Keystone logo
Csehország

Tanulmány Fő ban ben Csehország 2024

Tanuljon itt: Csehország

A Cseh Köztársaság található Közép-Európában, és a gazdag kultúrtörténeti és életmód. Az ország és tengerparttal határos Ausztria, Németország, Lengyelország és Szlovákia. Bár a Cseh Köztársaság az EU tagja, a valuta a cseh korona (CZK). Az ország is tagja az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO). A Cseh Köztársaság különösen jól ismert, régóta magas minőségű hangszer, beleértve a fúvós hangszerek, zongora, orgona és a vonós hangszerek, híres márkák között Amati, Petrof, Reiger-Kloss és Strunal.

A Cseh Köztársaság gazdag kultúra, a művészetek, köztük opera, film, tánc és a színház. A hallgatók is rengeteg érdekes múzeum és a gyönyörű kertek és parkok látogatása során a szabadidő eltöltésére. Híres cseh konyha specialitásai közé tészta leves májgaluskával, sült bélszín tejszínes mártással, gulyás és a rántott sajt.

Klíma

Az éghajlat mérsékelt, és mind a négy évszakot fel a Cseh Köztársaságban. Átlaghőmérséklet fut egy alacsony, -4 ° C a januári magas, 24 ° C július. Helyen, közel a határ hegyvonulatok sokkal hidegebb.

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek a Cseh Köztársaságban jóval alacsonyabb, mint a legtöbb nyugat-európai. Havi költségek, kivéve a tandíjat vagy a díjakat, majd mintegy $ US 350 USD 750. A nemzetközi diákok kell, hogy a Nemzetközi diákigazolvány (ISIC) indulás előtt a saját országukban, ezt a kártyát lehet használni a legkülönbözőbb kedvezményeket éttermek, színházak, múzeumok, koncertek, és a szállítási szolgáltatások.

A nemzetközi diákok működhet kiegészíteni jövedelmüket, de kell a munka engedéllyel.A feladat engedély nem szükséges, ha a tanuló 26 évnél fiatalabb, és működik kevesebb, mint 7 egymást követő naptári napig, vagy 30 napon át egy év alatt.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  405
 • Közművek részesedése

  94
 • Internet előfizetés

  22
 • Helyi közlekedés

  21

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  7
 • Mozijegy

  8
 • Korsó helyi sör

  2

Körülbelül Csehország

A Cseh Köztársaság büszkélkedhet a legrégebbi felsőoktatási intézmény Közép-Európában, a Károly Egyetem. Ez a prágai az iskola-ben alakult 1348.

Modern cseh felsőoktatási használja a három képzési szerkezet a főiskolai, mester-és doktori fokozatot. A felsőoktatási intézmények vannak osztva egyetemek és nem egyetemeken. Nem egyetemek többnyire csak főiskolai diplomát, míg egyetemek tanulmányi programok minden fokozat szintjét és tudományágak.

A Cseh Köztársaság 26 állami, 2 állami és 44 magán felsőoktatási intézmények. A két állami intézmény speciális iskolákat is a Honvédelmi Minisztérium és a Belügyminisztérium.Mindent összevetve, az iskolában mester fok között számos tudományág, köztük az építészet, a művészettörténet, szobrászat, színház, teológiai tanulmányok, műszaki mérnöki, informatikai, kémia, fizika, természettudományok, az üzleti, a társadalomtudományok, az erdészet, az oktatás és a sokan mások. Sok magánintézmények összpontosítanak tanulmányi területen, mint az üzleti.

Miért érdemes a Cseh Köztársaságban?

A Cseh Köztársaság nagy hagyománya van a magas színvonalú oktatás és kutatás, különösen a tudományos, műszaki és az orvostudomány. A nemzetközi diákok talál egy barátságos környezetben, jelenleg több mint 37.000 külföldi diák tanul, a cseh iskolákban.

Sok program már angol nyelven és más nyelveken kívül csehül. Ezen kívül, Mater of Business Administration (MBA) fok egyre népszerűbb, a legtöbb MBA programok használata esettanulmány megközelítés.


