Keystone logo
Japán

Tanulmány Fő ban ben Japán 2024

Tanuljon itt: Japán

Japán található Kelet-Ázsiában, a Csendes-óceánon. Japán legközelebbi szomszédai közé tartozik Kína, Észak-Korea, Dél-Korea és Oroszország. Japán valójában egy szigetcsoport alkotja mintegy 7000 különálló sziget, de a négy legnagyobb sziget alkotja szinte az összes ország földrész. A főváros, Tokió, az egyik a világ legnagyobb városok és a környező nagyvárosi terület a legnagyobb a világon, és 30 millió lakos. Japán a fejlett ipari ország, ahol megtalálod a gazdag történelem, változatos kulturális fesztiválok, kiváló konyhával, gyönyörű kertek, fenséges táj és lélegzetelállító hegyek, köztük a Mount Fuji, a világ legismertebb csúcsok. Az ország is ismert iparágak, hogy néhány, a legjobb minőségű termékeket a világon, mint például autók és az elektronika.


Klíma

Miatt Japán különböző földrajzi, éghajlati eltéréseket mutat az egyes helyeken, de az ország általában tapasztalatok négy évszak. Átlaghőmérséklet Tokióban körülbelül 27 ° C-augusztus, és körülbelül 5 ° C januárban.

Kultúra

Japán kultúra egy változatos keveréke az ősi keleti hagyományok és a modern nyugati társadalomban. Japán büszkélkedhet számos kulturális kifejezés, a buddhista templomok nyúlik vissza, több mint 15 évszázaddal a finom japán porcelán és szép fa nyomatok. Ezen felül, a tulajdonságok a japán animáció, a költészet, a tánc és a zene is elismert az egész világon.

A megélhetési költségek

Az átlagos havi költsége egy nemzetközi hallgatói élni Japánban körülbelül 87.000 ¥ (kb. 925 $ US), kivéve a tandíjat.A kisebb városok költsége mintegy 60.000 ¥ havonta, és nagyobb városokban olcsóbb a 100.000 ¥ jen havonta.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  344
 • Közművek részesedése

  45
 • Internet előfizetés

  30
 • Helyi közlekedés

  33

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  11
 • Korsó helyi sör

  2

Körülbelül Japán

Felsőoktatási Japánban

Japán felsőoktatási intézmények közé tartoznak az egyetemek, főiskolák és junior kollégiumok technológia azonban csak egyetemek díj bachelor, master, orvosi és szakmai fok. Több, mint 70 százaléka középiskolai végzettséggel beszerezni valamilyen felsőoktatási intézményben.

Miért érdemes Japánban?

Japán iskolákban rendkívül magas oktatási színvonal és az egyik a világ vezető state-of-the-art technológia és a kutatás. A technikai érzéket, a japán egyetemek is nagy tekintélynek örvendő más tudományágak, mint a politikai tudomány. Tizenhárom egyetemen jelenleg kínálnak programokat tanítani angol nyelven.

Japán rendkívül nyitott a nemzetközi diákok, több mint 130.000 külföldi diák tanul az országban minden évben.Japán azt tervezi, hogy több mint kétszer annyi külföldi hallgatók által 2020-ben részben azáltal több program angol nyelvű.


Egyetemek Japánban

Japán 618 egyetemek posztgraduális programokat. Ezek az egyetemek három kategóriába sorolhatók:

 • 86 hazai egyetemek
 • 75 állami egyetem létrehozása a helyi szervek
 • 457 magánegyetemek


Japán egyetem az egyik legjobb a világon, 13 iskola a top 400-ban a világ szerint a 2012-2013 Times Felsőoktatási világ egyetemek rangsorolása.

Tandíj és Program időtartama

Tandíj a mesterképzést fut körülbelül $ 9000 (US) körülbelül 15.000 $ (US) évente. A japán kormány és a japán egyetemek is nyújt számos lehetőséget ösztöndíjak és hitelek. Mesterképzés általában elmúlt két évben, de a diákok, akik nem jártasak a japán szüksége lehet tölteni 1-2 évig tanultam a nyelvet, mielőtt felvételt a mester program tanított japán. Nyelvi előkészítő osztályok állnak rendelkezésre 66 magánegyetemek és junior főiskolák.

