Keystone logo
Hongkong

Tanulmány Fő ban ben Hongkong 2024

Tanuljon itt: Hongkong

Megosztása a címe Különleges Közigazgatási Terület a People 's Republic of China és Makaó, Hong Kong a város-állam található, a déli partján, Kína és határos a Dél-Kínai-tenger és a Pearl River Delta. A lakosság közeledik hét és fél millió ember, és a területe csak 430 mérföld, Hong Kong egyik a világ 's legsűrűbb népesség régiók elsősorban álló etnikai han kínai. Alapján fennálló axiómája "egy ország, két rendszer ", Hong Kong működik a különböző politikai döntések és törvények, mint a kínai, működik, mint egy nyugati, demokratikus stílus kormány képest Kína 's priniciples a kommunizmus. Ügyvezető igazgatója Hong Kong a kormányfő, és választja választási bizottság határozza meg a demokratikus folyamat szavazás.

Hong Kong úgy tekintik, mint az egyik vezető pénzügyi központja a világon, és virágzik a kapitalista szolgáltató gazdaság jellemzi, a szabad kereskedelem és alacsony adók. Mivel a helyhiány a város, az építészet egyedülálló, és ultramodern megjelenésű. Tény, hogy a Hong Kong híres új neve, mint a világ 's csak "vertikális város ", mely egy látványos skyline néha elhomályosítja vastag szmog érkező több százezer járművek és túl sok vállalkozás tömörített ilyen kis területen. Azonban, mivel a sűrűn lakott, Hong Kong kifejlesztett egy rendkívül fejlett közlekedési hálózat, amely beárnyékolja a többi közlekedési rendszerek a fejlett világban.

Bár a Hong Kong lehetőséget kínál az egyének szerezni biztos foglalkoztatás, hogy fizet kiváló bérek, a megélhetési költségek igen magas, és zavarokat idézhet elő a diákok, akik úgy döntöttek, hogy keresni diplomát ebben városállam.Ugyanakkor a diákok ne ijedjen meg, amikor rájönnek, hogy mennyibe kerül élni Hong Kong. Az alacsony adók, prémium az egészségügyi ellátás, a magas életminőséget és jelentős felsőoktatási lehetőségek, Hong Kong továbbra is népszerű a nemzetközi diákok szerezni fok és tapasztalat a nyüzsgő lenyűgöző Hong Kong.

Éghajlat Hong Kong

Között ingadozik mérsékelt és szubtrópusi éghajlaton, Hong Kong 's legkellemesebb évszakban időjárás-bölcs novembertől januárig, amikor a hőmérséklet kényelmes és bőséges napfény. Páratartalom emelkedik március és április, és ködös körülmények között gyakran késlelteti a komp-és repülőgép szolgáltatások. Május és augusztus forró, párás és viharos, az átlagos nappali hőmérséklet körül ingadozik 86 fok, vagy 31 fok. Augusztusban és szeptemberben, Hong Kong gyakran sújtotta trópusi ciklonok a formában a kínai tengerek vagy nyugati Észak-Csendes-óceánon.Szél erős, a ciklonok, de általában nem okoznak károkat a városban.

Vallások Hong Kong

Vallásszabadság Hong Kong szerint garantált alkotmánya és alaptörvény. Taoizmus, konfucianizmus és a buddhizmus áll elsődleges vallások és smatterings kereszténység, katolicizmus, a muszlim és a zsidó szakemberek megtalálható a területen. Azonban sok hongkongi lakos nem vallási hovatartozás és tartják magukat ateistának vagy agnosztikus. Falun Gong is tolerálják Hong Kong, de nem Kínában, ahol a kommunista párt látja, hogy ez a vallás, mint egy fenyegetés, hogy az állam miatt a márka a szellemi tanítások.

Nyelvek Hong Kong

A hivatalos nyelvek Hong Kong kantoni (egyfajta kínai) és angol nyelven.Közel fele Hong Kong 's lakosok megfelelő ismeretekkel az angol és a diákok, hogy a legtöbb megjelölések mind az angol és a kínai szöveg. Nemrég egy számának növekedése a kínai anyaország bevándorlók vezetett a mandarin kínai nyelv egyre gyakrabban hallható Hong Kong társadalomban.

Hong Kong Currency

Az HKD vagy hongkongi dollár, a Hong Kong 's pénz, és az egyik legnagyobb forgalmat valuta a világon. A Hong Kong-i dollár van osztva 100 cent, különböző címletű érmék és bankjegyek keringő a város-állam.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  1409
 • Közművek részesedése

  71
 • Internet előfizetés

  22
 • Helyi közlekedés

  58

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  6

Körülbelül Hongkong

Felsőoktatási Hong Kong

Az egyetemek az úgynevezett "törvényes egyetem " hagyta jóvá a Chief Executive-in-Tanács Hong Kong, és finanszírozza a University Grants bizottság. Kivételt képez ez alól az Open University of Hong Kong, amely önfinanszírozó iskola, és nem támaszkodik az UGC finanszírozás. Kötelező az egyetemek kutatás-és fogadja el csak a legjobb tanulók. Tény, hogy az átlagos IQ a kínai hallgatók Hong Kong felsőoktatás institututions az egyik legmagasabb a világon.

Felsőfokú főiskolák kínál bachelor és master 's fok, és a bejegyzett rendtartás úgynevezett felsőfokú kollégiumok rendelet a Hong Kong. A nemzetközi diákok is megtalálja szakmai jellegű főiskolákon, mint a Hong Kong Szakképzési Intézet, amely működteti a tanács külön a tanácsok szabályozó törvényi és középfokú kollégiumok.

Egyetemi tandíj változó intézmények között, de a diákok is elvárják, hogy fizetni körülbelül $ 100.000 amerikai dollár, vagy 73.000 € keresni diplomát Hong Kong. A diákok határozottan felszólította, hogy alkalmazni minden Ösztöndíjak, hogy segítsen ellensúlyozni a magas költségek a tandíj. Ne feledje, hogy a diákok egészségügyi biztosítási díjak is drágák, valamint az élelmiszerek költségei, ruházat és szállás Hong Kong.

Jelentkezés a Student Visa

Remélik, hogy várjon legalább két hónappal megkapta a tanuló vízumot a Hong Kong Bevándorlási Osztály.A diákok ki kell töltenie a vízum / entry jelentkezési lapot, és úton az alábbi dokumentumok és a formája: copy vezető 's engedély vagy más fényképes igazolvány kártyán bizonyítéka iskolai végzettség (gimnáziumi érettségi, felvételi eredmények, korábbi fok szerzett), egy útlevél fénykép, levél felvétel egy Hong Kong Egyetem, a pénzügyi helyzet igazolására (ösztöndíj díjak, banki kivonatok), valamint annak igazolása, hogy a hallgató egy helyen maradni, míg a Hong Kong-ban, függetlenül attól, hogy az egyetemen, és a vendéglátó család vagy egy lakásban.

Miért tanulmány Hong Kong?

Amellett szerkezetileg és tudományosan kiváló képzési programok, amelyek futnak az, amit sokan úgy vélik, hogy a világ egyik 's felső oktatási minisztériumok, Hong Kong mégpedig fok, hogy nagyra értékelik és elismerik a munkaadók és a kutatóintézetek minden területén a világon.Ezen túlmenően, a szellemileg nyitott társadalom Hong Kong megkönnyíti lehetőséget a diákoknak, hogy vizsgálja meg más elméleti tantárgyak és szintek gondolat sehol máshol nem található.