Hivatalos Leírás

PARIS LODRON SALZBURG EGYETEM

A Párizsi Lodron érsek 1622-ben megalakult, a Salzburgi Egyetem (PLUS) jelenleg négy karból áll (Teológia, Törvény, Kulturális és Társadalomtudományok, Természettudományok), mintegy 18 000 diákkal és 2800 alkalmazottal.

A Salzburg Egyetem széles skáláját kínálja a hallgatóknak a Bachelor, Master és PhD programok széles választékával, a tanárok kiegyensúlyozott arányával a diákok körében. A PLUS-hallgatók számos különböző tantervű tevékenységet kínálnak a Sportcenterben vagy különböző diákkörökkel.

ÜDVÖZÖLJÜK A SALZBURG PARIS LODRON EGYETEMÉHEZ!

Hölgyeim és Uraim,
Kedves diákok!
A párizsi Lodron Egyetem rektorjaként nagyon meleg fogadtatást ajánlok neked. Salzburg gyönyörű tájak, számos történelmi helyszín és a fesztivál miatt a világ egyik legszebb és legérdekesebb városa. Salzburg pedig hosszú hagyományokkal rendelkező egyetemi város. A Salzburgi Egyetemet 1622-ben a párizsi Lodron érsek, az egyetem névrokon alapította. Ma négy karból áll, 18 000 diákkal és 2800 alkalmazottal. Innovatív kutatás központja, és határozottan integrálódik Salzburg kulturális és gazdasági életébe. Hazai és nemzetközi hálózatépítéssel Európa modern tudásközpontja. Büszkék lehetünk erre az egyetemre, amely tökéletesen beilleszkedik az építészetileg érdekes épületekbe a város gyönyörű környezetében. A Salzburg Egyetem tanfolyamok széles skáláját kínálja a hallgatók számára, a tanárok kiegyensúlyozott aránya a diákok körében. A Salzburgi Egyetem biztonságos jövőre való elhelyezése különösen közel áll a szívemhez. Világos kutatási prioritásokat tűzte ki maga elé, létrehozta a jövőre vonatkozó fejlesztési tervet, és ma az új kihívások folyamatos fejlesztése és új kihívások kezelése jellemzi.
Tisztelettel,
Heinrich Schmidinger, a Salzburgi Egyetem rektora

ÜDVÖZÖLJÜK A PÁRIS-LODRONI EGYETEM SALZBURG EGYESÜLETI KÉMIAI ÉS FIZIKAI KÉPESSÉGÉRE

A jelenlegi globális kihívásokkal foglalkozó technológiák nagymértékben függenek az anyagok fejlesztéséért. A mai anyagok fejlesztése, valamint a következő generációs anyagok megtervezése mély tudást és készségeket igényel a természettudományokban. Az Anyagok Kémiai és Fizikai Tanszéke interdiszciplináris hozzáféréssel rendelkezik, amely magában foglalja a kémiai, fizikai, anyagtudományi és ásványi tudományokat, és foglalkozik a szervetlen anyagok, nanoanyagok és hibridek tervezésével és fejlesztésével, valamint az ezekből származó funkcionális interfészekkel.
Célunk egy tökéletes kutatási környezetben, hogy a lehető legmagasabb szintű anyagkémiai és fizikai feladatokat végezzünk, és vonzó és nemzetközi versenykörnyezetet teremtsünk a kutatók számára karrierjük minden szakaszában, MSc és PhD hallgatók számára a postdocs és a junior csoportvezetők számára.
Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

MSc

University of Salzburg Department of Chemistry and Physical Materials

Társadalmunk jelenleg nagy kihívásokkal néz szembe az energia, az orvostudomány, az ökológia, az építőipar és a közlekedés területén. E kulcsfontosságú területek további ... [+]

Nemzetközi Anyagtudományi Kémia és FizikaKÉMIAI ÉS FIZIKAI ANYAGOK (CPM) MESTER PROGRAMTársadalmunk jelenleg nagy kihívásokkal néz szembe az energia, az orvostudomány, az ökológia, az építőipar és a közlekedés területén. E kulcsfontosságú területek további fejlesztése érdekében kulcsfontosságúvá vált új funkcionális anyagok felfedezése és fejlesztése.TartalomAz Anyagtudományi és Fizikai Tanszéken felajánlott Mesterképzés és Anyagok Fizika (CPM) programja felkészíti a tanulókat ezekre a fontos kérdésekre. Ez nyitott a diákok minden országban és különböző tudományos háttérrel.A szintetikus és természetesen előforduló funkcionális anyagok szintézisére, jellemzésére és feldolgozására összpontosít. Az alap- és az alkalmazott tudományos tanfolyamokon keresztül ez a program biztosítja a hallgatók számára, hogy teljes mértékben megértsék, milyen hatással lehetnek az anyagok fizikai, kémiai és biológiai tulajdonságai a funkcionális eszközökön és a valós alkalmazásokon belül. A programba beiratkozott diákok az anyagtudomány és a mérnöki tudományok széles körű képzését kapják, amely megfelel az ipar és az egyetemek igényeinek.Belépési követelményekA B.Sc. okleveles vagy azzal egyenértékű tanulmány Ausztriában vagy idegen országban (Fizika, Kémia, Mérnöki tudományok, Anyagtudomány stb.).
SZERVEZET ÉS TANULMÁNYOKTudományos fokozat: M.Sc.A program időtartama: 3 félévECTS egységek: 90Kezdés dátuma: tél (október) vagy nyár (március) félévSzerkezetA CPM Master of Science program egy angol nyelvű tanterv. Ez a kutatás orientált, és három félév hosszú. A szükséges alaptanfolyamok és a választható modulok kiegyensúlyozott keveréke rugalmas és egyénre szabott tantervet biztosít. Az első két félév számos modern módszert vezet be a funkcionális anyagok szintézisére, feldolgozására és jellemzésére. A harmadik félév a mester dolgozat kutatási munkájára szentelt.KutatásAz M.Sc. a hallgatók megismerik a független kísérleti tudományos kutatás eszközeit, folyamatosan együttműködve a karunk tagjaival. Ez biztosítja a... [-]
Ausztria Salzburg
Kérj Információt
Angol
Nappali
3 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Address
Universität Salzburg Fachbereich Materialforschung & Physik Jakob Haringer Strasse 2A
5020 Salzburg, Salzburg, Ausztria