Spanyolország

Tanulmány Spanyolországban

Felsőoktatási

Spanyolország nem használja az Európai Felsőoktatási Tér (EHES) és felosztja fok három szakaszból áll:

  • Grade fok - egyetemi tanulmányait
  • Egyetemi mesterképzés - doktori tanulmányok
  • Doktori fokozatot - posztgraduális tanulmányok


Spanyol egyetemek is kínálnak "nem hivatalos mesterképzés" nevű Maestrias. Ezek a fokozatok általában bevonják 1-2 év tanulmányi és hangsúly a gyakorlati tanulmányok speciális szakmák.

Alkalmazása előtt posztgraduális tanulmányokat, továbbá egy egyetemi diplomát a hallgatók általában várhatóan 2-3 év tapasztalattal a maguk területén.

A nemzetközi diákok, akik szeretnének tanulni Spanyolországban meg kell felelnie a Selectividad a spanyol egyetemi felvételi vizsgák. Ezeket a vizsgákat két alkalommal minden évben számos országban. Ha a leendő hallgató letette a vizsgát, akkor kérheti közvetlenül valamelyik spanyol egyetemen.


Miért érdemes Spanyolországban?

Spanyol felsőoktatási intézmények gyorsan növekedett az elmúlt két évtizedben. Ennek eredményeként sok iskola nagyon modern létesítmények, amelyek magukban foglalják a fejlett technológiák a tanulási környezet.A mester szinten MBA fok és egyéb üzleti jellegű fok különösen népszerű és elismert világszerte a kiváló minőségű.

A spanyol nemzetközi hallgatói szervezet multi-kulturális, és 31 százalék jelzési Latin-Amerikában és további 5 százalékkal, Észak-Amerikában. Vizsgálatok folynak spanyol, az anyanyelve több mint 400 millió ember. A diákok nem már jártas a spanyol azt szeretné, hogy részt vett egy folyamán utasítást spanyol megkezdése előtt a mester tanulmányait. Spanyol intézmény kínál a legkülönbözőbb tanfolyamok a tanulás spanyol, az egy hónapos merülő tanfolyamok teljes egyetemi kurzusok.

 

Egyetemek

Spanyolországban 81 egyetem, 50 nyilvános, és a többi magán. Az egyetemek található szerte az országban, és minden szívesen nemzetközi hallgatók mind graduális és egyetemi tanulmányokat.A diákok kaphatnak a diplomáját az összes tudományágak Spanyolországban beleértve a művészeti és humán, a tudomány, az egészségügyi tudományok, társadalomtudományok, jog és az építészet.

Spanyol egyetemek ismerik a minőség, öt egyetem megjelenő felső 400 iskolákat rangsorol a 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings . Ezek az iskolák között a Barcelonai Autonóm Egyetem, a Barcelonai Egyetem, a Valenciai Egyetem, a Műszaki Egyetem Valencia, és a University of Vigo.

 

Tandíj és Program időtartama

Az éves tandíj egy magánegyetem körülbelül 6000 €. Masters programokat igényel 60-120 hitelek, amely rendszerint 1-2 tanévben. A dolgozat az 6-30 hitelek a nyilvános védés is szükség van.

 

Tanév

A legtöbb intézmény kezdődik a tanév október és befejezni júniusban. A legtöbb iskola két félév, és vizsgák, a végén minden félévben.

 

Posztgraduális lehetőségek

Mivel a jelenlegi gazdasági helyzet Spanyolországban, posztgraduális munkaviszony Spanyolországon belül kevésbé valószínű, mint korábban. Azonban a munkaadók az egész világon tartja a diplomáját nyert spanyol egyetem nagyra.

Pályakezdő mester programok is azt szeretné, hogy nyomon a munka a doktori program vagy alkalmazása kutatási pozíciókat hivatalosan elismert kutatási központok.

 

Vízumkötelezettség

Nemzetközi diákok EU tagállamok, Norvégia, Izland, Liechtenstein vagy Svájc nem szükséges, hogy a vízum.Az összes többi nemzetközi diák, aki itt marad több mint 90 napot kell alkalmazni a hosszú távú tanuló vízummal. A leendő hallgatók kell vízumot a spanyol konzulátus vagy nagykövetség hazájukban.

Ahhoz, hogy egy tanuló vízummal, diákoknak igazolniuk kell a tanulmányi program mellett egy orvosi igazolást, tanúsítványt fizetőképességét a tanulmányi időszak, és a bűnügyi nyilvántartásban igazolást a lakóhelyük szerinti országban az elmúlt öt évben.

 

Egészségbiztosítási

Külföldi diákok számára 28 éves korig, az jogosult a tanuló egészségügyi biztosítási terv. Idősebb tanulók, mint 28 felhasználhatják a nemzeti egészségügyi rendszer, amely garantálja szolgáltatások minden jogi lakos Spanyolországban.

 

Tippek

Spanyolország nem használja az euro árfolyam és az összes főbb nemzetközi bankkártyákat a legtöbb üzletben.

Borravaló bevett gyakorlat a bárok, éttermek, szállodák, és a taxik.Tippek általában mintegy 5-10 százaléka a teljes árat.

Diákok, akik szeretnék, hogy autót vezetni Spanyolországban kell egy nemzetközi jogosítvány kivéve, ha egy EU-tagállam, Svájc, Norvégia, Izland és Liechtenstein.

Körülbelül Spanyolország

Spanyolország egy európai ország található, az Ibériai-félszigeten a mediterrán térségben, így a híd Európa és Afrika között. Az ország hosszú és gazdag kultúrtörténeti és büszkélkedhet számos terep beleértve a strandokat, legelők, hegyek, és a sivatagi területeken. Ismert a művészet, a zene, a konyha és egyéb kulturális tevékenység, Spanyolország is vezető szerepet tölt be a megújuló energiaforrások fejlesztése, különösen azokon a területeken, a napenergia és a szélenergia. Ezenfelül Spanyolország az a célja, hogy cserélje ki egymillió autó elektromos járművek 2014-ig. Spanyolország is gyárt közel fele a világ olajbogyó.

 

Klíma

Spanyolország egyik legmelegebb éghajlatú Európában. Bár az ország tapasztalatok mind a négy évszakban, az éghajlat nagyon enyhe, és a téli hőmérséklet gyakran eléri a 15 ° C-on a nap folyamán. A hőmérséklet általában 25-36 Madrid ° C nyáron és 9-15 ° C télen.

 

Kultúra

Spanyol kultúra hangsúlyozza a művészet és egészséges ételeket ihlette mediterrán ételek, mint az olívaolaj. Kasztíliai spanyol a hivatalos nyelv, de számos más spanyol dialektus is elismert az egész országban. Regionális identitás nagyon erős egyes részein az ország.

Spanyol éjszakai élet ismert folytatására is a következő reggel. Egy tipikus este is kezdheti a vacsorát és italokat, vagy egy film, majd egy kirándulás egy bárban vagy diszkó. Sok minden este diszkó és délutáni klubok, ahol ünnepség továbbra is a következő napon.

 

A megélhetési költségek

Spanyolország az egyik legalacsonyabb megélhetési költségek Európában, a bérleti díj és az élelmiszer olcsóbb a 800 € havonta. Annak érdekében, hogy a költségek fedezéséhez, a nemzetközi diákok számára megengedett, hogy a munka akár 20 órát egy héten.