Ma már a Milánó terméktervezőjévé válik a professzionalizmus elismert értéke. Legyen a terméktervező mestere!

A Politecnico a fejlett gyártási rendszerével és a csúcsminőségű történelmi kultúrával együtt megteremti a mesterképzőinek ezt az értéket.

A Politecnico technikai és tervezési kultúrája, amelyet a Design 6. helyén helyeztek el a világon, és olasz formatervezési mesterek , mint például a Marco Zanuso és az Achille Castiglioni, a termelés és az innovatív anyagok területén magas színvonalú és mérnöki szakértelemmel integrálódik. a kémia Nobel-díja Giulio Natta a mai napig.

Ez egy professzionális professzionalizmus a szakosodott mester cél, amely a tervező és a terméktervező szakértőt a modern technológiával és innovációval összhangban helyezi el, kezdve a kreativitás és a módszer szilárd hagyományaitól .

Áttekintés

A Matteo O. Ingaramo professzor által irányított ipari formatervezés és innováció szakosodott mestere a kiváló tervezők kialakítására lett kialakítva, akik az új termék teljes fejlesztését a kezdeti koncepciótól a gyártási szakaszig tudják kezelni.

Ez a szakosodott mester a tervezési kultúrához tartozó művészi és humanista készségekhez csatlakozik a termelési technológiával, anyagokkal és gyártási költségekkel kapcsolatos technikai know-how-val. Arra törekszik, hogy megfeleljen a világméretű, fokozott versenyű tájképnek, ahol a tervező növelheti a termék értékét azáltal, hogy az innovációkat - mind az esztétikában, mind a használhatóságban - a rendelkezésre álló technológiákat kihasználva. A cél az, hogy olyan szakembereket képezzenek, akiknek a kreatív kapacitása megfelel a technikai szakértelemnek és a termék ipari megvalósíthatóságának tudatosságának.

Mivel a szakterület számos tanárból áll, a Politecnico di Milano belsejéből és kívülről, a szakosodott mester multidiszciplináris készségeket hoz létre, amelyeket a képzés során fel kell hívni. Kulturális látogatások az alapítványokba és múzeumokba, valamint a technikai helyszíni kirándulások a gyártó cégekbe, a képzés kerekítése és az oktatási célok elérése. A korábbi kiadások közül sok diplomázott vezető szerepet tölt be a főbb gyártási kérdésekben vagy a híres designstúdiókban, többek között: Whirlpool Europe, Chicco Artsana, 3M, Polti, Cini

célok

 • a kis- és nagyméretű gyártású termékek tervezési és gyártási folyamatainak kezelése
 • szakértői szemlélet kialakítása a technológia, a gyártás és a költségek kérdésében

A program célja a szakemberek képzése a kis- és nagyméretű gyártású termékek tervezési és gyártási folyamatainak kezelésére, szakértői szemlélettel a technológia, a gyártás és a költségek kérdésében, a jellemzők vagy a kifejezés minőségének feláldozása nélkül.

Záróvizsga

A záróvizsga megköveteli, hogy a diákok bemutassák a szakmai gyakorlat során kifejlesztett projekteket. A végső fokozat figyelembe veszi az értékeléseket a tanulási műhelyek során.

Fokozat odaítélt

Befejezése után a szakosodott mester, a diákok keresnek egy első szintű Politecnico di Milano szakosodott mesterfokozat , feltéve, hogy megfelelnek a 75% -os minimális jelenlét követelmény.

A fokozaton kívül a program a következőket is kiadja:

 • bizonyítvány a Orrszarvú tanfolyam befejezésére a szoftver-gyártó akkreditációjával a McNeel-től;
 • Tanúsítvány a CREO tanfolyam befejezéséhez a szoftver-gyártó akkreditációjával a PTC-től.

Szakmai eredmények

 • Az elhelyezés lehet olyan dizájnstúdiókban, amelyek segítenek a termékfejlesztés különböző szakaszaiban, a koncepciótól a mérnöki tevékenységig.
 • Az olasz iparágra jellemző piaci szegmensek, például háztartási gépek, üzleti berendezések, világítás, bútorok, játékok és gyermekápolási termékek elhelyezése a vállalatoknál.
 • A tanácsadást választó program végzősök azt fogják találni, hogy fokozott kapacitásuk van a vállalkozói környezethez való interakcióra.

A munkaköri leírása szakértői terméktervező és projektmenedzser lesz, amely elméleti háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy a gyártási folyamatokhoz képest jelentős eredményeket érjen el. A szükséges gyakorlati tapasztalatok elérése után a diplomások az új termékek fejlesztéséért felelős termékmenedzser szerepére törekedhetnek.

Belépés

Legacy Laurea vagy diploma vagy jelenlegi Laurea, vagy mérnöki, építészeti vagy ipari formatervezési szak. A külföldi hallgatók egyenértékű külföldi végzettséggel rendelkezhetnek.

Legfeljebb 25 hallgató vehető igénybe.

Felvételi eljárás

A kiválasztási folyamatban való részvételhez a jelentkezési lapot az alábbi határidőkön belül online kell kitölteni:

 • olasz / külföldi állampolgárok számára , akik Olaszországban 2019 októberében szerzett képesítést kaptak
 • az UE Extra polgárok számára 2019 szeptemberében

Tandíj és költségek

 • A specializált mester 11 800 eurót fizet (beleértve a Politecnico di Milano 500 eurós beiratkozási díjat).
 • A 633/72 DPR 10. cikke értelmében mentesül a HÉA alól.
 • A szakosodott mester beiratkozásának költsége 19% -os adót vonhat le az "egyetemi specializációs kurzusok" alá.
Program oktatási nyelve:
 • Angol

8 további kurzus POLI.design »

Utoljára frissítve Június 11, 2019
Ez a kurzus Nappali bejárós
Start Date
nov. 2019
Duration
15 hónapok
Nappali
Price
11,800 EUR
A speciális mester díjai (beleértve a Politecnico di Milano 500 eurós beiratkozási díjat)
Deadline
Kérj Információt
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
Helyszínek szerint
Dátum szerint
Start Date
nov. 2019
End Date
jan. 2021
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019

nov. 2019

Location
Jelentkezési határidő
Kérj Információt
for Italian / foreign citizens with a qualification obtained in Italy within October 2019; for Extra U.E. citizens within September 2019
End Date
jan. 2021