Keystone logo
Németország

Tanulmány Fő ban ben Németország 2024

Tanuljon itt: Németország

Nyolcvan millió polgár, hogy Németország a legnépesebb ország tagjai az Európai Uniónak. Tekinthető az elsődleges politikai és gazdasági hatalom Európa Németország is rendelkezik a negyedik legnagyobb gazdaság a világon. Által határolt Lengyelország, Dánia, Ausztria, Franciaország, Svájc, Németország is otthont ad a nagyszámú bevándorló, és azt állítja etnikai összetétele 80 százalék német, lengyel két százalékkal, öt százalék közel-keleti, négy százaléka török ​​és két százalék ázsiai. Az emberek a világ minden tájáról vonzza a Németország 's magas életszínvonal, átfogó általános egészségügyi ellátás és a szociális biztonsági rendszer, valamint a folyamatos stabilitás a gazdaság még a legutóbbi globális recesszió.

Az újraegyesítés Kelet-és Nyugat-Németország 1990-es években, Berlin lett Németország fővárosában újra, miközben a város Bonn, a főváros a Nyugat-Németország az osztott, nyert a szokatlan állapotát szövetségi város (Bundesstadt). Németországban egy reprezentatív demokratikus, szövetségi, parlamentáris köztársaság a politikai rendszer alatt működő ismertetett iránymutatások a 1949 Grundgesetz, alkotmányos dokumentum igénylő kétharmados többséggel a parlamentben, kamarák, és garantálja a hatalmi ágak szétválasztása és a jogok az emberi méltóságot. .

Alapvető Tények Németország

 • A tizenhat állam, amely Németország nevezzük tartományban, és minden állam rendelkezik saját alkotmánnyal.
 • 2002-ben, Németországban vezették be az eurót, és azt is meg a monetáris politika az euro, az előírásoknak megfelelően, melyet az Európai Központi Bank székhelye Frankfurt.
 • Hozzájárulás a németek a tudomány, a matematika és a technológia nem lehet eléggé hangsúlyozni. Ragyogó egyének, mint Einstein, Max Planck, Herman von Helmholtz, Johannes Gutenberg, Gottfried Leibniz és Carl Gauss csak néhány német tudósok, akik szállított a világ híres találmányok, mint az első automata digitális számítógép, a nyomtatott sajtó és a matematikai számítások, amelyek megnyitotta az utat a modern távközlés fejlődését.
 • Németországban, ha szükség van a rendőrség, tárcsázza 110, ha szüksége van egy mentőt, tárcsázza a 112
 • Németország a világ egyik 's technológiailag legfejlettebb gyártók a szén-, vas-, cement-, acél, gépek, járművek és vegyi anyagok. Ez is jelentős beruházásokat zöld energia, különösen a napenergia és a használatát szélmalmok a villamos energia.
 • Népszerű turisztikai látványosságok közé tartozik Németországban a bajor Alpokban, a Fekete-erdő, a Rajna-völgy és a régi kastélyok és a főváros Berlin, amely még mindig mutat a rideg életkörülmények maradt kelet-német megszállás.


Németország 's Climate

Között található a kontinentális éghajlat a Kelet-Európában és az óceáni éghajlat Nyugat-Európa, Németország mérsékelt szezonális légkör mérsékli vizeket a Golf-áramlat nevű észak-atlanti Drift. Átlagosan, a legtöbb Németországban kap körülbelül 30 hüvelyk (790 mm), az eső minden évben fordul elő rendszeresen egész évben. A nyár meleg és a tél általában enyhe, a hőmérséklet elérte a 80 fok Fahrenheit (26 Celsius) a nyári hónapokban, és csökken 30 fok Fahrenheit (-1 Celsius) a tél folyamán. Havazás is nehéz néha, míg tél Németországban nem lát havat.


Vallás Németországban

Körülbelül 60 százaléka a németek tartoznak az evangélikus egyház, amely követi a keresztény hitet. Harminc százaléka keresztény németek katolikus és 30 százaléka protestáns.A nagy része - közel 30 százalék - a németek állapotban vannak ateisták vagy agnosztikusok, a legtöbb nem vallásos ember él Kelet-Németországban és a nagyobb városok, mint München, Frankfurt és Berlin.

Nyelvek Németországban

Német, természetesen, a hivatalos nyelv a német, de a németek meglehetősen folyékonyan beszél angolul is. Sőt, a legfrissebb kutatások megállapították, hogy 65 százaléka a német 's polgárok kétnyelvű vagy rendelkezik megfelelő, ha nem tökéletes, képes megérteni és kommunikálni több nyelven. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy Németország osztja határos oly sok más országban, ami megkönnyíti németek látogató számos kulturálisan különböző régiók.

Német nem a legkönnyebb nyelvet tanulni, és van néhány "hirtelen fordulat ", hogy a külföldi diákok gyakran nehezen asszimilálni, és ne felejtse el használni írásakor vagy németül beszél.Például az első betűje minden főnevek kerülnek aktiválásra, a főnevek osztva férfi (der), női (die) és semleges (DAS) nemek. Továbbá, a nyelv foglalkoztat ügyekben cikk használata, amely a továbbiakban a tárgyeset, a dativus, a birtokos és a nevesített esetek.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  507
 • Közművek részesedése

  91
 • Internet előfizetés

  43
 • Helyi közlekedés

  60

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  12
 • Korsó helyi sör

  4

Körülbelül Németország

Felsőoktatási Németországban

Számos első egyetem a világon található Németországban, mint például a Heidelberg Egyetem (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg, 1386-ben alapított), Freiburg University (alapítva 1457), Müncheni Műszaki Egyetem (Technische Universität München) és a Max Planck Evolúciós Antropológiai Intézet Lipcsében. A legtöbb Németország 's az egyetemek állami és jelenleg tandíjat mintegy 60 € vagy $ 80 $ szemeszterenként.

Az oktatás kiemelt a német egyetemeken több mint a kutatás, a kutatás, hogy a hangsúly a független intézmények ismertek a hagyományos megközelítés a társadalomtudományok. A diákok, akik szeretnék, hogy folytassa a diplomát pszichológia, az antropológia, a filozófia vagy a szociológia, elfogadása az egyik ilyen egyetemek rendkívül versenyképes és irányul a diákok, akik megmutatta kivételes tehetség és ragyogás felé egy adott területen.

Egy másik típusú egyetemi népszerű a nemzetközi diákok a Fachhochschule (FH), University of Applied Science. Kurzusok egy Fachhochschule célja, hogy felkészítse a tanulókat a foglalkoztatásra, különösen szakmák, amelyek nem a tudományos-orientált, mint például az informatika, ápolási és az üzleti. Német államok és a szövetségi kormány is fenntartja számos FHS hogy a vonat a diákok, akik szeretnének karriert a közszolgálatban. A diákok nem keresnek egy doktori Fachhochschule.

Főiskolák művészet, a film és a zene a kreatív programokat a diákok, akik vágynak pályára a képzőművészet, divattervezés, képzőművészet és a zene. Évszázadokon, Németországban tett hatalmas hozzájárulását a világ a képzőművészet, az irodalom és a zene, mint a termelő zseniális írók, művészek és zeneszerzők, mint Mozart, Brahms, Hessen, Max Ernst és Nietzsche, és továbbra is egy hatalmas erő a világon a A képzőművészeti, filmes és a divat.

Részvétel a német egyetem

Minden diák akarnak részt venni egy egyetemi Németországban meg kell adnia egy példányát a Abitur, a dokumentum azt is használt Észtországban és Finnországban, hogy kijelölje a sikeres záróvizsgák megadott végzős középiskolai oktatásban. Míg a német állampolgárok, akik nem rendelkeznek a Abitur vehet egy teszt az úgynevezett Begabtenprüfung (szó szerint alkalmassági vizsga), annak érdekében, hogy részt vegyen egy egyetem, a nemzetközi diákok, a legtöbb esetben meg kell mutatni ACT vagy SAT pontszámok legalább 28 és 1300, illetve, hogy jogosultak a felvételi. Középiskola diplomák hasonló szerzett az USA-ban nem tekintik az egyenértékű egy Abitur, és általában nem támogatja a diák 's esélye a felvétel egy német főiskola vagy egyetem.