Tandíj és Program időtartama

A törvény szerint a tandíj szabad minden nemzetiség minden állami felsőoktatási intézmények a Cseh Köztársaságban. Egyes díjak nem vonatkoznak, mint például a felvételi, kiterjesztése tanulmányok után eredeti dátum, tanulmányok mellett a diák eredeti terv, és a díjak tanuló eltérő nyelven Caech.

Magánintézmények saját maguk tandíj és díjak, és ezek általában tól $ 2,000 US $ 15,000 amerikai évente.

Mesterképzési programot tarthat bárhol egy-három év. Mesterképzés nagyon elméleti és a diákok kötelesek megtenni a végső államvizsga és megvédeni a dolgozat egy nyilvános fórumon.

Tanév

Pontos kezdési időpontok állapítja meg az egyes intézmények, de a legtöbb kezdődik a tanév október. Ezen kívül, a legtöbb intézmény osztja a tanév két 20 hetes téli és nyári félév, mindegyike egy 15 hetes oktatási időszak öt héten a vizsgák, és a nyaralás. A két hónapos nyaralás rendszerint júliusban és augusztusban.

Posztgraduális lehetőségek

Sok lehetőséget a foglalkoztatás a Cseh Köztársaságban megszerzése után mester fokozatot minden hallgató, nemzetiségtől függetlenül. Egyharmaduk társaság vezetőjének a Cseh Köztársaságban külföldi. Bár az üzleti egyre inkább az angol, a diákok, akik vállalták tanulmányaikat cseh vagy már jártasak a cseh talál előnyt foglalkoztatáshoz jutottak.

Vízumkötelezettség

A nemzetközi hallgatók igényelnek a hosszú távú vízumok tanulmányozására a Cseh Köztársaságban. További információ a honlapon acz / mvcren / cikk / információ-for-iskolák és-students.aspx "> a Belügyminisztérium. Hosszú távú tanuló vízum is eltarthat 3-4 hónapig szerezni, így a diákok tervezni kell.
Egészségbiztosítási

Diákok EU-tagországok, Izland, Liechtenstein, Norvégia és Svájc is használhatja az Európai Egészségbiztosítási Kártya által nyújtott hazájuk szerezni orvosi szolgáltatások.

A diákok más országok nem jogosultak az állami egészségbiztosítási és meg kell vásárolni kereskedelmi egészségbiztosítás, amely magában foglalja legalább 30.000 € értékű ellátást. A diákok a hosszú távú tartózkodásra szükséges igazoló számla bemutatására díjfizetés.

Amellett, hogy az egészségügyi biztosítás, minden nagy kórház fogadja főbb hitelkártya és a készpénz a fizetési kezelésre.

Tippek

Számos diákszervezetek a Cseh Köztársaságban elkötelezett, hogy segítse a nemzetközi diákok számára.Ezek a szervezetek közé tartozik az Erasmus Student Network és a Nemzetközi Szövetség a diákcsere Technikai Experience ( IAESTE ).

A diákok nem ismerik cseh talál sok tanfolyam a Cseh Köztársaságban, hogy segítse őket. Bár ezek a kurzusok általában igényelnek külön díj ellenében, mások által ösztöndíjat. Az Institute for Language és előkészítő tanulmányok biztosít több tanfolyamot a diákok nyelvi hiányosságok, beleértve az intenzív tanfolyamok és online tanfolyamok.

Vízumkövetelmények

 1. Rövid távú vízum - legfeljebb 90 napos tartózkodásra
 2. Hosszú távú vízum - 90 napnál hosszabb tartózkodás esetén.
 3. Tanulmányi célú huzamos tartózkodási engedély - egy évnél hosszabb időre érkező hallgatók számára.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

CZK 2500

A Cseh Köztársaságba szóló diákvízum jelenlegi vízumdíja 2500 CZK (körülbelül 98 EUR). A díj változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT-országokból és Svájcból származó diákoknak nincs szükségük vízumra a Cseh Köztársaságban való tanuláshoz. Az EU-s diákoknak azonban érkezésük után jelentési kötelezettségük van, ha a tervezett Cseh Köztársaságban való tartózkodásuk 30 napnál hosszabb. Ebben a helyzetben a Cseh Köztársaságba való belépéstől számított 30 napon belül nyilatkoznia kell a külügyi rendőrkapitányságon.

