Keystone logo
Olaszország

Tanulmány Fő ban ben Olaszország 2024

Tanuljon itt: Olaszország

Olaszország olyan ország található Európában, délre Ausztria és Franciaország, hogy mi az úgynevezett olasz félszigeten. Ezt veszi körül minden oldalról a Földközi-tengerre. Nevezetessége a látogatók között a pisai ferde torony, az Amalfi-parton, a Garda-tó, valamint számos művészeti múzeumok és nevezetessége magában a gazdag kultúra Olaszországban ismert.

Ezen kívül, Olaszországban ismert borkóstoló, a kedvenc múlt idő az utazók, akik szeretnek, hogy látogassa meg, és bejárjuk a sok szőlőültetvények mentén autópályák és utak Olaszországban. Róma Olaszország fővárosa, és a gyakran turnézott város.

Van mind a történelem és a modern kényelem Rómában, és sokkal, hogy bármikor az évben.

Éghajlat Olaszországban

Az éghajlat Olaszországban teljesen más, attól függően, hogy a területen van tartózkodó. Az északi lehet hideg fagyos tél és rendkívül forró nyár.A déli részén, ősszel, tavasszal és nyáron úgy tűnik, hogy keverednek, és változhat kicsit. Közép-Olaszország lágyabb, közepes egész évben.

Társadalom

A család központja a társadalom Olaszországban. Erősen befolyásolta a római katolikus egyház, az olasz emberek általában vallásos (88%-a katolikus hit az utolsó népszámlálás). Ezen kívül, az olaszok egy csomó hangsúlyt ruha, így ez egy jó ötlet, a ruha, mint szépen, mint lehetséges. Ettől eltekintve, ez egy barátságos hely, ahol élni és dolgozni, és iskolába járni.

Megélhetési költségek

Megélhetési költségek változatos, attól függően, hogy hol él. Van egy mix különböző típusú lakások Olaszországban, a nagy lakások a lakások, és néhány család él együtt a nagycsalád egy házban.

Egészségügyi biztosítás

Olaszország számos egészségügyi tervek, és ha telepednek Olaszországban, Ön és családja jogosult lehet ingyenes szolgáltatást. Vannak online idézetek kaphat ingyen, hogy ha Ön jogosult.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  408
 • Közművek részesedése

  66
 • Internet előfizetés

  28
 • Helyi közlekedés

  35

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  9
 • Mozijegy

  9
 • Korsó helyi sör

  5

Körülbelül Olaszország

Felsőoktatási Olaszországban

34. cikk Az Alkotmány Olaszország garantálja az egyén 's joga, hogy folytassa a felsőoktatás egyetemi vagy főiskolai. Az olasz egyetemi rendszer speciális és nagyon versenyképes. Ők 42 állami egyetem, hat magánegyetemek, három műszaki iskola, és tizenkét speciális egyetemeken.

Miért tanulni Olaszországban?

A tanfolyam Olaszországban is gazdagítja valaki egyedi hangulatot és hozzáférést biztosít számos, a finomabb dolgok az életben, beleértve a művészet, a zene, a bor-készítés és még sokan mások. Az ő speciális kurzus területek felé irányul egy adott területen, akkor kötelesek, hogy az oktatási háttér el kell végezni a karrier célok egy lépéssel tovább.

Főiskolák és egyetemek

Főiskolák és egyetemek Olaszországban befolyásolja erősen a művészetek és a humán kultúra.Ott van a Képzőművészeti Akadémia Velencében, Cesare Pollini Conservatory of Music és a Műszaki Egyetem Bari, amely jobban összpontosít a technológia és a technikai mérnöki ismeretekkel. Sokkal több közül lehet választani a különböző természetesen kínálatát a különböző területeken.

Tanév

Az első félévben általában kezdődik szeptember / októberben ér véget január / február A második kifejezés általában kezdődik februárban vagy januárban, és megy keresztül, május vagy június elején.

Tandíj és képzési idő

Tandíj és díjak függ az iskola részt vesz. De talál egy megfizethető megoldás, hogy megfeleljen az Ön igényeinek a sok iskola közül lehet választani. Általában a legtöbb tanfolyam ára € 850 - 1000 € évente.

Bachelor fok tart körülbelül négy év alatt fejezik be, többek között az alapvető tanulmányi követelmények és extra tantervi követelmények teljes mértékben.A fok speciális és a tanfolyamok felkészülni egy jól választott területen.

A nemzetközi diákok

Sok lehetőség van a nemzetközi diákoknak Olaszországban. A diákok a külföldi várjuk, hogy vizsgálja meg a lehetőségeket, és mi lenne a kedvükre való. Vannak diákcsereprogramok, ahol a nemzetközi diákok tanulmány szerint a csere megállapodás felhatalmazása alapján az Európai Közösség Socrates Erasmus program. Más diákok vehetnek részt a engedélyezése közötti kétoldalú megállapodás egy olasz egyetem és a fogadó iskola.

Az egyik legfontosabb különbség tanult Olaszországban és más országokban is, hogy a legtöbb vizsga szóbeli.

