Keystone logo
Hollandia

Tanulmány Fő ban ben Hollandia 2024

Tanuljon itt: Hollandia

Hollandia északnyugati részén található Európában a határok az Északi-tenger, Belgium és Németország. Amellett, hogy a tulipánok és szélmalmok az ország híres gátak - mintegy egyötöde a föld a holland tengerszint alatt, és a kiterjedt gát rendszer folyamatosan árvíz sakkban. Hága, az egyik legnagyobb város Hollandiában, ad otthont a Nemzetközi Büntetőbíróság és számos más nemzetközi bíróságok. Vezető iparágak közé hajózás, halászat, a kereskedelem és a bankszektor. Figyelemre méltó holland művészek közé Vincent van Gogh és MC Escher.

Klíma

Hollandia büszkélkedhet mérsékelt óceáni éghajlat. Nyár viszonylag hűvös, az átlagos nyári magasságra körülbelül 23 ° C-augusztus és átlagos téli mélypontra körül 0 ° C-február. Eső várható, mintegy fele a nap egy adott hónapban, és a havazás akkor a 25 nap minden télen.

Kultúra

Bár a holland a hivatalos nyelv a holland, a legtöbb holland állampolgárok beszél angolul. A holland jól ismert, amiért a nyílt társadalom, amely ösztönzi az innovációt, és felöleli több kultúrában. Ezen túlmenően, a holland van egy nagyon alacsony bűnözési ráta.

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek viszonylag alacsony Hollandiában, mint sok nyugat-európai és észak-amerikai országban. A hallgatók is megtalálja a meleg fogadtatást és kedvezmények sok éttermek, színházak és a múzeumok. Ezen kívül a holland rendkívül kerékpár-barát, és sok diák fog jönni, hogy nem kell használni a tömegközlekedési.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  611
 • Közművek részesedése

  70
 • Internet előfizetés

  40
 • Helyi közlekedés

  79

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  10
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  5

Körülbelül Hollandia

Felsőoktatási

A holland kínál bachelor, master és PhD fokozat. Fok kínálnak két nagy kategóriába sorolhatók:

1.. Kutatás-orientált programok egyetemek. Kutatóegyetemek közé intézmények az általános programok és azok szakosodott területeken, mint a mérnöki és a mezőgazdaság.

2.. Szakmai felsőoktatási programok alkalmazott tudományok egyetemeken. Egyetemeken alkalmazott tudományok programok előkészítése a diákok munkáját az egyes szakmákban, mint például a képzőművészet vagy az oktatás.

Minden mester programok igényel diplomát a felvételi. A főiskolai diplomát egy kutatás-orientált programra van szükség a felvételi a kutatás-orientált program a mester szinten, de pályázók a főiskolai diplomát egy alkalmazott tudományok programot lehet elfogadni, ha azok megfelelnek a kiegészítő követelményeknek.

Miért érdemes a holland?

Hollandiában tanul kiemelkedő értéket kombinációja révén alacsony tandíj, remek egyetemek, valamint a multikulturális életmód, amely felöleli a nemzetközi diákok számára. 2012-ben holland egyetemen tartott 12 felső 200 pozíciót a Times Higher Education World University Rankings .

Bár a hallgatók, akik beszélnek hollandul is inkább, hogy beiratkozik a program tanított holland, számos program a holland tanítani angol nyelven. Nemzetközi diákok szívesen, és hogy mintegy 13 százaléka a diákok az országban. Ezen kívül néhány intézmény biztosít programot kifejezetten a nemzetközi diákok számára. Minden olyan intézmény, amely a holland toboroz a nemzetközi diákoknak meg kell tartania egy magatartási kódexet, amely kiterjed tanácsadás és kiválasztása ezen diákok.A legnépszerűbb szakok a nemzetközi diákok gazdasági, műszaki, társadalomtudományi és nyelvek.

Egyetemek

Hollandiában már 13 kutatóegyetemek, 39 alkalmazott tudományok egyetemei és 14 egyéb intézmény. Három egyetemek szakosodott technológiai és egy kutató egyetem, Wageningen, specializálódott a mezőgazdaságban. Egyetemek részesülnek, több forrásból finanszírozott, beleértve a kormányzati támogatások, tandíj, díjak, és a szerződéseket a külső szervezetekkel.

Tandíj, Program időtartama és tanév

A tandíj az EU-hallgató a € 1,800 € 12,000 per évente attól függően, hogy a program típust és iskola. Az árak a nem EU-s diákok körülbelül € 8000 € 20.000 évente.Bár az összes holland mester szakok kiváló ár-érték, a holland különösen ismert a szakértelem fenntartható energia, vízgazdálkodás és Art & Design.

A kutatás-orientált mester program előírja, 60-120 óra hitel, amely úgy 1-2 év alatt fejezik be. Engineering, a mezőgazdaság, a matematika és a tudományok minden szükséges 120 credit-hour/2-year programokat. Kutatási fok kapnak, mint akár a Master of Science vagy a Master of Arts.

Alkalmazott művészet és a tudomány fok is szükség 60-120 óra hitel, attól függően, hogy a tudományos diszciplína. A diplomához kifejezetten a tudományos speciális, például a Master of Architecture.

Egy órás hitel általánosságban 28 óráig is eltarthat, és a tanév 42 hetes. A nappali tagozatos hallgatók általában befejeződik 60 óra hitel egy tanév.A tanév általában két félév, az őszi félévben futó szeptembertől januárban vagy februárban, és a tavaszi félév futó február és június.

Posztgraduális lehetőségek

Érettségi után, minden tanuló oklevelet kapnak, amely jelzi, hogy milyen mértékben, valamint egy leírást a tanulmányok, így a potenciális munkaadók egy nemzetközi diák hazájában érthető mértékét. Ezen kívül, a nemzetközi hallgatók tartózkodhat a hollandiai legfeljebb egy évvel azután, hogy diplomás munkakeresés. Nincs korlátozás a foglalkoztatási lehetőségeket, abban az évben. Diplomások is arra ösztönözzük, hogy doktori programok vagy kutatási pozíciókat.

Vízumkötelezettség és a munkavállalási engedélyek

EU-s diákok nem szükséges vízum, de be kell jegyezni a holland bevándorlási hatóságok (IND) által a fogadó intézmény értesíti a helyi tanács. A diákok a nem uniós országokból kell egy tartózkodási engedély, amely 12 hónapig érvényes, és meghosszabbítható. A hallgató fogadó intézményben kell alkalmazni ezt az engedélyt, miután a hallgató érkezik.

Egészségbiztosítási

A nemzetközi diákoknak rendelkezniük kell valamilyen egészségügyi biztosítás, amely biztosítja saját hazájukban. Azonban bárki, aki válik alkalmazott Hollandiában kell beiratkozni holland állami egészségbiztosítási. Munkavállalási engedélyek nem szükségesek a diákok az EU-tagországok, de szükséges a más nemzetközi diákok számára.

Tippek

Top egyetemek Hollandiában nagyon versenyképes, így a leendő hallgatók ellenőrizni kell a felvételi követelményeket korán, hogy megbizonyosodjon arról, hogy jogosultak. Angol nyelvű programok megkövetelik a diákok az országokban, ahol az angol nem az anyanyelve, hogy nyelvismereti a TOEFL vagy más akkreditált angol nyelvi tesztet.

Vízumkövetelmények

MVV (ideiglenes tartózkodási engedély) – beutazási vízum.

VVR (tartózkodási engedély) – ha több mint három hónapot tervez Hollandiában tartózkodni, a beutazási vízumon kívül tartózkodási engedélyt (VVR) is igényelni kell – egy személyi igazolványt, amely tanulmányi vízumként használható.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

MVV (ideiglenes tartózkodási engedély); VVR (tartózkodási engedély)

Ár és pénznem

EUR 311

Jelenleg 311 eurós vissza nem térítendő díjba kerül a hollandiai tanuláshoz szükséges MVV és tartózkodási engedély iránti kérelem feldolgozása. A díjakat évente kétszer felülvizsgálják, és év közben változhatnak.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Ha Ön egy EU- vagy EGT-tagállam vagy Svájc állampolgára, nincs szüksége diákvízumra vagy tartózkodási engedélyre a Hollandiában való tartózkodáshoz.

