Keystone logo
Finnország

Tanulmány Fő ban ben Finnország 2024

Tanuljon itt: Finnország

Által határolt Norvégia, Oroszország és Svédország, Finnország a legritkábban lakott európai uniós ország, de a nyolcadik legnagyobb földrész, mint más európai országokban. Több mint kétmillió ember él Finnországban 's fővárosa Helsinki, ami szintén Finnország ' s pénzügyi, politikai, kulturális és oktatási központja. Közel 70 százaléka az összes külföldi vállalat rendelkezik alap működését a Helsinki területén.

Finnország egy gazdag nemzet és következetesen helyet az egyik az első öt ország a világon, annak tekintetében, hogy az életszínvonal, a gazdasági stabilitás és az oktatási rendszer. Mivel az átfogó szociális ellátórendszer bőven kiváló oktatási lehetőségek mindenki számára, valamint az egészségügy és az egyéb juttatások számára erősen adóztatott társadalom, Finnország 's gazdaság továbbra is virágzó, mivel képes, hogy mindenki jó eséllyel a képességeik kibontakoztatásához, mint a életképes tagja finn társadalomban.Ezen kívül, Finnországban egy békés ország, amely nem fektet nagy mennyiségű adót a katonai elemek, amely lehetővé teszi, hogy többet költsenek a jóléti polgárai.


Alapvető Tények Finnország

 • Finnországban 19 maakunta, és régiók, hogy felügyeli a regionális tanácsok államilag képviselő együttműködési fórumok az egyes régiókban 's az önkormányzatok.
 • Minden maakunta van állami gazdaság és a foglalkoztatás fejlesztési központok, amelyek kezelik az adminisztráció erdőgazdálkodás, a mezőgazdaság, a munkaerő és halászati ​​ügyekben az adott régióban.
 • Finnország közel 190.000 tavak és 180000 szigetek diákok és turisták felfedezni. Tartalmazza továbbá a negyedik legnagyobb tó Európában - Saimaa.
 • Erdők a nyírfa, luc és borovi fedezésére 86 százalék Finnország, olyan tényező, amely hozzájárul az ország, hogy a legnagyobb fa-gyártó Európában.
 • Az emberek élnek a legészakibb területe Finnország tapasztalat 73 nap az örökös napfény a nyár folyamán, és 51 napon belül a 24 órás éjszakai télen.
 • Mint a parlamentáris demokrácia, Finnországban miniszterelnök, aki a legbefolyásosabb politikus. Felváltva, Finnország 's elnöke tartják a "államfő ". Polgárok Finnország megengedett aktív és fut elnöki, parlamenti és önkormányzati választások, valamint az egyéb európai uniós választásokon.
 • Mint az EU tagja, Finnország használja az eurót, mint az elsődleges valuta, amely felváltotta a márkát több mint egy évtizeddel ezelőtt.

Nyelv információ

A hivatalos nyelvek Finnország a finn és a svéd. Svéd elsősorban beszélik a tengerparti területeken, valamint a déli, nyugati és az Aland régióban. Finn jelnyelv és a finn roma is elismert ország 's alkotmányt. Kilencven százaléka Finnország lakosságának beszél finnül. Iránt érdeklődő diákok tanuló Finnországban tisztában kell lenniük azzal, hogy míg a finn egy nem indoeurópai nyelv, és ez nagyon különbözik a többi nyelvet beszélnek Európában, elsősorban a szintaxis - van 15 különböző főnév esetben szokatlan kiejtés és a nem hagyományos nyelvtani szerkezet.

Finnország 's Climate

Mivel Finnországban közel fekszik ahhoz, hogy az Atlanti-óceán, a tapasztalatok a folyamatos meleg által a Golf-áramlat.Finnország is melegebb, mint a szomszédos országokban, mert a mérséklő hatása a Balti-tenger, valamint a több ezer belföldi tavakon interakció Gulf Stream nedvességet. Finnországnak azonban nagyon hideg, havas tél nagyon, hogy a tipikus lásd hőmérséklet lezúduló, hogy -20 fok Fahrenheit (-30 Celsius), a hó szóló, a földön novembertől áprilisig. Finnország 's legmelegebb nap fordul elő júliusban, amikor a polgárok élvezhetik a meleg napsütés és 90 fok Fahrenheit (35 Celsius) hőmérsékleten.

Vallás Finnországban

Körülbelül 75 százaléka a finnek tartoznak az evangélikus egyház Finnországban. A fennmaradó 25 százalék nem a vallási hovatartozás, vagy tartja magát protestáns, katolikus vagy zsidó.

