Keystone logo
Svédország

Tanulmány Fő ban ben Svédország 2024

Tanuljon itt: Svédország

Svédországban található, Észak-Európában és határolja Finnország, Norvégia és a Balti-és az Északi-tenger. Svédország jól ismert irodalmi, film, divat, és egy univerzális egészségügyi rendszer. Az átlagos várható élettartam a nők 83,5 év a férfiak esetében 79,5 év, ami az egyik leghosszabb a világon. Major iparágak közé tartozik fa, vasérc, a távközlés, autók, és a gyógyszerek.

Éghajlat Svédországban

Svédországban viszonylag enyhe éghajlat. Stockholmban, az átlagos január hőmérséklete körülbelül -3 ° C és az átlagos július hőmérséklet hűvös 17 fok C. Bár Stockholm kap mindössze 6 óra napfény a január, 18 órás nap normális a nyáron.

Kultúra

Svéd kultúra körül forog az évszakok.Svédek nagyon aktív életet és töltsön nappali órákban a nyáron részt szabadtéri sportok, szabadtéri színházak és zenei fesztiválok. Sötét este télen vonzza az embereket, hogy beltéri tevékenységek, mint a filmekben. Svédek is híres a fenntartható életmód, a hangsúlyt a bioélelmiszerek, organikus ruhák, újrahasznosítás, hulladékgazdálkodás és az energiatakarékosság.

A megélhetési költségek

Minimális havi költségek a hallgató (kivéve a tandíj és díjak) körül lesz 7000 SEK (kb. 700 €), főleg az élelmiszer-és szállás. A diákok kötelesek bizonyítani, hogy a svéd Migrációs Hivatal, hogy van elegendő pénz, hogy él Svédországban. A jelenlegi összeg havonta tíz hónapig minden évben SEK 7300 a hallgató, 3500 SEK egy házastárs, és SEK 2100 minden gyermeknek. Ezeket az összegeket lehet csökkenteni a diákok, akik bizonyítani tudják, hogy van szabad szállás.Diákok is lehetővé tette, hogy a munka, miközben jár iskolába.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  428
 • Közművek részesedése

  30
 • Internet előfizetés

  28
 • Helyi közlekedés

  74

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  8
 • Mozijegy

  13
 • Korsó helyi sör

  6

Körülbelül Svédország

Felsőoktatási Svédországban

Svédország a világ egyik vezető felsőoktatási, a három iskola a top 100 világszerte 2010-rangsorol a tudományos rangsorolása világ egyetemek . Három szintje van a felsőoktatási képzési programok - alap-, mester és PhD vagy a kutatás. A svéd kormány alapok mintegy 80 százaléka a költségek felsőoktatás.

Miért érdemes Svédországban?

Körülbelül 600 mester tanított angol és mintegy 30.000 külföldi hallgatók jelenleg Svédországban végzett tanulmány.

Svéd egyetemek ösztönzik a kreativitást, a személyes kezdeményezést, és az önálló gondolkodás. Az egyetemi környezet nyugodt, informális kapcsolatok a hallgatók és oktatók. A diákok gyakran dolgoznak kisebb csoportokban, és kevesebb időt töltenek oktatók.Emellett számos mester szakon partner az ipar, hogy a valós világ tapasztalatai, hogy fokozza a tudományos tanulmányok.

Egyetemek

Svédországban 14 állami egyetem és 20 állami főiskola, valamint több független intézményeket, mint például a Stockholm School of Economics. Sok speciális iskola, mint például a Royal Institute of Arts és a Royal Institute of Technology.

Tandíj és Program időtartama

Svéd, svájci, az EU / EGT és cserediákok nem fizetnek tandíjat. 2011-ben az egyetemek kezdtek töltés tandíj a diákok más országokban. Az egyes intézmények önállóan határozza meg a tandíj, a SEK 80.000 140.000 évente. Masters fok a művészet sokkal nagyobb is lehet.

A svéd kormány indított két ösztöndíj program a diákok, akiknek szükségük van pénzügyi támogatásra.Egy program a diákok a fejlődő országok egyaránt tandíj és a megélhetési költségek. A másik program a többi non-EU/EEA diák és csak a tandíjat.

Egy év nappali tagozatos tanulmányi felel meg 60 óra hitel kompatibilis az Európai Kreditátviteli Rendszer (ECTS). Két lehetőség van a mester fokozatot:

1.. A "Masterexamen", amely megköveteli 2 éves és 120 ECTS, mértéke csak akkor jár a kutató egyetemek és intézmények.
2.. A "Magisterexamen", amely előírja, csak 1 év és 60 kredit, mértéke megadható az összes felsőoktatási intézmény.

A program időtartama attól függ, hogy az akadémiai fegyelem és a nyújtó intézmény mértékben.

Tanév

A tanév két félév, egyenként körülbelül 20 hét hosszúságú.Az őszi félévben kezdődik az augusztus végén a január közepén, és a tavaszi félévben kezdődik közepétől január és június.

Posztgraduális lehetőségek

A vállalkozások értékelik az innovatív gondolkodás, a gyakorlati tapasztalatok és a csapatmunka készségeket, hogy a diplomások a svéd intézmények rendelkeznek. A nemzetközi diákok szívesen maradnak Svédországban után áttérhet, ha nem találnak munkát, különösen azokon a területeken, ahol munkaerőhiány van, mint a mérnöki és a számvitel.

Vízumkötelezettség

A legtöbb non-EU/EEA diákok, akik tervezik, hogy maradjon több mint három hónapot kell a tartózkodási engedélyt, mielőtt megérkeznek Svédországban. A tartózkodási engedély SEK áron 1000, és nem visszatéríthető, ráadásul a diákok nem kell alkalmazni az engedélyt, amíg nem fogadtak el teljes munkaidős tanulmányok és fizetett az első ciklus.Diákok tervezése tartózkodás három hónapnál rövidebb ehhez csak a vízumot. Különleges követelmények országonként változnak.

Nem skandináv EU / EEA diákok tartózkodhatnak Svédországban több mint három hónap anélkül, tartózkodási engedéllyel, de be kell jelentkezniük a Bevándorlási Hivatal számított három hónapon belül érkező és bemutatják bizonyítéka felsőfokú tanulmányok, az egészségügyi biztosítás, és a megélhetési költségek.

Egészségbiztosítási

Nordic, EU / EEA és a svájci diákok regisztrálnia kell az egészségbiztosítási hazájában és szerezzen az európai egészségbiztosítási kártyát. Svédország is kölcsönös egészségügyi előnyöket néhány országban, így a hallgatók ellenőrizze, hogy ha jogosult erre az ellátásra, mielőtt keres más biztosítás.

A diákok más országok jogosultak a svéd egészségügyi előnyöket, ha tartózkodik Svédországban több mint egy évet tanulni.Ez az előny nem automatikus, a diákok regisztrálnia kell a helyi adóhivatalt, és az ellátás több hónapig is eltarthat létrehozni. Diákok, akik tartózkodnak kevesebb, mint egy évvel meg kell szereznie saját egészségbiztosítási, de sok egyetem alacsony költségű programok a diákok számára.

Tippek

A nemzetközi diákok, akik igénylik a tartózkodási engedélyt kell tervezni tartózkodásuk jó előre, mivel a folyamat nagyon hosszú.

Noha Svédország az EU tagja, az ország továbbra is a korona (SEK) a valuta. Népszerű hitelkártya, mint a Visa, a MasterCard és Eurocard széles körben elfogadott az ország egész területén.

Vízumkövetelmények

 1. Rövid távú tartózkodásra jogosító vízum - ha három hónapnál rövidebb időre érkezik Svédországba.
 2. D típusú hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum (tanulmányi tartózkodási engedély) - ha három hónapnál hosszabb ideig kíván Svédországban tartózkodni.

