Keystone logo
Törökország

Tanulmány Fő ban ben Törökország 2024

Tanuljon itt: Törökország

Alapítva 1923-ban, Törökországban szó híd Európa és Ázsia között, az ország él a két kontinensen. Bár a többség található, Nyugat-Ázsiában és a határos Szíria, Irak, Irán és Irak, egy kis része található Délkelet-Európában és a határos Bulgária, Görögország és Grúzia. Az ország is van a part, három tenger, beleértve az Égei-tenger, a Fekete-és a Földközi-tengeren. Törökország egy multikulturális ország, hosszú története tükröződik a sok történelmi helyszínek és műemlékek körül az országban, ahol a látogatók megtalálják nyomai legendák, mint Alexander. Törökország alapító tagja volt az ENSZ és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD).

Klíma

Bár a part menti területeken Törökország általában a mérsékelt mediterrán éghajlat, funkciók, mint a nyílt síkság és a hegyek, hogy a legkülönbözőbb éghajlati viszonyok.Az átlagos magas hőmérséklet Isztambulban mintegy 29 ° C-augusztus, és az átlagos alsó körülbelül 3 ° C januárban. Az átlaghőmérséklet a Földközi-tenger és a délkelet-anatóliai régió olyan magas, mint 35 ° C és az átlagos alacsony hőmérséklet Ankara a minimumon -7 ° C.

Kultúra

Törökország már régóta magáévá a multikulturalizmus, és az ország arra törekszik, hogy integrálja a világi és a nyugati ötleteket saját társadalom és kultúra. Az alapító, a latin ábécé helyett az arab ábécé, a nők kaptak szavazati jogot. A mai Törökország, az emberek sok vallások és hagyományok harmóniában élni. Dress-tól western ruházat, mint a farmer, az elegáns estélyi ruhák és a hagyományos ruházat, amely színes sálak és sapkák.

A megélhetési költségek

Megélhetési költségek Törökországban alacsonyak, és egy nemzetközi diák számíthat arra, hogy fizetni körülbelül $ 400 - $ 500 (US) havonta a szállást, étkezést és egyéb kiadásokat. Könyvek és egyéb díjak tart körülbelül $ 150 (US) egy félév. Tartani a költségeket, az egyetemek általában biztosítanak kollégiumi vagy egyéb ház nemzetközi diákok számára.

Pénznem módosítása

Alap havi megélhetési költség

 • Közös lakásban bérelhető

  264
 • Közművek részesedése

  18
 • Internet előfizetés

  9
 • Helyi közlekedés

  25

Minta életmód költség

 • Gyorsétterem kombó

  5
 • Mozijegy

  4
 • Korsó helyi sör

  2

Körülbelül Törökország

Felsőoktatási Törökországban

A felsőoktatás az egyetemeken tartalmazza bachelor, master, doktori fokozatot. Amellett, hogy a mester fokozatot, a magasabb mérnöki diploma is elnyerte, amely egyenértékű a mesterképzésre. Két fok szükséges szakdolgozat kell tölteni és védeni. Az egyetemek két típusú, 104 állami egyetemek és a 62. magánegyetemek. Török egyetemek nagy megbecsülésnek örvend, 5 iskolák felső 400 világszerte szerint a 2012 Times Higher Education World University Rankings .

Miért érdemes Törökországban?

Folytató hallgatók mester fokozatot Bármely tudományterületen talál egy biztonságos, barátságos és kifizetődő multikulturális környezetben, amely a hidat nyugati és közép-keleti kultúrákban.Török felsőoktatási intézmények ismert kiváló minőségű képest alacsony tandíj és a sok program tanítani angol nyelven. Nem angol anyanyelvű diákok, akik részt vesznek a hagyományos programok is rengeteg lehetőséget, hogy megtanulják az angol nyelvet, mert a teljes elsődleges tanulmányait.

Egyetemek Törökországban

Programok állami egyetemek általában tanítják török, bár néhány program tanítják az angol, német vagy francia. A diákok nem ismerik, akik belépnek török ​​Turkish programokat vehet egy év nyelvi képzésben folytatja tanulmányait. A legtöbb nemzetközi programok tanított a magánegyetemek, ahol az oktatás nyelve többnyire angol. Magánegyetemek is ismert alapítvány egyetemeken.

Jelenleg mintegy 30.000 nemzetközi diákok beiratkozott oktatási programok az országban, de Törökország a cél, hogy növeljék ezt a számot a 150000.Bár a legtöbb tudományágak állnak rendelkezésre, a népszerű programok nemzetközi diákok nemzetközi kapcsolatok, Kelet-Mediterrán Tanulmányok, multikulturális ügyek tanulmányok, mérnöki, Business Management és vendéglátás.

Tandíj és Program időtartama

Tandíj szemeszterenként az állami egyetemeken, ahol az utasítás török ​​körülbelül $ 100 - $ 200 (US) a török ​​állampolgárok és diákok Azerbajdzsán, Baskíria, Bosznia és Hercegovina, Dagesztánban, Karacsáj-Cserkesz, Kazahsztán, Kirgizisztán, Macedónia, Mongólia, Moldova, Nakhchivan , Üzbegisztán, Üzbegisztán, Tádzsikisztán, Tartarstan, Türkmenisztán és Ukrajna. Nemzetközi diák tandíj szemeszterenként az állami egyetemeken, ahol az utasítás török ​​körülbelül $ 300 - $ 600 (US). Tandíj mintegy 1,5-2-szer nagyobb az állami intézményekben, ahol oktatás az angol.

Az éves tandíj alapítvány egyetemeken jellemzően 6000 $ (US) és $ 20,000 (US), de alapja is az egyetemeken sok hallgatók ösztöndíjat, hogy egy 30 és 40 százalék a tandíjat.

A legtöbb mester fokozatot, hogy két év alatt fejezik be, de ez a változó programmal és az intézmények.

Annak érdekében, hogy viselésében tandíjról, a nemzetközi diákok munkát találni, az egyetemi, mint a kutató, de a nemzetközi diákok nem a munkához való jog, más szervezetek az állami vagy a magánszektorban.

Tanév

A tanév Törökországban épül két félév, és fut októbertől júniusig.

Posztgraduális lehetőségek

A diploma megszerzése után, a nemzetközi diákok találnak lehetőséget a foglalkoztatás, mint a kutatók, vagy a személyzet az egyetemeken, főleg egyetemek programok tanítani angol nyelven.Török diákok és a nemzetközi hallgatók jó török ​​nyelvtudással megtalálja lehetőségek állnak rendelkezésre más iparágakban is. A nem török ​​állampolgárok kell munkavállalási engedély, ha már ajánlottak állást.

Vízumkötelezettség

A nemzetközi diákok kell egy tanuló vízummal, és a vízumot kell szerezni, mielőtt megérkezett Törökországban, vagy a hallgató nem szabad megengedni, hogy beiratkozik egy egyetemre. Diákok kell elfogadták, hogy a török ​​egyetemi kérelmezése előtt a tanuló vízumot a török ​​konzulátus hazájukban. A folyamat körülbelül 8 hét, és a tanuló útlevél kell pecsételni a tanuló vízummal egyszer jóvá.

Egészségbiztosítási

Minden egyetem ingyenes egészségügyi ellátást saját egészségügyi intézményekben.Azonban ez a gondozás általában korlátozott a segélyhívó szolgáltatásokhoz és kezelés kisebb körülmények, így a nemzetközi diákokat arra biztatják, vásárolni egészségbiztosítás fedezi az egyéb egészségügyi költségek, amelyek felmerülhetnek. A politikának ki kell terjednie az európai és ázsiai Törökországban. Sok magán biztosítási kötvények állnak Törökországban.

Diákok kezében egy tartózkodási engedéllyel több mint 6 hónapig is regisztrált a török ​​Társadalombiztosítási Intézet (SGK), és kell szerezniük, és fizetni a helyi egészségügyi biztosítást.

Vízumkövetelmények

Milyen típusú vízumra van szüksége?

Visa név

Diákvízum

Ár és pénznem

A vízumkezelési díj az Ön állampolgárságától függően változik.

Ki kérelmezheti a vízumot?

Minden nemzetközi hallgatónak diákvízumot kell szereznie ahhoz, hogy Törökországban tanulhasson. Kivételt képeznek azok a személyek, akik Törökországban diplomáciai vízummal rendelkező személy törvényes eltartottjai.

Hol lehet jelentkezni?

Török nagykövetség vagy konzulátus

Minden nemzetközi hallgatónak a legközelebbi török nagykövetségen vagy konzulátuson kell igényelnie a diákvízumot.

Weboldal:

Hogyan kell elkészíteni a jelentkezést?

A törökországi diákvízum megszerzéséhez először be kell iratkoznia egy török egyetemre, iskolára vagy az Oktatási Minisztérium által hitelesített nyelvtanfolyamra.

Ki kell töltenie egy vízumkérelem űrlapot, és be kell nyújtania a török nagykövetséghez a szükséges dokumentumokkal, amelyek általában a következőket tartalmazzák:

 • Útlevél: 90 napnál hosszabb ideig érvényes
 • 2 útlevél méretű fénykép
 • A török felsőoktatási intézmény elfogadólevele
 • Egészségbiztosítási igazolás
 • Retúrjegy igazolás
 • Bizonyíték arra, hogy elegendő anyagi eszközzel támogatja tanulmányait és törökországi életét
 • Rendőrségi engedély
 • Orvosi igazolás

A hallgatóknak további tartózkodási engedélyt kell kérniük a helyi hatóságoktól (ha a hallgató Törökországban tartózkodik) a Törökországba érkezést követő 1 hónapon belül. Az alábbi dokumentumokat kell benyújtani a Helyi Rendőr-főkapitányság külkapcsolati osztályára:

 • Jelentkezési lap és díjak
 • Úti okmány: 2 példányban a diákvízummal együtt
 • 4 útlevél méretű fénykép
 • Az intézménytől kapott levél vagy dokumentum: A fogadó egyetemnek kell kiállítania, amely tartalmazza a törökországi tanulmányok kezdő és befejező dátumát

A tartózkodási engedélye megújításához 60 nappal a tartózkodási engedély lejárta előtt fel kell keresnie a helyi hatóságokat.

Mikor kell jelentkezni?

Általában körülbelül nyolc hét telik el a kérelem benyújtásának napjától a vízum kézhezvételéig.

A diákvízum általában egy évig érvényes egyszeri beutazásra. Bár a vízumban időkorlát szerepel, a diákvízum mindaddig érvényes marad, amíg beiratkozik az iskolába.

Feldolgozási idő

8 Weeks

Munkalehetőségek

Általában a nemzetközi hallgatóknak nincs törvényes joguk dolgozni, amíg Törökországban tanulnak. A hallgatók nemzetközi kutatóként végezhetnek kutatómunkát török egyetemeken.

Óra hetente

0

Miért van szükség ilyen típusú vízumra?

Vízumkérelmét elutasíthatjuk, ha nem tudja igazolni a szükséges pénzeszközöket, vagy ha helytelen vagy hiányos dokumentumokat ad meg.