Egyes egyetemek és főiskolák díjat ösztöndíjak diákok, hogy fordítson a könyvek és a megélhetési költségek.Ugyanakkor a törvény az úgynevezett Bundesausbildungsförderungsgesetz biztosítja, hogy a gazdasági szempontból hátrányos helyzetű diákok kapnak akár 650 euró (860 $ USdollars) minden hónapban a négy-öt év kell ahhoz, hogy keresni a bachelor 's mértékben. Általában a fele ezt az összeget kell majd fizetni a kormány kamatmentes kölcsön.

Általában, az oktatás nyelve a német, így a diákok számára, hogy részt vegyen egy német egyetem megfelelő ismeretekkel kell rendelkeznie a német nyelvet.

Német Vízumok International Students

Rövid távú tartózkodás legfeljebb három hónapig (vevő diákok nyári tanfolyamok, például), a Schengen-vízum szükséges, hogy továbbra is az országban. Diákok tisztában kell lenniük azzal, hogy meg kell hagyni végén Németországban a három hónapos, ha úgy döntenek, hogy szerezzen egy Schengen-vízum, és ennek megfelelően tervezni alkalmazása előtt az ilyen típusú vízum.

Nemzeti vízum van szükség, ha azt tervezi, hogy maradni, mint három hónap. Diákok egyértelművé kell tennie, hogy miért van szükségük a nemzeti vízum és állam a formában, azok kitöltésével doktori vagy beiratkozott egy teljes programot. Ezen kívül a következő dokumentumokat kell eltelnie ahhoz, diákok vízumot: levelet felvételi, egészségbiztosítási kártya, bizonyítéka előtti felvételi vizsga eredmények, és bizonyíték arra, hogy tudja, hogyan kell beszélni és olvasni németül, vagy azt tervezi, hogy a német nyelvtanfolyamok részeként a tananyag.

Miért érdemes Németországban?

Németország nevezték több nemzetközi oktatási csoportok, mint az egyik legnagyobb támogató országok diákok számára, hogy keresni fok más országban, mint a saját.Kiegészítve ez a felismerés, hogy a tandíj sok német egyetemeken minimális, hogy nincs, így további tanulmányait Németországban egy vonzó és izgalmas lehetőség a diákok számára, hogy iskolába egy olyan országban, másik a saját.

Vízumkövetelmények

 1. Nyelvtanfolyami Visa (Visa for Language Learning) – a tökéletes választás azoknak, akik Németországban szeretnének német nyelvet tanulni.
 2. Hallgatói vízum (Visum Zur Studienbewerbung) – ha Németországban szeretne tanulni, de még mindig próbálja megtalálni a megfelelő programot, vagy még mindig nem kapta meg a visszaigazoló levelet az egyetemtől.
 3. Hallgatói vízum (Visum Zu Studienzwecken) – ha már felvettek egy német egyetemre.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Nyelvtanfolyami vízum; Diákkérelmező vízum; Diákvízum

Ár és pénznem

EUR 60

A németországi diákvízumért 60 eurót (~74 USD) kell fizetnie.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU-ból, illetve Izlandból, Norvégiából, Svájcból vagy Liechtensteinből származó állampolgárok számára csak személyi igazolvány szükséges a Németországba való beutazáshoz. Nem szükséges vízum.

Az ausztrál, izraeli, japán, kanadai, új-zélandi, dél-koreai és amerikai állampolgárok még Németországba érkezésük után is igényelhetik vízumukat.

Más országok állampolgárainak vízumot kell kérniük, mielőtt Németországba érkeznének.

Ha 90 napnál rövidebb ideig tartózkodik Németországban, még több szabályozás vonatkozik rá. Bizonyos országok állampolgárai erre az időre vízum nélkül léphetnek be Németországba. Ezek Venezuela, Vatikánváros, Uruguay, Szingapúr, Seychelle-szigetek, Paraguay, Panama, Nicaragua, Mexikó, Mauritius, Malajzia, Makaó, Horvátország, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Chile, Brunei, Brazília, Bolívia, Bermuda, Barbados, Bahamák és Argentína.

