Carinthia University of Applied Sciences

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Létrehozása óta az FH Kärnten egyedülálló oktatási intézménnyé fejlődött Karintia területén. Due to the constant further development of the study programs of Carinthia University of Applied Sciences and intensive cooperation with industry and science, FH students are sure to have a future-oriented education.

Az FH Kärnten a közvetlen gyakorlati relevancia modelljét élvezi. Principal and part-time employees, as well as guest lecturers from industry, ensure interdisciplinary, internationally oriented university education. Currently, around 30-degree programs are offered in the fields of technology, health, and social affairs, as well as economics.

7 ok az oktatáshoz az FH Kärntennél

Szemtől szemben

Nyílt és családias légkörünkről ismertek. Egyetemen nagy hangsúlyt kap a hallgatók, az alkalmazottak és a professzorok személyes együttélése. A kis munkacsoportok lehetővé teszik az egyéni támogatást.

nemzetközisége

Nemzetközi orientációval rendelkező egyetem vagyunk. Carinthia University of Applied Sciences több mint 160 egyetemmel működik együtt világszerte. Végtelen kozmopolita, az Alpok-Adria régió három kultúrájának kereszteződésén, Olaszország és Szlovénia közelében, kiváló feltételeket kínál a helyi és a nemzetközi hallgatók számára a többnyelvű tanulmányokhoz.

Gyakorlati tájékozódás

A tanulás és a gyakorlat kombinációja biztosítja az oktatás és a kutatás minőségét. Ezt számos nemzetközi vendég és részmunkaidőben foglalkoztató ipar és üzleti tanár biztosítja. A regionális és külföldi társaságokkal való együttműködés nemcsak a gyakorlat-orientált kurzusokat, hanem a tudományos know-how-t is garantálja.

Jövőbeli orientáció és fenntarthatóság

Az élvonalbeli innovatív tanulmányi kurzusok révén a Karintiiai Carinthia University of Applied Sciences a fenntartható kutatás és fejlesztés kirakatává vált. Az ígéretes témák a tanulás minden területén fontos szerepet játszanak.

Egyedi természet, kultúra és életmód

Karintiában tanulni szórakozás! Az egyetem idilli hegyekbe, völgyekbe és tavakba merül. A sport- és szabadidős lehetőségek széles választéka elérhető az év bármelyik szakaszában. A festői karintiai táj egyedülálló életminőséget biztosít a tanulmányai körül.

Kreatív, fiatal és dinamikus légkör

Tanulmányaik mellett a fiatal, dinamikus hálózatok kiváló lehetőségeket kínálnak az indulási szektorban való lépések megszerzésére. Gondolkodó központok, inkubátorok, vonzó innovációs műhelyek és számos esemény összehozza az FH Kärnten hallgatóit és a régió vállalkozóit, és lehetővé teszi számukra, hogy a jövőbeli közös projektek korai szakaszában megismerjék egymást.

A kombináció teszi

Hol és mindenekelőtt azt tanulmányozni kívánja, amit jól átgondoltak. Carinthia University of Applied Sciences nagyon könnyű a választás: Itt megtalálja az izgalmas és gyakorlat-orientált tanulmányok széles skálájának és a páratlan életminőség egyedülálló kombinációját.

Szakmai tanulmányok

A továbbképzés a személyes karrier-tervezés kulcsa. Mint hallgató a Carinthia University of Applied Sciences , a tanterve úgy van megszervezve, hogy össze tudja hangolni a tanulmányait és a munkahelyét.

125800_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Modell

Carinthia University of Applied Sciences egy dinamikus és párbeszéd-orientált alkalmazott tudományok egyeteme, regionális gyökerekkel és nemzetközi orientációval. Az egészségügy és a szociális ügyek, a technológia és a gazdaság területén működik. Alapvető feladatai a tanulás és az oktatás, a kutatás, a tudás átadása és a továbbképzés területén alkalmazandók.

Látomás

"Egyetemen szeretnénk pozícióba kerülni az oktatás és az alkalmazott kutatás területén az alapvető technológiai, üzleti, egészségügyi és szociális kérdések területén, az osztrák egyetemek csúcsán!"

A sokszínűség charta

A Sokszínűség Charta egy olyan kezdeményezés, amely elősegíti a társadalom valamennyi tagjának elismerését - nemétől, életkorától, fajtájától és színétől, szexuális irányultságától, vallásától és meggyőződésétől, valamint fizikai vagy mentális fogyatékosságától függetlenül. A Sokszínűség Charta nyilvános, önkéntes elkötelezettség. Az a felismerésen alapul, hogy a sokszínűség alapvető jellemzője Európa - mind a történelem, mind pedig a társadalom számára. Látja és értékeli a sokszínűség által nyújtott előnyöket és lehetőségeket.

Egyetemi adminisztráció

Carinthia University of Applied Sciences 1995-ben alapították egyesület jogi formájában, mint a karintiai Fachhochschule tanulmányi programok hordozója. Az egyesület székhelye Spittal an der Drau volt. 2002 eleje óta a Karintia Egyetemi Karitatív Magán Alapítvány az FH fokozatú programok szponzora és fenntartója.

A magán alapítványt a szövetségi kormány, a karintiai állam, valamint a Villach, Spittal / Drau, Klagenfurt és Feldkirchen közösségek hozzájárulásával finanszírozzák. Ugyancsak a 15 alapítójává vált egyesület tagsági díjai, valamint az adományok és az eseményekből származó bevételek hozzájárulnak a szervezet működésének finanszírozásához.

A munkavállaló és a munkáltató közötti kapcsolat

Nem csak a tetteinkért vagyunk felelősek, hanem azért is, amit nem teszünk. (Moliere)

Az üzemi tanács a kapcsolat a munkavállalók és a munkáltató között. A feladat nemcsak közvetítőként, hanem egyablakos ügyintézésként való fellépés is. A jelenlegi üzembizottsági csapat harmonizálja és kiegészíti önmagát, és szívesen látja pozitív módon az összes kollégával kapcsolatos aggodalmakat.

A megválasztott üzemi tanács - a munkaerõn belüli szolidaritás alapján - aktívan és következetesen foglalkozhat és képviselheti kollégáinak aggodalmait. Az "alaptevékenység" mellett a személyzet munkaadói képviselete, a Fachhochschule Kärnten, az üzemi tanács, a munkavállalók gazdasági, társadalmi, egészségügyi és kulturális érdekeinek előmozdításával is foglalkozik.

Helyszínek

Feldkirch

Address
Hauptplatz 12
A-9560 Feldkirch, Vorarlberg, Ausztria

Klagenfurt

Address
Primoschgasse 8-10
Klagenfurt, Karintia, Ausztria

Villach

Address
Europastraße 4
Villach, Karintia, Ausztria

Spittal an der Drau

Address
Villacher Straße 1
Spittal an der Drau, Karintia, Ausztria