Keystone logo
Spanyolország

Tanulmány Fő ban ben Spanyolország 2024

Tanuljon itt: Spanyolország

Spanyolország egy európai ország található, az Ibériai-félszigeten a mediterrán térségben, így a híd Európa és Afrika között. Az ország hosszú és gazdag kultúrtörténeti és büszkélkedhet számos terep beleértve a strandokat, legelők, hegyek, és a sivatagi területeken. Ismert a művészet, a zene, a konyha és egyéb kulturális tevékenység, Spanyolország is vezető szerepet tölt be a megújuló energiaforrások fejlesztése, különösen azokon a területeken, a napenergia és a szélenergia. Ezenfelül Spanyolország az a célja, hogy cserélje ki egymillió autó elektromos járművek 2014-ig. Spanyolország is gyárt közel fele a világ olajbogyó.

Klíma

Spanyolország egyik legmelegebb éghajlatú Európában. Bár az ország tapasztalatok mind a négy évszakban, az éghajlat nagyon enyhe, és a téli hőmérséklet gyakran eléri a 15 ° C-on a nap folyamán. A hőmérséklet általában 25-36 Madrid ° C nyáron és 9-15 ° C télen.

Kultúra

Spanyol kultúra hangsúlyozza a művészet és egészséges ételeket ihlette mediterrán ételek, mint az olívaolaj. Kasztíliai spanyol a hivatalos nyelv, de számos más spanyol dialektus is elismert az egész országban. Regionális identitás nagyon erős egyes részein az ország.

Spanyol éjszakai élet ismert folytatására is a következő reggel. Egy tipikus este is kezdheti a vacsorát és italokat, vagy egy film, majd egy kirándulás egy bárban vagy diszkó. Sok minden este diszkó és délutáni klubok, ahol ünnepség továbbra is a következő napon.

A megélhetési költségek

Spanyolország az egyik legalacsonyabb megélhetési költségek Európában, a bérleti díj és az élelmiszer olcsóbb a 800 € havonta. Annak érdekében, hogy a költségek fedezéséhez, a nemzetközi diákok számára megengedett, hogy a munka akár 20 órát egy héten.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  416
 • Közművek részesedése

  42
 • Internet előfizetés

  33
 • Helyi közlekedés

  34

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  8
 • Mozijegy

  8
 • Korsó helyi sör

  3

Körülbelül Spanyolország

Felsőoktatási

Spanyolország nem használja az Európai Felsőoktatási Tér (EHES) és felosztja fok három szakaszból áll:

 • Grade fok - egyetemi tanulmányait
 • Egyetemi mesterképzés - doktori tanulmányok
 • Doktori fokozatot - posztgraduális tanulmányok


Spanyol egyetemek is kínálnak "nem hivatalos mesterképzés" nevű Maestrias. Ezek a fokozatok általában bevonják 1-2 év tanulmányi és hangsúly a gyakorlati tanulmányok speciális szakmák.

Alkalmazása előtt posztgraduális tanulmányokat, továbbá egy egyetemi diplomát a hallgatók általában várhatóan 2-3 év tapasztalattal a maguk területén.

A nemzetközi diákok, akik szeretnének tanulni Spanyolországban meg kell felelnie a Selectividad a spanyol egyetemi felvételi vizsgák. Ezeket a vizsgákat két alkalommal minden évben számos országban. Ha a leendő hallgató letette a vizsgát, akkor kérheti közvetlenül valamelyik spanyol egyetemen.


Miért érdemes Spanyolországban?

Spanyol felsőoktatási intézmények gyorsan növekedett az elmúlt két évtizedben. Ennek eredményeként sok iskola nagyon modern létesítmények, amelyek magukban foglalják a fejlett technológiák a tanulási környezet.A mester szinten MBA fok és egyéb üzleti jellegű fok különösen népszerű és elismert világszerte a kiváló minőségű.

A spanyol nemzetközi hallgatói szervezet multi-kulturális, és 31 százalék jelzési Latin-Amerikában és további 5 százalékkal, Észak-Amerikában. Vizsgálatok folynak spanyol, az anyanyelve több mint 400 millió ember. A diákok nem már jártas a spanyol azt szeretné, hogy részt vett egy folyamán utasítást spanyol megkezdése előtt a mester tanulmányait. Spanyol intézmény kínál a legkülönbözőbb tanfolyamok a tanulás spanyol, az egy hónapos merülő tanfolyamok teljes egyetemi kurzusok.

Egyetemek

Spanyolországban 81 egyetem, 50 nyilvános, és a többi magán. Az egyetemek található szerte az országban, és minden szívesen nemzetközi hallgatók mind graduális és egyetemi tanulmányokat.A diákok kaphatnak a diplomáját az összes tudományágak Spanyolországban beleértve a művészeti és humán, a tudomány, az egészségügyi tudományok, társadalomtudományok, jog és az építészet.

Spanyol egyetemek ismerik a minőség, öt egyetem megjelenő felső 400 iskolákat rangsorol a 2012-2013 Times Higher Education World University Rankings . Ezek az iskolák között a Barcelonai Autonóm Egyetem, a Barcelonai Egyetem, a Valenciai Egyetem, a Műszaki Egyetem Valencia, és a University of Vigo.

Tandíj és Program időtartama

Az éves tandíj egy magánegyetem körülbelül 6000 €. Masters programokat igényel 60-120 hitelek, amely rendszerint 1-2 tanévben. A dolgozat az 6-30 hitelek a nyilvános védés is szükség van.

Tanév

A legtöbb intézmény kezdődik a tanév október és befejezni júniusban. A legtöbb iskola két félév, és vizsgák, a végén minden félévben.

Posztgraduális lehetőségek

Mivel a jelenlegi gazdasági helyzet Spanyolországban, posztgraduális munkaviszony Spanyolországon belül kevésbé valószínű, mint korábban. Azonban a munkaadók az egész világon tartja a diplomáját nyert spanyol egyetem nagyra.

Pályakezdő mester programok is azt szeretné, hogy nyomon a munka a doktori program vagy alkalmazása kutatási pozíciókat hivatalosan elismert kutatási központok.

Vízumkötelezettség

Nemzetközi diákok EU tagállamok, Norvégia, Izland, Liechtenstein vagy Svájc nem szükséges, hogy a vízum.Az összes többi nemzetközi diák, aki itt marad több mint 90 napot kell alkalmazni a hosszú távú tanuló vízummal. A leendő hallgatók kell vízumot a spanyol konzulátus vagy nagykövetség hazájukban.

Ahhoz, hogy egy tanuló vízummal, diákoknak igazolniuk kell a tanulmányi program mellett egy orvosi igazolást, tanúsítványt fizetőképességét a tanulmányi időszak, és a bűnügyi nyilvántartásban igazolást a lakóhelyük szerinti országban az elmúlt öt évben.

Egészségbiztosítási

Külföldi diákok számára 28 éves korig, az jogosult a tanuló egészségügyi biztosítási terv. Idősebb tanulók, mint 28 felhasználhatják a nemzeti egészségügyi rendszer, amely garantálja szolgáltatások minden jogi lakos Spanyolországban.

Tippek

Spanyolország nem használja az euro árfolyam és az összes főbb nemzetközi bankkártyákat a legtöbb üzletben.

Borravaló bevett gyakorlat a bárok, éttermek, szállodák, és a taxik.Tippek általában mintegy 5-10 százaléka a teljes árat.

Diákok, akik szeretnék, hogy autót vezetni Spanyolországban kell egy nemzetközi jogosítvány kivéve, ha egy EU-tagállam, Svájc, Norvégia, Izland és Liechtenstein.

Vízumkövetelmények

Az EU-n/EGT-n vagy Svájcon kívüli hallgatók számára, akik diákcserében kívánnak részt venni, kutatást vagy képzést szeretnének végezni, vagy három hónapnál hosszabb ideig nem fizetett gyakornokként vagy önkéntesként szeretnének dolgozni Spanyolországban.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum (D típusú)

Ár és pénznem

EUR 160

A spanyolországi diákvízum ára körülbelül 160 euró. A vízumkérelem díja bármikor változhat.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT vagy Svájc állampolgárainak nincs szükségük diákvízumra, függetlenül attól, hogy mennyi ideig tartózkodnak Spanyolországban. Az EU/EGT/svájci diákoknak nincs szükségük vízumra ahhoz, hogy Spanyolországban éljenek, de regisztrálniuk kell a helyi hatóságoknál, és be kell szerezniük a tartózkodási igazolást.

Az összes többi ország állampolgárainak diákvízumra van szükségük, ha több mint 90 napot terveznek Spanyolországban maradni és tanulni. Ezt a vízumot azoknak a hallgatóknak adják, akiket egy elismert spanyolországi oktatási intézmény már elfogadott felvételre.

Hol lehet jelentkezni?

Spanyol konzulátus vagy nagykövetség

Tanulmányi vízumot a hazájában található spanyol konzulátuson vagy nagykövetségen igényelhet.

Weboldal:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Mielőtt tanulmányi vízumot igényelhetne, meg kell találnia egy tanfolyamot vagy programot egy hivatalosan elismert spanyol intézménynél. Ezután hivatalos visszaigazolást kell kapnia a szervezettől, amelyben felvázolják, hogy felvették a tanfolyamra vagy a programra, igazolás vagy elfogadó levél formájában. Ha ez megvan, felveheti a kapcsolatot a hazájában található spanyol nagykövetséggel vagy konzulátussal, és diákvízumot igényelhet.

Az, hogy pontosan mi szükséges, konzulátusonként változhat, de általában be kell mutatnia útlevelét, valamint a következőket:

 • a Spanyolországban végzett tanulmányok, képzések vagy kutatások részletei, beleértve a heti tanulási órák számát (legalább 20);
 • igazolás arról, hogy rendelkezik egészségbiztosítással;
 • orvosi igazolás, amely megerősíti, hogy nincs olyan betegsége, amely miatt karanténba kell helyezni;
 • annak igazolása, hogy rendelkezik a spanyolországi tartózkodása idejére elegendő pénzeszközökkel (pl. az ösztöndíj adatai, egy spanyol bank, amely elegendő fedezetet mutat fel, vagy a szülők/gondviselők levele, amelyben teljes anyagi felelősséget vállalnak);
 • információ arról, hogy hol fog élni;
 • az Ön országának illetékes hatóságai által az elmúlt öt évben kiállított büntetett előéletű bizonyítvány.

Ha több mint hat hónapig tartózkodik Spanyolországban tanulás céljából, akkor a Spanyolországba való beutazást követő 30 napon belül hallgatói tartózkodási engedélyt kell kérnie. Jelentkezni a helyi Külföldi Hivatalnál (Oficina de Extranjeros) vagy a rendőrségen lehet. A kártya egy évig érvényes, és minden évben megújítható öt évre, amíg folytatja tanulmányait.

Mikor kell jelentkezni?

Két-három hónapig kell vízumot kérnie, mielőtt Spanyolországba kíván utazni, hogy legyen ideje a kérelme feldolgozására.

A spanyolországi diákvízumot általában a tanulmányi időszak teljes időtartamára adják ki. Megújíthatja diákvízumát, hogy tovább hosszabbítsa tanulmányait, vagy új tanulmányi kurzust kezdjen Spanyolországban. Ne kísérelje meg beadni diákvízumkérelmét több mint négy hónappal vagy kevesebb mint 7 héttel az indulás előtt, különben a kérelmet nem fogadják el.

Ha spanyolországi tanulmányai több mint hat hónapig tartanak, egy évre szóló hallgatói tartózkodási engedélyt kell kérnie. A hallgatói tartózkodási engedélyt minden évben meg kell újítani.

Feldolgozási idő

Munkalehetőségek

A spanyol tartózkodási engedély részmunkaidős vagy ideiglenes munkavégzésre jogosít, feltéve, hogy a megkeresett pénzt nem arra használja, hogy eltartsa magát, amíg Spanyolországban tartózkodik. Heti legfeljebb 20 órát dolgozhat tanulás közben, feltéve, hogy ez nem akadályozza tanulmányait. Az Önt foglalkoztató cégnek munkavállalási engedélyt kell kérnie a külföldi hivataltól. Munkaszerződése nem haladhatja meg a tanulmányi vízum időtartamát.

Ha szakmai gyakorlaton vesz részt annak a tanfolyamnak a részeként, amelyre tartózkodási engedélyét megadta, akkor nincs szüksége munkavállalási engedélyre.

Óra hetente

20

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Íme néhány ok, amiért megtagadhatják a spanyolországi diákvízumot:

 • Múltbeli vagy jelenlegi bűncselekmények
 • Nem megfelelő magyarázat a tervezett tartózkodás céljára és körülményeire vonatkozóan
 • Elégtelen megélhetési eszközök
 • Érvénytelen utasbiztosítás
 • A szállás igazolásának hiánya
 • Kedvezőtlen schengeni vízumhelyzet - A schengeni vízumkorlátozások korábbi be nem tartása (pl. túllépés a schengeni övezetben, a bemutatott utazási útvonal be nem tartása – a schengeni övezet fő célországában való tartózkodás kihagyásával stb.).