Keystone logo
Ausztrália

Tanulmány Fő ban ben Ausztrália 2024

Tanuljon itt: Ausztrália

Ausztrália egy sziget kontinens és az ország található, a déli féltekén a Csendes-és az Indiai-óceán. Bár a hatodik legnagyobb ország a világon a terület, Ausztrália lakossága mindössze 20 millió. A lakosság nagy része él mentén a déli és keleti partja mentén. Ausztráliában egy fejlett ország a világ ötödik legmagasabb az egy főre jutó jövedelem. Major iparágak összpontosít Ausztrália bőséges természeti erőforrások, többek között a mezőgazdaság, a kertészet, a halászat, az erdészet, és ásványi anyagokat.

Klíma

Miatt Ausztrália hatalmas területű, az éghajlat változik szerte az országban. Az északi egyharmada az ország a trópusokon, míg a többi mérsékelt éghajlat, a leghidegebb területeken a délkeleti és Tasmania. Évszakok szemben van az északi féltekén.Nyári történik decembertől február, ősz márciustól májusig, téli júniustól augusztus és tavasszal szeptembertől novemberig.

Kultúra

Ausztrália egy nagyon biztonságos, barátságos és multikulturális társadalom egyik legváltozatosabb a világon. Közel egynegyede a lakosság született egy másik országban. Amellett, hogy a többszörös bevándorló kultúrák, sok ausztrál kultúra származik a bennszülött örökségét.

Bár az ausztrál társadalom általában nagyon laza, sok munkahelyen és éttermek öltözködési szabályokat. Ausztrálok szeretik mind a sport és a művészetek, beleértve a film, az irodalom, a zene, a tánc és a színház. Művészeti múzeumok és galériák bővelkedik minden nagy ausztrál városban.

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek hasonló az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.A nemzetközi diákok bizonyítania kell migrációs hatóságokat, hogy elég pénzt, hogy fedezze megélhetési költségek, tandíj és díjak tartózkodásuk alatt. A hallgatók részmunkaidős pénzt keresni felé megélhetési költségek. Az éves költség követelmény a 2012 volt a $ 18,610 a hallgató, A 6515 $ a tanuló házastárs vagy élettárs, A $ 3720 a diák első gyermeke, és egy 2790 $ minden további gyermek.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  769
 • Közművek részesedése

  67
 • Internet előfizetés

  53
 • Helyi közlekedés

  103

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  13
 • Korsó helyi sör

  6

Körülbelül Ausztrália

Felsőoktatási

Egyetem képzéseit is főiskolai diplomát egyetemi szintű. A posztgraduális szinten, diplomás bizonyítványok és oklevelek kínálnak mellett mester-és doktori fokozat. Mester programok állnak rendelkezésre számos tudományág, beleértve társadalomtudományi, műszaki, egészségügyi tudományok, az üzleti és a közgazdaságtan. Mester diplomát általában a kutatásra vagy tanfolyam, vagy a kettő kombinációja.

Miért érdemes Ausztráliában?

Amellett, hogy Ausztráliában, hogy egy remek hely élni, ausztrál mester szakok közül a legjobb minőségű a világon. Az ausztrál egyetemi környezet elősegíti az innovációt, a kreativitást és a független gondolkodás.

Ausztrália elkötelezett amellett, hogy biztosítja a nemzetközi diákok egy jó tapasztalat Ausztráliában.Intézmények elismerik a nemzetközi diákoknak be kell tartaniuk a szigorú követelményrendszer kapcsolatos marketing tevékenység, oktató, berendezések, és a hallgatói szolgáltatások, mint a jogi és az egészségügyi szolgáltatások.

Egyetemek

Négy Ausztrália 39 egyetem rangsorolva a felső 100 az 2012-2013 Times Felsőoktatási világ egyetemek rangsorolása . Ezek az iskolák között a University of Melbourne (28.), Ausztrál Nemzeti Egyetem (37.), a University of Sydney (62.), és a University of Queensland (65.). Körülbelül 230.000 külföldi hallgatók részt felsőoktatási programok Ausztráliában, mintegy 90.000 diplomások minden évben.

Tandíj és Program időtartama

A nemzetközi diákok kell fizetnie tandíjat és díjak megkezdése előtt mester program tanulmányait.Tipikus tandíjat mester fok A $ 15.000 A 36.000 $ évente attól függően, hogy az egyetem.

Mesterfokozatú képzési program, hogy 1-2 év alatt lehet elvégezni. A tanfolyam általában két év után a főiskolai végzettség, de a mester fokozatot lehet szerezni egy év, ha a hallgató bachelor fokozat megszerzésének kitüntetéssel.

