Szakterülete Mester az építészet ipari formatervezésében

Általános információk

Program leírás

A jövőbeli tervezők, építészek és mérnökök a verseny, a fejlesztés és a modernizáció szempontjából helyi és globális szinten egyre inkább változó tervezési és építési szektor nagy kihívásaival szembesülnek.

Képeseknek lehetnek új ötletek kidolgozására az ingatlan területén olyan megoldások kidolgozásával, amelyek fejlett épületelemeket ágyaznak be és innovatív elrendezést mutatnak be. Az érdeklődési terület különösen az ideiglenes épületeket és eseményeket, az épületek rekonstruálását és az épületelemek tervezését érinti.

Ebből a szempontból az építészet ipari tervezésével foglalkozó szakosodott mester célja:

  • Kombinálja a multidiszciplináris kompetenciákat fejlett tantervek létrehozásához.
  • Bevonja a vállalatokat és a szakembereket az oktatási tapasztalatok minél praktikusabbá tételéhez.
  • Hivatkozzon az olasz kulturális és gazdasági eszközökre a formatervezési kompetenciák gazdagítása érdekében.
  • Tanítsa meg, hogyan lehet rendkívül innovatív koncepciókat kidolgozni az igazi társaságok által készített dizájnok alapján.
  • Multikulturális környezetet kínálhat a globális kérdések megértésének javítása érdekében.

célok

A program célja az olyan ipari termékek, amelyek kölcsönhatásba léphetnek vagy beépülhetnek az épített környezetbe, vagy az egyre inkább iparosodott makroszisztéma alkatrészek, például az épületek, tervezésével kapcsolatos szakemberek képzése.

A program célja az olaszországi kiválósági ágazatokból származó ismeretek ötvözése: az építőipar alkatrészeinek tervezése és gyártása, olyan területek, amelyeket már a nemzetközi szinten elismernek a legjobban, de amelyek további fejlesztési lehetőségeket találhatnak, mind Olaszországban és külföldön.

Különösen érdekes az a szempont, hogy országunk magas színvonalú hagyományokkal rendelkezik az építőipari kész elemek gyártásában, például az építőanyagok (tégla, adalékanyagok stb.) És a bevonatok (kerámia, mozaikok stb.) Területén, valamint vannak kiváló cégek a szerkezetek és rendszerek gyártásában. Ezért a program az ipari tervezési készségeket kínálja az olasz tervezési / gyártási minőség alapján, amely alkalmazható a nemzetközi piacon. Az ebben a programban képzett szakemberek képesek lesznek kezelni az épített környezetben használt ipari termék tervezési bonyolultságát, tekintettel annak beépítésére az épületben, különféle termelési ágazatokban működő vállalkozásokban, amelyek magában foglalják az építőelemek széles skálájának, a könnyű és nehéz előgyártás, építési termékek épületburkolatokhoz, telepítési rendszerek és az épített környezet funkcionális berendezései. A hallgatók olyan vállalkozásokban dolgozhatnak, illetve tervező és mérnöki cégekben, amelyek az üzleti világgal való kapcsolattartásukat kérik. A mester által biztosított oktatás előadások, szemináriumok, gyakorlatok és workshopok lebonyolítását foglalja magában.

Állásleírás és végső értékelés

A hallgatók szakértő tervezőkké válnak, az elméleti ismeretekkel és az építőiparban alkalmazott jelentős tapasztalatokkal kombinálva, valamint termékmenedzserként, erős multidiszciplináris hozzáállásban, részt vesznek az új termékek fejlesztésében és az épített környezetbe való beilleszkedésükben.

Felvételi követelmény

Az ID4A Specializing Master célja az ipari tervezés, a mérnöki és az építészmérnöki diplomások elvégzése, akik oktatásuk kiterjesztését és készségeik megszerzését kívánják egy speciális projektterületen.

A szakosodott mester egyetemi diplomával vagy egyetemi végzettséggel (régi olasz rendszerfokozat), vagy alapképzéssel vagy természettudományi diplomával (új olasz rendszerfokozat) szerepel a politechnikai tudományágakban. A külföldön végzett diplomások esetében a megfelelő oktatási intézmények egyenértékű tanulmányi címeit veszik figyelembe.

Jó angol szintre van szükség.

Felvételi eljárás

A kiválasztási folyamatban való részvételhez a jelentkezési lapot az alábbi határidőkön belül online kell kitölteni:

  • Az olasz / külföldi állampolgárok számára, akiknek 2020. augusztus 8-án Olaszországban megszerzett képesítése van .
  • Az extra UE polgárok számára 2020. július 8-án .

Tandíj és költségek

A mester teljes költsége 12 000 euró, ÁFA mentes az Art. 10 Dpr 633/72.

Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Kevesebb