Az EU-n kívüli, EGT-n kívüli vagy svájci állampolgároknak tartózkodási engedélyre van szükségük ahhoz, hogy 90 napnál hosszabb ideig Hollandiában tartózkodhassanak – rövidebb ideig csak turistavízum szükséges. Két dokumentumra van szüksége. A legtöbb esetben ideiglenes tartózkodási engedélyre (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) lesz szüksége ahhoz, hogy Hollandiába utazzon. Ezenkívül tartózkodási engedélyre (VVR) lesz szüksége ahhoz, hogy az országban maradhasson.

Néhány ország polgárai vagy bizonyos körülmények között bizonyos személyek mentesülnek a VVR kérelmezése alól. Erről itt olvashat bővebben: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Hol lehet jelentkezni?

oktatási intézmény

Az oktatási intézménynek kell jelentkeznie az Ön nevében, ezért az eljárás részleteiért hozzá kell fordulnia. Ha nem, kérjen segítséget a fogadó intézmény nemzetközi irodájához (vagy ha Ön kutató, akkor a HR osztályához).

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízumkérelmezési eljárást az egyetem kezdeményezi, amint a hallgató hivatalosan felvételt nyer a tanulmányi programba.

A vízumkérelemhez szükséges dokumentumokat az egyetem által a leendő hallgatóknak küldött levél tartalmazza. Általában a következő dokumentumokra van szükség:

 • érvényes útlevél első oldalának (azonossági oldalának) másolata;
 • annak igazolása, hogy anyagilag el tudja tartani magát;
 • további útlevél méretű fényképek (méret: 35 mm x 45 mm, lásd az IND követelményeket a.pdf-ben);
 • tandíj és vízumkérelem befizetésének igazolása;
 • legalább 1 tanévre (10 hónapra) biztosított szállás igazolása;
 • a kínai diákok számára NESO bizonyítványra lehet szükség.

A jelölt anyagi önellátásának érvényes igazolása az alábbiak szerint igazolható:

 • A fogadó holland intézmény levele, amelyben megemlítik a gyakornoki díját vagy a gyakornoki ösztöndíját.
 • Felvételi levél a holland egyetemtől, amely tartalmazza a hallgatói ösztöndíj, a tandíjmentesség vagy az ösztöndíj részleteit.
 • Nemzetközi banknál vezetett bankszámlakivonata, amely elegendő fedezetet jelez a Hollandiában javasolt költségeinek kifizetéséhez.

Mikor kell jelentkezni?

A Hollandiába irányuló diákvízumkérelem feldolgozási ideje általában egy hónap, bár néha akár 3 hónapot is igénybe vehet.

A tartózkodási engedélyt a hallgató tanulmányi programjának időtartamára plusz 3 hónapra, de legfeljebb 5 évre adják ki. Ha a hallgató felkészítő tanfolyamot kíván elvégezni, annak időtartama hozzáadódik a vízum időtartamához. Ha az oktatás 5 évnél tovább tart, a tartózkodási engedély további egy évvel meghosszabbítható.

A VVR érvényességének egy másik feltétele is van. Érvényes marad, ha a hallgató a kredit 50%-át eléri a tanfolyam teljes időtartama alatt.

A felsőoktatási vagy egyetemi tanulmányokat (bachelor, master, Ph.D. fokozat) végzettek a diploma megszerzésétől számított három éven belül orientációs évfolyamot igényelhetnek diplomás engedélyért. Ez egy évet ad az álláskeresésre, ezalatt minden korlátozás nélkül dolgozhat, és nem kell munkavállalási engedélyt kérnie a munkáltatótól.

Feldolgozási idő

1 Month

Munkalehetőségek

Minden nemzetközi diák dolgozhat tanulmányai mellett.

Az EU-n és az EGT-n kívüli hallgatók számára munkavállalási engedély szükséges a munkához. Ezt az engedélyt a leendő munkáltatónak kell beszereznie az Ön nevében. A hallgatók ezzel a munkavállalási engedéllyel is csak korlátozott óraszámban, azaz heti 10 órában dolgozhatnak. Júniusban, júliusban és augusztusban teljes munkaidőben dolgozhatnak.

Az EU-ból, az EGT-ből (Horvátország kivételével) és Svájcból érkező diákoknak nincs szükségük munkavállalási engedélyre.

Óra hetente

10

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.