Szakosodott mester az ipari formatervezésben és innovációban

Általános információk

Program leírás

A milánói terméktervezővé válás ma a professzionalizmus elismert értéke. Legyen mester a terméktervezésről!

A Politecnico a fejlett gyártási rendszerével és a csúcsminőségű történelmi kultúrával együtt megteremti a mesterképzőinek ezt az értéket.

A Politecnico technikai és tervezési kultúrája, amelyet a Design 6. helyén helyeztek el a világon, és olasz formatervezési mesterek , mint például a Marco Zanuso és az Achille Castiglioni, a termelés és az innovatív anyagok területén magas színvonalú és mérnöki szakértelemmel integrálódik. a kémia Nobel-díja Giulio Natta a mai napig.

Ez egy professzionális professzionalizmus a szakosodott mester cél, amely a tervező és a terméktervező szakértőt a modern technológiával és innovációval összhangban helyezi el, kezdve a kreativitás és a módszer szilárd hagyományaitól .

Áttekintés

A Matteo O. Ingaramo professzor által irányított ipari formatervezés és innováció szakosodott mestere a kiváló tervezők kialakítására lett kialakítva, akik az új termék teljes fejlesztését a kezdeti koncepciótól a gyártási szakaszig tudják kezelni.

Ez a szakosodott mester a tervezési kultúrához tartozó művészi és humanista készségekhez csatlakozik a termelési technológiával, anyagokkal és gyártási költségekkel kapcsolatos technikai know-how-val. Arra törekszik, hogy megfeleljen a világméretű, fokozott versenyű tájképnek, ahol a tervező növelheti a termék értékét azáltal, hogy az innovációkat - mind az esztétikában, mind a használhatóságban - a rendelkezésre álló technológiákat kihasználva. A cél az, hogy olyan szakembereket képezzenek, akiknek a kreatív kapacitása megfelel a technikai szakértelemnek és a termék ipari megvalósíthatóságának tudatosságának.

Mivel oktatói különféle területeken dolgoznak, mind a Politecnico di Milano belül, mind kívülről egyaránt, a Specializáló Mester létrehozza a multidiszciplináris készségeket, amelyekre a képzés során szükség van. Az alapítványok és múzeumok kulturális látogatásai, valamint a gyártó cégek műszaki kirándulásai kiegészítik a képzést és elősegítik az oktatási célok elérését. A korábbi kiadások sok diplomása vezető szerepet játszik a főbb gyártási ügyekben vagy neves design stúdiókban, köztük a Whirlpool Europe, a Chicco Artsana, a 3M, a Polti, a Cini & Nils Lighting, a V12 Design, a Stúdió Volpi, a Luca Trazzi Stúdió, a Serralunga, a Rupes spa, a Cink, a Design és a Design területén. Italia csoport, Toys Toys, Ditronetwork srl. Mások saját stúdiót alapítottak és irányítottak.

célok

 • Kezelje mind a kis, mind a nagy méretű termékek tervezési és gyártási folyamatait.
 • Szakértői szemlélet fejlesztése a technológia, a gyártás és a költségek kérdéseiről.

A program célja a szakemberek képzése a kis- és nagyméretű gyártású termékek tervezési és gyártási folyamatainak kezelésére, szakértői szemlélettel a technológia, a gyártás és a költségek kérdésében, a jellemzők vagy a kifejezés minőségének feláldozása nélkül.

Záróvizsga

A záróvizsga megköveteli, hogy a diákok bemutassák a szakmai gyakorlat során kifejlesztett projekteket. A végső fokozat figyelembe veszi az értékeléseket a tanulási műhelyek során.

Fokozat odaítélt

Befejezése után a szakosodott mester, a diákok keresnek egy első szintű Politecnico di Milano szakosodott mesterfokozat , feltéve, hogy megfelelnek a 75% -os minimális jelenlét követelmény.

A fokozaton kívül a program a következőket is kiadja:

 • Tanúsítvány az orrszarvúban tartott kurzus befejezéséről a szoftvergyártó akkreditációjával a McNeel-től.
 • Tanúsítvány a kurzus befejezéséről a CREO-ban, a szoftvergyártó akkreditációjával a PTC-től.

Szakmai eredmények

 • Az elhelyezés lehet olyan dizájnstúdiókban, amelyek segítenek a termékfejlesztés különböző szakaszaiban, a koncepciótól a mérnöki tevékenységig.
 • Az olasz iparágra jellemző piaci szegmensek, például háztartási gépek, üzleti berendezések, világítás, bútorok, játékok és gyermekápolási termékek elhelyezése a vállalatoknál.
 • A tanácsadást választó program végzősök azt fogják találni, hogy fokozott kapacitásuk van a vállalkozói környezethez való interakcióra.

Munkaleírásuk szakértő terméktervező és projektmenedzser lesz, akinek elméleti háttere lesz, hogy megfeleljen a gyártási folyamatokban alkalmazott jelentős eredményeknek. A szükséges tapasztalatok megszerzése után a diplomások új termékfejlesztésért felelős termékmenedzser szerepet törekedhetnek.

Belépés

Legacy Laurea vagy diploma vagy jelenlegi Laurea, vagy mérnöki, építészeti vagy ipari formatervezési szak. A külföldi hallgatók egyenértékű külföldi végzettséggel rendelkezhetnek.

Legfeljebb 25 hallgató vehető igénybe.

Felvételi eljárás

A kiválasztási folyamatban való részvételhez a jelentkezési lapot az alábbi határidőkön belül online kell kitölteni:

 • az olasz / külföldi állampolgárok számára, akiknek 2020 októberében Olaszországban megszerzett képesítése van.
 • a nem EU-polgárok számára 2020 szeptemberében.

Tandíj és költségek

 • A specializált mester 11 800 eurót fizet (beleértve a Politecnico di Milano 500 eurós beiratkozási díjat).
 • A 633/72 DPR 10. cikke értelmében mentesül a HÉA alól.
 • A szakosodott mester beiratkozásának költsége 19% -os adót vonhat le az "egyetemi specializációs kurzusok" alá.
Utoljára frissítve ápr. 2020

Az iskoláról

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies.

POLI.design operates in the field of design acting as an interface between universities, companies, and professional organizations, institutions, and bodies. Kevesebb