Hivatalos ünnepek

Törvények létre Finnország 's hivatalos munkaszüneti köztük New Year ' s, húsvét, karácsony, vízkereszt, All Saints 'Day és a Szent Iván napján.Május elseje és a Függetlenség napja tekinthető világi ünnepek.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  441
 • Közművek részesedése

  38
 • Internet előfizetés

  20
 • Helyi közlekedés

  60

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  15
 • Korsó helyi sör

  7

Körülbelül Finnország

Felsőoktatás Finnországban

Főiskola (más néven UAS vagy uiversities alkalmazott tudományok), valamint az egyetemek, a két szektor, amely Finnország 's felsőoktatási rendszer. Az egyetemek kifejezetten a kutatás-alapú egyetemi tanulmányait, mint orvosi és pszichológiai programok, műszaki főiskolákon a hallgatók szakmai-típusú képzés célja, hogy megadják nekik a szükséges készségeket, hogy munkához jussanak mire befejezte. Csak akkor keresni egy poszt-Master 's, vagy doktori diplomát egy egyetemen.

UAS 's ajánlatot hozzáférést a diákok a különböző szakok, amelyek alap-és mesterképzési fok befejezésekor. Ez általánosságban a főiskolai diák három-öt év keresni a Bachelor 's egy UAS, és további két-három év, hogy keresni a Master ' s mértékben. Emellett Finnország 's főiskolai egyetemek sok program, amely angol, és néhány mester ' s program, amely angol nyelven is.

Felvételi finn felsőoktatási intézmények alapja a diák 's GPA szerzett, míg a középiskolában, vagy, hogy egy egyetemi ' s saját felvételi vizsgát. Ezek a vizsgálatok különböznek a többiektől, hogy nem célja, hogy teszteljék a diák 's képes memorizálni információkat vagy "Szerintem " a válasz, hogy a mutiple választás kérdése. Ehelyett, kérdése van a finn felvételi vizsga teszt analitikus és kritikus gondolkodás képességeit végrehajtásával rövidebb szöveges feladatok.

Diákok, akik diplomával a főiskolai egyetemi kérheti egy egyetemen, hogy folytassa a mester 's mértékben. A főiskolai diplomás lehet, hogy további tanulmányait az egyetemen, hogy fenntartsák az oktatás színvonala tapasztalt diplomások.

Finnország 's tandíj rendszer

Finnország 's az Oktatási Minisztérium felsőoktatási források olyan állampolgárai Finnország nem kell tandíjat fizetni, amikor részt vett a főiskolai vagy egyetemi.Ez vonatkozik a nemzetközi diákok a legtöbb esetben. Például néhány mester 's szakok is jár tandíj a diákok, akik nem tagjai az EGT vagy az EU. Azonban a hallgatók egy főiskolai vagy egyetemi létesítményt kell vásárolni könyvek és egyéb tananyagok és meg kell fizetnie a saját megélhetési költségek. Finnország 's megélhetési költségek hasonló más európai uniós országokban.

Vízum és tartózkodási engedélyek Student

Ha Ön egy felvételi vizsgát Finnországban, akkor kell vízum, amely lehetővé teszi, hogy maradjon, legfeljebb három hónap. Mint fokos diák tanul Finnországban, aki nem EU-vagy EGT-állampolgár, akkor kell majd alkalmazni, hogy a hallgató tartózkodási engedély. További információért forduljon a ország 's finn nagykövetség, hogy megtudja, hogyan nyerhet egy diák tartózkodási engedéllyel. Ön is látogasson el a honlapján a finn bevándorlási hivatal, hogy meghatározzák, mit kell alkalmazni ezt az engedélyt.

Legyen tudatában annak, hogy abban az időben, hogy alkalmazza a diák tartózkodási engedéllyel, akkor fogja kérni, hogy bizonyítani, hogy támogatni tudja magát, míg él Finnországban. Jelenleg a nemzetközi diákok kell, hogy hozzáférjenek a 6000 € évente vagy 500 € havi minimális megélhetési költségek fedezésére. A dollár ez megegyezik a körülbelül 600 $ havonta, vagy 7000 $ évente.

Miért érdemes Finnországban?

Amellett, hogy Finnország fizet a legtöbb, ha nem az összes tandíjat, az egyediség, a finn kultúra, a közelség számos más érdekes ország, és az ország 's hangsúlyt fektet folyamatosan minőségének javítása a felsőoktatási rendszer teszi Finnország egyik a legjobb hely, hogy keresni diplomát a világon.

Vízumkövetelmények

 1. Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum – legfeljebb 90 napos látogatásra. Vízumra lehet szüksége például, ha felvételi vizsgára hívják Finnországba, vagy ha olyan tanfolyamon vagy csereprogramon vesz részt, amely 90 napnál rövidebb ideig tart.
 2. Tanulmányi tartózkodási engedély - hosszú távú ideiglenes tartózkodási engedély, amelyet általában egy évre adnak ki. Ha három hónapot meghaladó diákcsere-időszakra érkezik Finnországba, vagy ha teljes képzési programba vették fel, jelentkeznie kell erre.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum; Tanulmányi tartózkodási engedély

Ár és pénznem

EUR 330

A finnországi tanulmányi tartózkodási engedély díja papíron jelenleg 330 euró; és 300 euró elektronikus kérelem esetén.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön skandináv vagy EU/EGT állampolgár, nincs szüksége vízumra vagy tartózkodási engedélyre Finnországba. Mindazonáltal, ha finnországi tartózkodása meghaladja a 90 napot (skandináv állampolgárok esetében 6 hónap), be kell jelentenie lakóhelyét a Migrinél. Ezenkívül, ha finnországi tartózkodása egy évnél tovább tart, regisztrálnia kell a finn népesedési rendszerben.