Sok karrier és a kutatási lehetőségek állnak rendelkezésre, befejezése után diplomát egy olasz egyetemen. Törvény a diákok tovább, hogy folytassa a pályafutását a jogi intézményt vagy magánpraxist ügyvéd.Az emberek a humán tudományok és a művészetek használhatják a tehetségét számos területen, köztük sok a művészeti alkotások annyira elterjedt Olaszországban. Attól függően, hogy az adott terület a tanulmány és a szükséges, diákok, akik diplomával egy olasz iskola készen áll, hogy megfeleljen az igényeinek a változó társadalomban.

Tanuló vízum

A diákok a külföldi várjuk, hogy jöjjön Olaszországban tanulni, de szükség van rájuk, hogy készítsen egy tanuló vízummal vagy útlevéllel, és az összes szükséges dokumentációt. Ezen kívül, a dokumentációt is be kell jegyezni a helyi rendőrségen. A legfontosabb dolog a vízumok, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a megfelelő típusú. Belépés előtt a kiválasztott iskola, ellenőrizze az iskola 's honlapján további információkat arról, hogy mely típusú van szüksége. Regisztrációs lehet a legközelebbi olasz nagykövetséget vagy konzulátust.

Hasznos tippek

Olaszország egy gyönyörű ország, amely az előbbi sok csodálatos és egyedi művészi leletek. Tanulmányait Olaszországban egyedülálló és nagyon koncentrált. Vízum szükséges, de viszonylag könnyű megszerezni. Az emberek Olaszországban nagyon család-orientált és művészi felfogású. Az első az oktatási Olaszországban túlmutat a falak, a tantermi és a művészi világ a művészetek és a kultúra. Tanulás Olaszországban egy olyan tapasztalat, amit soha nem fog elfelejteni.

Vízumkövetelmények

 1. C típusú vízum: Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum vagy utazási vízum, amely egy vagy több beutazásra és legfeljebb 90 napig érvényes.
 2. D típusú vízum: Hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum, amely több mint 90 napig érvényes.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C típusú vízum; D típusú vízum

Ár és pénznem

USD 70

Az olaszországi diákvízum díja általában 50-70 USD körül mozog. A díj változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT hallgatók érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal léphetnek be Olaszországba, és vízum nélkül is diplomát szerezhetnek Olaszországban, ameddig csak akarnak. Ezeknek a hallgatóknak azonban az érkezésüktől számított 8 napon belül regisztrálniuk kell a Questura (rendőrkapitányság) a tartózkodási engedély megszerzéséhez.

Az EU-n kívüli diákoknak diákvízumot kell beszerezniük Olaszországba való beutazás előtt. A 90 napnál hosszabb tanulmányok esetén az olaszországi érkezés első 8 napon belül tartózkodási kártyát (permesso di soggiorno) kell igényelnie a helyi postán. Ez a vízummal együtt lehetővé teszi, hogy tanulmányai idejére Olaszországban maradjon. A tartózkodási kártyához díjat kell fizetni.

Egyes EU-n kívüli országok állampolgárainak nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy Olaszországban maradjanak és tanulhassanak legfeljebb 90 napig.

Ezen országok áttekintését itt találja: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Hol lehet jelentkezni?

olasz nagykövetség vagy konzulátus

A diákvízumot az Ön országában található olasz nagykövetségen vagy konzulátuson kell igényelnie. A nagykövetségen vagy a konzulátuson is interjút kell tartania.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Miután megkapta az elfogadó levelet vagy a felvételi levelet a tervezett tanulmányi kurzusra, ellenőrizheti, hogy jogosult-e az olasz diákvízum megszerzésére, majd folytathatja a vízumkérelmezési eljárást. A következő dokumentumokat kell bemutatnia:

 • Beutazási vízumkérelem űrlap; címen találhatja meg
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Legutóbbi útlevél méretű fénykép;
 • Az úti okmány a vízum után legalább három hónapig érvényes;
 • Jelentkezés vagy előzetes beiratkozás egyetemi képzésre;
 • annak igazolása, hogy Olaszországban van szállása;
 • Pénzügyi támogatás igazolása (legalább havi 448,07 EUR a tanévre, összesen 5824,91 EUR évente);
 • Megfelelő biztosítási fedezet az orvosi kezeléshez és a kórházi kezeléshez;
 • A hazatelepüléshez szükséges pénzügyi eszközök rendelkezésre állásának igazolása;
 • A program nyelvének megfelelően megfelelő olasz vagy angol nyelvtudás igazolása;
 • Ha a tanuló kiskorú, rendelkeznie kell a kitelepítési hozzájárulással, amelyet minden szülői hatóság, hiányában a törvényes gyám aláírt.

Mikor kell jelentkezni?

Az olasz diákvízumot legalább három hónappal a tervezett Olaszországba érkezés előtt kell igényelnie. A vízumkérelem feldolgozása 1-3 hétig tarthat. A vízuminterjút körülbelül négy-hat héttel előre kell ütemeznie.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ.

Feldolgozási idő

3 Weeks

Munkalehetőségek

Ha Ön az EU-ból származik, munkavállalási engedély nélkül dolgozhat Olaszországban. A félév során a munkaidő nem haladhatja meg a heti 20 órát. Teljes munkaidőben csak a szünetekben, félév között lehet dolgozni.

Az EU-n kívülről érkező nemzetközi hallgatóknak munkavállalási engedélyt kell kérniük egy olaszországi bevándorlási hivatalban. Először is aláírt munkaszerződéssel kell rendelkeznie, és egy példányt fel kell mutatnia a bevándorlási hivatalban.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.