Tanév

A tanév Ausztráliában kezdődik március elején, és végigfut november végén. A legtöbb iskola kínál két félév minden évben, de egyes iskolák használjon trimeszterben rendszer és más iskolák ajánlatot nyári kurzusok decembertől februárig.

Posztgraduális lehetőségek

A diploma bármely tudományterületen egy ausztrál intézmény tesz diplomás értékesebb a munkaadók világszerte.Emellett az újabb jogszabályokat fogadtak el, amely lehetővé teszi a nemzetközi diplomások ausztrál intézmények szerezni vizsgálat utáni munkavállalási vízum, amely lehetővé teszi számukra, hogy Ausztráliában, legfeljebb négy évvel a diplomaszerzés után.

Bár a nemzetközi diákok is jogosultak a munka Ausztráliában a diploma megszerzése után a diákok nem tanulmányokat Ausztráliában, amelynek egyetlen célja a migráció. Ausztrália biztosít kedvezményes migráció kezelése az egyének a képzettséget igénylő foglalkozások listája, de a szakképzett migrációs folyamat független a tanuló vízum folyamat. Nincs garancia arra, hogy egy diák tanul a diplomáját Ausztráliában lesz képes vándorolni Ausztráliába.

Befejezése után a mester fokozatot, a diákok is folytathatják tanulmányaikat, ha elismerte, hogy a doktori képzés és szerezzen további tanuló vízummal.

Vízumkötelezettség

Ahhoz, hogy egy tanuló vízummal, a diákok kell beiratkozott a nappali tagozatos, amely be van jegyezve az ausztrál Bevándorlási és Állampolgársági (DIAC). Beiratkozott hallgatók egy rövid tanfolyam kevesebb, mint 3 hónap tanulhatnak a látogató vízumot. Azonban csak a diákok egy tanuló vízummal lesz hozzáférése az ausztrál egészségügyi ellátás és a részmunkaidő. Diákok kérheti a tanuló vízummal, ha kapnak egy levelet ajánlatot vagy elektronikus visszaigazolást beiratkozás.

Egészségbiztosítási

Ausztráliában van egy speciális egészségbiztosítási program a nemzetközi diákok az úgynevezett tengerentúli Student Health Cover (OSHC). Diákok kell vásárolni OSHC érkezés előtt Ausztráliában és lefedettséget kell tartani idejére a hallgató tartózkodás tanuló vízummal. OSHC pedig orvosi vagy kórházi ellátás, és részben fedi vényköteles gyógyszerek és a mentők.

Tippek

Sok Ausztrália rendezetlen és a látogatók tisztában kell lenniük a veszélyekkel való utazással kapcsolatos a vadonban. Még ha nem a vadonban, napvédő kell használni minden esetben, és az utasok igyon sok vizet.

Bush tüzek a közös veszély, különösen késő tavasztól nyár. Utazók fenn kell tartania a figyelmet a hely a tűz minden alkalommal.

Egyéb veszélyek közé mérges kígyók, pókok és tengeri Stingers. Ezek a veszélyek elkerülhetők a helyzeti tudatosság és megfelelő ruházat és lábbeli.

Vízumkövetelmények

Minden tanulmányi programhoz 500-as alosztályú diákvízumot kell igényelnie.

A különleges kategóriájú vízum (444-es alosztály) azoknak az új-zélandi állampolgároknak szól, akik Ausztráliában szeretnének tanulni.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

AUD 560

A diákvízum igénylésének jelenlegi díja 560 AUD (~400 €). Az ár mindig ugyanaz, függetlenül a tanulmányok hosszától. Felhívjuk figyelmét, hogy ez az ár attól függően változhat, hogy hol igényel diákvízumot (Ausztrália vagy szárazföldi).

Ki kérelmezheti a vízumot?

Bárki, aki nemzetközi hallgatóként jelentkezik egy négy hónapos vagy hosszabb tanfolyamra Ausztráliában, diákvízumra lesz szüksége. Az ausztrál diákvízum igényléséhez feltétel nélküli egyetemi helyajánlattal kell rendelkeznie, írásban el kell fogadnia a helyet, és be kell fizetnie a szükséges tandíjat. A választott programnak 12 és 52 hetesnek kell lennie ahhoz, hogy jogosult legyen a diákvízumra.

Hol lehet jelentkezni?

Online rendszer

Ezt az 500-as alosztályú vízumot az online rendszer használatával kell igényelni.