Ha Ön nem EU/EGT állampolgár, általában vízumra vagy hallgatói tartózkodási engedélyre lesz szüksége. Az, hogy melyikre kell jelentkezni, a finnországi tartózkodás hosszától függ.

Hol lehet jelentkezni?

Online / Finn nagykövetség vagy konzulátus

A hallgatói tartózkodási engedély igénylését online is elindíthatja az Enterfinland.fi oldalon, de ennek során személyesen is fel kell keresnie egy finn nagykövetséget vagy konzulátust. A finn hallgatói tartózkodási engedély iránti kérelmet mindaddig nem lehet elbírálni, amíg a kérelmező meg nem látogatja a nagykövetséget, függetlenül attól, hogy a kérelmet elektronikusan vagy magán a nagykövetségen nyújtották be.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A finn diákvízum vagy tartózkodási engedély igényléséhez teljesítenie kell a következő feltételeket:

 • Be kell nyújtania a fogadó finn egyetem által kiállított hivatalos elfogadólevelet.
 • Útlevelének érvényességének legalább 3 hónappal meg kell haladnia az Ön által kért vízum vagy tartózkodási engedély időtartamát.
 • Az útlevelét az előző 10 éven belül kell kiállítani.
 • A kitöltött és aláírt jelentkezési lap másolatának birtokában kell lennie.
 • Pénzügyi képességét igazolnia kell, hogy anyagilag el tudja tartani magát finnországi tanulmányai teljes időtartama alatt és a hazautazás során. Jelenleg egy diáknak legalább havi 560 euróval kell rendelkeznie ahhoz, hogy Finnországban maradhasson. Ez azt jelenti, hogy a hallgatónak legalább évi 6720 euróval kell rendelkeznie a finnországi kiadásaira.
 • Be kell nyújtania a bankja pénzügyi helyzetéről szóló friss kimutatást, amely szerint legalább 6720 euró van a bankszámláján. Ne feledje, hogy a Finnországban végzett hallgatóknak egyszerre egy évre kell pénzforrással rendelkezniük. A cserediákoknak finnországi tartózkodásuk teljes idejére pénzeszközökkel kell rendelkezniük. Abban az esetben, ha a számláján nem szerepel a fent említett összeg, írásban kell igazolnia, hogy ösztöndíjban vagy ösztöndíjban részesült, vagy kiválasztották az oktatási intézmény által nyújtott juttatásokra. Felhívjuk figyelmét, hogy a kérelmező szüleinek bankszámlakivonatait vagy közös vagy közös számláját nem fogadják el a finn diákvízum vagy tartózkodási engedély esetében.
 • Igazolni kell, hogy érvényes egészségügyi és egészségügyi biztosítást szerzett, amely az Ön finnországi tartózkodásának teljes időtartamára vonatkozik.
 • Jó fizikai és mentális egészségnek kell lennie, és mentesnek kell lennie mindenféle fertőző betegségtől.
 • Nem lehet büntetlen előéletű.
 • Nem biztos, hogy korábban megtagadták tőled a Finnországba való belépést.
 • Ön az engedélyezett tartózkodás végén elhagyja Finnországot.

Mikor kell jelentkezni?

A finn diákvízum feldolgozási ideje változó, itt ellenőrizheti: http://migri.fi/en/processing-times

A hallgatói tartózkodási engedélyt általában egy évre adják ki. Az első finnországi év után (jó időben az előző engedélye lejárta előtt) kérjen hallgatói tartózkodási engedélyének meghosszabbítását a Migritől. Erre a célra is használhatja az Enter Finland e-szolgáltatást. Azt is érdemes megjegyezni, hogy ha meghosszabbított engedélyt kér, amikor az eredeti engedélye hamarosan lejár, akkor a kérelme benyújtásakor Finnországban kell lennie.

Feldolgozási idő

Munkalehetőségek

Ha tanulmányai mellett dolgozik, a munkaideje korlátozott. A tanulmányi időszak alatt átlagosan heti 25 órát dolgozhat. A munkaórák száma heti szinten nincs korlátozva. Ez azt jelenti, hogy a tanulmányi időszak alatt módosíthatja heti munkaidejét, amennyiben átlagosan heti 25 órát dolgozik.

Korlátozás nélkül dolgozhat akkor, amikor oktatási intézménye nem nyújt oktatást, azaz a nyári és a karácsonyi szünetekben.

A szakdolgozatodat cégnél is elkészítheted, vagy gyakorlati képzésen vehetsz részt. Ilyen körülmények között a munkaidő nincs korlátozva.

Óra hetente

25

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.