Keystone logo
Kína

Tanulmány Fő ban ben Kína 2024

Tanuljon itt: Kína

A Népköztársaság Kína található a Kelet-és Közép-Ázsia egyes részein, a határok a Csendes-óceánon, és további 14 ország, köztük India, Vietnam, és Észak-Korea. Kína a világ legnépesebb országa, több mint 1,3 milliárd polgárok számára. Ez a világ negyedik legnagyobb országa szempontjából a földrész, és a különböző földrajzi tartalmaz erdők, strandok, hegyek, sivatagok és a 7600-szigetekre. Modern Kína ötvözi 5000 éves múltra tekint vissza a magas technológia és a nyüzsgő városok. Amellett, hogy jelentős iparágak, mint az elektronika, Kína egyike a világ legnagyobb mezőgazdasági exportőr.

Éghajlat Kínában

Mivel Kína egy nagy ország, a klíma változik jelentősen a különböző helyszíneken, a napsütötte strandok hideg hegyekben. Ugyanakkor az ország általában élvezi a mérsékelt éghajlat egész évben.Winters általában hideg és száraz, a hőmérséklet a déli, hogy akár 40 ° C-kal magasabb, mint az északi. Summers általában esős, kisebb hőmérséklet-különbség. A délkeleti országrészben kapja a legtöbb eső, és az északnyugati a legkevésbé.

Kultúra

Bár vannak 56 különböző etnikai csoportok Kínában, több mint 90 százaléka a lakosság han kínai. Társadalmi értékek a konfuciánus és a Tao vallási elvek és az üzleti kultúra értékeit kapcsolatok helyett merev működési szabályait.

A kínaiak egy hosszú és külön története irodalom, zene, művészet, építészet, harcművészet és a divat. Major kulturális úti cél közé tartozik a Tiltott Város és 798 Art kerület Pekingben, a Tian Tan Buddha Hong Kong, valamint a 2000-es éves Nagy Fal.

Kínai konyha jön számtalan fajta különböző régiók és tartják az egyik legjobb a világon.

A megélhetési költségek

A teljes megélhetési költségek nagyon alacsony, kb $ 200 - $ 400 (US) havonta függően location; nagyobb városokban általában drágábbak, de még mindig nagyon kedvező. Mivel néhány kínai állampolgárok saját autó, a tömegközlekedés, mint a busz és a vasúti jól fejlett és olcsón használható.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  325
 • Közművek részesedése

  17
 • Internet előfizetés

  11
 • Helyi közlekedés

  26

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  6
 • Korsó helyi sör

  0.9

Körülbelül Kína

Felsőoktatási Kínában

Kínában több mint 2000 egyetem és főiskola kínáló agglegények, mester, és doktori fokozatot. Felsőoktatási intézmények koncentrálódnak a keleti felében, az ország. Kína jelenleg házigazdák mintegy 300.000 külföldi hallgatók, a legtöbb külföldi diákok az ázsiai országok, Oroszország, az Egyesült Államok és Franciaország.

Bár egyszer erősen szabályozott a kormány, a kínai felsőoktatási intézmények most már jelentős autonómiát kiválasztásában tudományos programok és a szervezeti struktúra, ami sok iskola vonzóbbá a nemzetközi diákoknak.

Miért érdemes a kínai?

Sokan szerezni mester 's diplomát Kínában a nyelvi és kulturális tapasztalatokat. Ezen túlmenően, a költségek egy mester fokozatot sokkal alacsonyabb, mint Európában, az Egyesült Államokban, vagy akár a legtöbb ázsiai országban.Kína jól tekinthető mester programok mint a mérnöki tudományok, a tudomány, a gazdaság és üzleti adminisztráció, valamint a különleges programokat az olyan területeken, mint például a kínai nyelv és a harcművészetek. Bár a legtöbb mester szakok igényelnek jártasság kínai, sok program már angol nyelven, különösen a tudományágak a mérnöki és üzleti.

Egyetemek

A legújabb kormányzati reformok és beruházások költözött három kínai iskolák a felső 200-rangsorol a tudományos rangsorolása világ egyetemek (ARWU) - Peking University, Shanghai Jiao Tong Egyetem és a Zhejiang Egyetem. Kína létrehozta a ARWU használni, mint egy benchmark értékelésére a minőségi kínai felsőoktatási intézmények.

Mester fokozatot állnak rendelkezésre számos tudományág, mint például az orvostudomány, menedzsment, gazdasági, műszaki, filozófia, jog, oktatás, történelem, természettudományos és még a katonai tudomány. Azok számára akik tanulmányozása elsősorban a kínai nyelv és a kulturális tanulmányok, néhány intézmény kínál speciális programokat a nemzetközi diákok, mint a Pekingi Nyelvi és Kulturális Egyetem.

Tandíj és Program időtartama

Tandíj és díjak általában futnak a $ 1000 - $ 2000 szemeszterenként dollárban függően az iskola és a tanulmányi program. Mesterképzési programot 2-3 év (4-6 félév) is igénybe vehet. Mérnöki és műszaki fok jellemzően 3 éves tanulmány.

Tanév

A tanév, amely két félév, ősszel és tavasszal.Az őszi félévben kezdődik és végződik szeptember végén vagy január február elején, és a tavaszi félév tart február és június.

Posztgraduális lehetőségek

Sok kínai egyetem még mindig küzdenek a hatását a kulturális forradalom, és csak mintegy 30 százaléka főiskolai tanár a fejlett fok. Ennek eredményeként sok munkalehetőség az egyének fejlett fok tanítani Kínában. Nem kínai mester diplomával is nagyon keresettek a vállalatok szerte a világon, hogy az üzletet Kínával.

Vízumkötelezettség

A nemzetközi hallgatók vízumkényszer. Két típusú vízumok a diákok, a Study vízum (X-vízum), amely a hosszabb programokat hat hónap, és az üzleti vízum (F-vízum) programok kevesebb, mint hat hónap. A vízumkérelem folyamat 2-4 hét.Néhány esetben, a hallgatók számára megengedett, hogy érkezik Kínában a turista vízummal, majd átalakítani, hogy a Study vízumot.

Egészségbiztosítási

Az egyetemek egészségbiztosítás körülbelül $ 100 (US) évente. Diákok kell egy érvényes orvosi vizsgálaton, mielőtt kezdődik tanul, amit kaphatnak a saját országában vagy megérkezése után Kínában. A vizsgálat a kínai költségek körülbelül $ 100 (US).

Tippek

Kínai valuta neve Renminbi, rövidített RMB. RMB egységek a Yuan, más néven Jiao és Fen. A külföldi pénznemben Kínában tilos, de a bankok és számos szállodái csere szolgáltatások.

MasterCard, Visa, American Express, Diners Club, JCB és kártya csak hitelkártyát jelenleg elfogadott Kínában.

A hivatalos nyelv a kínai standard Mandarin, amelynek alapja a nyelvjárás mandarin beszélt Pekingben.Azonban csak 70 százaléka a lakosság beszél mandarin, mint az első nyelv, és számos különböző regionális dialektusok vannak szerte az országban.

A leendő nemzetközi diákok dolgoznak a kínai nagykövetség az országban, hogy minden bevándorlás és más felvételi követelmények teljesülnek, még utazás előtt Kínába.

Vízumkövetelmények

 • X1 Visa - azoknak adják ki, akik Kínába mennek tanulni több mint 6 hónapig.
 • X2 Visa - azoknak adják ki, akik Kínába mennek tanulni 6 hónapnál rövidebb időtartamra.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum (X1 Visa; X2 Visa)

Ár és pénznem

A diákvízum igénylési díja az állampolgárságától, a szükséges beutazások számától, a kérelmező országtól és attól függően változik, hogy szeretne-e expressz szolgáltatást igénybe venni. A díjak 30 és 150 dollár között lehetnek.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Minden külföldi diáknak, aki Kínában kíván tanulni, kínai diákvízumot (X vízum) kell beszereznie. Ezt a vízumot azoknak a diákoknak adják, akiket már elfogadtak egy elismert kínai oktatási intézmény.

Hol lehet jelentkezni?

Kínai nagykövetségen vagy konzulátuson vagy a kínai diplomáciai képviseleten

A vízumkérelmet benyújthatja a kínai nagykövetségen vagy konzulátuson, vagy a kínai diplomáciai képviseleten a hazájában. Abban az esetben, ha nem tud személyesen eljönni a beadványért, utazási irodán vagy vízumügynökségen keresztül is elküldheti az Ön nevében benyújtásra. Ne feledje, hogy a postán küldött jelentkezéseket a legtöbb kínai nagykövetség vagy konzulátus nem fogadja el.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A vízum űrlapot innen töltheti le: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Gondosan és pontosan töltse ki a vízumkérelem űrlapot számítógépén. Vegye ki a kitöltött jelentkezési lap kinyomtatását és írja alá. Ne feledje, hogy a jelentkezési lap kinyomtatása elengedhetetlen, mivel a kézzel írt űrlapok nem fogadhatók el. Vegye figyelembe, hogy a nyomtatott űrlapon nem megengedett a változtatás vagy javítás.

A következő dokumentumokat kell benyújtani a kínai nagykövetségen vagy konzulátuson:

 1. Eredeti útlevél legalább hat hónap hátralévő érvényességi idővel és üres vízumoldalakkal, valamint az útlevél adatoldalának és a fényképes oldalának fénymásolata, ha az különálló.
 2. Egy kitöltött vízumkérőlap frissen készített színes útlevélfotóval (csupasz fejjel, teljes arccal) világos háttér előtt.
 3. A jogszerű tartózkodás vagy tartózkodási státusz igazolása (azokra azokra vonatkozik, akik nem az állampolgárságuk szerinti országban kérnek vízumot)
 4. Az iskola vagy más kínai szervezet által kiállított felvételi levél eredetije és fénymásolata.
 5. A „Kínai tanulmányi vízumkérelem” eredetije és fénymásolata (JW201 vagy JW202 űrlap).

Érkezés után: X1 vízummal rendelkezőknek a Kínába érkezést követő 30 napon belül regisztrálniuk kell a helyi Közbiztonsági Hivatalnál (PSB), és ideiglenes kínai tartózkodási engedélyt kell kérniük a helyi PSB-től. Az X2 birtokosai a vízumon feltüntetett időtartamon belül tartózkodnak Kínában, és nem szükséges ideiglenes tartózkodási engedélyt kérniük.

Mikor kell jelentkezni?

Jelentkezzen diákvízumra legalább néhány héttel az utazás tervezett dátuma előtt, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre a jelentkezési eljárás időben történő befejezéséhez ahhoz, hogy csatlakozzon a tanfolyamhoz. A szokásos feldolgozási idő 4 munkanap. Ha korábban szeretné átvenni a vízumot, felár ellenében expressz és gyorsszolgálat áll rendelkezésre.

Az X1 vízumot általában többszöri beutazásra adják ki, érvényességi ideje legfeljebb 5 év. Az X2 vízumot általában egy beutazásra adják ki, legfeljebb 6 hónapig érvényes.

Feldolgozási idő

4 Days

Munkalehetőségek

A külföldi diákok részmunkaidős munkát végezhetnek Kínában. Az egyetemnek beleegyező levelet kell kiadnia; a bérbeadó egységnek/cégnek tanúsítványt kell kiállítania; a rendőrkapitányság ezután fel fogja jelölni a vízumon: "Részmunkaidő; Részmunkaidős tanulmány".

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Íme néhány fontos dolog, amit nem szabad megtennie, amikor diákvízumot kér Kínába:

 • Ne kísérelje meg úgy benyújtani diákvízum-kérelmét, hogy postán küldi el, mert azt nem fogadják el.
 • Ne mutasson be hamis dokumentumokat diákvízumához.
 • Ne titkoljon el vagy mutasson be hamis tényeket vízumkérelmében.