Keystone logo
Malajzia

Tanulmány Fő ban ben Malajzia 2024

Tanuljon itt: Malajzia

Malajzia egy szövetségi alkotmányos monarchia Délkelet-Ázsiában, hogy három szövetségi területek és 13. között. Közös szárazföldi határokon Indonézia, Brunei és Thaiföldön és a tengeri határok a Fülöp-szigeteken, Szingapúrban és Vietnam, Malajzia abban különbözik az alapító a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szervezete Iszlám Együttműködés és a kelet-ázsiai csúcstalálkozón.

A multikulturális és többnemzetiségű ország, Malajzia alkotmánya, amely megerősíti az államvallás az iszlám, hanem védi a szabadságot, hogy polgár vallás gyakorlásának az általuk választott. Miatt a múlt hatása a gyarmatosítás, az önkormányzati rendszer hasonlít a Westminster parlamenti kombinált jogi eljárások által körvonalazott angol Common Law. A király vagy államfő, nevezik a Yang di-Pertuan Agong, aki választott egy listát örökletes uralkodók felügyelete Malajzia 's 13 országban.A miniszterelnök Malajzia tartják a "kormányfő ".

A legtöbb Malajzia 's politikai pártok alapulnak etnikai tagok. Intézkedések, mint például a Nemzeti Fejlesztéspolitikai hoztak, hogy elősegítse az állapotát bennszülött törzsek és malajziai együttesen úgynevezett bumiputera. A bumiputera minősülnek Malajzia 's eredeti lakói, hanem a malajziai indiánok, vagy a malajziai kínai. Hasonló a Megerősítő Action politika végre az USA-ban az 1970-es, a politikák, mint a Nemzeti Fejlesztéspolitikai ad kedvezményes elbánást a bumiputera annak tekintetében, hogy a foglalkoztatás, a szociális szolgáltatások, az oktatás és ösztöndíjak.

Alapvető Tények Malaysia

 • A főváros Malajzia Kuala Lumpur, jelenleg a hatodik leglátogatottabb város a világon.
 • Külpolitika középpontjában a semlegesség és képes fenntartani a békés kapcsolatokat összes többi országban, függetlenül a politikai vagy vallási rendszereket.
 • A turizmus Malajzia 's harmadik legnagyobb bevételi forrás a deviza.
 • Az egyik Ázsia 's legfejlettebb infrastruktúra található Malajziában, és a távközlési hálózat második Szingapúrban.
 • Mivel született Malajziában nem jelenti automatikusan biztosít valaki állampolgárságot. Ugyanakkor minden gyermek született két malajziai szülők országon kívül megadása automatikus állampolgárságot. Malajzia nem teszi lehetővé a kettős állampolgárságot.
 • Fő etnikai csoport Malajziában a maláj és a bumiputera. A maláj alkotmány határozza meg a malájok, mint a muszlimok, akik gyakorolják a hagyományos kultúra és a szokások.
 • Hari Kebangsaan, vagy nemzeti ünnep, a leghíresebb nyaralás Malajziában és esik augusztus 31-én. Megemlékezik függetlenségét Malajzia a brit gyarmati uralom 1957-ben.

Éghajlat Malajzia

Malaysia tapasztalatok trópusi időjárás, ami nem olyan forró, mint azt nedves miatt, hogy körül a Dél-kínai-tengeren. Átlaghőmérséklet 70 és 80 fok Fahrenheit (20 és 30 Celsius fok). Október és február az esős évszak a nyugati partja és a keleti partján, Malajzia lát nagy esőzések november és február között. Diákok járnak iskolába Malajzia hallani ezeket a régiókat nevezik a délnyugati monszun és az északkeleti monszun. Monsoon egy származéka "mausim ", az arab szó "szezonban ".

Vallások Malajziában

Az iszlám az államvallás, és mintegy 60 százaléka Malajzia lakosságának gyakorlás a muzulmán hitet. Más vallások közé tartozik a buddhizmus, a hinduizmus, a kereszténység és a konfucianizmus. Minden muszlim várhatóan tartja magát a határozatai saría bíróságok kapcsolatos vallási kérdésekben.Saría bíróság joghatóságát tovább korlátozódik ügyekben válás, a házasság, a hitehagyás és öröklés,

Nyelvek Malajziában

Malajzia 's hivatalos nyelv a maláj, az angol, hogy a második legnagyobb beszélt nyelv. A típus az angol kapcsolódó és brit angol nevű malajziai standard angol használják, hogy utasítsa a diákok az állami iskolákban. Manglish is hallható, ami a köznyelvi English befolyásolja tamil és a maláj kínai. Ugyanakkor Malajzia nem tartalmaz közel 140 más nyelveket beszélik népek közel félsziget Malajzia, a part menti területeken és Kelet-Malajzia, ahol törzsi különbségek nyelven létezik. Továbbá, maláj, nem mint a többi délkelet-ázsiai nyelveken, mint a vietnami és a thai-ban, hogy nem tonális.

Malajziai valuta

A valuta Malajzia a ringgit, korábbi nevén a malajziai dollár.Osztva 100 cent, a ringgit jelenleg eléri a három dollár az amerikai valuta, és egy kicsit több mint 4 €.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  189
 • Közművek részesedése

  14
 • Internet előfizetés

  23
 • Helyi közlekedés

  12

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  4
 • Mozijegy

  4
 • Korsó helyi sör

  3

Körülbelül Malajzia

Felsőoktatási Malajziában

A növekvő hírneve megillető magánegyetemek Malajzia ezreit vonzotta a külföldi hallgatók az elmúlt évtizedben. Néhány ilyen magániskolák kínálnak programokat, amelyek lehetővé teszik a diákok keresni része diplomát, hogy az egyetemi és része egy diplomát egy másik intézményben. Az úgynevezett "twinning ", ez a módszer lehetővé teszi az áttétel átiratát és hitelek, valamint belépést programok kínálnak társult fok automatikusan, ha a program által nyújtott helyi intézmény. Jobban ismert egyetemek Malajziában is Monash University Malaysia Campus, Swinburne University of Technology Campus és Sarawak Malajzia 's legrégebbi egyeteme, a University of Malaya a fővárosban található a Kuala Lumpur.

A diákok kapnak Bachelor 's és a Master ' s diplomát maláj egyetemeken az idő hasonló az európai és amerikai szakok.A legtöbb magán-és a nyilvános egyetem kínál Master of Science fok kitöltésével szükséges kutatási és a tanfolyam. Doktori fok szerzett, amikor a tanulók mutathatnak kutatási eredmények formájában kiadott papírt. Malajziában is főiskolai kollégiumok, amelyek hasonlítanak a hagyományos szakiskolák azáltal társult 's fok, Advanced Diploma fok vagy bizonyítványok speciális ismeretekkel.

Elfogadása, hogy a malajziai egyetem nem nehéz, de tanulót nyújtani a fokozatok szerzett korábbi iskolákban járt. Malajzia egyre jól ismert a kivételes felsőoktatási programok vonatkozó technológia, az üzleti és a tudomány, és üdvözli fényes nemzetközi diákok tanulni valamelyik az egyetemekre.

Student vízumkötelezettség

Diákok kell szerezni egy turista vízum utazni Malajzia.Amint megérkeznek az egyetemi, a hallgatók ki a Nemzetközi Diákigazolvány és útlevelek adatai megtalálhatók az egyetemi hatóságok. Diákok kell két igazolványképet, nemzetközi útlevél, amely már érvényes legalább hat hónap, két kitöltött jelentkezési lapok, díjfizetés, bizonyíték arra, hogy tudják eltartani magukat, míg Malajziában, egy bemutatkozó levelet, és egy igazolást arról, hogy a már adott A sárgaláz elleni oltás, mielőtt az országot.

Miért érdemes Malajziában?

A diákok kapnak minőségi oktatás megfizethető áron, amikor megszerezte a diplomát Malajziában. Tipikus tandíjat is regisztráció, tandíj, betét, laboratóriumi díjakat (ha van ilyen), tananyagok és az egészségügyi biztosítás, amely egy Bachelor 's mértékben, körülbelül RM (malajziai ringgit) 80000, vagy a $ 10.000 USA-dollár.Ezen túlmenően, a megélhetési költségek alacsony, mint más országokban, és a diákok számára engedélyezett a munka legfeljebb heti 20 óra, míg tanul Malajziában, amíg megszerzik a tanuló engedély vagy elmúlik.