Látogassa meg a Német Szövetségi Külügyminisztérium weboldalát az összes országra vonatkozó legújabb vízumkövetelményekért: https://www.auswaertiges-amt.de/en/einreiseundaufenthalt/visabestimmungen-node

Hol lehet jelentkezni?

német nagykövetség vagy konzulátus

Vízumot kell igényelnie a hazájában található német nagykövetségen vagy konzulátuson.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Először is időpontot kell egyeztetnie a vízuminterjúra. Az interjú napján fel kell ajánlania a vízumkérelem dokumentumait.

A következő dokumentumokra van általában szüksége:

 • Kitöltött jelentkezési lap
 • Érvényes útlevél
 • Két fénykép
 • Levél, amely bemutatja, hogy felvették egy német egyetemre
 • Tanulmányi jegyzőkönyv átirata
 • Német nyelvtudást igazoló bizonyítvány vagy annak igazolása, hogy németországi nyelvtanfolyamon kíván részt venni (ha német nyelven tanul)
 • Annak igazolása, hogy elegendő pénzeszközzel rendelkezik, hogy eltartsa magát, miközben Németországban él (évi 8700 euró, ami nagyjából 9390 USD)
 • Egészségbiztosítás megvásárlását igazoló igazolás
 • Nyilatkozat a benyújtott dokumentumok hitelességéről

A nagykövetségtől függően előfordulhat, hogy igazolnia kell, hogy nem rendelkezik büntetlen előéletűvel.

Mindenkinek regisztrálnia kell a helyi regisztrációs hatóságoknál (Einwohnermeldeamt) a Németországba érkezés első hetében. Magával kell vinnie útlevelét/személyi igazolványát (és vízumát, ha szükséges), németországi lakcímének igazolását (pl. bérleti szerződést a bérbeadójával) és esetleg a tanfolyam regisztrációs igazolását. A regisztrációról visszaigazolást kap.

Mikor kell jelentkezni?

A vízumkérelem elbírálása általában 6-8 hetet vesz igénybe egy nyelvtanfolyamon. Ha azonban a nyelvtanfolyam három hónapnál hosszabb, a kérelem elbírálásának ideje 8-10 hétig is meghosszabbodhat. Az utazási csúcsszezonban pedig a várakozási idő alatt lehet beadni a jelentkezéseket. Ezért azoknak a hallgatóknak, akiknek Németországba diákvízumra van szükségük, jóval a kurzus megkezdése előtt kell benyújtaniuk kérelmüket. A lehető leghamarabb, de legalább három hónappal az országba költözése előtt kell jelentkeznie.

A tanulmányi vízumok csak a tanfolyam vagy program időtartamára érvényesek. A tartózkodási engedélyt általában egy évre adják ki, de meghosszabbítható.

Feldolgozási idő

8 Weeks

Munkalehetőségek

Az EU/EGT-országok és Svájc állampolgárai szabadon dolgozhatnak Németországban, de legfeljebb heti 20 órában a kinevezési idő alatt.

Az EU/EGT/svájci állampolgárok (2015 júliusától a horvátokat is beleértve) évente legfeljebb 120 teljes vagy 240 fél napot dolgozhatnak (beleértve az önkéntes munkát is) engedély nélkül. Több órát is dolgozhat, ha az egyetemen hallgatóként vagy diplomás asszisztensként alkalmazzák; más típusú foglalkoztatáshoz az Agentur für Arbeit (Szövetségi Foglalkoztatási Ügynökség) és az Aliens' Authority engedélyére lesz szüksége a 120/240-es határ túllépéséhez. A Studienkolleg és a nyelvtanulók engedélyére van szükségük ezektől a hatóságoktól, hogy bármilyen munkát elvállalhassanak. A hallgatók nem lehetnek szabadúszók vagy önálló vállalkozók.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Ezek a fő okok, amelyek miatt előfordulhat, hogy a német diákvízumra vonatkozó vízumkérelmét elutasítják:

 • Rossz anyagi helyzet
 • Gyenge tudományos profil
 • Az interjúra való felkészülés hiánya
 • Nem megfelelő nyelvi szint (német vagy angol)
 • Ellentmondás a tanulmányi program kiválasztásával