University of Applied Arts Vienna

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Mint a művészet és a kutatás vezető kiválósági központja, az Angewandte országos és nemzetközileg is elismert.

 • A legmagasabb színvonalú projekteket és eseményeket az Angewandte minden művészeti és kutatási tudományágában kidolgozzák. Az Angewandte vezető helyet foglal el az osztrák művészet és kultúra területén.
 • A művészi kutatás területén az Angewandte kulcsszerepet játszik Ausztriában, és nemzetközileg is nagy elismerést ért el. Az egyetem által az Osztrák Tudományos Alap (FWF) művészeti alapú kutatás (PEEK) programra benyújtott pályázatok visszatérő sikere erőteljes bizonyítékot nyújt a magas szintű eredmények elérésére.
 • A kiemelkedő nemzetközi művészek és tudósok az Angewandte minden ágában alapvető lendületet adnak az egyes tudományágak fejlesztésében és a tudományágaik határain túl is - műveikben, kiadványaikban, kiállítási szervezetekben, a művészeti piacon , a kreatív iparban vagy a média jelenlétén keresztül.
 • Az Angewandte rendelkezésére áll egy nemzetközileg elismert intézmények és szakértők sűrűn szövött és strukturálisan megalapozott hálózata, amely számos együttműködési lehetőséget kínál a nemzeti és nemzetközi partnereknek és az érdekelt feleknek.


Az Angewandte tevékenysége révén hatékony impulzusokat ad a társadalom alakításában.

 • Az Angewandte által vezetett transzdiszciplinárisan megfogalmazott projektek hírnevét élvezik, mivel rendszeresen adnak releváns impulzusokat és hozzájárulnak a társadalmi fejlődés folyamatához.
 • Az Angewandte diplomások, mint szakmailag sikeres, innovatív, kritikusan gondolkodó, felelősségteljes és transzgresszionálisan gondolkodó személyiségek, formáló szerepet játszhatnak a művészeti világ, a kreatív iparágak és azon túlmutató alakításában.
 • Az Angewandte mint rendezvények és kiállítások egyik legfontosabb központja a közelgő építészeti megújulás és bővítés előnyeit élvezheti, amely növeli annak képességét, hogy a releváns művészeti és tudományos ismereteket közvetlenül közvetítse a társadalom különféle célcsoportjai számára.
 • A kultúra és az oktatás politikájának releváns diskurzusait az Angewandte hozzászólásai aktívan fejlesztik és alakítják.


Az Angewandte kulcsfontosságú hozzájárulást nyújt Ausztria innovációs csomópont megerősítéséhez.

 • Azáltal, hogy interdiszciplinárisan ötvözi saját belső szakértelmét és a releváns kutatási partnereket, az Angewandte különféle projekt-konstellekben járul hozzá az innovatív és társadalmi-politikai célok megvalósításához.
 • A diplomások, a kreatív iparágak résztvevői (pl. Újonnan alapított vagy innováció-orientált kis- és középvállalkozások), együttműködési partnerek és más érdekelt felek felhasználják az ismereteket, támogatva az Angewandte által kínált szakértelmet és szolgáltatásokat (pl. Az uniós támogatások finanszírozásának megszerzésében) ).
 • Az Angewandte tehát áthidaló funkciót lát el a nemzeti és a nemzetközi főszereplők között, ezáltal ez a funkció egyidejűleg biztosítja a folyamatos rögzítését a vonatkozó gyakorlati területeken.


Az Angewandte-nál a különbséget - tartalmi, módszertani, kulturális - kihívásnak és lehetőségnek tekintik a konstruktív-kritikus interakcióban való részvételre.

 • Annak érdekében, hogy az Angewandte alapító céljait naprakésszé tegye a mai világgal, a vizuális és médiaművészet, a tervezés, az építészet, az esztétika, a művészettörténet, valamint a természet- és kultúrtudomány kreatív ötleteit és energiáit élénk és tiszteletteljes kölcsönhatásba hozzák. Így meg lehet őrizni az esztétikai-művészeti igények és az eredményorientált elvárások közötti kihívást jelentő egyensúlyt.
 • A különböző kreatív szempontok kölcsönhatása befogadó megközelítési módszereket eredményez, amelyek biztosítják a felelősségteljes és megalapozott interakciót a szociálpolitikai vagy ideológiai szempontból felmerült kérdésekkel.

Helyszínek

Innere Stadt

University of Applied Arts Vienna

Address
Oskar Kokoschka Platz 2
1010 Innere Stadt, Bécs, Ausztria
Telefonszám
+43 1 71133

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket