Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology [IADT]

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Dun Laoghaire Institute of Art, Design & Technology (IADT) jött létre, mint önálló felsőoktatási intézmény a technológiai intézetek szektor április 1, 1997. Azon a napon, Dun Laoghaire College of Art and Design, a maga 450 diák került be az új intézmény és fejlődött, hiszen, mint a mi School of Creative Arts. Két iskola alakult ab-initio. Az iskola kreatív technológiák és a School of Business & Humanities beiratkozott az első hallgatók 1998 októberében. 2012-ben a három akadémiai iskolák amgimated két kar: Kar Vállalkozáspolitikai és Bölcsészettudományi és Kar Film, Art and Creative Technology. Ma IADT már 2300 nappali tagozatos hallgató, 800 részmunkaidős diákok, és egyre nő, 3000 + teljes munkaidőben helyeken. IADT épített egy nemzetközi hírű a kreatív, kulturális és a digitális média területén, és egyben értékes oktatási és vállalati partnere a Dun Laoghaire / Rathdown és a tágabb Dublin és East Coast régióban.

IADT - eredete

Az eredete a Dun Laoghaire College of Art and Design vezethető vissza, hogy a választ az akkori kapja Borough of Dun Laoghaire Szakképzési Bizottság (VEC), a helyi igény a pályakezdők számára a portfólió kurzus felkészülni belépés főiskolák A művészet és a design. Ebből a szerény kezdetektől a College nőtt a híre, hogy lesz az egyik vezető művészeti, design és a film iskola az országban. Az egy éves előre diploma kurzus a művészet és a design-ban alakult a Műszaki Intézetben Dun Laoghaire a késő 1960-as, és fejlesztették ki, hogy lesz az első művészeti alapítvány természetesen Írország.

A 1970-1971 Dun Laoghaire VEC engedélyt további hároméves képzés is a diploma Art és Design.

Augusztusban 1979-ben az oktatási miniszter megállapodtak abban, hogy "Dun Laoghaire College of Art and Design" [DLCAD], mint önálló szervezet szeptember 1-jétől 1979-ben. Augusztus 1-jén 1980 az oktatási miniszter meghozta végzését megjelölő "Dun Laoghaire College of Art and Design", mint egy NCEA elismert intézmény. A VEC vállalta a fejlesztési terv, hogy javítsa a rendelkezésre bocsátott eszközök a diákok az iskolában, és egy további épület York Road elérhetővé vált a 1981. Hatállyal október 1-jétől 1981-ben egy vezető nevezték ki az iskola.

Egy másik fejlesztés, az Oktatási Minisztérium megvásárolta a Christian Brothers "szeminárium Carriglea Park 1982-ben, a tanulásra, a Christian Brothers szándéka, hogy eladja az ingatlant, és konszolidálják tevékenységüket Marino. Érdekes megjegyezni, hogy a vételár a campus 1982 font volt 2million! Az Oktatási Minisztérium fontolgatja annak lehetőségét, hogy a "regionális Szakközépiskola" a helyszínen - több okból is, ez nem vált valóra 1997-ig. Azonban a föld és üres az oktatási épületek Carriglea, a lehetőség adódott, hogy foglalkozzon a sürgős szállás szükségleteit DLCAD és megállapodások készültek a VEC, hogy a főiskola, hogy keresse meg a város Dun Laoghaire a Carriglea campus.

A tudományos ülésen 1983-1984 látta a széles körű felújítás a campus épületek felkészülés a lépés a College of Art and Design. Ezt a lehetőséget lelkesen veszik fel a személyzet konzultálva a tervező csapat és egy jól megtervezett, funkcionális és megfelelően felszerelt kollégium alakult ki az egyetem, köztük stúdiók, műhelyek és irodák. Új, harmadik szintű képzés a National Certificate, National Diploma és mértéke szinten tervezték, érvényesítette a NCEA, és végrehajtani. Míg a hallgatói létszám fokozatosan kell emelni, hogy nem szeptember 1-jéig 1988-ban a személyzeti szerkezete a főiskola fokozta, hogy tükrözze a harmadik szint állapotát a személyzet. A főiskola nőtt fokozatosan és 1997 volt, 450 diák iratkozott be.

IADT - letelepedés technológiai intézetek szektor 1997-ben

A létesítmény a Dun Laoghaire Institute of Art, Design és Technológia az RTC törvények az április 1, 1997 megvalósult a régóta törekvése Dun Laoghaire VEC, a személyzet DLCAD és a tágabb közösségnek, hogy egy teljes értékű harmadik főiskolai szintű székhelye Dun Laoghaire. A munkacsoport véglegesítette a tervezési és létrehozott IADT egy elképzelés, hogy az új kollégium is fokozza a megállapított alapítvány és hírnevét a művészet, design és a média révén új tudományágak, átfogó humán, technológiai és üzleti. Ezt emellett elismerte, hogy az egyedi elnevezés a kollégium és az integráció a művészet, a design és a technológia nevét és küldetését.

A campus jelentősen nőtt az időszakban 1997 óta, azzal a kiegészítéssel, az Atrium épület [1998], Carriglea Építési [2002], a Mediacube [Digital Media Inkubációs Központ] 2007-ben, a Backlot [2012] és a National Film School épülete [ 2013]. Hallgatói létszám nőtt 450-ről 2300 további növekedés 3000 + a diákok és a további építési program tervezett.

Helyszínek

Dublin

Address
Kill Avenue
Dun Laoghaire
South County Dublin

NL3-07-WK7 Dublin, Dublin megye, Írország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket