Keystone logo
Svájc

Tanulmány Fő ban ben Svájc 2024

Tanuljon itt: Svájc

Hivatalosan az úgynevezett svájci Föderáció, Svájc rejlik a nyugat-európai és határos Olaszország a nyugati, Németország az északi, Liechtenstein és Ausztria a keleti és a nyugati Franciaország. Bern fővárosa Svájcban, a tengerparttal nem rendelkező ország, amely áll 26 kanton, vagy a területi felosztás, amely kis mértékben eltérhetnek a kormányzati közigazgatási eljárásokat. A legtöbb svájci 's népesség (közel nyolc millió ember) él egy olyan területen, a továbbiakban a fennsík, ahol a sűrűn lakott városok Genfben és Zürichben találhatók.

Svájc híres, hogy az egyik leggazdagabb ország a világon. Lakosok rendelkeznek a legmagasabb összeget a nem pénzügyi és a pénzügyi eszközök fejenként, mint bármely más polgár a világon. Továbbá, Genf és Zürich következetesen rangsorban két város bemutatja a legjobb életszínvonal az összes többi globális városok.Svájc 's stabil gazdaság annak köszönhető, hogy az önellátás a gazdálkodás és a hatékony gyártási eljárások, amelyek lehetővé teszik, hogy export nagy mennyiségű árut. Más területeken, hogy Svájc azt mutatja, kiváló gazdasági szakértői a turizmus, nemzetközi banki, a szállítás, a biotechnológia és a kutatás és fejlesztés.

Svájc 's Climate

Északra a svájci Alpokban az éghajlat mérsékelt, de befolyásolják a különböző magassági tényező, mely magában foglalja a szél az expozíciót és a légköri állapot származó hegyi elhelyezést. Svájc 's átlaghőmérséklet körülbelül 50 fok Fahrenheit (10 Celsius), és rainful összegeket ingadozó az annyi, mint 67 (170 cm) mm, Lugano közelében és mindössze 21 (53 cm) cm körül a Rhone völgyében.Északra és nyugatra az Alpok, a lakosok tapasztalat esős, kissé hűvös klíma, a hőmérséklet még körülbelül 32 fok Fahrenheit (0 fok), a téli és a 70 fok Fahrenheit (21 Celsius) azokon a területeken, Dél-és Délkelet az Alpok.

Alapvető Tények Svájc

 • A zászló mutat fehér kereszt ellen ragyogó piros háttérrel. Arms a kereszt kissé hosszabb, mint a szélessége.
 • A svájci nemzeti himnusz, vagy a svájci Hymn, kezdődik a sor "Radiant reggel ég, Uram, látom, hogy te az éjszakai ". (Trittst a Morgenrot daher, Seh 'ich dich in Strahlenmeer)
 • Svájc megőrizte saját valuta, a svájci frank, amikor Európa áttért az euró. Érmék egy, öt, tíz, 20 és 50 cent alkotják a másik pénzegység. Frank rendelkezésre áll egy, két és öt frankot. Franc "notes " gyere tíz, 20, 50, 500 és 1000 frank.
 • Svájc a metrikus értékelési súlyok és mértékek
 • Nemzeti ünnepek New Year 's, Labor Day május 1-jén és a karácsony. Ascension, nagypéntek, Whitmonday és húsvét hétfőn tekinthető vallási ünnepek

Nyelvek

Mivel Svájc által határolt több különböző ország, az állam négy nemzeti nyelv - olasz, német, francia és Rhaeto-románs. A legtöbb svájci állampolgárok elsősorban németül, míg 20 százalék beszél franciául és nyolc százalék olaszul beszélnek. Számos egyedi dialektusok egyes kantonok is léteznek.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  1030
 • Közművek részesedése

  81
 • Internet előfizetés

  52
 • Helyi közlekedés

  84

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  16
 • Mozijegy

  21
 • Korsó helyi sör

  7

Körülbelül Svájc

Felsőoktatási Svájcban

Svájc tíz "kantoni " egyetemek, valamint két technológiai intézetek is, amelyek a szövetségi felsőoktatási facitlities. Ezen kívül számos főiskolák elterjedt az egész országban, hogy befogadja a növekvő számú nemzetközi és a helyi diákok. Egyetemek és főiskolák Svájcban betartani a félév menetrend, a téli félév tartó októbertől márciusig és a nyári félévben továbbra áprilistól júliusig.

Három alapvető tudományos fokozattal megadott Svájc: az engedély, a diploma és a doktori. Beszerzése a "Lizentiat ", és a Diploma megfelelnek egyenértékű megszerzése amerikai mester 's mértékben. A legtöbb diák keresi a licenc és a Diploma belül négy-öt év. A diákok meg kell keresni a két fok, mielőtt követhetik a PhD.

Potenciális hallgatók be kell mutatnia egy alkalmazást a felsőoktatási intézmény az általuk választott, amely részletezi a várható szakon. Másolatait vizsgálati eredmények, önéletrajz, és minden más fok vagy tanúsítványok, amelyek befolyásolhatják elfogadását az iskolába is be kell vonni a csomagban. Elfogadását követően, a diákok kapcsolatba kell lépnie az ország 's Svájci Nagykövetség információt belépést Svájcban. Ezen kívül minden hallgató kell igazolniuk, hogy pénzügyileg stabil, miközben tanul egy svájci főiskola vagy egyetem.

Minden diák kell egy államilag elismert érettségi bizonyítvány, vagy más tanúsítvány egyenértékűnek az érettségi bizonyítvány az egyetem, hogy az általuk elfogadott. Amellett, hogy kiváló minőségű, diákoknak rendelkezniük kell megfelelő ismeretekkel az egyetem 's elsősorban beszélt nyelv alkalmazása előtt, hogy az egyetemi.

Megérkezve Svájcban, a diákok meg kell szerezni a tartózkodási engedélyt a helyi rendőrség. Azt kell, hogy mutatni egy érvényes útlevelet, elfogadó levele az egyetem és a bankszámlakivonat vagy más igazoló dokumentumot, hogy elegendő pénzügyi eszközökkel, míg az iskolában. Ez a tartózkodási engedélyt meg kell újítani minden évben részt vesz a svájci felsőoktatási intézmény.


Prominens svájci egyetemeken

Legnépszerűbb egyetemek Svájcban a következők:

 • University of Bern (főként német nyelvterületen)
 • Genfi Egyetem (főként francia nyelvű)
 • University of Lausanne (francia nyelvű)
 • Svájci Szövetségi Technológiai Intézet Zürich (német és angol nyelvű)

Svájc is sok magán főiskola, képzőművészeti egyetemek és pedagógiai egyetemek kínálnak diplomák által elismert svájci konferenciája Luganói oktatási miniszterek vagy EDK.

Tandíj, hogy részt vegyen a svájci egyetemi vagy főiskolai között változik, 2000 svájci frankot 8000 svájci frank, talán még attól függően, az egyetem és a tanulmányok.

Egészségügyi biztosítás

Bárki, aki élő Svájcban három hónapnál hosszabb kell végeznie valamilyen egészségügyi biztosítás, akár a svájci alapú, vagy elismert egy másik országba. Diákok országokból érkező, melyek a nemzetközi lefedettsége nem lehet megszerezni Svájc 's compulsury egészségügyi biztosítás.

Miért érdemes Svájcban?

Svájc jól ismert az innovatív kutatás és fejlesztés az ipar, így a hallgatók arra törekszik, hogy nagyobb a biotechnológia, genetika, gyógyszerek és más élvonalbeli, egészségügyi és orvosi kapcsolatos karriert talál svájci felsőoktatási csupa kivételes tudományos és technológiai programok. Másik megoldás, a svájci is nagy becsben tartják a pénzügyi és az üzleti érzéket. Diákok törekszik, hogy folytassa a pályafutását a pénzügyi szektor is kiderül, hogy a svájci egyetemek átfogó képzési programok az üzleti és pénzügyi szakon.

Vízumkövetelmények

 1. C vízum – rövid kurzusokhoz (nyári iskolák, nyelviskolák), amelyek legfeljebb három hónapig tartanak.
 2. D vízum – három hónapnál hosszabb tanfolyamokra.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

C vízum; D vízum

Ár és pénznem

EUR 0

Diákvízum esetén az igénylés ingyenes; azonban lehet néhány kivétel.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Bár Svájc nem tagja az EU-nak, lehetővé teszi az uniós polgárok számára, hogy egyetemre járjanak az országban. Az EU/EGT állampolgársággal nem rendelkező diákoknak az országba való belépés előtt fel kell venniük a kapcsolatot a hazájukban található svájci nagykövetséggel vagy konzulátussal, hogy vízumot kérjenek.

Legfeljebb három hónapos kurzusokhoz – nyári tanfolyamok, nyelviskolák – szükség lehet rövid távú schengeni C vízumra; a három hónapnál hosszabb tanfolyamok esetén hosszú távú nemzeti D vízumra lehet szükség.

Nem érkezhet Svájcba három hónapos turistavízummal, és nem módosíthatja azt diák tartózkodási engedélyre, miután megérkezett Svájcba. Így még akkor is, ha mentesül a beutazási vízum kötelezettsége alól, mint például Ausztrália, Kanada, Új-Zéland, Japán, Malajzia vagy Szingapúr állampolgárai, akkor is tartózkodási engedélyt kell kérnie, mielőtt megérkezik, ha hosszabb ideig szeretne itt maradni. 90 nap.

Minden nemzetközi hallgatónak, beleértve az EU/EFTA állampolgárokat is, tartózkodási engedélyt kell kérnie a Residents Registration Office-nál a Svájcba érkezést követő 14 napon belül.

Hol lehet jelentkezni?

Svájci nagykövetség vagy konzulátus

Vízumot kell igényelnie a hazájában található svájci nagykövetségen vagy konzulátuson keresztül.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Ha egy svájci egyetem vagy magániskola visszaigazolást kapott a felvételről, fel kell vennie a kapcsolatot az Ön országában található svájci nagykövetséggel a Svájcba való beutazás formalitásaival kapcsolatos információkért. Bizonyítékot kell adnia arról, hogy rendelkezik megfelelő anyagi lehetőséggel, hogy eltartsa magát tanulmányai alatt.

Ki kell töltenie egy jelentkezési lapot, és be kell nyújtania az igazoló dokumentumokat franciául, németül vagy angolul, így előfordulhat, hogy le kell fordítania a dokumentumokat.

A rövid távú schengeni C vízumok esetében a dokumentáció a következőket tartalmazza:

 • érvényes útlevél/utazási igazolvány;
 • megfelelő pénzügyi források igazolása a költségek fedezésére, amíg Ön Svájcban tartózkodik;
 • egészségügyi/balesetbiztosítás;
 • a lefoglalt kurzusok visszaigazolása, beleértve a befizetett díjakat;

ha még nem múltál el 18 éves, születési anyakönyvi kivonat és utazási engedély, ha egyedül érkezik Svájcba, vagy a szülők vízumának másolata, ha elkísérik őket.

A hosszú távú D vízum esetében a dokumentumok a következőket tartalmazzák:

 • érvényes útlevél/utazási igazolvány;
 • megfelelő pénzügyi források igazolása a költségeinek fedezésére, amíg Ön Svájcban tartózkodik, akár Ön, akár szponzora, például bankszámlakivonatok másolata vagy a bank levele;
 • egészségbiztosítás igazolása, amely baleseti fedezetet is tartalmaz;
 • motivációs levél, amely felvázolja, hogy miért szeretne Svájcba jönni tanulni, és ez milyen előnyökkel jár a karrierje szempontjából;
 • elismert svájci oktatási intézménybe való beiratkozás megerősítése;
 • a befizetett tanfolyami díjak visszaigazolása;
 • önéletrajzod;
 • korábbi végzettséget igazoló okiratok és oklevelek másolatai;
 • aláírt levél, amely megerősíti, hogy a tanfolyam végén elhagyja Svájcot.

Előfordulhat, hogy felkérnek egy nyelvvizsgára, hogy megbizonyosodjon arról, hogy képes lesz követni az órákat.

Ha posztgraduális tanulmányokat szeretne végezni, igazolnia kell, hogy felvették egy posztgraduális képzésre, és rendelkezik a megfelelő képesítéssel, elegendő anyagi lehetőséggel és hol lakhat.

Mikor kell jelentkezni?

Amint megkapja a svájci oktatási intézmény elfogadó levelét, azonnal időpontot kell egyeztetnie a körzetében található svájci nagykövetségen vagy konzulátuson. A vízuminterjúra már a tanulmányai megkezdése előtt 6 hónappal, de legkésőbb az indulás előtt tíz héttel időpontot kell egyeztetnie.

A rövid távú tartózkodásra jogosító vízumkérelmek feldolgozási ideje 10-15 nap; a hosszú távú tartózkodásra jogosító vízumok esetében pedig nyolc-tíz hét.

A diákvízum hossza a tanfolyam hosszától függ. A tartózkodási engedély egy évre szól, és megújítható.

Feldolgozási idő

10 Weeks

Munkalehetőségek

Részmunkaidőben akár heti 15 órában is vállalhat részmunkaidős munkát, szabadság idején pedig teljes munkaidőben, de csak azután, hogy hat hónapig Svájcban élt.

Ha már rendelkezik mesterdiplomával egy külföldi egyetemen, és Svájcban dolgozik a svájci egyetemen vagy intézetben, akkor nem kell hat hónapot várnia, hanem azonnal munkába állhat. Munkáltatójának munkavállalási engedélyt kell szereznie Önnek. Meg kell őriznie nappali tagozatos hallgatói státuszát, és bizonyítania kell, hogy továbbhalad a tanulmányaiban.

A diploma megszerzése után a külföldi hallgatók hat hónapig Svájcban maradhatnak munkát keresni.

Óra hetente

15

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.