University of Tartu

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Tartui Egyetem (UT) az Észtország vezető kutatási központ és a képzés. Ez az egyetlen egyetem a Baltikumban rangsorolva a A világ legjobb egyetemeinek 1,2% -a (QS World University rangsor 2017-18). 1632-ben alapított UT az egyetlen klasszikus egyetem Észtországban. Több mint 13 000 hallgató tanul UT (incl. 1300 nemzetközi diák (2016)), valamint felhasználói terminál 3800 alkalmazott (incl. 1800 egyetemi alkalmazottak (190 professzorok)). Diákjainak és oktatóinak szakmai kompetenciájának támogatása és fejlesztése érdekében az egyetemnek összesen 80 partner egyeteme van 31 országban.

UT magában foglalja a 4 karok és 4 főiskolák. A legtöbb UT található TartuA második legnagyobb város Észtországban; azonban a főiskolák épülete Pärnu, Viljandi és Narva. Tartu lakossága 100 000, az ötödik a lakosok a hallgató.

Tartu élénk diák város. Minden tanév kezdődik gólya nap és csúcspontja minden félévben a tavaszi és őszi Diák Napok, egyhetes fesztivál események különösen a diákok. UT számos diák klubok és egyesületek, kezdve a szakmai szervezeteket, hogy az informális csoportok. A nemzetközi diákok ESN Tartu a fő szervezet, amely összpontosítja figyelmét a nemzetközi diákok jólétét.

UT világszínvonalú kutatás alapja a magas színvonalú oktatás. Több doktori fokot az UT-nél védenek, mint minden más észt egyetemen: 120 PhD fokot csak 2016-ban védettek az UT-n (239 más észt egyetemeken). Az UT a világ leggyakrabban említett egyetemeinek és kutatóintézeteinek TOP 1% -ába tartozik a Klinikai Orvostudomány, Kémia, Környezet és Ökológia, Földtudomány, Növény- és Állatkutatás, Geotudományok, Társadalomtudományok (általános), Molekuláris Biológia és Genetika, Biológia és biokémia, neurológia és viselkedés, pszichiátria és pszichológia (ISI Web of Science 2017). Összesen 42 UT tudós tartozik a legelterjedtebb tudósok TOP 1% -ába (ISI Web of Science 2017), köztük Marlon Dumas szoftvermérnöki professzor programmenedzsere.

UT széles választékát kínálja a programok és egyedi diszciplínák a diákok számára. UT is részt vesz több Erasmus Mundus vagy más közös mesterképzés szállított együttműködve a világ vezető egyetemek. UT követi a bolognai folyamat a szervezet saját oktatási és Bachelor-Master (3 + 2) rendszere tanulmányi modulok. A hossza PhD tanulmányokat 4 év. Tanév elején kezdődnek, st minden év szeptemberének.

Helyszínek

Tartu

University of Tartu

Address
Ülikooli 18
50090 Tartu, Tartu megye, Észtország
Telefonszám
+372 737 5100

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok