Keystone logo
Oroszország

Tanulmány Fő ban ben Oroszország 2024

Tanuljon itt: Oroszország

Az Orosz Föderáció a félig elnöki, szövetségi köztársaság, amely 83 különböző területeken az úgynevezett "szövetségi tárgyak ". Oroszország osztja határos számos országában, amelyek magukban Norvégia, Kína, Lengyelország, Finnország és Észak-Korea. Ez a legnagyobb ország a világon, és kiterjed egy-nyolcada a Föld 's lakható területeken átívelő kilenc külön időzónát és kiterjesztése az egész régió Észak-Ázsiában.

Jelenleg, az Orosz Föderáció 's gazdasága az egyik leggazdagabb a világon, mint a rangsor hatodik legnagyobb fejlett ország a vásárlóerő. Ez annak köszönhető, hogy nagy energia-és ásványi erőforrások, ami miatt az egyik legnagyobb manufacterers földgáz és az olaj. Felváltva, Oroszország is ismert, hogy rendelkeznek egy hatalmas készletek a tömegpusztító fegyverek (tömegpusztító fegyverek), és az egyik az öt állam elismert, amiért a nukleáris fegyvereket.Az Orosz Föderáció tagja a G8-ak, az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Európa Tanács és a World Trade Organization.

Alapvető Tények Oroszország

 • Oroszország egy elnök, aki még ma is a "államfő ", és a miniszterelnök, aki a továbbiakban, mint a "kormányfő ".
 • A szövetségi kormány három ága van: a törvényhozó, a végrehajtó és a bírói.
 • A becslések szerint 165 különböző indigneous népek és etnikai csoportok élnek Oroszországban. Nyolcvan százaléka orosz 's lakosság etnikai oroszok.
 • Orosz a beszélt nyelv, a polgárok többsége, majd a tatár és ukrán. Orosz is hivatalos nyelve az ENSZ, valamint az arab, kínai, francia, angol és spanyol nyelven.
 • Az elsődleges valuta Oroszországban a rubel.

Oroszország 's Climate

Oroszország egy hatalmas darab földet, amely számos távoli területeken, mint a hatalmas tundrák Szibéria. Észak-Oroszországban, amely magában foglalja a Szibériában, egy szubarktikus éghajlat kínáló súlyosan hideg tél és a nagy hóban. Moszkvában és számos más orosz nem található az északi területek nedves kontinentális éghajlatú meleg a forró nyárral és hideg, hosszú tél. Tipikus június, július és augusztus hőmérséklet körül mozog 75 fok Fahrenheit (24 Celsius), de lehet menni olyan magas, mint 90 fok Fahrenheit (32 Celsius) hőhullámok idején. Télen várják hőmérséklet továbbra is jóval fagypont alatt (32 Fahrenheit fok / 0 fok), és gyakran ott nulla alatt hosszabb ideig.

Vallások Oroszországban

Ortodox kereszténység, a judaizmus, a buddhizmus és az iszlám a leginkább elterjedt vallás Oroszországban.Minden kell tekinteni jogilag is az ország 's történelmi örökségét. A legnépszerűbb vallási ünnep ünnepelt csaknem minden orosz állampolgárok a Húsvét, ami felismerik azáltal Kulich (húsvéti kenyér) és paskha, tartalmazó edény sajt és alakú, mint egy piramis.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  198
 • Közművek részesedése

  28
 • Internet előfizetés

  6
 • Helyi közlekedés

  23

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  4
 • Mozijegy

  4
 • Korsó helyi sör

  2

Körülbelül Oroszország

Oktatási rendszer Oroszországban

Bár Oroszország ingyenes oktatást minden állampolgár biztosított által Alkotmányban bebocsátást felsőfokú felsőoktatási intézmények rendkívül versenyképes. Mivel az orosz állami szektor szabályozásáért felelős az oktatási rendszer nagy hangsúlyt fektet a kereseti fok a technológiai és tudományos tanulmányi területeket, és a diákok számára, hogy nagy ezeken a területeken kell rendelkezniük kivételes tehetség az ilyen típusú kutatási terület, valamint jeles Ahhoz, hogy elfogadja egy orosz egyetem.

Amellett, hogy allokáció a hallgatói tandíj, Oroszország is fizet, a külföldi diákok egy kis ösztöndíj és ingyenes lakhatási számukra is. Az ország is megszűnt sok vörös szalagot használni, hogy megakadályozzák vagy késleltetik a külföldi hallgatók részt egy orosz egyetem.Most, hogy a pályázati rendszer egyszerűbb, a diákok, akik részt vettek amerikai, német, dán, kínai, olasz és japán egyetemek tapasztalni minimális vagy nem kérdés annak tekintetében, hogy át egy orosz egyetem.

Oroszország jelenleg folyamatban kapcsolási hagyományos felsőfokú végzettséggel modell az egyik, hogy sokkal jobban összeegyeztethető nyugati típusú tudományos fokozattal. 2003-ban Oroszország aláírta a Bolognai Nyilatkozatot, amely megnyitotta az utat a kormány hogy hozzanak olyan jogszabályt, amely eltávolított a régi, ötéves fokos modellt, amelyik hasonlít az amerikai képzési rendszer - a négy éves főiskolai diplomát, majd egy mester 's mértékben. Azonban a postdoctorate mértéke továbbra is megtartja a hagyományos, Szovjetunió minta jött létre közel 90 évvel ezelőtt. Alapvetően, PhD Oroszországban meghatározása és kiérdemelte szerint mélysége diák 's személyes eredményeket ért el a tudományos kutatás (doktor nauk, vagy az orvos a tudomány), illetve a tudományos kutatás.

Népszerű orosz egyetemeken

A legnagyobb és legrégebbi egyeteme Oroszországban a szentpétervári Állami Egyetem és a Moszkvai Állami Egyetemen. Az 2000-es évek, a kormány kezdeményezte a programot, hogy megalapozott "szövetségi " egyetemek összevonásával felsőoktatási intézmények már korábban is létezett, és elosztása különleges finanszírozási támogatások őket. Néhány ilyen újabb egyetemek közé Kazan Volga Szövetségi Egyetem, Szibériai Szövetségi Egyetem és észak-keleti Szövetségi Egyetem.

Részvétel egyetemi Oroszországban

Mivel a legtöbb orosz egyetemeken tanítani osztályok az orosz, a diákok legalább egy kezdetleges nyelvtudás felvitele előtt az egyetem. Ez kötelező minden külföldi diákok, hogy egy orosz nyelvi kurzus részeként a tananyagot, hacsak nem tudják bizonyítani, hogy nincs rá szükség.

A nemzetközi diákok dolgozhatnak részmunkaidőben, míg beiratkozott a szak. Ne feledje, hogy a munkáltatók a nemzetközi diákoknak kell külön engedéllyel, amely megmutatja azok számára felvenni külföldi diákok előtt diákok legálisan dolgozni velük.

Jelentkezés egy orosz egyetemi benyújtását írja elő, az alábbi dokumentumokat:

 • Jelentkezési űrlap a kívánt tanulmányi
 • Hiteles másolata a diploma vagy más oktatási igazolást a hallgató jogosult, hogy beiratkozik egy felsőoktatási program
 • Egy hivatalos egészségügyi bizonyítvány és kópia a HIV vérvizsgálat eredménye által kibocsátott egészségügyi biztosító társaság, amely által akkreditált orosz konzulátus
 • Hiteles másolata születési anyakönyvi kivonat
 • 4 x 6 méretű igazolványkép (legalább hat, a képek)

Miért érdemes Oroszországban?

Oroszország 's felsőoktatási rendszer szigorú, versenyképes és elismert globálisan a fok, hogy folyamatosan magas az UNESCO és a WHO értékelés. Kifejezetten vonzza a nemzetközi diákok, orosz egyetemek 100 százalékos tandíj engedményeket, valamint nagyvonalú ösztöndíjak. Ezen kívül, Oroszországban egy lenyűgöző, változatos és történelmileg befolyásos ország, amely kínál külföldi diákok a rengeteg új és gazdagító tapasztalatokat.

Vízumkövetelmények

 1. Orosz diákvízum - bármely orosz főiskolán vagy egyetemen való tanuláshoz vagy bármely rövid távú kurzushoz érvényes.
 2. Orosz humanitárius vízum – Azok számára, akik Oroszországba utaznak, hogy posztdoktori kutatásban vegyenek részt, vagy tudományos szemináriumokon vegyenek részt. Legfeljebb egy évig érvényes, beleértve a tudományhoz vagy kultúrához kapcsolódó célokat is. (FIGYELEM: Minden további információ az orosz diákvízummal kapcsolatos.)

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

orosz diákvízum; Orosz humanitárius vízum

Ár és pénznem

Az orosz diákvízum díja a diák útlevelét kiállító országtól és attól függően változik, hogy normál vagy expressz szolgáltatást választ. Például az orosz diákvízum díja egy brit állampolgár számára 165 GBP-től kezdődik. Vegye figyelembe azonban, hogy a jelentkezési díjat nem térítjük vissza, ha a diákvízum iránti kérelmét bármilyen okból elutasítják vagy elutasítják.

Ki kérelmezheti a vízumot?

A legtöbb külföldi állampolgárnak vízumra lesz szüksége ahhoz, hogy Oroszországban tanulhasson. A Független Államok Közössége (FÁK) országainak állampolgárainak nincs szükségük vízumra: Örményország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Moldova, Tádzsikisztán, Ukrajna, Üzbegisztán, valamint Abházia és Dél-Oszétia autonóm régiói. Ha Ön Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán vagy Ukrajna állampolgára, nincs szüksége vízumra, de érvényes útlevélre van szüksége. Ha Ön Abházia, Azerbajdzsán, Moldova, Dél-Oszétia, Tádzsikisztán vagy Üzbegisztán állampolgára, útlevél vagy vízum nélkül is eljöhet Oroszországba tanulni.

Hol lehet jelentkezni?

Orosz nagykövetség vagy konzulátus / felhatalmazott vízumközpontok

Azon országok állampolgárainak, amelyeknek vízumra van szükségük a beutazáshoz, orosz diákvízumot kell beszerezniük, mielőtt Oroszországba utaznának. Jelentkezni a hazájában található orosz nagykövetségen vagy konzulátuson keresztül kell. Egyes országokban engedélyezett vízumközpontok is vannak.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Jelentkezés előtt fel kell venni egy egyetemi kurzusra, hogy hivatalos meghívást kaphasson Oroszországba tanulni. Ha megvan a meghívó, az három hónapig érvényes. Ezután az orosz diákvízum igényléséhez fel kell keresnie a hazájában található orosz nagykövetséget vagy konzulátust, és be kell nyújtania az összes szükséges dokumentumot. Kérjük, vegye figyelembe: Az oroszországi beutazást követő hét napon belül regisztrálnia kell vízumát. Diákvízum esetén általában a meghívó fél (egyetem vagy főiskola vagy nyelviskola vagy intézet) gondoskodik a hallgatók vízumregisztrációjáról. A regisztráció befejezése után megkapja a vízumregisztrációról szóló igazolást, amelyet gondosan meg kell őriznie az ország elhagyásáig.

Az oroszországi diákvízum igényléséhez be kell nyújtania egy kitöltött vízumkérőlapot, az eredeti nemzeti útlevelet (és a címlap másolatát), egy szabványos képet, pénzes utalványt, az orosz fogadó szervezet eredeti meghívólevelét, eredeti negatív HIV-vérteszt (AIDS) igazolás (3 hónapnál nem régebbi). A nemzeti útlevélnek legalább másfél évig érvényesnek kell lennie.

Mikor kell jelentkezni?

A vízumkérelmezési folyamatot 45 nappal a tervezett Oroszországba érkezés előtt indíthatja el. A feldolgozási idő hosszadalmas lehet, két-öt hétig tarthat. A diákvízumot eredetileg 90 napra adják ki, de egy évre meghosszabbítható, majd ezt követően megújítható a tanulás idejére.

Feldolgozási idő

5 Weeks

Munkalehetőségek

Ha rendelkezik orosz diákvízummal, akkor munkavállalási engedélyre lesz szüksége a Szövetségi Migrációs Szolgálattól (FMS), kivéve, ha ezt a munkát a szünidő alatt vagy abban az intézményben vagy szervezetben végzik, ahol tanul. Munkavállalási engedélyt csak akkor adnak ki, ha államilag akkreditált egyetem nappali tagozatos hallgatója és legalább 18 éves. Az engedély csak az engedélyben meghatározott területen vagy szakmában való munkavégzést engedélyezi, valamint az egyeteme városában vagy régiójában. Az orosz tanulmányi vízummal rendelkezők számára a munkavállalási engedély ára 3500 RUB (60 USD). Ha elhagyja az egyetemi képzést, a munkavállalási engedélyt visszavonják, és többé nem dolgozhat Oroszországban.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Ha hamis dokumentumokat mutat be diákvízumához, vagy elrejti vagy hamis tényeket közöl a kérelmében. Ha Ön HIV-pozitív, diákvízummal megtagadhatják a belépést Oroszországba.