Estonian Academy of Arts

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az 1914-ben alapított Estonian Academy of Arts az egyetlen olyan állami egyetem, amely Észtországban a képzőművészet, a formatervezés, az építészet, a média, a vizuális tanulmányok, a művészeti kultúra, a kulturális örökség és a megőrzés területén felsőfokú oktatást kínál. A fővárosban, Tallinnban található, aktív tanulmányi és kutatóintézet, valamint a vizuális kultúra vezető nemzeti innovációs központja.

Jelenleg közel 1 200 diák vesz részt az Estonian Academy of Arts és 89 professzor, társult professzor, tanár és előadó Észtországban és külföldön tanít. Tanulmányok a gondosan megválasztott hallgatók kis csoportjaiban zajlanak, az Estonian Academy of Arts pedig az alacsony tanuló-tanárok aránya büszke.

EAA hat angol nyelven oktatott mesterképzést kínál: animáció, kortárs művészet, design és kézművesség, interakciótervezés, belsőépítészet és várostudomány. (A Design & Crafts keretein belül a hallgatók választanak egy szakterületet: kerámia, üvegművészet és -tervezés, ékszerek és kovácsművek, textiltervezés, bőrművészet és -dizájn vagy divattervezés.) Ezen felül a Design & Technology Futures mesterképzése a A Tallinn Műszaki Egyetem, valamint az irodalom, a vizuális kultúra és a filmtudomány mesterképzése a Tallini Egyetemmel közösen felajánlott. Az összes mesterképzés kétéves (120 ECTS).

Kínálunk egy Bachelor programot a Media Graphics , tanított orosz. Ezen kívül nemzetközi művészeti és formatervezési doktori programot is kínálunk.

EAA ösztönzi az innovációt és a kísérletezést, és a diákok szakképzéseiken kívül modulokat és workshopokat vehetnek igénybe. Van ötlete? Próbáld ki! Itt találja a bürokrácia frissítő hiányát. Azok, akik az EAA tanulnak, hamar felfedezik a lehetőségek széles skáláját.

Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk!

TÖRTÉNELEM

A XX. Század eleje óta az Estonian Academy of Arts az észt művészeti oktatás fontos központja. Az Észt Művészeti Társulat 1914-ben megalapította a Tallinn Iparművészeti Iskolát, amely általános képzési és szakmai képzést kínált a művészetben és a kézművekben.

A tanterv elkészítésekor modellként használták a Stieglitz Szentpétervári művészeti iskolát, amely a technikai és gyakorlati készségek elsajátítására koncentrált. 1924-ben az iskola lett az Állami Alkalmazott Művészeti Iskola, amely az összes hagyományos iparművészeti képzést oktatta, és a képzőművészeti tudományokat az 1930-as években felvették a programba. 1932-ben az iskola egy új, többlépcsős iskolai típusba költözött, és lehetővé vált egy szakember vagy alkalmazott művész diploma megszerzése.

Az iskolát 1938-ban az Állami Ipari Művészeti Iskolának nevezték el. 1944-ben az iskolát az ESSR Tallin Állami Iparművészeti Intézetének nevezték át. A művészeti oktatási rendszer 1951-es központosítása eredményeképpen minden tanulmány átkerült Tartuból Tallinnba, építészeti tanulmányokat adtak hozzá, és a név az Észt SSR Állami Művészeti Intézetének (SAIE, ERKI). 1989-ben az ERKI nevét a Tallin Művészeti Egyetemre nevezték át, 1995 óta pedig az Estonian Academy of Arts nevezik.

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

Az Akadémia célja, hogy az élet közepén legyen. Ezért figyelemre méltó a társadalom és a professzionális világ.

EAA szoros kapcsolatokkal és együttműködési megállapodásokkal rendelkezik több mint 100 nemzetközi egyetemmel és számos nemzetközi hálózattal, amelyeken keresztül a diákok és a kar cseréje tárgyalható, és a gyakornoki lehetőségek bővíthetők. EAA tagja a CUMULUS-nak (Nemzetközi Egyetemek és Művészeti Főiskolák, Design és Médiaiskolák); EAAE (Európai Építészeti Oktatási Egyesület); Az ELIA (a Művészeti Intézetek Európai Ligája), valamint a NORDPLUS révén számos szakmai hálózat tagja.

1999 óta az EAA tagja az Európai Bizottság Felsőoktatási Életfejlesztési Programjának, az Erasmusnak, amelynek keretében több mint 100 kétoldalú csereegyezményt írt alá. Az Erasmus programon kívül az Estonian Academy of Arts tíz nemzetközileg elismert művészeti egyetemmel is részt vesz az Európai Unión kívüli művészeti egyetemeken.

Rendszeres és intenzív kapcsolatokat tart fenn a világon kívüli egyetemeken, kiállítások és kiadványok révén, számos esemény szervezésével, valamint a vállalkozásokkal és a közintézményekkel együttműködésben.

A külkapcsolatok, a kar és a diákcsere, a külföldi szakmai gyakorlatokkal kapcsolatos tanácsadás és a támogatási információk koordinálását a Nemzetközi Kapcsolatok Hivatala végzi.

EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS VÁLLALKOZÁS

EAA együttműködik az egyetemekkel, kulturális intézményekkel, művészeti egyesületekkel, önkormányzati szervekkel és vállalkozásokkal Észtországban és külföldön.

Az Estonian Academy of Arts számos észt és nemzetközi vállalkozást működtet a tudomány és a fejlesztés területén. A partnerek a specializáció területétől függően változnak, és az Akadémia számos szolgáltatást kínál a kutatásból és az elemzésből a prototípusok létrehozásához.

A Fejlesztési Tanszék az oktatás és az üzlet közötti kapcsolat. Az EAA főbb tevékenységeit támogató szolgáltatások és megoldások kidolgozásra kerülnek, amelyek jogi és vállalkozói tanácsokat nyújtanak a személyzetnek és a vállalkozásoknak az Akadémia szervezeti egységeivel közösen megvalósuló projektek megvalósításához. A Fejlesztési Minisztérium aktívan együttműködik az észtországi és külföldi vállalkozásokkal, és közös projekteket hajt végre. Számos diák befejezte a tervezési feladatokat az észt vállalatok számára a köz- és a magánszektorban, és tanulmányai során nemzetközi és helyi versenyeken vesz részt.

A Fejlesztési Minisztérium képzési programot szervez a vállalkozói szellem, a szellemi tulajdonjogok, a karriertervezés, a nemzetközi tanonc és a projektmenedzsment területén. A diákokat üzleti tervek készítésénél ajánlják, és számos forrás áll rendelkezésre az EAA spin-off vállalkozásai számára (a diákok által a tanulmányaik során alapított vállalatok). A tanszék koordinálja a területi fejlesztési projekteket, és szükség esetén tudományos és fejlesztési projekteket végez. A Fejlesztési Minisztérium az EAA helyi és nemzetközi társfinanszírozott vagy közös projektjeit kezeli.

140679_eu_structural_and_investment_funds_horizontal.jpg

Helyszínek

Tallinn

Address
Estonian Academy of Arts,
Põhja pst 7, Tallinn

10412 Tallinn, Harju megye, Észtország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket