Keystone logo
Lengyelország

Tanulmány Fő ban ben Lengyelország 2024

Tanuljon itt: Lengyelország

Lengyelország található Európa közepén, és határos a Balti-tenger, Németország, a Cseh Köztársaság, Szlovákia, Ukrajna, Fehéroroszország, Litvánia és Oroszország. A legtöbb ország lapos, de két hegylánc található a déli. Lengyelország ad otthont a látványos természeti táj és gyönyörű építészeti, amely magában foglalja a várak, kastélyok, fatemplomok és a modern sport arénában. Lengyel valuta használja a zloty, rövidített PLN.


Éghajlat Lengyelországban

Köszönhetően a központi elhelyezkedés, Lengyelországban meleg nyarak és igen hideg telek tartalmazó nagy hóban. Nyári hőmérséklet a legtöbb ország tartomány 20-30 ° C. Átlagos téli hőmérséklet tartomány 3 ° C-északnyugati -8 ° C-északkeleti.

Kultúra

A legtöbb lengyel él városi területeken, és a lengyel szokások és hagyományok keveréke a keleti és a nyugati kultúra.Közel 300 művészeti fesztiválok zajlanak az országban évente, beleértve a színház, a film és a zene, különösen a jazz zenét. Lengyel emberek nagyon barátságosak és az étkezés úgy ünnepségek. Lengyel ételeket kínál sokféle zöldség, burgonya és húsok.

A megélhetési költségek

A költség a Lengyelországban él viszonylag alacsony, körülbelül 1200-2500 PLN (körülbelül 300-600 €) havonta, kivéve a tandíjat. Kollégium költsége körülbelül 400-600 PLN és a megosztott apartmanok fuss 1000-1600 PLN havonta.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  363
 • Közművek részesedése

  79
 • Internet előfizetés

  13
 • Helyi közlekedés

  27

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  7
 • Mozijegy

  6
 • Korsó helyi sör

  3

Körülbelül Lengyelország

Felsőoktatási Lengyelországban

A modern lengyel felsőoktatási rendszer a szokásos három szakaszában fok: alapképzés, mesterképzés, doktori és. Mester diplomát kapnak, mint a Master of Arts (MA), Master of Science (MSc), vagy a Magister. Vannak is több egyenértékű egyetemi tanulmányok, például a Master of Art, mester mérnök és mester mérnök építész. Minden felsőoktatási intézmények Lengyelországban használja az Európai Kreditátviteli Rendszer (ECTS).

A felsőoktatási intézmények Lengyelországban vannak osztva egyetemi típusú és nem egyetemi típusú. Egyetemi típusú tanfolyamokat a mester szinten több elméleti, és a diplomások kapnak a "diploma befejezése egységes mester szintű tanulmányok." Nem egyetemi típusú tanfolyamokat tartják "kiegészítő" tanfolyamokat, hogy több gyakorlati alkalmazása, és a diplomások kapnak a "diploma befejezése kiegészítő magister szintű vizsgálatok."

Miért érdemes Lengyelországban?

Felsőoktatási intézmények Lengyelországban kínál több mint 200 mester szakon angolul. Programok állnak rendelkezésre széles tudományágak, beleértve a mezőgazdasági tudomány, a művészet, a mérnöki, gazdasági, nyelvek, természettudományok és a társadalomtudományok. A legnépszerűbb tudományág mérnöki (közel 70 program) és az üzleti (közel 50 program). Egyes programok németül is.

Lengyel intézmények jól tekinteni az egész világon az oktatás és a kutatás. Két lengyel intézmények, Jagelló Egyetem és a Varsói Egyetemen, amelyek közül az első 400 világ egyetemek eddig a Times Higher Education World University Rankings .

Egyetemek

Lengyelország mintegy 500 egyetemek és más felsőoktatási intézmények. Körülbelül egyharmada a felsőoktatási intézmények az állami és a fennmaradó kétharmad magán. Lengyelország üdvözli a nemzetközi hallgatók és jelentősen megnőtt a külföldi diákok az elmúlt években. 2012-ben, az ország otthont több mint 24.000 nemzetközi diákok 141 országból, a legnagyobb számban érkező Ukrajna, Fehéroroszország, Norvégia és az Egyesült Államokban. A legtöbb külföldi diák a lengyel tanulmány közgazdasági, üzleti, az orvostudomány és a technológia.

A felsőoktatási intézmények Lengyelországban inkább szakosodnak, és törik a legkülönbözőbb kategóriákban, többek között: az egyetemi, műszaki egyetem, akadémia a mezőgazdaság, akadémia a közgazdaságtan és így tovább. Összesen van 15 különböző típusú intézmények.

Tandíj és Program időtartama

Lengyel hallgatók teljes munkaidőben program ingyenes oktatás az állami intézményekben. Néhány külföldi diákok is tanul költség, de az összes többi kell tandíjat fizetni az 2000 € évente mesterképzést.

Mesterképzés általában elmúlt 1,5-2 évben, de MSc fok kérheti 2,5 év tanulás után a diplomát. Amellett, hogy a tanfolyamok, a diákok a legtöbb tudományágban kell töltenie egy dolgozat vagy projekt, és megvédeni, mielőtt megkapta a diplomáját.

Tanév

A tanév két félév, egyenként megkötése egy vizsgaidőszak. Az őszi félévben kezdődik október közepéig február és a tavaszi félév közepéig tart február és június.

Posztgraduális lehetőségek

Uniós polgárok munka minden vállalat Lengyelországban a diploma megszerzése után munkavállalási engedély nélkül. A nem EU-s diákok is munkát keresni, és ha ők kínálnak munkát, kérheti a munkavállalási engedélyt. Három foglalkoztatási csoportokhoz nem szükséges munkavállalási engedély: egyetemi tanár, elnök-vezérigazgatója egy lengyel egység egy multinacionális vállalat, és a Press tudósítója.

Pályakezdő mester programok Lengyelországban is marad a doktori programok és kutatási ha elismerte, hogy egy tudományos program.

Vízumkötelezettség

A diákok EU / EEA tagországok nem kell vízum, de szükség van egy ideiglenes tartózkodási engedélyt. Non-EU/EEA diákok kell egy tanuló vízummal, ami lehet beszerezni a lengyel nagykövetség vagy konzulátus hazájukban.Azonban ez a vízum csak jó három hónapig, így a diákok igénylő hosszabb tartózkodás kell alkalmazni a tartózkodási engedély, amely magában foglalja a hossza a tanulmányait. A diákok a kapcsolatot a Nemzetközi Kapcsolatok Hivatal egyetemi segítséget a tartózkodási engedély megszerzéséhez.

Egészségbiztosítási

Egészségügyi biztosítás kötelező minden diák számára. EU-s diákok használhatják az európai egészségbiztosítási kártyát szerezni orvosi szolgáltatások. Lengyelország is kétoldalú megállapodást az Egyesült Királyság, Svédország, Szlovákia, amely feljogosítja a polgárok számára ingyenes orvosi ellátást.

A diákok a non-EU/EEA országok egészségügyi biztosítást kötni saját hazájukban vagy közvetlenül megérkezése után Lengyelországban. Ha a tanulók nem rendelkezik egészségbiztosítással, akkor meg kell fizetni az orvosi szolgáltatások.

Tippek

Lengyelország nagyon büszke a lengyel nyelvet, és tanfolyamok tanulni lengyel az ország bővelkedik. Diákok, akik még nem ismerik a lengyel érdemes kiegészítő tanulmányaikat nyelvoktatás, különösen akkor, ha figyelembe munkalehetőségek Lengyelországban, miután végzett. Sok tanfolyamok Lengyelországban célzott kezdőknek és tanítják a nyári hónapokban, vagy akár online. Speciális osztályok összpontosított lengyel üzleti is rendelkezésre állnak.

Vízumkövetelmények

 • C típusú vízum – rövid távú schengeni vízum.
 • D típusú vízum – hosszú távú, legfeljebb egy évre kiadott nemzeti vízum.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C típusú vízum; D típusú vízum

Ár és pénznem

USD 160

A lengyelországi diákvízum jelentkezési díja körülbelül 160 dollár. A díjak változhatnak.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az Európai Unió országaiból érkező diákoknak nincs szükségük vízumra a lengyelországi tanuláshoz. Amikor azonban megérkezik Lengyelországba, ideiglenes tanulmányi vízumot kell kérnie a helyi vajda irodájában.

Az Európai Unión kívülről érkező diákoknak általában diákvízumot kell igényelniük, mielőtt Lengyelországba belépnének. Vannak azonban olyan országok, amelyek mentesek ettől a követelménytől. Itt ellenőrizheti, hogy országa szerepel-e a listán: http://www.msz.gov.pl

Hol lehet jelentkezni?

lengyel nagykövetség vagy konzulátus

A diákvízumot a jelenlegi tartózkodási helye szerinti ország lengyel nagykövetségén vagy konzulátusán kell igényelnie.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Miután felvételt nyer a kiválasztott egyetemre, elküldik Önnek a megfelelő dokumentumokat, amelyeket a diákvízum megszerzéséhez fog használni. A diákvízumot a legközelebbi lengyel nagykövetségen vagy konzulátuson kell igényelnie. Általában ezek a dokumentumok, amelyeket Öntől kérhetnek:

 • Aláírt és kitöltött lengyel vízumkérelem diákok számára.
 • Útlevél, amelynek legalább három hónapig érvényesnek kell lennie, miután Ön azt tervezi, hogy elhagyja Lengyelországot.
 • Nemzeti személyi igazolvány fénymásolata.
 • Hivatalos levél attól a lengyelországi egyetemtől vagy főiskolától, ahol tanulni kíván.
 • Rövid önéletrajz vagy önéletrajz.
 • Az összes korábbi bizonyítványod és okleveled.
 • Bizonyíték arra, hogy ismeri azt a nyelvet, amelyen tanulni szeretne.
 • Bizonyíték arra, hogy pénzügyileg elég erős ahhoz, hogy viselje oktatási és megélhetési költségeit Lengyelországban.
 • Európában elfogadott egészségbiztosítási igazolás.
 • Két útlevél méretű fénykép.
 • Fizesse be a vízum igénylési díjat
 • A lengyelországi szállás igazolása.

Minden diáknak legalizálnia kell lengyelországi tartózkodását ideiglenes tartózkodási engedély kérelmezésével. Ezt röviddel a Lengyelországba érkezés után kell megtenni. Az egyetemek segítenek a jelentkezési eljárásokban. Az ideiglenes tartózkodási engedély feljogosítja Önt arra, hogy Lengyelországban tartózkodjon és dolgozzon.

Mikor kell jelentkezni?

A diákvízumkérelem feldolgozása általában körülbelül 15 napot vehet igénybe. A feldolgozási idők azonban az országtól és a kérelmezett vízum típusától függően változnak. Ügyeljen arra, hogy a lehető leghamarabb jelentkezzen.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ.

Feldolgozási idő

15 Days

Munkalehetőségek

A nemzetközi hallgatóknak joguk van dolgozni, amíg Lengyelországban tanulnak, amíg beiratkoznak egy oktatási intézménybe. Tanulmányok ideje alatt 20 óra munka, szabadság alatt 3 hónap teljes munkaidő megengedett. A tartózkodási kártyával rendelkezők számára teljes munkaidős munkavégzés megengedett.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.