkalmazni az egyetemek. Felvételi kritériumok számos graduális és posztgraduális képzési programok tanított állami egyetemeken általában több igényes és szelektív, mint a kritériumok várhatóan politechnikumok vagy magánegyetemek.

A portugál felsőoktatási rendszer rendkívül kutatás-orientált, hanem műszaki főiskola segítségével a diákok lehetőséget, hogy pénzt keres mértékben a szakmai területeken, mint a pszichológia, a jog, a közgazdaságtan, az orvostudomány és a természettudományok.Fok felölelő oktatási, technológiai, mérnöki és bölcsészettudományi karrier biztosítja mind a főiskolai intézmények és egyetemek. Minden magán-és állami felsőoktatási létesítmények nem működhet, ha azokat elismert Portugália 's Ministério da ciencia, Tecnologia e Ensino Superior (Tudományos, technológiai és felsőoktatási).

Nemzetközi diákok számára, hogy részt vegyen egy portugál egyetemen kell az egyenértékű a Diploma de Ensino Secundári, ami hasonló egy amerikai középiskolai diploma, valamint dokumentumokat kell felvételi teszt eredményei. Mivel Portugália része az Európai Unió és betartja a bolognai folyamat, a diákok kapni bachelor 's (Licenciatura), mester ' s (mestrado) és doktori (Doutoramento) fokra, amely összemérhető adott az Egyesült Államokban és a legtöbb Európában.

Student vízumkötelezettség

Európai uniós hallgatók nem kell vízum tanulni Portugáliában, de az EU diákok kell mutatni tudják eltartani magukat, mielőtt azok kezdődik a tanfolyam egy portugál egyetemen. Másik megoldás, a nem EU-s diákok meg kell szerezni a tanuló vízumot, ha azt tervezi, hogy továbbra is Portugáliában több mint három hónapot. Papírmunka megkezdéséhez szükséges a vízumkérelem eljárás tartalmaz egy érvényes útlevél, kitöltött, egy igazolványképet, egyetemi elfogadó levél, másolatát utazási útvonal és repülőjegy bizonyítása az egészségbiztosítási és a banki nyilatkozatok vagy más olyan igazolása a hallgatói 's pénzügyi állapotát.

A felsőoktatás nem szabad Portugáliában, hanem ösztöndíjak és egyéb pénzügyi támogatást lehet igénybe venni a jogosult hallgatók. Átlagos költsége az éves tandíj bachelor 's mester ' s szakok körülbelül $ 1300 $ 1800 USdollár, vagy 950-1300 euró. Doktori költség lényegesen magasabb.

Miért érdemes Portugáliában?

A Portugália 's felsőoktatásban egyre nagyobb hangsúlyt a technológia és a kutatás terén a tér, a biotechnológia és a megújuló energiaforrások, a diákok, akik érdeklődnek a folytató pályára ezen iparágak fogja találni, hogy portugál egyetemek többet kínál, mint sok más intézmény. Emellett Portugália 's vidék földrajzilag és éghajlatú változatos, festői hegyek, gyönyörű legelők és mérföld hosszú tengerparttal rendelkezik a diákok megtapasztalják, és fedezze fel.

Körülbelül Portugália

Portugália a köztársaság Délnyugat-Európában mellett az Ibériai-félszigeten és határos Spanyolország a keleti és északi és az Atlanti-óceán déli és nyugati. Portugual tartja feletti szuverenitását Madeira és az Azori-szigetek és névadója Porto, az ország 's második legnagyobb városa. Tagja az Európai Uniónak, és szerepel magas a HDI vagy Human Development Index, Portugáliában egy békés, globalizált nemzet is tartozik az ENSZ, a Latin Unió, a NATO és a szervezet az Ibero-Amerikai Államok.

Elfogadását követően a jelenlegi alkotmány 1976-ban, Portugáliában működik, mint a demokratikus köztársaság Lisszaboni fővárosa és egyben legnagyobb városa. A Közgyűlés a köztársaság, a köztársasági elnök, a kormány és a miniszterelnök is Portugália 's négy elsődleges a kormányzati intézmények. Hasonló az USAés Európában, Portugáliában több politikai pártok az állampolgárok válassza jelöltek és a választ. A két domináns fél a Szociáldemokrata Párt és a Szocialista Párt, az Ecologist Párt és a Portugál Kommunista Párt rendszeresen megszervezésében mintegy tíz százaléka a szavazás során minden választás.

Alapvető Tények Portugália

  • Portugália megnyílt a legnagyobb napenergia gyár a világon, 2006-ban a város Alentejo.
  • Mellett Portugália és Brazília, a portugál is beszélik Egyenlítői-Guinea, Angola, Mozambik és Cape Verde.
  • Választó hallgatók keresni a diplomát Portugália szeretné látni a leghosszabb híd Európában létező - a Vasco de Gama híd -, amely átfogja közel 11 mérföld, vagy 17,3 kilométer, és keresztezi a Tejo folyó közelében Lisbon.
  • Bikaviadal jogszerű marad Portugáliában.
  • Portugália ad otthont közel 11 millió ember, és egy harmadik a lakosság élő Lisszabon és Porto.
  • Coimbra, Portugália ad otthont Európa egyik 's legrégebbi egyeteme, a University of Coimbra, amely-ben alakult 1290 AD
  • Miatt nehéz a hatása a katolicizmus, Portugália lehet Európa egyik 's legkonzervatívabb ország tekintetében a társadalmi normák és az ötleteket. Az abortusz legalizálása 2007-ben igen ellentmondásos, és csak át a népszavazás.
  • A portugál többet eszik halat, mint bármely más ember a világon.


Portugália 's Climate

Portugália mediterrán, sztyeppe és félsivatagi éghajlatú és bemutat néhány, a legmelegebb hőmérséklet Európában. A látogatók a Guadiana medence mellett Spanyolország 's szegély hőség alatt nyári hőmérséklete eléri a 100 fok Fahrenheit (38 Celsius). Azonban a hó esik, rendszeresen október és május között a portugáliai 's északi és középső régióiban, a téli átlaghőmérséklet 25 fok, vagy -9 fok.

Portugália 's Pénznem

Mivel tagja az Európai Uniónak, Portugália 's fő pénzneme az euró, és a Banco de Portugal jelentős eleme a KBER (Európai Központi Bank). A legtöbb portugál 's pénzügyi és gazdasági szervezetek székhelye Porto és Lisszabon ' s nagyvárosi területeken.

1974 óta 's Carnation forradalom Portugália kísérletet tett, hogy alkalmazkodjanak a gyorsan változó globális gazdaságban módosításával a korábbi gazdasági modellje az állami fogyasztás az egyik, hogy hangsúlyozza magánberuházások, az export és a technológiai újítások. Ennek eredményeként, a hagyományos iparágak, mint a cipő, fa, ruha-és parafa, hogy a hátsó ülésen, hogy az üzleti szolgáltatások. Jelenleg Portugália szenved a súlyos recesszió, amely pénzügyileg segíti az EU támogatási programja értéke 78 milliárd eurót. A közgazdászok gondolom a legrosszabb években Portugália 's recesszió vége, és hogy az ország ' s munkanélküliségi ráta kezdeni csökken 2014-ben.