Weboldal:https://www.homeaffairs.gov.au/

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízum igénylése előtt be kell szereznie egy beiratkozási visszaigazolást (COE) vagy egy ajánlati levelet, amely megerősíti, hogy felvették a Commonwealth Register of Institutions of Courses (CRICOS) által regisztrált tanfolyamra.

Az online vízumkérelem kitöltésekor igazolnia kell, hogy megfelel:

 1. Pénzügyi követelmények – az az összeg, amelyet igazolnia kell a megélhetési költségeire (a tandíjtól és az utazástól függetlenül) 19 830 ausztrál dollár (~15 170 USD) egy évre. Alternatív megoldásként bizonyíthat arra vonatkozóan, hogy házastársa vagy szülei hajlandóak támogatni Önt, és legalább évi 60 000 ausztrál dollárt (~45 850 USD) keresnek.
 2. Angol nyelvtudás követelmény - Ha Ön nem angol nyelvű országból származik (és nem végzett legalább ötéves tanulmányokat angol nyelvű országban), akkor igazolnia kell, hogy az IELTS segítségével a szükséges szinten beszél angolul. , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic vagy Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Egészségügyi követelmények – Egyes hallgatókat orvosi és/vagy radiológiai kivizsgálásra kérhetik annak bizonyítására, hogy jó egészségi állapotuk van (ez vonatkozik például azokra, akik orvosnak, fogorvosnak vagy ápolónak kívánnak képezni magukat). A Belgiumból és Norvégiából érkezők kivételével minden diák köteles megvásárolni a tengerentúli diák egészségügyi fedezetet (OSHC).
 4. Karakterkövetelmények – Az ausztrál diákvízumkövetelmények előírják, hogy Ausztráliába való beutazáshoz jó jelleműnek kell lennie. Ez magában foglalja a bűnügyi nyilvántartás ellenőrzését is.

Általában a hallgatóknak a következőket kell benyújtaniuk:

 • Kitöltött ausztrál diákvízum igénylőlap (157A)
 • Fizetett vízumkérelem díja – jelenleg 550 AU USD (a legtöbb esetben ~420 USD).
 • Az útlevél életrajzi adatait tartalmazó oldal másolata (néhány diákot megkérhetnek az útlevél fizikai megadására)
 • Beiratkozási igazolás vagy ajánlati levél
 • Elegendő pénzeszközök bizonyítéka
 • Egészségbiztosítási fedezet igazolása
 • Angol nyelvvizsga eredményei
 • Bűnügyi nyilvántartás-ellenőrzési eredmények
 • Négy friss útlevél méretű fénykép

Miután összeállította és beszkennelte az igazoló dokumentumokat, létre kell hoznia egy fiókot, és jelentkeznie kell az online „ImmiAccount” jelentkezési rendszerrel: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Mikor kell jelentkezni?

Ausztrál diákvízumot csak azután nyújthat be, hogy megkapta a beiratkozási igazolást (CoE) a választott egyetemtől.

A legtöbb vízumkérelem feldolgozása négy hetet vesz igénybe. A diákvízum időtartama a választott programtól függ. Ha 10 hónapnál hosszabb tanfolyamon tanul Ausztráliában, és egy ausztrál tanév végén (általában december közepén) fejeződik be, vízuma általában a következő év március 15-ig érvényes. Ha a tanfolyam 10 hónapnál hosszabb, és januártól októberig fejeződik be, a vízum általában a tanfolyam befejezését követő két hónapig érvényes.

Diákvízumát annyiszor megújíthatja, ahányszor csak akarja, mindaddig, amíg beiratkozott a CRICOS által jóváhagyott tanfolyamra.

Ausztráliába beléphet diákvízummal, legfeljebb 90 nappal a tanfolyam kezdete előtt. Érkezéstől számított hét napon belül közölnie kell az oktatási szolgáltatóval a lakcímét, és hét napon belül értesítenie kell, ha lakcímet változtat.

Feldolgozási idő

4 Weeks

Munkalehetőségek

Diákvízummal kéthetente legfeljebb 40 órát dolgozhat a tanév során, és teljes munkaidőben az ünnepek alatt. A tanfolyam formális, regisztrált részét képező munkák nem tartoznak bele a limitbe. Ha mesterképzésben vagy Ph.D. nincs munkakorlátozásod.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

A diákvízumkérelme elutasításra kerülhet többek között, ha hibás vagy hiányos dokumentumokat ad meg, vagy ha nem felel meg a szükséges anyagi, jellem- vagy egészségügyi követelményeknek.