University of Salzburg Department of Chemistry and Physical Materials

Bevezetés

Hivatalos Leírás

PARIS LODRON SALZBURG EGYETEM

A Párizsi Lodron érsek 1622-ben megalakult, a Salzburgi Egyetem (PLUS) jelenleg négy karból áll (Teológia, Törvény, Kulturális és Társadalomtudományok, Természettudományok), mintegy 18 000 diákkal és 2800 alkalmazottal.

A Salzburg Egyetem széles skáláját kínálja a hallgatóknak a Bachelor, Master és PhD programok széles választékával, a tanárok kiegyensúlyozott arányával a diákok körében. A PLUS-hallgatók számos különböző tantervű tevékenységet kínálnak a Sportcenterben vagy különböző diákkörökkel.

ÜDVÖZÖLJÜK A SALZBURG PARIS LODRON EGYETEMÉHEZ!

Hölgyeim és Uraim,
Kedves diákok!
A párizsi Lodron Egyetem rektorjaként nagyon meleg fogadtatást ajánlok neked. Salzburg gyönyörű tájak, számos történelmi helyszín és a fesztivál miatt a világ egyik legszebb és legérdekesebb városa. Salzburg pedig hosszú hagyományokkal rendelkező egyetemi város. A Salzburgi Egyetemet 1622-ben a párizsi Lodron érsek, az egyetem névrokon alapította. Ma négy karból áll, 18 000 diákkal és 2800 alkalmazottal. Innovatív kutatás központja, és határozottan integrálódik Salzburg kulturális és gazdasági életébe. Hazai és nemzetközi hálózatépítéssel Európa modern tudásközpontja. Büszkék lehetünk erre az egyetemre, amely tökéletesen beilleszkedik az építészetileg érdekes épületekbe a város gyönyörű környezetében. A Salzburg Egyetem tanfolyamok széles skáláját kínálja a hallgatók számára, a tanárok kiegyensúlyozott aránya a diákok körében. A Salzburgi Egyetem biztonságos jövőre való elhelyezése különösen közel áll a szívemhez. Világos kutatási prioritásokat tűzte ki maga elé, létrehozta a jövőre vonatkozó fejlesztési tervet, és ma az új kihívások folyamatos fejlesztése és új kihívások kezelése jellemzi.
Tisztelettel,
Heinrich Schmidinger, a Salzburgi Egyetem rektora

ÜDVÖZÖLJÜK A PÁRIS-LODRONI EGYETEM SALZBURG EGYESÜLETI KÉMIAI ÉS FIZIKAI KÉPESSÉGÉRE

A jelenlegi globális kihívásokkal foglalkozó technológiák nagymértékben függenek az anyagok fejlesztéséért. A mai anyagok fejlesztése, valamint a következő generációs anyagok megtervezése mély tudást és készségeket igényel a természettudományokban. Az Anyagok Kémiai és Fizikai Tanszéke interdiszciplináris hozzáféréssel rendelkezik, amely magában foglalja a kémiai, fizikai, anyagtudományi és ásványi tudományokat, és foglalkozik a szervetlen anyagok, nanoanyagok és hibridek tervezésével és fejlesztésével, valamint az ezekből származó funkcionális interfészekkel.
Célunk egy tökéletes kutatási környezetben, hogy a lehető legmagasabb szintű anyagkémiai és fizikai feladatokat végezzünk, és vonzó és nemzetközi versenykörnyezetet teremtsünk a kutatók számára karrierjük minden szakaszában, MSc és PhD hallgatók számára a postdocs és a junior csoportvezetők számára.

Helyszínek

Salzburg

Address
Universität Salzburg
Fachbereich Materialforschung & Physik
Jakob Haringer Strasse 2A

5020 Salzburg, Salzburg, Ausztria

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket