Törvényszéki Neuropszichológia Mester

Általános információk

Program leírás

Helyszínek: Valencia

Órák: Valencia V és S

Képesítés: az ISEP által kiadott kriminalisztikai neuropszichológia mester

körülbelül

A kriminalisztikai neuropszichológia mesterfokozatát a neuropszichológia területéről származó ismereteket alkalmazzák jogi kérdésekben is, így a klinikai neuropszichológusok tanúvallomást nyújthatnak szerzett agykárosodással küzdő emberekkel végzett vizsgálatok során, idegrendszeri ismereteket szolgáltatva szakértői jelentések és következtetések útján. az agyi magatartás viszonyairól polgári peres ügyekben.

Ez a mester az elméleti-gyakorlati eszközöket kínálja annak érdekében, hogy a hallgató elemezze és tanulmányozza a kriminalisztikai ügyek dokumentációját, elkészítse a szakértői jelentést az ügyfél számára, és alapot szolgáltasson a bírósági védekezéshez más szakértőkkel és más szakértőkkel végzett szemináriumokon keresztül. szerepjáték eszközök és a valódi neuropszichológiai készségek tanulmányozása.

Mesterképzés a kriminalisztikai neuropszichológia területén

 • 1. modul: Neuroanatómia, pszichofarmakológia és neuroimaging technikák.
 • 2. modul: Az agykárosodást okozó fő etiológiák.
 • 3. modul: Fő tünetek a neuropszichológiában.
 • 4. modul: Neurokriminológia. Kriminalisztikai pszichobiológia.
 • 5. modul: Törvényszéki és jogi orvoslás.
 • 6. modul: Bevezetés a kriminalisztikai pszichológiába és annak módszertana.
 • 7. Modul: Az igazságszolgáltatás szervezése. A bírósági eljárás.
 • 8. modul: A bűnügyi beszámolhatósággal kapcsolatos eljárások kriminalisztikai jelentése.
 • 9. modul: Kábítószer-függőség és annak összefüggése a neuropszichiátriai folyamatokkal: kriminalisztikai következmények.
 • 10. modul: A kriminalisztikai neuropszichológia a munkahelyen.
 • 11. modul: A fogyatékosság osztályozása.
 • 12. modul: A szimuláció értékelése.
 • 13. modul: A neuropszichológiai szakértői jelentés elkészítése. A kriminalisztikai esetek elemzése I.
 • 14. modul: Az esetek elemzése a kriminalisztikai neuropszichológiában II.
 • 15. modul: ISEP vezet. Fejlessze ki szakmai projektjét és személyes márkáját.
 • 16. modul: Gyakorlatok.
 • 17. modul: Végső mesterprojekt.

A kriminalisztikai neuropszichológia mester kompetenciái

 • Tanulja meg az igazságügyi szakvélemény elvégzését az agykárosodással járó klinikai esetek dokumentációjának részletes tanulmányozása után.
 • Tanulja meg megvédeni a neuropszichológiai szakértelem következtetéseit.
 • Segíteni a bírót az igazság tisztázásában egy olyan kriminalisztikai ügyben, amely a neuropszichológia körébe tartozik.

A kriminalisztikai neuropszichológia mesterének befogadói

A kriminalisztikai neuropszichológia mester célja a klinikai neuropszichológia mesterrel rendelkező diplomások (diplomások vagy diplomások) (60/90 ECTS), igazságügyi pszichológia mester (60 ECTS) vagy a Mester Igazgatóságának és a tudományos titkár felügyelete alatt áll. .

A kriminalisztikai neuropszichológia mesterének igazgatója

Raúl Espert Tortajada. Pszichológia doktor, 2009. évi kitüntetés az UV, 2016 CNC díj (Klinikai Neuropszichológia Konzorcium) és a Pszichológiai Általános Tanács (COP) neuropszichológiai szakértője által nyújtott kitűnő oktatásért. A Valencia Clinico Universitario de Valencia Kórház neuropszichológiai osztályának vezetője. Neuropszichológus a Dr. Peset Egyetemi Kórházban (1993-1999), a Vilanova Arnau Kórházban (1999-2006), jelenleg együttműködik a La Fe Egyetem és a valenciai Politechnikai Kórház idegsebészeti szolgálatával és a Kórház neuropszichológiai osztályával. Valencia Egyetemi Klinika. Tanárként vett részt 42 különböző mesterfokozaton, kutatója vagy PI volt 14 finanszírozott nemzeti projektben. JCR tudományos cikkek, könyvek, könyvfejezetek vagy fordítások 72 publikációjának szerzője. Törvényszéki neuropszichológusként számos vizsgálatban vett részt. 136 előadást mutatott be nemzeti vagy nemzetközi konferenciákon, és 78 konferenciát, kurzust vagy workshopot adott a neuropszichológiával kapcsolatban. Tudományos terjesztő 80 alkalommal a sajtóban, a rádióban, a TV-ben és az interneten. Felelős az idegtudományi információs honlapért (www.dailymotion.com/raulespert). A valenciai szakmai akkreditációs bizottság (CNAP-COP-CV) tagja a klinikai neuropszichológia nemzeti szakértőjének akkreditációjáért.

ISEP vezet

Az ISEP az ISEP Lidera programját biztosítja saját és szakmai fejlődéséhez. Ez egy további képzés, ingyenes és teljesen opcionális, amely lehetővé teszi a készségek fejlesztését a sikerhez.

Utoljára frissítve márc. 2020

Az iskoláról

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía ... Tovább

El Instituto Superior de Estudios Psicológicos, ISEP, es una institución privada europea de formación superior e intervención clínica en las áreas de psicología clínica, neurociencias, psicopedagogía y logopedia fundada en 1984 que ha formado a más de 25.000 profesionales y tratado a más de 20.000 pacientes en sus clínicas. Kevesebb
Barcelona , Madrid , Valencia , Culiacán + 3 Több Kevesebb