Többféle típusú nemzetközi diákok Japánban:

 • Magánfinanszírozású külföldi diákok, akik közvetlenül pályázhatnak a Japán iskola, ha már megszerezte a nyelvi készségeket.
 • Tanuló a japán kormány (Monbukagakusho) ösztöndíj program, ez a program nagyon igényes követelményeket és hosszadalmas pályázati eljárás.
 • Saját kormány által támogatott diákok. Japán megállapodások számos országban, hogy segítse a diákok egy japán oktatás, beleértve a Malajzia, Thaiföld, Szingapúr, az Egyesült Arab Emírségek, Kuvait és Üzbegisztán.

Tanév

A japán tanév általában működik áprilistól márciusig tart. Vannak tipikusan két félév, az első félévben fut áprilistól szeptemberig, és a második félévben fut októbertől márciusig. Nyári szünet általában július végén, hogy augusztus végén, a téli szünet december végén a január elején, és a tavaszi szünet végén február át április elején.

Posztgraduális lehetőségek

Sok lehetőség van a diákok mester fokozatot dolgozni ipari vagy kutatást folytatnak a diploma megszerzése után. 2010-ben közel 8000 külföldi hallgatók Japánban talált munkát Japánban, miután végzett. A nemzetközi diákok kell egy adott állásajánlatot, mielőtt alkalmazni változás tartózkodási engedélyt a hallgatói a foglalkoztatás.

Vízumkötelezettség

A nemzetközi diákok kell vízum.Beiratkozott hallgatók a mester szak jogosultak a College Student tartózkodásra. A hallgató közvetlenül pályázhatnak a vízumot a japán nagykövetség vagy konzulátus a hallgató hazájában, vagy az oktatási intézmény, ahol a hallgató tervezi, hogy megvizsgálja nyújthat be kérelmet a tanúsítvány megszerzéséhez a jogosultság. Ha a hallgató a jogosultsági igazolást, akkor is szükség van, hogy szerezze be a vízumot a saját hazájukban japán nagykövetséget vagy konzulátust.

Amellett, hogy a vízum, külföldi diákok kell bejelentkeznie idegenek követő 90 napon belül érkezik Japánban a községi hivatal a területen, ahol laknak. Diákok maguknál idegen regisztrációs kártyát velük mindenkor, amint megkapjuk.

Egészségbiztosítási

A nemzetközi diákok jogosultak feliratkozni OEP, amely mintegy 70 százaléka a költségek az orvosi kezelést.Ezen kívül néhány egyetem speciális egészségbiztosítási terveit nemzetközi diákok számára. Ahhoz, Országos Egészségbiztosítási Pénztár, a diákok először meg kell, hogy idegen regisztrációs kártyát. Díja Országos Egészségbiztosítási változhat helységben, a havi díj a tokiói kb 3500 ¥.

Tippek

Ijászat általánosan használt egyaránt jókívánságokat, majd jelzi tisztelet. Íjak terjedhet alkalmi íjak körülbelül 15 fokkal mély íjak körülbelül 45 fokos kifejezni mély hálámat és egy bocsánatkéréssel. Business íjak a közepén, mintegy 30 fok.

A japán életmód magában foglalja a sok testmozgás és az egészséges táplálkozás, sok friss zöldséget és a tenger gyümölcsei.

Vízumkövetelmények

A szükséges vízum attól függ, hogy mennyi ideig fog tanulni Japánban:

 1. Rövid távú, legfeljebb 90 napos kurzusok: sok nemzetiség akár 90 napra is ellátogathat Japánba vízummentességgel. Amikor megérkezik Japánba, kap egy matricát az útlevelébe, amely azt mutatja, hogy 90 napig tartózkodhat Japánban. Ha vízummentességgel utazik, 90 napon belül retúrjeggyel kell rendelkeznie.
 2. Hosszú távú, 90 napnál hosszabb kurzusok: A 20 hetes (két negyedéves) vagy hosszabb kurzusok esetén diákvízumot kell igényelnie. A japán egyetemista vízumot Ryugaku néven is ismerik."

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

JPY 3000

A vízumkérelem díja körülbelül 3000 jen egyszeri beutazás esetén, és 6000 jen kétszeri vagy többszöri beutazás esetén.

Felhívjuk figyelmét, hogy a vízumkérelem díja nem fix, és a hallgató állampolgárságától és a tanult kurzustól függ. A legjobb módja, ha felveszi a kapcsolatot Japán nagykövetségének vagy főkonzulátusának konzuli részlegével, amelyik a legközelebb van.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Minden külföldi diáknak, aki 3 hónapnál hosszabb ideig Japánba érkezik nappali tagozatos tanulmányaira, vízummal kell rendelkeznie.