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

rövid távú tartózkodásra jogosító vízum; D típusú hosszú távú tartózkodásra jogosító vízum

Ár és pénznem

SEK 1000

A diákvízum igénylésének díja jelenleg 1000 SEK.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Az EU/EGT/Északi országok polgárai tartózkodási engedély vagy vízum nélkül élhetnek és tanulhatnak Svédországban.

Svájc állampolgárainak vízumot kell kérniük, ha tanulmányaik három hónapnál tovább tartanak. Azonban azonnal megkezdhetik tanulmányaikat Svédországba érkezésük után, vagy jelentkezhetnek még az egyetemi felvételi meghirdetése előtt.

Azoknak a diákoknak, akik az EU-n vagy az EGT-n kívüli országok állampolgárai, és Svédországban szeretnének tanulni, diákvízumra vagy tartózkodási engedélyre lesz szükségük. Ha három hónapnál rövidebb ideig kíván Svédországban tartózkodni, vízumra lesz szüksége, ha nem állampolgára azon országok egyikének, amelyek mentesülnek a vízumkötelezettség alól Svédországban. Ha tanulmányai több mint három hónapig tartanak, tartózkodási engedélyre lesz szüksége ahhoz, hogy Svédországban beléphessen és ott tanulhasson.

Ahhoz, hogy jogosult legyen a tartózkodási engedélyre, fel kell vennie nappali tagozatos tanulmányait olyan programban vagy tanfolyamon, amely megköveteli, hogy jelen legyen az egyetemen vagy egyetemi főiskolán.

Hol lehet jelentkezni?

Online / Svéd nagykövetség vagy konzulátus

Miután elvégezte a vízumkérelmezési folyamatot az interneten, időpontot kell egyeztetnie a svéd nagykövetséggel vagy konzulátussal egy interjúra, le kell fényképeznie és ujjlenyomatát venni, valamint át kell vennie tartózkodási engedélyét.

Weboldal:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

Tanulmányi tartózkodási engedély igényléséhez a következőket kell tennie:

 • Fizesse be a tandíj első részletét.
 • Készítse elő az alátámasztó dokumentációt. Ez magában foglalja az útlevél és a felvételi levél másolatát, valamint annak igazolását, hogy anyagilag el tudja tartani magát, amíg Svédországban tanul. Ha egy évnél rövidebb ideig tartózkodik Svédországban, akkor átfogó egészségbiztosítási igazolásra is szüksége lesz.
 • Nyújtsa be az online jelentkezést.
 • Fizesse be a jelentkezési díjat.

A szükséges dokumentáció teljes áttekintését itt találja: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Mikor kell jelentkezni?

Mivel a tartózkodási engedély kérelmezési folyamata hosszadalmas lehet, azonnal kérelmezni kell, amint megkapta a befogadási értesítést. A tanulmányi tartózkodási engedély jelenlegi várakozási ideje három hónap vagy több, ezért mindenképpen az első tandíjrészlet befizetése után a lehető leghamarabb nyújtsa be kérelmét. A papíralapú jelentkezés sokkal tovább tart, mint az online jelentkezés, ezért lehetőség szerint online jelentkezzen.

A svédországi nemzetközi hallgatók vízumok és tartózkodási engedélyei a tanulmányok időtartamától függenek.

Feldolgozási idő

3 Months

Munkalehetőségek

Uniós állampolgárként jogosult Svédországban munkavállalási engedély nélkül dolgozni.

Az EU-n/EGT-n kívüli állampolgároknak munkavállalási engedélyre lesz szükségük. A svéd munkáltató munkavállalási engedélyt kér az Ön nevében.

Órakorlátozás nélkül dolgozhat, de tanácsos, hogy ne hanyagolja el tanulmányait. Bizonyítania kell, hogy tanulmányi előrehaladást ért el, és kielégítő tanulmányi eredményeket kell felmutatnia.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.