Az EU-n kívüli országokból érkező diákoknak diákvízumot kell kérniük.

Hol lehet jelentkezni?

A Cseh Köztársaság nagykövetsége/konzulátusa

A diákvízumot a Cseh Köztársaság nagykövetségén/konzulátusán kérheti a lakóhelye szerinti országban.

Weboldal:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Először fel kell venni egy csehországi oktatási intézménybe. Az iskolát/programot a Cseh Köztársaság Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztériumának kell akkreditálnia. Ha nem akkreditált, akkor más célból kell vízumot kérnie.

Az első vízumot a Cseh Köztársaságba érkezés előtt kell igényelni (és megszerezni) – e nélkül tilos Csehországba utazni

A diákvízum vagy tartózkodási engedély megszerzéséhez főként a következő dokumentumok szükségesek:

 • jelentkezési lap
 • tanulmányi elfogadó levél
 • érvényes útlevél és igazolványképek
 • a tartózkodáshoz szükséges pénzügyi források igazolása (pl. bankszámlakivonat vagy a támogatás kedvezményezettjének igazolása)
 • a garantált szállás visszaigazolása
 • érvényes nemzetközi egészségbiztosítás
 • kivonat a Bűnügyi Nyilvántartásból

Minden dokumentumnak (az úti okmány és a bankszámlakivonat kivételével) cseh nyelvűnek kell lennie. A cseh nyelvű fordításokat hivatalosan ellenőrizni kell.

A pályázat benyújtásakor a jelentkezővel interjút lehet lefolytatni. Az interjú írásos feljegyzése a pályázat része lehet. A jegyzőkönyvet cseh nyelven írják le, és azt a kérelmező és a konzulátus tisztviselője írja alá, aki az interjút lefolytatja. Ha nem értesz csehül, vigyél magaddal tolmácsot, aki lefordítja az írásos feljegyzést.

Mikor kell jelentkezni?

A tanulmányi célú vízum megszerzésének teljes folyamata akár 60-90 napig is eltarthat, ezért ajánlatos jó előre igényelni a vízumot.

A hosszú távú vízum legfeljebb 6 hónapig szól. Bővítések végezhetők. A tanulmányi célú huzamos tartózkodási engedély egy évig érvényes.

Feldolgozási idő

90 Days

Munkalehetőségek

Az EU vagy az EGT országaiból érkező hallgatók foglalkoztatására nincs korlátozás. Nincs szükség munkavállalási engedélyre, és ezek a munkavállalók ugyanolyan jogi státusszal rendelkeznek, mint a Cseh Köztársaság állampolgárai.

Az EU-n/EGT-n kívülről érkező hallgatóknak munkavállalási engedélyt kell szerezniük. Van azonban néhány kivétel:

 • nincs szükségük munkavállalási engedélyre, ha a Cseh Köztársaság területén felsőoktatási intézmények hallgatóinak és fiatal diplomásainak cseregyakornoki gyakorlata keretében folytatnak tevékenységet
 • nem kell munkavállalási engedély, ha 26 éves korig tanuló, és egy naptári éven belül 7 egymást követő naptári napon túl nem dolgozik, vagy összesen 30 napig
 • nincs szükségük munkavállalási engedélyre, ha a cseh oktatási törvény értelmében konzervatóriumban szerzett közép- vagy felsőfokú szakmai végzettséget vagy felsőfokú szakmai végzettséget.

Egyéb esetekben munkavállalási engedélyt kell kérni. Benyújtható személyesen vagy más személy által írásos meghatalmazás alapján az Állami Foglalkoztatási Szolgálat bármely helyileg illetékes regionális irodájában. A kiadott engedélyért 500 CZK adminisztrációs díjat kell fizetni.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.