Hol lehet jelentkezni?

Japán Nagykövetség

A jelentkezési folyamat első része az egyetemen keresztül történik. A vízumot a hazájában található Japán Nagykövetségtől kapja meg.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A diákvízum igénylése Japánba többlépcsős folyamat.

1. Először töltse ki a különböző vízumkérelem-dokumentumokat, és nyújtsa be az iskolájába. Miután jelentkezik egy iskolába, elküldik Önnek a következő dokumentumokat, amelyeket ki kell töltenie és be kell nyújtania az iskolának:

 • Jelentkezési lap, ahol adatokat kell kitöltenie magáról és a tanfolyamról.
 • Személyes történelem űrlap, ahol kitöltheti tanulmányi és foglalkozási előzményeit.
 • Pályázati esszé – motiválja, miért szeretne Japánban tanulni.
 • Diploma és átirat az utolsó iskolából, ahol végzett, angolra vagy japánra lefordítva.
 • Korábbi japán tanulmányok igazolása, ha van.
 • Az útlevél másolata
 • Útlevél fotók
 • Orvosi előzmények – egyes iskolák kérik az Ön kórtörténetét vagy tuberkulózisvizsgálatát, de sok iskola nem.
 • Azt is bizonyítania kell, hogy ki tudja fizetni a tanfolyamot és el tudja tartani magát Japánban.

2. Az iskola ellenőrzi, hogy a kérelme hiánytalan-e, mielőtt átírják, és benyújtják a japán bevándorlási hatóságoknak. Körülbelül egy hónappal a tanfolyam kezdete előtt kiállítanak egy beiratkozási bizonyítványt (CoE). Az iskola elküldi Önnek az Európa Tanácsot, amint azt kiállították, és Ön kifizette az első félévet.

3. A Japánba irányuló diákvízum megszerzésének utolsó lépése a vízumkérelem benyújtása a hazájában található Japán Nagykövetségen. Ehhez be kell küldenie:

 • Az Ön CoE
 • Az útlevelét
 • Útlevélkép
 • Digitálisan vagy nyomtatott betűkkel kézzel kitöltött vízumkérelem.

Mikor kell jelentkezni?

Az egyetemi vízumkérelmek benyújtásának határideje gyakran körülbelül öt hónappal a kurzus kezdete előtt van, ezért mindenképpen korábban jelentkezzen. A magas rangú nyelviskolák és egyetemek néha későbbi jelentkezéseket is fogadhatnak.

A vízum feldolgozása a benyújtás dátumával együtt legalább 5 munkanapot vesz igénybe. Ezenkívül ne jelentkezzen az utazás tervezett időpontjától számított 90 nap előtt.

Feldolgozási idő

5 Days

Munkalehetőségek

A japán diákvízum legfeljebb heti 28 órás részmunkaidős munkát tesz lehetővé.

Mindenkinek, aki 6 hónapnál hosszabb ideig tartózkodik diákvízummal, és dolgozni szeretne, kérelmet kell benyújtania „A korábban megadott tartózkodási státustól eltérő tevékenység végzésére”. Ezt megteheti azonnal a repülőtérre érkezéskor vagy később a helyi bevándorlási hivatalnál. Nincs díj, ezért mindenképpen tegye meg, ha dolgozni szeretne.

Óra hetente

28

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Ha hiánytalan kérelmet nyújt be, szinte mindig a Japán Nagykövetségtől kapja meg vízumát. Mindazonáltal megtagadhatják Önt, ha az információ hiányos, vagy ha például súlyos büntetett előéletű.

Íme néhány dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy elkerülje a japán diákvízum elutasítását:

 • Az elutasítás legnagyobb kockázata talán az elégtelen szponzori követelmények miatt van.
 • Csak egy iskola kérhet diákvízumot az Ön nevében! Ha úgy próbálja fedezni a fogadásait, hogy több iskolán keresztül jelentkezik, valószínűleg elutasítják.
 • Kérjük, ne feledje, hogy ne tűzze össze a dokumentumokat.
 • A hiányos fájlt elutasítjuk, ne felejtse el alaposan ellenőrizni a jelentkezését.