Svédország

Svédországban végzett tanulmány

Felsőoktatási Svédországban

Svédország a világ egyik vezető felsőoktatási, a három iskola a top 100 világszerte 2010-rangsorol a tudományos rangsorolása világ egyetemek . Három szintje van a felsőoktatási képzési programok - alap-, mester és PhD vagy a kutatás. A svéd kormány alapok mintegy 80 százaléka a költségek felsőoktatás.

 

Miért érdemes Svédországban?

Körülbelül 600 mester tanított angol és mintegy 30.000 külföldi hallgatók jelenleg Svédországban végzett tanulmány.

Svéd egyetemek ösztönzik a kreativitást, a személyes kezdeményezést, és az önálló gondolkodás. Az egyetemi környezet nyugodt, informális kapcsolatok a hallgatók és oktatók. A diákok gyakran dolgoznak kisebb csoportokban, és kevesebb időt töltenek oktatók.Emellett számos mester szakon partner az ipar, hogy a valós világ tapasztalatai, hogy fokozza a tudományos tanulmányok.

 

Egyetemek

Svédországban 14 állami egyetem és 20 állami főiskola, valamint több független intézményeket, mint például a Stockholm School of Economics. Sok speciális iskola, mint például a Royal Institute of Arts és a Royal Institute of Technology.

 

Tandíj és Program időtartama

Svéd, svájci, az EU / EGT és cserediákok nem fizetnek tandíjat. 2011-ben az egyetemek kezdtek töltés tandíj a diákok más országokban. Az egyes intézmények önállóan határozza meg a tandíj, a SEK 80.000 140.000 évente. Masters fok a művészet sokkal nagyobb is lehet.

A svéd kormány indított két ösztöndíj program a diákok, akiknek szükségük van pénzügyi támogatásra.Egy program a diákok a fejlődő országok egyaránt tandíj és a megélhetési költségek. A másik program a többi non-EU/EEA diák és csak a tandíjat.

Egy év nappali tagozatos tanulmányi felel meg 60 óra hitel kompatibilis az Európai Kreditátviteli Rendszer (ECTS). Két lehetőség van a mester fokozatot:

 

1.. A "Masterexamen", amely megköveteli 2 éves és 120 ECTS, mértéke csak akkor jár a kutató egyetemek és intézmények.
2.. A "Magisterexamen", amely előírja, csak 1 év és 60 kredit, mértéke megadható az összes felsőoktatási intézmény.

 

A program időtartama attól függ, hogy az akadémiai fegyelem és a nyújtó intézmény mértékben.

 

Tanév

A tanév két félév, egyenként körülbelül 20 hét hosszúságú.Az őszi félévben kezdődik az augusztus végén a január közepén, és a tavaszi félévben kezdődik közepétől január és június.

 

Posztgraduális lehetőségek

A vállalkozások értékelik az innovatív gondolkodás, a gyakorlati tapasztalatok és a csapatmunka készségeket, hogy a diplomások a svéd intézmények rendelkeznek. A nemzetközi diákok szívesen maradnak Svédországban után áttérhet, ha nem találnak munkát, különösen azokon a területeken, ahol munkaerőhiány van, mint a mérnöki és a számvitel.

 

Vízumkötelezettség

A legtöbb non-EU/EEA diákok, akik tervezik, hogy maradjon több mint három hónapot kell a tartózkodási engedélyt, mielőtt megérkeznek Svédországban. A tartózkodási engedély SEK áron 1000, és nem visszatéríthető, ráadásul a diákok nem kell alkalmazni az engedélyt, amíg nem fogadtak el teljes munkaidős tanulmányok és fizetett az első ciklus.Diákok tervezése tartózkodás három hónapnál rövidebb ehhez csak a vízumot. Különleges követelmények országonként változnak.

Nem skandináv EU / EEA diákok tartózkodhatnak Svédországban több mint három hónap anélkül, tartózkodási engedéllyel, de be kell jelentkezniük a Bevándorlási Hivatal számított három hónapon belül érkező és bemutatják bizonyítéka felsőfokú tanulmányok, az egészségügyi biztosítás, és a megélhetési költségek.

 

Egészségbiztosítási

Nordic, EU / EEA és a svájci diákok regisztrálnia kell az egészségbiztosítási hazájában és szerezzen az európai egészségbiztosítási kártyát. Svédország is kölcsönös egészségügyi előnyöket néhány országban, így a hallgatók ellenőrizze, hogy ha jogosult erre az ellátásra, mielőtt keres más biztosítás.

A diákok más országok jogosultak a svéd egészségügyi előnyöket, ha tartózkodik Svédországban több mint egy évet tanulni.Ez az előny nem automatikus, a diákok regisztrálnia kell a helyi adóhivatalt, és az ellátás több hónapig is eltarthat létrehozni. Diákok, akik tartózkodnak kevesebb, mint egy évvel meg kell szereznie saját egészségbiztosítási, de sok egyetem alacsony költségű programok a diákok számára.

 

Tippek

A nemzetközi diákok, akik igénylik a tartózkodási engedélyt kell tervezni tartózkodásuk jó előre, mivel a folyamat nagyon hosszú.

Noha Svédország az EU tagja, az ország továbbra is a korona (SEK) a valuta. Népszerű hitelkártya, mint a Visa, a MasterCard és Eurocard széles körben elfogadott az ország egész területén.

Körülbelül Svédország

Svédországban található, Észak-Európában és határolja Finnország, Norvégia és a Balti-és az Északi-tenger. Svédország jól ismert irodalmi, film, divat, és egy univerzális egészségügyi rendszer. Az átlagos várható élettartam a nők 83,5 év a férfiak esetében 79,5 év, ami az egyik leghosszabb a világon. Major iparágak közé tartozik fa, vasérc, a távközlés, autók, és a gyógyszerek.

 

Éghajlat Svédországban

Svédországban viszonylag enyhe éghajlat. Stockholmban, az átlagos január hőmérséklete körülbelül -3 ° C és az átlagos július hőmérséklet hűvös 17 fok C. Bár Stockholm kap mindössze 6 óra napfény a január, 18 órás nap normális a nyáron.

 

Kultúra

Svéd kultúra körül forog az évszakok.Svédek nagyon aktív életet és töltsön nappali órákban a nyáron részt szabadtéri sportok, szabadtéri színházak és zenei fesztiválok. Sötét este télen vonzza az embereket, hogy beltéri tevékenységek, mint a filmekben. Svédek is híres a fenntartható életmód, a hangsúlyt a bioélelmiszerek, organikus ruhák, újrahasznosítás, hulladékgazdálkodás és az energiatakarékosság.

 

A megélhetési költségek

Minimális havi költségek a hallgató (kivéve a tandíj és díjak) körül lesz 7000 SEK (kb. 700 €), főleg az élelmiszer-és szállás. A diákok kötelesek bizonyítani, hogy a svéd Migrációs Hivatal, hogy van elegendő pénz, hogy él Svédországban. A jelenlegi összeg havonta tíz hónapig minden évben SEK 7300 a hallgató, 3500 SEK egy házastárs, és SEK 2100 minden gyermeknek. Ezeket az összegeket lehet csökkenteni a diákok, akik bizonyítani tudják, hogy van szabad szállás.Diákok is lehetővé tette, hogy a munka, miközben jár iskolába.

Iskolák

Oktatási intézmények és egyetemek Svédország területén

Online oktatási intézmények és egyetemek Svédország területén