University of Salzburg- Centre of European Union Studies

Bevezetés

Hivatalos Leírás

ÜDVÖZÖLJÜK A salzburgi KÖZPONT EURÓPAI UNIÓ TANULMÁNYOK

edmunsburg

A Salzburg Központja Európai Unió Studies (SCEUS) egy vállalkozás irányába kutatás, mint az oktatás felé egy új generációs tudósok.

Létre kell hozni a kiemelt program az európai uniós ismeretek volt különösen kedvező ebben az időben kap egy sor fejlesztések. Az Európai Unió vált a döntő tényező az alkotmány az európai politikai és társadalmi-gazdasági rend. Ez vissza nem térő békeprojektnek hogy sikerült integrálása számos korábbi ellenfelek és ellenségek az egyik új közösség joggal. Mégis, az általános sikertörténete az európai integráció többször jeleit mutatta patthelyzet és szakadás. Elutasítása után az Alkotmányos Szerződés 2005-ben, és a nehéz ratifikációs folyamatát a Lisszaboni Szerződés, amely új eszközöket döntési EU felmerült pénzügyi és gazdasági válság vitathatatlanul kéri, hogy jobban vezetés és a nemzetek feletti gazdasági kormányzást. SCEUS a kutatási foglalkozik kérdései intézményi felépítés és a gazdasági kormányzás az Európai Unió, valamint a szélesebb körű társadalmi vonatkozásai az európai integráció és a szerepe az Európai Unió, mint globális szereplő.

Fontos célkitűzés, hogy SCEUS Link kutatás és oktatás több módon: A Salzburgi Egyetem indított egy új Master Program 2005 októberében címmel Európai uniós ismeretek. Ez elsősorban érintett jogi, közgazdasági és politológiai és kétoldalt a szociológia, a történelem és a kommunikáció. 2008-tól kezdve, az egyetem is létrehozott egy hároméves Doktori Program európai uniós ismeretek, amelynek finanszírozása a svájci Humer alapot. A Mester, valamint a doktori program a nyereség egy ösztöndíjprogram fogant meghívja kiemelkedő tudósok más nemzetközi intézmények tölteni kutatási időt SCEUS.

2008 augusztusában a központ már elnyerte a Jean Monnet Kiválósági Központ.

SCEUS található a Edmundsburg (Haus für Europa), egy történelmi épületben található a város központjában, Salzburg.

Horizont 2020 - A választás óta Európában Maastricht

Mivel július 1, 2015 SCEUS koordinálja a 4 éves Horizont 2020 kutatási projekt "A választás óta Európa Maastricht". Itt megtalálja részletes információkat célkitűzéseket, a kutatócsoport, a konzorcium és az eredményeket.

Helyszínek

Salzburg

Address
Salzburg Centre of European Union Studies
Mönchsberg 2

5020 Salzburg, Salzburg, Ausztria

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket