Számítástudományi Mester

Általános információk

2 locations available

Program leírás

Legyen hajtóereje a globális arénában

Tárgyként a számítástechnika állandó változásban van, amiről az ilyen egyre relevánsabb témák, mint a Big Data és a „digitális menetrend” bizonyítják. A vállalkozások és a társadalom globalizációja és digitalizálása nagy - és nagyrészt kielégítetlen - igényt vezet az informatikai szakemberek iránt.

Más témák mellett szűk keresztmetszetek vannak az informatikai szakemberek között, akik alapos ismeretekkel rendelkeznek a kiberbiztonságról. Ez a magas igény nagyrészt abból fakad, hogy ezekre nem csak az IT-iparban, hanem az összes felhasználói iparban is szükség van.

tények

Fokozat: Tanulmányi modell: Időtartam:
Master Of Science (M.Sc.) az egyetemen 2 félév
bevitel: Tandíj Belépés
Bad Honnef: szeptember
Berlin: október
félévenként 6 290 EUR-tól Alapképzés, szükség esetén gyakorlati teszt,
az angol nyelvtudás igazolása

Mit tanulsz tőlünk

A Számítástechnika Master programja optimálisan felkészíti Önt karrierjére a jövőbeli vállalati világ egyik legfontosabb területén.

 • Megszerezi a kiberbiztonsági rendszerek tervezéséhez szükséges ismereteket és készségeket a fejlesztési projektekben és az informatikai infrastruktúrákban.
 • Megtanulja, hogyan kell kiválasztani a megfelelő eszközöket, folyamatokat és algoritmusokat a különféle gyakorlati feladatokhoz.
 • A kiberbiztonság és a kriptográfia szilárd elméleti alapjaira építve olyan élvonalbeli témákat fog felfedezni, mint a kvantumszámítás, a blockchain elmélet és így tovább.

Tanulmányi áttekintés

1. félév

 • Algorithmics
 • Kiberbiztonság és adatvédelem
 • Fejlett kiberbiztonság
 • kriptológia
 • Blockchain
 • Számítástechnika és társadalom

2. félév

 • Quantum Computing
 • IT Projektmenedzsment
 • Diplomamunka és kollokvium129128_photo-1517245386807-bb43f82c33c4.jpg Irányban / Unsplash

Hogyan működik a tanfolyam?

Két féléves mesterképzésünkhöz 240 ECTS-s alapképzésre van szükség. Ha már rendelkezik releváns szakmai tapasztalattal, vagy megteszi a TASC gyakorlati vizsgánkat, akkor elegendő lehet a 180 ECTS-s alapképzés is.

Hol fogsz tanulni

Nemzetközi Humán Erőforrás Menedzsment Mesterfokozatunkat folytathatja a két német egyetemen, Bad Honnefben és Berlinben.

Karrier lehetőségek

Számítástechnikai és információs kutató

Számítógépes és információs kutatóként (röviden számítógépes tudósként) különféle területeken fog elemezni az összetett problémákat, ideértve az üzletet, a tudományt és az orvostudományt is, hogy számítógépes megoldásokat fejlesszen ki. A számítógépes tudósok teoretikusok, tervezők és feltalálók egyben, és innovatív technológiák és számítógépes rendszerek révén segítenek befolyásolni a vállalatok jövőjét.

Adatbázis adminisztrátor

Adatbázis-rendszergazdaként Ön lesz a felelős az adatbázis-alkalmazások tervezéséért, fejlesztéséért és fejlesztéséért. A hozzáférhetőség biztosítása és az adatbiztonság fenntartása szintén az Ön egyik feladata. Rendszeresen teszteli az adatbázisokat és a kapcsolódó programokat a javítandó hibák, a végrehajtandó módosítások és a végrehajtandó biztonsági intézkedések azonosítása érdekében.

Szoftver / Webfejlesztő

Szoftverfejlesztőként számítógépes programokat tervez, implementál és módosít. Ez magában foglalhatja mindkét alkalmazás szoftvert, azaz a lakosság és a kereskedelmi célokra szánt szoftverek, valamint a rendszer szoftverei, azaz szoftver, amely biztosítja a számítógépes rendszerek zökkenőmentes és hatékony működését.

Webfejlesztőként webhelyeket fog létrehozni és karbantartani. Ellenőrizni fogja a weboldal műszaki felépítését (háttér) és / vagy a vizuális elrendezést és a tartalmat (előtér). A webfejlesztők gyakran "webmesterek", és felelősek a webhelyek megfelelő működésének biztosításáért.

Utoljára frissítve jan. 2020

Az iskoláról

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the ... Tovább

IUBH Campus Studies at IUBH University of Applied Sciences offers on-campus degree programs that have a strong international focus: all courses are taught in English, the curriculum is aligned to the future needs of international companies. Professors and students from over 85 nations meet and work together on–campus. Kevesebb
Rossz Honnef , Berlin , München + 2 Több Kevesebb